Κασιδιάρης για δικτατορικές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη: «Δεν με σταματά η αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη. Το πραξικόπημα Μητσοτάκη θα αποτύχει. Δεν θα καταφέρει να με αποκλείσει από την επόμενη Βουλή» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κασιδιάρης για δικτατορικές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη: «Δεν με σταματά η αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη. Το πραξικόπημα Μητσοτάκη θα αποτύχει. Δεν θα καταφέρει να με αποκλείσει από την επόμενη Βουλή» (Video)

  «Η τροπολογία Μητσοτάκη – Βορίδη – Γεραπετρίτη δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου, αλλά πλήτει πρωτίστως την ελεύθερη βούληση εκατοντάδων χιλ...

 






«Η τροπολογία Μητσοτάκη – Βορίδη – Γεραπετρίτη δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου, αλλά πλήτει πρωτίστως την ελεύθερη βούληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών και καταργεί το δημοκρατικό πολίτευμα.»


«Το διεφθαρμένο καθεστώς που εξουσιάζει τη πατρίδα μας είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και ταυτίζεται με τα απολυταρχικά καθεστώτα της Τουρκίας και της Β. Κορέας. Δηλώνω μετά λόγου γνώσεως ότι το πραξικόπημα Μητσοτάκη στο τέλος της ημέρας θα αποτύχει. Δεν θα καταφέρει να με αποκλείσει από την επόμενη Βουλή.»

 

Ακραίες και αντιδημοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι μεθοδεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έφερε στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να μείνει εκτός εκλογικής διαδικασίας το Εθνικό κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ».

Αυτό που τρομάζει την κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, είναι ότι οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» φαίνεται να αναπτύσσουν ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο Κοινοβούλιο με τη θέληση του ελληνικού λαού, που θα προκύψει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν το επιτρέψουν τα κόμματα του «Δημοκρατικού Τόξου», τα οποίο μετά μανίας πασχίζουν να θέσουν εκτός διαδικασίας το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψουν και τα δικά τους σκάνδαλα για να μην υπάρξει ατύχημα...και πιαστούν στη παγίδα που οι ίδιοι στήνουν. Φωτογραφίζουν λοιπόν ως εγκληματική οργάνωση το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ που έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ίδρυσή του στον Άρειο Πάγο και μπορεί να συμμετάσχει νόμιμα στις Εθνικές εκλογές όταν η ίδια η ΝΔ είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα...! Αλήθεια δεν ανησυχούν για το σκάνδαλο Πάτση στη ΝΔ;...Για το σκάνδαλο Χειμάρα; Για το σκάνδαλο της Βουλευτού Ά Θεσσαλονίκης κας Ευθυμίου; Στο ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχούν για το σκάνδαλο Καϊλή; Ας μην συνεχίσουμε την καταμέτρηση...

Σε όλη αυτή τη προσπάθεια Μητσοτάκη, απαντά με νέο video παρέμβαση ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Το πραξικόπημα Μητσοτάκη θα αποτύχει»

Η απάντηση του Ιδρυτή των ΕΛΛΗΝΩΝ, Ηλία Κασιδιάρη, στην τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η οποία αποτελεί ευθεία προσβολή κατά του πολιτεύματος, του Συντάγματος και της λαϊκής κυριαρχίας. Με ακλόνητα επιχειρήματα καταρρίπτονται ένα προς ένα τα νομικά ανοσιουργήματα που εφηύρε το τρίγωνο της Διαπλοκής Μητσοτάκης-Βορίδης- Γεραπετρίτης και αποδεικνύεται στην πράξη η καταφανέστατη πολιτική δίωξη, καθώς δεν επιθυμούν με τίποτα μια γνήσια Εθνική και Πατριωτική φωνή μέσα στην βουλή που θα αποκαλύπτει τα σκάνδαλα του πολιτικού συστήματος σε όλο το Πανελλήνιο.

«Η τροπολογία Μητσοτάκη – Βορίδη – Γεραπετρίτη δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου, αλλά πλήτει πρωτίστως την ελεύθερη βούληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών και καταργεί το δημοκρατικό πολίτευμα.»

«Κατάφερα να αποδείξω με τον νόμιμο πολιτικό μου αγώνα ότι το διεφθαρμένο καθεστώς που εξουσιάζει τη πατρίδα μας είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και ταυτίζεται με τα απολυταρχικά καθεστώτα της Τουρκίας και της Β. Κορέας. Δηλώνω μετά λόγου γνώσεως ότι το πραξικόπημα Μητσοτάκη στο τέλος της ημέρας θα αποτύχει. Δεν θα καταφέρει να με αποκλείσει από την επόμενη Βουλή. Ήδη όλη αυτή η οικτρή απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ρεύμα υποστήριξης από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα εκφραστούν ηχυρά στις κάλπες και θα ξεπεράσουν τις βρώμικες και έκνομες μεθοδεύσεις και θα τιμωρήσουν τους εχθρούς του Ελληνικού λαού.»

Δείτε ολόκληρο το video μες τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη:


Τι προβλέπει η τροπολογία για το εκλογικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Την ερχομένη Τρίτη ψηφίζεται από τη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησής που μπλοκάρει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση την τελική απόφαση θα την παίρνει ο Άρειος Πάγος.

Την ίδια ώρα- και για διαφορετικούς λογούς- διατυπώνονται ενστάσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από συνταγματολόγους.

Τι προβλέπει η τροπολογία για το εκλογικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη που προσπαθεί να περάσει άρων άρων ο Μητσοτάκης...

Η τροπολογία αναμένεται να συζητηθεί και ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, καθώς ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 «σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ», ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, ρυθμιστικό πλαίσιο για την παλαίωση οίνων και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Με την τροπολογία, που έχει τίτλο "Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών στις βουλευτικές εκλογές - Αντικατάσταση παρ. 1 άρθρου 32 π.δ. 26/2012" προβλέπονται τα εξής:

«1. Στις βουλευτικές εκλογές λαμβάνουν μέρος είτε συνδυασμοί υποψηφίων ενός μόνο κόμματος, είτε συνδυασμοί συνασπισμού περισσότερων του ενός συνεργαζόμενων κομμάτων, είτε συνασπισμοί ανεξάρτητων υποψηφίων, είτε μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για την κατάρτιση συνδυασμού πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα.

β) Ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, ο νόμιμος εκπρόσωπος και η πραγματική ηγεσία του κόμματος να μην έχουν καταδικασθεί σε οποιονδήποτε βαθμό σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα, ή σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ή σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα. Η αποστέρηση του δικαιώματος κατάρτισης συνδυασμών, σύμφωνα με την παρούσα περίπτωση, ισχύει για τη χρονική διάρκεια της επιβληθείσας ποινής και υπολογίζεται από την επομένη της ημέρας της οριστικής καταδικαστικής απόφασης. Η έκτιση ή μη της ποινής ή η παραγραφή αυτής δεν ασκεί επιρροή στον υπολογισμό του ανωτέρω χρονικού διαστήματος. Στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου, η πραγματική ηγεσία έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους της διοικούσας επιτροπής ή νομίμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα.

γ) Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται υπ' όψιν τυχόν καταδίκη σε οποιονδήποτε βαθμό υποψηφίων βουλευτών, ή ιδρυτικών μελών, ή διατελεσάντων προέδρων για τα αδικήματα και στις ποινές του πρώτου εδαφίου της περ. β).

Στην περίπτωση συνασπισμού κομμάτων οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν για καθένα από τα κόμματα που απαρτίζουν τον συνασπισμό.

Η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρούσας ελέγχεται αυτεπαγγέλτως από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου. Προς υποβοήθηση της κρίσης του, πολιτικά κόμματα και κάθε εκλογέας έχουν δικαίωμα να υποβάλουν υπόμνημα με στοιχεία τεκμηρίωσης μέχρι την επομένη της λήξης της προθεσμίας της παρ. 1 του άρθρου 34.».




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου