Η Σερβία προειδοποιεί: «Όλοι προετοιμάζονται για πόλεμο για τα επόμενα 20 χρόνια» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Σερβία προειδοποιεί: «Όλοι προετοιμάζονται για πόλεμο για τα επόμενα 20 χρόνια»

  Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic παρευρίσκεται στο IDEX 2023 στο Άμπου Ντάμπι, 21 Φεβρουαρίου 2023. © Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας ...

 






Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic παρευρίσκεται στο IDEX 2023 στο Άμπου Ντάμπι, 21 Φεβρουαρίου 2023. © Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας 

 

Ο Σέρβος Πρόεδρος μάλλον έχει δίκιο. Βρέθηκε στην έκθεση όπλων IDEX στα ΗΑΕ και βλέπει από πρώτο χέρι πόσο «καυτή» είναι η αγορά όπλων αυτή τη στιγμή...


Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic δηλώνει ανοιχτά ότι «Όλοι προετοιμάζονται για πόλεμο». «Όλοι σχεδιάζουν να πολεμήσουν για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Όλοι σχεδιάζουν να πολεμήσουν, όλοι προετοιμάζονται για πόλεμο» - «Η αύξηση των προμηθειών όπλων παγκοσμίως δείχνει ότι οι χώρες θα βρίσκονται σε πόλεμο για τα επόμενα είκοσι χρόνια». 

 

Το Βελιγράδι λέει ότι επωφελείται από τον αγώνα όπλων και πυρομαχικών, αλλά ανησυχεί για την περικύκλωση του ΝΑΤΟ… 

Η στρατιωτική βιομηχανία της Σερβίας αύξησε την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως μεταδίδει το RT το οποίο έχει λοκριθεί από τη «δημοκρατική» δύση. Επισκεπτόμενος την έκθεση όπλων IDEX στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο. «Όλοι χρειάζονται πυρομαχικά. Όλοι αγοράζουν τα πάντα, οτιδήποτε μπορούμε να φτιάξουμε...πωλείται», είπε ο Βούτσιτς. «Δεν ξέρω πώς κάποια από αυτά τα πράγματα δεν έχουν καταλήξει ακόμα στα πεδία μάχης της Ουκρανίας». 

Η ζήτηση για πυρομαχικά όπως ρουκέτες για συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών «Grad» έχει αυξηθεί κατά 70%, πρόσθεσε ο Σέρβος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι το Βελιγράδι επιδιώκει να επεκτείνει μέρος της παραγωγής πυρομαχικών του, αφού όλα καταδεικνύουν κλιμάκωση του πολέμου. «Τα πυρομαχικά πωλούνται σαν κέικ», είπε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς. 

«Όλοι σχεδιάζουν να πολεμήσουν για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Όλοι σχεδιάζουν να πολεμήσουν, όλοι προετοιμάζονται για πόλεμο», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Η αύξηση των προμηθειών όπλων παγκοσμίως δείχνει ότι οι χώρες θα βρίσκονται σε πόλεμο για τα επόμενα είκοσι χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της αμυντικής έκθεσης IDEX 2023 στα ΗΑΕ.

«Όλοι θέλουν να αγοράσουν χειροβομβίδες, νάρκες, πυραύλους, βόμβες - ό,τι περιέχει εκρηκτικά, κεφαλές. Όλοι είναι έτοιμοι να αγοράσουν για είκοσι χρόνια στο εξής. Όλοι σχεδιάζουν να πολεμήσουν για τα επόμενα είκοσι χρόνια. πόλεμο», είπε ο Πρόεδρος.

Υποστήριξε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί 35.000 φυσίγγια την ημέρα και η Ουκρανία περίπου 16.000, που αθροίζονται κατά τη διάρκεια ενός έτους. Η Σερβία προσπαθεί να συγκρατήσει τουλάχιστον μέρος του υλικού για τις δικές της ανάγκες, είπε ο Βούτσιτς.

«Ο στρατός μας και η χώρα μας πρέπει να είναι πρώτα. Τουλάχιστον το 30% ό,τι κατασκευάζεται στη Σερβία πρέπει να παραμείνει στη Σερβία», είπε στους δημοσιογράφους. «Μπορούμε να πουλήσουμε μόνο ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε. Όλοι θέλουν να πολεμήσουν, όλοι ετοιμάζονται για πόλεμο».

Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε σοβαρές αλλαγές στη ζώνη ειδικής επιχείρησης το επόμενο τριήμερο...

Η κατάσταση στην περιοχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα αλλάξει δραματικά τις επόμενες τρεις ημέρες – όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφέρει το TASS .

Μιλώντας στο περιθώριο της Διεθνούς Άμυνας Έκθεσης και Διάσκεψης IDEX-2023 στο Άμπου Ντάμπι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σημείωσε: «Από τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου [Βλαντιμίρ] Πούτιν, είναι σαφές ότι θα συνεχίσει να διεξάγει έναν πολύ έντονο πόλεμο στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση της Σερβίας, τόσο πολιτικά, στρατιωτικά όσο και από κάθε άλλη άποψη».

«Αυτό περιμέναμε, και αναμένω να δω σε μια μέρα, δύο ή τρεις σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της μάχης και σοβαρές αλλαγές σε περαιτέρω πολιτικές ενέργειες προς τη Σερβία από τη Δύση», πρόσθεσε ο Σέρβος ηγέτης.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου που έγινε νωρίτερα, εξέφρασε την άποψη ότι η ειρήνη στην Ουκρανία πιθανότατα δεν θα έρθει στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα σύγκρουση μόνο θα επιδεινωθεί...

Η Σερβία θα καθοδηγείται από τα δικά της συμφέροντα στο θέμα των αντιρωσικών κυρώσεων

Η Σερβία θα καθοδηγείται από τα δικά της εθνικά συμφέροντα στο θέμα των αντιρωσικών κυρώσεων, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα καθοδηγούμαστε από τα δικά μας εθνικά συμφέροντα σε αυτό το θέμα», είπε σε συνέντευξή του στο TV Pink .

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις τον Απρίλιο, ο Βούτσιτς είπε, «Γιατί τον Απρίλιο; Μπορεί να επιβληθούν νωρίτερα ή να μην επιβληθούν καθόλου».

Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βούτσιτς είπε σε ομιλία του προς το έθνος ότι αν και η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Βελιγράδι αναστέλλει τις ασκήσεις του στρατού και της αστυνομίας με όλους τους ξένους εταίρους. Σημείωσε ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφικά έθνη, λυπάται για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ανησυχώντας για τη δική του γειτονιά, το Βελιγράδι εισάγει επίσης ό,τι μπορεί, συμπεριλαμβανομένης μιας προσφοράς για μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία. Σύμφωνα με τον Vucic, ένα συμβόλαιο με τα Emirates για drones καμικάζι θα πρέπει να υπογραφεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Είμαστε περικυκλωμένοι από χώρες του ΝΑΤΟ. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι [μέλος], αλλά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονται επίσης εκεί, καθώς και σε μέρος της δικής μας επικράτειας, στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Κληθείς για σχόλιο σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Βούτσιτς είπε ότι αναμένει «μεγάλες αλλαγές στο πεδίο της μάχης» τις επόμενες δύο έως τρεις ημέρες, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω πίεση της Δύσης στη Σερβία. Ο Βούτσιτς έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για κυρώσεις στη Ρωσία, επιμένοντας στη στρατιωτική ουδετερότητα του Βελιγραδίου στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. 



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου