Η Μαλθουσιανή Barbara Hubbard: Από τα Όρια της Ανάπτυξης (Limits to Growth) στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Μαλθουσιανή Barbara Hubbard: Από τα Όρια της Ανάπτυξης (Limits to Growth) στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ...

  Μήπως η Barbara Marx Hubbard ζήτησε τη σφαγή του ενός τετάρτου του ανθρώπινου πληθυσμού; Ο John Klyczek ερευνά την αλήθεια σχετικά με τη μ...

 





Μήπως η Barbara Marx Hubbard ζήτησε τη σφαγή του ενός τετάρτου του ανθρώπινου πληθυσμού; Ο John Klyczek ερευνά την αλήθεια σχετικά με τη μαλθουσιανή τάση του «συν-δημιουργικού» ευαγγελίου της «συνειδητής» απα-νθρωπιστικής εξέλιξης της Hubbard.

 

Ο μαλθουσιανισμός αποτελεί το θεμέλιο του δαρβινισμού, ο οποίος αποτελεί το θεμέλιο της ευγονικής, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του υπερανθρωπισμού. Με άλλα λόγια, ο τρανσουμανισμός περιλαμβάνει τόσο τον μαλθουσιανό-βιώσιμο έλεγχο της ποσότητας του πληθυσμού όσο και τον δαρβινικό-ευγονικό έλεγχο της ποιότητας του πληθυσμού μέσω της τεχνοκρατίας.

 

Πηγή: Unlimited Hangout

Άρθρο του John Klyczek

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Για δεκαετίες, η γκουρού της Νέας Εποχής Barbara Marx Hubbard κήρυττε ένα φουτουριστικό ευαγγέλιο της "συνειδητής εξέλιξης" με οδηγό την "αγάπη και το φως". Όμως, την ίδια στιγμή, σε πλήρη αντίθεση, η Hubbard προωθούσε επίσης τον μαλθουσιανό πληθυσμιακό έλεγχο. Αν η Hubbard ζητούσε τη θανάτωση του ανθρώπινου πληθυσμού, τότε πώς θα μπορούσε πραγματικά να επιπλέει τα όνειρά της για συνειδητή εξέλιξη με ειλικρίνεια πάνω στα μαντράδες της "αυτοπραγμάτωσης" του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού ή στο ήθος της "συν-δημιουργίας" των κηρυγμάτων της Νέας Εποχής;

Ενώ η υπεράσπιση της Hubbard για τον έλεγχο του πληθυσμού έρχεται σε αντίθεση με την καλοπροαίρετη ρητορική του πνευματισμού της Νέας Εποχής, ο μαλθουσιανισμός της ευθυγραμμίζεται συνεκτικά με την υπεράσπιση του υπερανθρωπισμού της. Όπως ιστοριοποίησα σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο Barbara Marx Hubbard: Godmother of Transhumanism and Synthetic Spirituality, ο τρανσουμανισμός σχεδιάστηκε από τον Julian Huxley ως η δεύτερη φάση της ευγονικής, η οποία θα ενίσχυε τεχνητά τη δαρβινική εξέλιξη με τη συγχώνευση της ανθρώπινης βιολογίας με μηχανές. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Δαρβίνου, η θεωρία του για την εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής, η οποία ενέπνευσε τον ξάδελφό του Francis Galton να αναπτύξει την ψευδοεπιστήμη της ευγονικής, σχεδιάστηκε ως η βιολογική συνέπεια της αύξησης των πληθυσμών που ανταγωνίζονται για τους περιορισμένους πόρους σε μια μαλθουσιανή οικολογία:

"Έτυχε εγώ [ο Δαρβίνος] να διαβάσω για διασκέδαση το "Ο Malthus για τον πληθυσμό", και όντας καλά προετοιμασμένος να εκτιμήσω τον αγώνα για την ύπαρξη που διεξάγεται παντού από τη μακροχρόνια συνεχή παρατήρηση των συνηθειών των ζώων και των φυτών, μου έκανε αμέσως εντύπωση ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι ευνοϊκές παραλλαγές θα έτειναν να διατηρούνται και οι δυσμενείς να καταστρέφονται. Το αποτέλεσμα αυτού θα ήταν ο σχηματισμός νέων ειδών. Εδώ λοιπόν είχα επιτέλους μια θεωρία με την οποία μπορούσα να εργαστώ".

Εν συντομία, ο μαλθουσιανισμός αποτελεί το θεμέλιο του δαρβινισμού, ο οποίος αποτελεί το θεμέλιο της ευγονικής, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του υπερανθρωπισμού. Με άλλα λόγια, ο τρανσουμανισμός περιλαμβάνει τόσο τον μαλθουσιανό-βιώσιμο έλεγχο της ποσότητας του πληθυσμού όσο και τον δαρβινικό-ευγονικό έλεγχο της ποιότητας του πληθυσμού μέσω της τεχνοκρατίας.




Thomas MalthusCharles DarwinFrancis Galton, και Julian Huxley.

Στο πρώτο μου μέρος αυτής της σειράς, κατέγραψα πώς η Hubbard, χρηματοδοτούμενος από τη "φιλανθρωπία" του Ροκφέλερ, συνεργάστηκε με το Ευψυχιατρικό Δίκτυο του Abraham Maslow, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Esalen, για να προωθήσει την υπερ-ευγονική εξέλιξη μέσω συνεργασιών με το Ινστιτούτο HeartMath, το οποίο προπαγανδίζει υπερ-ανθρωπιστικά φορητά είδη νευροανάδρασης που είναι προγραμματισμένα να προκαλούν συνθετική πνευματική ευδαιμονία. Σε αυτή την τρέχουσα δόση, θα εξηγήσω πώς το όραμα της Hubbard για τη "συνειδητή" υπεράνθρωπη εξέλιξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μαλθουσιανή προοπτική της για την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και τη βιώσιμη οικολογία. Πιο συγκεκριμένα, θα αποκαλύψω πώς: Η Χούλμπαθ είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχει αναπτύξει στο παρελθόν:

  1. Η Hubbard υπερασπίστηκε τις μαλθουσιανές πολιτικές ελέγχου του πληθυσμού που προωθούνται από τις περιβαλλοντικές προβλέψεις της Λέσχης της Ρώμης για τα Όρια της Ανάπτυξης (Limits to Growth) και τις πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
  2. Η Hubbard συνεργάστηκε με τον παγκοσμιοποιητή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Maurice Strong,, ο οποίος πρωτοστάτησε στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ, και το μέλος της Λέσχης της Ρώμης Mikhail Gorbachev, ο οποίος συνδημιούργησε την πρωτοβουλία "βιώσιμης ανάπτυξης" του Χάρτη της Γης (Earth Charter) σε συνεργασία με τον Strong.

Σε μελλοντικές δόσεις αυτής της σειράς, θα αποκαλύψω πώς ο μαλθουσιανός περιβαλλοντισμός της Hubbard διαμορφώθηκε από την πνευματική μούσα της, τον Pierre Teilhard de Chardin, τον συγγενή της "ψυχολογικά μεταλλαγμένο", τον Jonas Salk [2], και τον μακροχρόνιο οικονομικό ευεργέτη της, τον Laurance Rockefeller. Θα αποκαλύψω επίσης πώς οι σχέσεις της Hubbard με την World Future Society, το Human Potential Movement και το Foundation for Conscious Evolution συνδέονταν με δίκτυα φερόμενων παιδόφιλων και αιρέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Hubbard και οι "καβαλάρηδες του χλωμού αλόγου"

Το ακόλουθο απόσπασμα, το οποίο έχει κυκλοφορήσει ευρέως ως υποτιθέμενο απόσπασμα από το Βιβλίο της Συν-δημιουργίας (Book of Co-Creation) της Hubbard του 1993, δηλώνει ότι το "ένα τέταρτο" της ανθρωπότητας θα πρέπει να ξεκληριστεί προκειμένου να εισαχθεί μια ουτοπική Νέα Τάξη Πραγμάτων:

"[από] όλο το φάσμα της ανθρώπινης προσωπικότητας, το ένα τέταρτο έχει επιλεγεί για να υπερβεί και το ένα τέταρτο είναι καταστροφικοί, ελαττωματικοί σπόροι. Στο παρελθόν τους επιτρεπόταν να πεθάνουν με φυσικό θάνατο. Τώρα, καθώς πλησιάζουμε στην κβαντική μετατόπιση από το πλάσμα-άνθρωπο στον συν-δημιουργικό άνθρωπο -τον άνθρωπο που είναι κληρονόμος θεοειδών δυνάμεων- το καταστροφικό ένα τέταρτο πρέπει να εξαλειφθεί από το κοινωνικό σώμα. Ευτυχώς, δεν είστε υπεύθυνοι για αυτή την πράξη. Εμείς είμαστε. Είμαστε υπεύθυνοι για τη διαδικασία επιλογής του Θεού για τον πλανήτη Γη. Εκείνος επιλέγει - εμείς καταστρέφουμε. Είμαστε οι καβαλάρηδες του χλωμού αλόγου, του θανάτου".

Σίγουρα, αυτό το απόσπασμα δεν μπορεί να βρεθεί στις σελίδες του Βιβλίου της Συν-δημιουργίας της Hubbard. Ωστόσο, το The Mail Archive, το οποίο καταγράφει "αρχειοθετημένες δημοσιεύσεις" και "ενεργές λίστες αλληλογραφίας", καταγράφει μια ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην οποία ο Hubbard φέρεται να αναγνώρισε ότι αυτό το απόσπασμα ήταν τμήμα "από ένα χειρόγραφο που δεν έχει δημοσιευτεί". Σύμφωνα με το Αρχείο Αλληλογραφίας, την "Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 1999", η Hubbard απάντησε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον Dave Hartley, ο οποίος είχε μοιραστεί το λανθασμένα αποδοθέν απόσπασμα με τη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του:

Αγαπητέ Dave: όποιος κι αν είσαι, αυτό το απόσπασμα είναι εντελώς ξεκομμένο από ένα χειρόγραφο που δεν έχει δημοσιευτεί. Το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεσαι [sic] αναφέρεται στη σκέψη ότι δεν χρειάζεται να περάσουμε το σενάριο του Αρμαγεδδώνα που προβλέπεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ολόκληρος ο σκοπός του βιβλίου της Cocreation [sic] είναι να πει ότι το ανθρώπινο είδος έχει την ελευθερία να αποφύγει τη μαζική καταστροφή που προβλέπεται. Το νόημα του συγκεκριμένου αποσπάσματος, το οποίο δεν δημοσίευσα ποτέ, επειδή δεν το πιστεύω καθόλου, προήλθε από την πιθανότητα [sic] ότι αν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μαζική καταστροφή στη γη, αυτή δεν θα γίνει από τους ανθρώπους, αλλά από κάποια άλλη δύναμη.

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό, δεν το έχω δημοσιεύσει, δεν θα το δημοσιεύσω ποτέ. Όλη μου η ζωή είναι αφιερωμένη στο να φέρω μεγαλύτερη ειρήνη και ευγένεια στην ανθρώπινη φυλή.

Αυτό το απόσπασμα έχει χρησιμοποιηθεί από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που επιδιώκουν να βλάψουν τη φήμη πολλών ανθρώπων και σας ζητώ να το αποδεσμεύσετε, να το σκίσετε. Δεν είναι βιώσιμο. Το διαψεύδω πλήρως και σας ζητώ να έχετε την καλοσύνη να κάνετε το ίδιο.

Με εκτίμηση για το ενδιαφέρον σας, Barbara Marx Hubbard




Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από Barbara Marx Hubbard προς Dave Hartley, The Mail Archive

Σύμφωνα με αυτό το email, η Hubbard ανέλαβε την ευθύνη για το περιβόητο απόσπασμα, ενώ ταυτόχρονα το αποκήρυξε. Παρόλο που "διέψευσε[ε] πλήρως" το απόσπασμα, τονίζοντας πως "ποτέ δεν το δημοσίευσε", δεν αρνήθηκε ότι το έγραψε ποτέ- αντίθετα, παραδέχτηκε ότι το είχε γράψει σε "ένα χειρόγραφο που δεν έχει δημοσιευτεί". Μάλιστα, προσπάθησε ακόμη και να διασώσει "το νόημα του συγκεκριμένου αποσπάσματος" υπονοώντας ότι το απόσπασμα τονίζει πώς η μαλθουσιανή "καταστροφή" του ανθρώπινου πληθυσμού "δεν θα διαπραχθεί από τους ανθρώπους, αλλά από κάποια άλλη δύναμη", και μόνο αν η ανθρωπότητα παραιτηθεί από την "ελευθερία της για να αποφύγει την προβλεπόμενη μαζική καταστροφή". Προφανώς, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη χρήση από την Hubbard της προσωπικής αντωνυμίας "εμείς" στην ενεργητική δομή των τελευταίων προτάσεων, οι οποίες διακηρύσσουν: "[Ε]μείς είμαστε υπεύθυνοι για τη διαδικασία επιλογής του Θεού για τον πλανήτη Γη. Εκείνος επιλέγει - εμείς καταστρέφουμε. Είμαστε οι καβαλάρηδες του χλωμού αλόγου, του θανάτου".

Σημειώστε εδώ ότι δεν απέρριψε επίσης ευθέως την παραδοχή ότι κάποια μορφή μαλθουσιανής ερήμωσης, είτε εκούσια είτε μέσω "κάποιας άλλης δύναμης", θα αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση για τη συνειδητή εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Στην πραγματικότητα, αυτό το θεωρητικό δίλημμα, το οποίο θέτει ότι οι άνθρωποι πρέπει να συγκρατήσουν την αύξηση του πληθυσμού ή διαφορετικά να υποστούν "μαζική καταστροφή" από "άλλες δυνάμεις" οικολογικής καταστροφής, αποτελεί το επίκεντρο της μαλθουσιανής θεωρίας. Στην έκδοση του 1803 του βιβλίου:An Essay on the Principle of Population (Δοκίμιο για την Αρχή του Πληθυσμού), ο οικονομολόγος Thomas Malthus απαρίθμησε ότι: "(1) Ο πληθυσμός περιορίζεται αναγκαστικά από τα μέσα διαβίωσης. (2) Ο πληθυσμός αυξάνεται αναπόφευκτα εκεί όπου αυξάνονται τα μέσα διαβίωσης, εκτός αν εμποδίζεται από κάποιους πολύ ισχυρούς και προφανείς ελέγχους". Με βάση αυτές τις "Αρχές του Πληθυσμού", ο Malthus ζήτησε "προληπτικούς ελέγχους" στον υπερπληθυσμό, προκειμένου να αποτραπεί η "μαζική καταστροφή" από "άλλες δυνάμεις" οικολογικής καταστροφής, όπως η "πείνα", η "πανούκλα" και η "πανούκλα".

Σίγουρα, αυτή η ανταλλαγή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ της Hubbard και του Hartley δεν μπορεί να επαληθευτεί. Κάτω από την επικεφαλίδα "Αρχικό μήνυμα", οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι "προστατευμένες": "From: [EMAIL PROTECTED] [mailto: [EMAIL PROTECTED]] . . . To: [EMAIL PROTECTED]." Επιπλέον, στην κορυφή του νήματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπάρχει μια επικεφαλίδα που γράφει "Caveat Lector", η οποία ουσιαστικά μεταφράζεται ως "ο αναγνώστης να προσέχει", υποδεικνύοντας ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό ενδέχεται να μην είναι ακριβείς.

Αν αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν είναι κατασκευασμένο και η Hubbard όντως έγραψε το απόσπασμα, τότε το γενοκτονικό όραμά της για τη μαλθουσιανή-ευγονική μείωση του πληθυσμού, έστω και αν έχει συνταχθεί μόνο σε ένα αδημοσίευτο χειρόγραφο, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί ή να πλυθεί στο πνεύμα με οποιαδήποτε καλοπροαίρετη ρητορική που διατυμπάνιζε. Το γεγονός ότι θα συνέτασσε μια τέτοια γενοκτονική πρόταση, ακόμη και αν την αποκήρυξε αργότερα, αποκαλύπτει ένα παράθυρο στα σκοτεινά υπόγεια ρεύματα πίσω από τα όνειρά της για συνειδητή εξέλιξη, ιδίως από τη στιγμή που ποτέ δεν κατήγγειλε ευθέως την ανάγκη για αποπληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο βιβλίο της: The Revelation: Our Crisis Is a Birth (The Book of Co-Creation) (Η Αποκάλυψη: Η κρίση μας είναι μια γέννηση (Το βιβλίο της συν-δημιουργίας), το οποίο είναι το βιβλίο που υποτίθεται ότι περιέχει την εν λόγω διαβόητη φράση, υπάρχει ένα απόσπασμα που διαβάζεται σαν να πρόκειται για μια αναθεωρημένη εκδοχή της περιβόητης φράσης "χλωμό άλογο":

"σε μια εποχή κβαντικού μετασχηματισμού, η ορμή των προηγούμενων δραστηριοτήτων αναγκάζει τις δραστηριότητες αυτές να υπερβούν το στόχο. Το "να είστε καρποφόροι και να πολλαπλασιάζεστε" το παρακάνει και γίνεται υπερπληθυσμός. Το 'Διατηρήστε την ανθρώπινη ζωή' πάει πολύ μακριά και καταλήγει σε ανεπιθύμητη παράταση της ύπαρξης των πλασμάτων/ανθρώπων. Το 'Δώστε τροφή και στέγη στους ανθρώπους' μετατρέπεται σε υπερβιομηχάνιση, ρύπανση, πληθωρισμό και εξάντληση των πόρων από τον ανεπτυγμένο κόσμο. . . .

Το 'Να είστε καρποφόροι και να πολλαπλασιάζεστε' γίνεται τώρα 'Συλλάβετε συνειδητά παιδιά στα οποία θα δοθεί η ευκαιρία της βέλτιστης ανάπτυξης'.

Το "Διατηρήστε όλη τη ζωή" γίνεται τώρα "Αξιοποιήστε την ευκαιρία για επιλεγμένο θάνατο και επιλεγμένη παρατεταμένη ζωή". Η θανατολογία και η γεροντολογία εισέρχονται στη σκηνή. Ο θάνατος μπορεί να επιλεγεί από εκείνους που έχουν ολοκληρώσει το έργο τους στη Γη. Ο σκοπός των προηγμένων ιατρικών τεχνολογιών δεν είναι να διατηρούν τα σώματα των πλασμάτων/ανθρώπων σε μια ημιζωτική κατάσταση. Είναι να χρησιμοποιηθούν από εκείνα τα μυαλά που έχουν κίνητρο να κάνουν νέα δουλειά στη Γη και ιδιαίτερα στα νέα περιβάλλοντα του διαστήματος, να παρατείνουν τη ζωή, να αλλάξουν σώματα και τελικά να δημιουργήσουν νέα σώματα που θα είναι συνηθισμένα στις νέες συνθήκες της συμπαντικής ζωής, όποιες κι αν είναι αυτές. . . .

Το "Δώστε τροφή και στέγη στους ανθρώπους" γίνεται τώρα "Ενεργοποιήστε τη δημιουργική επανάσταση - χτίζοντας νέους κόσμους στη Γη, νέους κόσμους στο διάστημα", ένα περιβάλλον πόρων ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλων των μελών αυτού του σώματος. Η πληθυσμιακή υπερανάπτυξη στη Γη πρέπει να σταματήσει. Μόνο όσοι επιλέξουν να ζήσουν, θα το κάνουν. Οι άλλοι θα πάνε οικειοθελώς στην ανάπαυσή τους. Αυτή είναι η νέα κατάσταση προς την οποία σας οδήγησαν τα θαυμάσια επιτεύγματα του παρελθόντος" [1].


Barbara Marx Hubbard, Η Αποκάλυψη: Our Crisis Is a Birth (The Book of Co-Creation) (Sonoma, CA: Foundation for Conscious Evolution, 1993).

Παρατηρήστε ότι αυτό το απόσπασμα από το Βιβλίο της Συν-δημιουργίας αναφέρεται σε "κβαντικό μετασχηματισμό", ενώ το αδημοσίευτο απόσπασμα αναφέρεται σε "κβαντική μετατόπιση". Παρατηρήστε επίσης ότι και τα δύο αποσπάσματα ζητούν τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού- το αδημοσίευτο απόσπασμα διακηρύσσει ότι: "το ένα τέταρτο [της ανθρωπότητας] πρέπει να εξαλειφθεί από το κοινωνικό σώμα", ενώ το Βιβλίο της Συν-δημιουργίας δηλώνει ότι "[η] υπερανάπτυξη του πληθυσμού στη Γη πρέπει να σταματήσει. Μόνο όσοι επιλέξουν να ζήσουν, θα το κάνουν". Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ αυτών των αποσπασμάτων είναι ότι το αδημοσίευτο απόσπασμα δοξάζει το πώς η Hubbard και οι εξελικτικοί "καβαλάρηδες του χλωμού αλόγου" της θα αποψιλώσουν επιλεκτικά τον πληθυσμό, ενώ το Βιβλίο της Συν-δημιουργίας προφητεύει ότι οι "ακατάλληλοι" θα αποψιλωθούν οικειοθελώς από τον ανθρώπινο πληθυσμό. Παρόλο που η ρητορική στο Βιβλίο της Συν-δημιουργίας είναι λιγότερο απειλητική από τη ρητορική στο αδημοσίευτο απόσπασμα, το πρώτο υποστηρίζει ωστόσο τη μαλθουσιανή πρόβλεψη ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός πρέπει να σαρώσει προκειμένου το ανθρώπινο είδος να εξελιχθεί συνειδητά στη Νέα Εποχή.

Για να είμαστε δίκαιοι, είναι πιθανό το αδημοσίευτο απόσπασμα να είναι στην πραγματικότητα μια απομίμηση. Αλλά ακόμη και αν πρόκειται για παραχάραξη, υπάρχουν πολλά άλλα αποσπάσματα από τα γραπτά της Hubbard, όπως θα δείτε, στα οποία προωθεί τα μαλθουσιανά μέσα ελέγχου του πληθυσμού.

Τα Μαλθουσιανά Όρια στην Ανάπτυξη: Η Hubbard και η Λέσχη της Ρώμης

Οι μαλθουσιανές θεωρίες του υπερπληθυσμού της Hubbard ήταν εν μέρει εμπνευσμένες από τα: Όρια στην Ανάπτυξη: Έκθεση για το Πρόγραμμα της Λέσχης της Ρώμης για την κατάσταση της ανθρωπότητας (Limits to Growth: A Report for the Club of Rome’s Project on the Predicament of Mankind): Μια έκθεση για το πρόγραμμα της Λέσχης της Ρώμης σχετικά με την κατάσταση της ανθρωπότητας. Πράγματι, στο Βιβλίο της Συν-δημιουργίας του Hubbard, υπάρχουν πολλά χωρία που προειδοποιούν για τα μαλθουσιανά "όρια της ανάπτυξης" που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές [1]. Συναντήθηκε επίσης προσωπικά με τον συνιδρυτή της Λέσχης της Ρώμης, Aurelio Peccei [2], ο οποίος ώθησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να υιοθετήσει τις μαλθουσιανές αρχές των "Ορίων της ανάπτυξης" στην τρίτη ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 1973.


Τα ¨Ορια της Ανάπτυξης, Πηγή: Λέσχη της Ρώμης

Η Λέσχη της Ρώμης, που ιδρύθηκε το 1968, είναι μια παγκοσμιοποιητική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που συγκαλεί συναντήσεις μεταξύ αρχηγών κρατών, μελών βασιλικών οικογενειών, επιχειρηματιώνδιεθνών χρηματιστών, ακαδημαϊκών μελετητώνεργαστηριακών επιστημόνων και διοικητικών στελεχών θεσμών παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπως ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Με πρότυπο τη δομή της "Στρογγυλής Τράπεζας" της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ, του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων (RIIA) και του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), η Λέσχη της Ρώμης διευκολύνει τις συναντήσεις όπου οι αντιπρόσωποι σχεδιάζουν την παγκόσμια οικονομία μέσω της δημόσιας και ιδιωτικής διαχείρισης των φυσικών και ανθρώπινων πόρων του κόσμου σύμφωνα με τη μαλθουσιανή οικολογία της βιώσιμης ανάπτυξης. Το μέλος της Λέσχης της Ρώμης André Hoffmann είναι επίσης διαχειριστής μιας άλλης ΜΚΟ της Στρογγυλής Τράπεζας, του WEF, το οποίο προωθεί τη Μεγάλη Επανεκκίνηση για να εγκαινιάσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την τεχνοκρατική Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

Το 1972, η Λέσχη της Ρώμης με τίτλο: Limits to Growth δημοσίευσε τα αποτελέσματα των προβλέψεων που είχαν υπολογιστεί σε υπολογιστή από μια ομάδα επιστημόνων που είχαν προσληφθεί από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT). Επικεφαλής της ομάδας του MIT της Λέσχης της Ρώμης ήταν ο Dennis Meadows, ο οποίος είναι μέλος του WEF. Ένας άλλος κεντρικός αρχιτέκτονας του Προγράμματος της Λέσχης της Ρώμης για την Προδιάθεση της Ανθρωπότητας ήταν ο καθηγητής του ΜΙΤ Jay W. Forrester, στον οποίο η Λέσχη της Ρώμης ανέθεσε να εφαρμόσει τη θεωρία του System Dynamics για να σχεδιάσει υπολογιστικά μοντέλα που θα έκαναν γραφικές προβλέψεις για την αύξηση του πληθυσμού, την κατανάλωση πόρων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για τη μαλθουσιανή θέση των Ορίων της Ανάπτυξης. Ενώ εργαζόταν στο ΜΙΤ, ο Forrester προγραμμάτισε τον υπολογιστή World One, ο οποίος μοντελοποίησε την πρόβλεψη της μαλθουσιανής κατάρρευσης του πολιτισμού το 2040. Σύμφωνα με το Big Think "το 2020 είναι το πρώτο ορόσημο που οραματίστηκε ο World One. . . . "Γύρω στο 2020, η κατάσταση του πλανήτη γίνεται εξαιρετικά κρίσιμη"". Σε διάφορες δημοσιεύσεις και ομιλίες, η Hubbard συμφώνησε με τις προβλέψεις του υπολογιστή World One, καθώς προέβλεψε ότι το 2020 θα είναι το σημείο "μετατόπισης" για έναν "νέο κανόνα".




Dennis Meadows | Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (weforum.org)

Ταυτόχρονα, το Βιβλίο της Συν-δημιουργίας της Hubbard επικαλείται ρητά τη μαλθουσιανή ρητορική των "ορίων της ανάπτυξης" της Λέσχης της Ρώμης. Σε ένα κεφάλαιο με τίτλο "Το ταξίδι", γράφει: "[Ένας] ακόμη διπλασιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού θα καταστρέψει το σύστημα υποστήριξης της ζωής μας. Η Μητέρα μας δεν θα μας στηρίξει αν συνεχίσουμε να αυξάνουμε σε αριθμό! Πρέπει να σταματήσουμε. . . Η λεγόμενη "πληθυσμιακή κρίση" είναι μια κρίση της πλανητικής μας γέννησης. Τα όρια της ανάπτυξης στη Γη μας μετατοπίζουν από την αναπαραγωγή στη συν-δημιουργία" [1]. Σημειώστε εδώ πώς η Hubbard υποστήριξε ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει φτάσει σε ένα μαλθουσιανό "όριο ανάπτυξης", το οποίο θα καταστήσει τη "Μητέρα Γη" ανίκανη να συντηρήσει τη ζωή, αν δεν περιορίσουμε συλλογικά την "αναπαραγωγή".

Το βιβλίο της Λέσχης της Ρώμης "Τα όρια της ανάπτυξης" δεν είναι μόνο μαλθουσιανό επί της αρχής, αλλά μια επισκόπηση της βιβλιογραφίας του αποκαλύπτει ότι υποστηρίζεται επίσης από εκτεταμένες παραπομπές από μια σειρά μαλθουσιανών-ευγονιστών και συνεργαζόμενων ιδρυμάτων που έχουν αφιερωθεί στον έλεγχο του πληθυσμού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Jospeh J. Spengler: ένας ευγονιστής που συνέβαλε στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοινωνίας των Εθνών για τον Πληθυσμό (League of Nations World Population Conference,), η οποία οργανώθηκε υπό την ηγεσία της μαλθουσιανής-ευγονίστριας Margaret Sanger.
  2. Frank Notestein: μέλος της Αμερικανικής Ευγονικής Εταιρείας (AES), ο οποίος ήταν ο ιδρυτικός διευθυντής του Τμήματος Πληθυσμού του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (UN DESA), "διοργανωτής" της Δεύτερης Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό και πρόεδρος τόσο της Αμερικανικής Ένωσης Πληθυσμού όσο και του Συμβουλίου Πληθυσμού.
  3. Alexander Morris Carr-Saunders: γραμματέας της Επιτροπής Ερευνών της Βρετανικής Εταιρείας Ευγονικής Εκπαίδευσης και προστατευόμενος του ευγονιστή Karl Pearson, ο οποίος ήταν ο ίδιος προστατευόμενος του ιδρυτή της ευγονικής, Francis Galton.
  4. The Population Reference Bureau: (Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού): μια διεθνής ΜΚΟ που προωθεί τα μαλθουσιανά προγράμματα ελέγχου του πληθυσμού μέσω συνεργασιών με το Ταμείο του ΟΗΕ για τις Δραστηριότητες Πληθυσμού (UNFPA), το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, το Συμβούλιο Πληθυσμού και την Population Association of America, η οποία ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της AES Henry Pratt Fairchild και τον συνιδρυτή της AES Frederick Osborn, ο οποίος ήταν επίσης πρόεδρος του Συμβουλίου Πληθυσμού.
  5. Ecoscience: Population, Resources, Environmentένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Paul Ehrlich (συγγραφέα της "Η Βόμβα του Πληθυσμού") και τον John P. Holdren (Τσάρο Επιστήμης του Λευκού Οίκου του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα), οι οποίοι και οι δύο διατύπωσαν μαλθουσιανές πολιτικές ελέγχου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της πρόσμιξης του πόσιμου νερού με αποστειρωτικά και της επιβολής μιας κυβερνητικής "κάψουλας μακροχρόνιας αποστείρωσης που θα μπορούσε να εμφυτευτεί κάτω από το δέρμα. .και θα μπορούσε να αφαιρεθεί, με επίσημη άδεια".


Reinventing Prosperity (Επανεφεύρεση της ευημερίας): Managing Economic Growth to Reduce Unemployment, Inequality, and Climate Change (Βανκούβερ: Greystone Books, 2016).

Το 2016, ο Jørgen Randers, ο οποίος ήταν ένας άλλος αρχηγός της ομάδας του MIT που δημιούργησε το Limits to Growth, συνυπογράφει μια άλλη μαλθουσιανή "Έκθεση της Λέσχης της Ρώμης" (“Report of the Club of Rome.”). Με τίτλο Reinventing Prosperity (Επανεφευρίσκοντας την ευημερία): Διαχείριση της οικονομικής ανάπτυξης για τη μείωση της ανεργίας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής, αυτή η "Έκθεση", η οποία επιβεβαιώνει εκ νέου τις μαλθουσιανές προβλέψεις των Ορίων της Ανάπτυξης, δήλωσε ότι: "ο φτωχός κόσμος θα πρέπει να επιδιώξει να βελτιώσει την τύχη του πληθυσμού του χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο μέσο", συμπεριλαμβανομένου του ότι: "θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κίνας και να επιδιώξει να περιορίσει τον πληθυσμό της, όχι απαραίτητα με μια πολιτική ενός παιδιού, αλλά μέσω της βελτίωσης της εκπαίδευσης και της υγείας, της πιο εύκολα διαθέσιμης αντισύλληψης -και ιδανικά, καταβάλλοντας ένα μπόνους σε εκείνες τις οικογένειες που απέκτησαν λιγότερα από δύο παιδιά" [3].

Η Barbara Marx Hubbard όχι μόνο υιοθέτησε ρητορικά τη μαλθουσιανή ευγονική των Ορίων της Ανάπτυξης, αλλά συναντήθηκε επίσης προσωπικά με τον συνιδρυτή της Λέσχης της Ρώμης. Στην αυτοβιογραφία της του 1989, Η πείνα της Εύας, η Hubbard διηγείται πώς "είχε συναντήσει τον Aurelio Peccei, επικεφαλής της Λέσχης [της Ρώμης], στο Βουκουρέστι το 1972 σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Φουτουριστών" [2]. Η Hubbard διαφωνούσε με τις απόψεις του Peccei σχετικά με το βαθμό στον οποίο πρέπει να περιοριστεί η ανάπτυξη του πολιτισμού για να αποφευχθεί η οικολογική καταστροφή. Ωστόσο, συμφώνησε παρ' όλα αυτά με τον Peccei ότι η κατανάλωση περιβαλλοντικών πόρων πρέπει να περιοριστεί τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό προκειμένου να αποφευχθούν οι οικολογικές καταστροφές που προβλέπονται στα Όρια της Ανάπτυξης.


Aurelio Peccei, Πηγή: Πηγή: Λέσχη της Ρώμης

Στην πραγματικότητα, η Hubbard προώθησε το "Επιλεγμένο Μέλλον" της Επιτροπής για το Μέλλον, το οποίο "αποδέχθηκε τη θέση των Ορίων της Ανάπτυξης για την αναγκαιότητα της διατήρησης των μη ανανεώσιμων πόρων, της αποκέντρωσης, της ποικιλομορφίας, της αυτάρκειας, της χρήσης της κατάλληλης τεχνολογίας και του σεβασμού της φύσης, του περιβάλλοντος και όλων των ανθρώπων ως μελών του σώματός μας" [2]. Για να το θέσουμε αλλιώς, η Hubbard αφομοίωσε την ώθηση του Peccei για τη μεριδοποίηση των περιορισμένων "μη ανανεώσιμων πόρων", ενώ συνδύασε επίσης την περιβαλλοντική του "διατήρηση" με τη δική της έκκληση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μέσω καινοτόμου "χρήσης[ς] της κατάλληλης τεχνολογίας".

Παρομοίως, η Hubbard επιβεβαίωσε επίσης ότι "[σ]ένα μεγάλο μέρος ήταν θετικό και σωστό" της θέσης για τα όρια της ανάπτυξης, παρόλο που ήταν επικριτική απέναντι στους "υποστηρικτές" των ορίων της ανάπτυξης, οι οποίοι αποφάσισαν ότι οι οικολογικές καταστροφές θα μπορούσαν να αποτραπούν μόνο μέσω υπερμαλθουσιανών ελέγχων στην παγκόσμια αναλογία αύξησης του πληθυσμού/κατανάλωσης πόρων. Δήλωσε ότι:

"τα όρια της Λέσχης της Ρώμης για την ανάπτυξη . . θεωρούσε τη γη [sic] ένα πεπερασμένο σύστημα με σταθερούς πόρους και μας συμβούλευε να προσαρμοστούμε στους σημερινούς περιορισμούς, ή ακόμη και να "επιστρέψουμε" σε ένα απλούστερο στάδιο ζωής, όπως προτείνουν οι βαθιά οικολόγοι. Υπήρχαν πολλά θετικά και σωστά σε αυτή την προοπτική: αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αποκέντρωση, αυτάρκεια, επανατοποθέτηση της βιομηχανίας, ενεργειακή απόδοση, μη χρηματικές οικονομίες, σύστημα ανταλλαγής, συνεταιρισμοί και ανοικοδόμηση της κοινότητας. Ωστόσο, πολλοί από τους υποστηρικτές της αρνήθηκαν ακόμη και τη δυνατότητα μιας ταυτόχρονης και συμπληρωματικής, και εξίσου φυσικής, ανάπτυξης ενός νέου περιβάλλοντος πέρα από τη βιόσφαιρά μας". [2]


Λογότυπο της Λέσχης της Ρώμης

Και πάλι, η Hubbard αφομοίωσε τις πολιτικές της Λέσχης της Ρώμης σχετικά με την "αποκατάσταση του περιβάλλοντος" μέσω της εξοικονόμησης πόρων, ενώ συνδύασε επίσης τις πολιτικές της Λέσχης της Ρώμης με τη δική της έκκληση για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω διαστημικών τεχνολογιών που μπορούν να επιτρέψουν την "ανάπτυξη ενός νέου περιβάλλοντος πέρα από τη βιόσφαιρά μας", αυξάνοντας έτσι την παγκόσμια αναλογία αύξησης του πληθυσμού/κατανάλωσης πόρων.

Στο Βιβλίο της Συν-δημιουργίας, σε ένα κεφάλαιο με τίτλο "Αποκάλυψη", η Hubbard αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους η "έλλειψη πόρων" και ο "υπερπληθυσμός" μπορούν να ξεπεραστούν με "'μεταγενέστερες' τεχνολογίες ... όπως η αστροναυτική, η γενετική, η μακροζωία, η κυβερνητική, η ρομποτική και η νανοτεχνολογία" που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κεφαλαιοποίηση "του παγκόσμιου περιβάλλοντος πέρα από τη βιόσφαιρα":

"[τ]ις μετα-κρίσεις των ορίων άρχισαν: έλλειψη πόρων, υπερπληθυσμός, αποξένωση, σύγχυση, δυσφορία για το μέλλον, αποσύνδεση με το παρελθόν. Οι ειδικοί με μια προοπτική που συνδέεται με τη Γη υποστήριζαν την επιστροφή στο απλούστερο παρελθόν, την προσαρμογή στα όρια, ένα πρόγραμμα μέγιστης διατήρησης και μηδενικής ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, ορισμένοι μελλοντολόγοι έγραψαν για μια αλλαγή παραδείγματος από τον εγωκεντρισμό στον ολόπλευρο προσανατολισμό. Και ορισμένοι εξελικτικοί διακήρυξαν το εκτεταμένο ευαγγέλιο των "μεταγεννητικών" τεχνολογιών, που θα αναπτυχθούν μέσα στη μήτρα της Γης για χρήση μετά τη γέννηση στο συμπαντικό περιβάλλον πέρα από τη βιόσφαιρα, όπως η αστροναυτική, η γενετική, η μακροζωία, η κυβερνητική, η ρομποτική και η νανοτεχνολογία". [1]


Barbara Marx Hubbard, Συνειδητή εξέλιξη: Awakening the Power of Our Social Potential (Novato, CA: New World Library, 1998).

Εν ολίγοις, η Hubbard επιβεβαίωσε τις μαλθουσιανές προϋποθέσεις του βιβλίου της Λέσχης της Ρώμης "Όρια στην ανάπτυξη" και πίστευε ότι η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού θα έπρεπε να ρυθμίζεται αναλόγως. Ταυτόχρονα, πίστευε ότι ο μαλθουσιανός πληθυσμιακός έλεγχος θα έπρεπε να συμπληρωθεί με υπερανθρωπιστικές τεχνολογικές καινοτομίες που θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους διαπλανητικούς πόρους με βιώσιμα ποσοστά κατανάλωσης.

Μαλθουσιανή "Βιωσιμότητα": Hubbard, Strong, Gorbachev


Maurice Strong (Α), Mikhail Gorbachev (Δ)

Εκτός από την υιοθέτηση των μαλθουσιανών αρχών του βιβλίου της Λέσχης της Ρώμης "Όρια στην ανάπτυξη", η Hubbard συνεργάστηκε με τον Maurice Strong, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ(UNEP), επινοώντας τον όρο "βιώσιμη ανάπτυξη" και δρομολογώντας την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, η οποία έκτοτε αναδιαμορφώθηκε ως Ατζέντα 2030. Η Hubbard συνεργάστηκε επίσης με μια συνομοταξία Σοβιετικών της Νέας Εποχής κατά την πολιτική άνοδο του πρώτου και μοναδικού προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης, Mikhail Gorbachev [2]ο οποίος ήταν μέλος της Λέσχης της Ρώμης και συνεργάστηκε με τον Strong για τη δημιουργία του παγκόσμιου προγράμματος αειφορίας του Χάρτη της Γης σε συνδυασμό με την έναρξη της Ατζέντας 21. Συνολικά, η μαλθουσιανή θεώρηση της Hubbard για τα "όρια της ανάπτυξης" και τη "βιώσιμη ανάπτυξη" διαμορφώθηκε προφανώς από τις διασυνδέσεις της με τον Strong και τον Γκορμπατσόφ, οι οποίοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ - SDGs) του ΟΗΕ, οι οποίοι αποτελούν σήμερα πυλώνες της Μεγάλης Επανεκκίνησης του WEF για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.


Οι 8 Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας του ΟΗΕ (ΑΣΧ -MDGs)

Ο Strong υπηρέτησε μαζί με την Hubbard στο Παγκόσμιο Συμβουλευτικό Συμβούλιο της World Future Society (WFS) Υπό τη διεύθυνση των Hubbard και Strong, η κορυφαία έκδοση της WFS, The Futurist, τύπωσε τουλάχιστον ένα τεύχος που υποστηρίζει "βιώσιμους τρόπους ζωής", συμπεριλαμβανομένων των "βιώσιμων καταναλωτικών συνηθειών", για μια "βιώσιμη οικονομία" σε ένα "βιώσιμο μέλλον". Σε αυτό το τεύχος του 2014 του The Futurist, ένα άρθρο με τίτλο "Demographics, Consumption, and Climate Change" αναφέρει ότι "[m]odels for climate-change scenarios need to dig below population-growth projections to understand their potential impact on the environment. Αν και είναι αλήθεια ότι περισσότεροι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερους πόρους θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, σημασία έχει πού θα συμβεί η αύξηση του πληθυσμού". Φυσικά, ο Στρονγκ ήταν ένας από τους θεμελιωτές της νεομαλθουσιανής βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (ΣΒΑ-SDGs)

Το 1972, την ίδια χρονιά που η Λέσχη της Ρώμης δημοσίευσε τη μαλθουσιανή πραγματεία της με τίτλο Limits to Growth, ο Strong ηγήθηκε της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (UNCHE), η οποία οδήγησε στη δημιουργία του UNEP, όπου έγινε ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής του. Στη συνέχεια, το 1987, ο Strong, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος WEF, έγινε μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (WCED), όπου ο όρος "βιώσιμη ανάπτυξη" επινοήθηκε στην "Έκθεση της WCED", η οποία περιέχει 298 αναφορές στον "πληθυσμό". Πέντε χρόνια αργότερα, η Λέσχη της Ρώμης υιοθέτησε επίσημα τον όρο "βιώσιμη ανάπτυξη" στη δημοσίευση του βιβλίου: Beyond the Limits: Confronting Global Collapse, Envisioning a Sustainable Future, (Πέρα απο τα όρια:Αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια κατάρρευση, οραματιζόμενοι ένα βιώσιμο μέλλον), το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου "Limits to Growth" (Όρια στην ανάπτυξη). Την ίδια χρονιά, το 1992, ο Strong ηγήθηκε της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τη Διάσκεψη Κορυφής για τη Γη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα την έναρξη της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ, η οποία καθιέρωσε τη "βιωσιμότητα" ως έναν από τους 8 Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (ΑΣΧ- s MDGs), οι οποίοι σήμερα έχουν ανανεωθεί ως οι 17 Ατζέντα 2030 SDGs. Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι ο SDG 5.6, ο οποίος "[διασφαλίζει] την καθολική πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα", καθοδηγείται ρητά από τις νεομαλθουσιανές αρχές του "οικογενειακού προγραμματισμού" του Προγράμματος Δράσης της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη του 1994.


Η πρώτη παγκόσμια επανάσταση - Λέσχη της Ρώμης

Στο βιβλίο της Hubbard "Ανάδυση" του 2001: The Shift from Ego to Essence, απηχούσε τη μαλθουσιανή καταστροφολογία του υπερπληθυσμού και τον αειφόρο περιβαλλοντισμό που προωθούνταν τόσο στις πραγματείες της Λέσχης της Ρώμης για τα όρια της ανάπτυξης όσο και στις διασκέψεις του ΟΗΕ για το περιβάλλον και τον πληθυσμό: "[σ]ε ένα οριστικό όριο ανάπτυξης με τον τρέχοντα τρόπο λειτουργίας σας", στο οποίο "[σ]ε περίπτωση που δεν υπάρχουν ενήλικοι Παγκόσμιοι άνθρωποι που να έχουν περάσει τη μετάβαση από έναν κόσμο υψηλής τεχνολογίας, υπερπληθυσμού και ρύπανσης στα όρια της καταστροφής των ίδιων των συστημάτων υποστήριξης της ζωής του σε έναν νέο κόσμο που είναι βιώσιμος, συμπονετικός και βελτιώνει τη ζωή" [4]. Αργότερα στο ίδιο κεφάλαιο, η Hubbard γράφει: "[Όπου] έχουν την επιλογή, οι γυναίκες μετατοπίζονται από τη μαζική αναπαραγωγή στη συνδημιουργία. Έχουμε φτάσει σε ένα όριο για την αύξηση του πληθυσμού στη Γη. Ένας ακόμη διπλασιασμός του πληθυσμού θα μας οδηγήσει πάνω από τα δέκα δισεκατομμύρια. Θα κάνουμε λιγότερα παιδιά - το αν θα γίνει από επιλογή ή από καταστροφή είναι το μόνο ερώτημα" [4]. Με άλλα λόγια, για τηνν Hubbard , η βιώσιμη ανάπτυξη περιλαμβάνει όχι μόνο την εξάλειψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά και τον μαλθουσιανό περιορισμό της αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Με βάση αυτή τη βιώσιμη-μαλθουσιανή εξίσωση, ο ίδιος ο ανθρώπινος πληθυσμός μπορεί να εξισωθεί με μια μορφή ρύπανσης που πρέπει να εξαλειφθεί από τον πλανήτη, κάτι που ουσιαστικά διακήρυξε η Λέσχη της Ρώμης στην Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση. Η "Έκθεση του Συμβουλίου της Λέσχης της Ρώμης", η οποία δημοσιεύτηκε ένα χρόνο πριν ο ΟΗΕ καταρτίσει την Ατζέντα 21, και η οποία καλεί για παγκόσμια "βιώσιμη ανάπτυξη", περιέχει ένα τμήμα με τίτλο "Ο κοινός εχθρός της ανθρωπότητας είναι ο άνθρωπος", όπου δηλώνεται ότι:

"[σ]ην αναζήτηση ενός νέου εχθρού για να μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η λειψυδρία, η πείνα και τα παρόμοια θα ταίριαζαν. Στο σύνολό τους και στις αλληλεπιδράσεις τους τα φαινόμενα αυτά συνιστούν πράγματι μια κοινή απειλή που απαιτεί την αλληλεγγύη όλων των λαών. Όμως, ορίζοντας τα ως εχθρό, πέφτουμε στην παγίδα για την οποία έχουμε ήδη προειδοποιήσει, δηλαδή να μπερδεύουμε τα συμπτώματα με τις αιτίες. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο με την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός, λοιπόν, είναι η ίδια η ανθρωπότητα".

Διατυπωμένο διαφορετικά, εφόσον ο άνθρωπος είναι η αιτία της ρύπανσης, η "ίδια η ανθρωπότητα" μπορεί να εξισωθεί με τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ρύπο που είναι ο "πραγματικός εχθρός" του πλανήτη- με τη σειρά του, η περιβαλλοντική ρύπανση πρέπει να αποτραπεί με την εξάλειψη των ανθρώπινων ρύπων από τον πληθυσμό.





Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (αριστερά), Βασίλισσα Βεατρίκη των Κάτω Χωρών (κέντρο), Πρίγκιπας Bernhard των Κάτω Χωρών (δεξιά)

Λίγο μετά την έναρξη της Ατζέντας 21 στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Γη, ο Strong συνεργάστηκε με το μέλος της Λέσχης της Ρώμης Γκορμπατσόφ για την έναρξη του Χάρτη της Γης (Earth Charter,), ο οποίος συνδύασε τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό του Γκορμπατσόφ με το Συμβούλιο της Γης του Strong για να σχηματίσουν μια παγκόσμια πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης που θα ενίσχυε τα έργα της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Strong και ο Γκορμπατσόφ γνωρίστηκαν μεταξύ τους από τη Βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, μέλος της Λέσχης της Ρώμης και της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ, η οποία είναι κόρη του ιδρυτή της Μπίλντερμπεργκ, πρίγκιπα Bernhard της Ολλανδίας. Ο πρίγκιπας Bernhard, πρώην ναζιστής stormtrooper, ήταν ο "επίτιμος χορηγός" της Τρίτης Ετήσιας Συνάντησης του WEF, όπου ο Peccei παρουσίασε τα μαλθουσιανά όρια της ανάπτυξης της Λέσχης της Ρώμης στο WEF, το οποίο τώρα ενισχύει τους SDGs του ΟΗΕ μέσω των έργων της Μεγάλης Επανεκκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων βαθμολόγησης "περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών" (ESG) που έχουν σχεδιαστεί για να τιμωρούν τις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τα κριτήρια αναφοράς των SDGs. Εν ολίγοις, η συμμαχία των Gorbachev-Strong για τη βιωσιμότητα ενορχηστρώθηκε για να λειτουργήσει ένα κρίσιμο σημείο περιστροφής στη σύνδεση της παγκόσμιας διακυβέρνησης του ΟΗΕ, της Λέσχης της Ρώμης, της Ομάδας Bilderberg και του WEF- και η Hubbard είχε δεσμούς με αυτή τη σύνδεση μέσω του Gorbachev, του Strong, του ΟΗΕ και της Λέσχης της Ρώμης.


Barbara Marx Hubbard, Η πείνα της Εύας: Η Οδύσσεια μιας γυναίκας προς το μέλλον (Eastsound, WA: Island Pacific NW, 1989).

Οι δεσμοί της Hubbard με τον Γκορμπατσόφ προέρχονται από τις συνεργασίες της με Σοβιετικούς New Agers κατά τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της, The Hunger of Eve, το 1985, ο διευθυντής του Κέντρου Σοβιετικού-Αμερικανικού Διαλόγου, Rama Vernon, ο οποίος ήταν δάσκαλος γιόγκα, έπεισε τη Hubbard να ταξιδέψει στη Σοβιετική Ένωση. Κατά την επίσκεψή της στην Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), η Hubbard συναντήθηκε με έναν ηγέτη του σοβιετικού κινήματος "διπλωματίας των πολιτών", τον Joseph Goldin, ο οποίος συζήτησε με ενθουσιασμό τις προοπτικές της σοβιετικο-αμερικανικής "συν-δημιουργίας" με στόχο την επίτευξη των ουτοπικών φουτουριστικών οραμάτων του μέντορά της, R. Buckminster Fuller [2], ο οποίος αναφέρεται στο βιβλίο της Λέσχης της Ρώμης Limits to Growth. Στην Hubbard "δόθηκαν ακόμη και κουμπιά που έγραφαν "Συν-δημιουργός" στα αγγλικά και στα ρωσικά, με ένα διάγραμμα της εξελικτικής σπείρας" [2].

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1987, η Hubbard συναντήθηκε στο:

"Cosmos Hotel ... με τον Gennadi Alferenko, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του Ιδρύματος για τις Κοινωνικές Εφευρέσεις στη Σοβιετική Ένωση, και τον Rustem Khairov, ο οποίος εργαζόταν με τον Yevgeny Velikhov, τον ειδικό επιστημονικό σύμβουλο του Gorbachev. Σχεδιάζαμε το επόμενο μεγάλο συμπόσιο, που θα γινόταν τον Μάρτιο του 1987 στη Μόσχα με τίτλο "Ένας νέος τρόπος σκέψης στην πυρηνική εποχή - Κοινωνικές καινοτομίες για την τρίτη χιλιετία". [2]

Την επόμενη χρονιά, η Hubbard "έμεινε κατάπληκτη και ενθουσιασμένη όταν στις 7 Δεκεμβρίου 1988 ο Γκορμπατσόφ μίλησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καλώντας για "το είδος της συνεργασίας που θα μπορούσε με μεγαλύτερη ακρίβεια να ονομαστεί συν-δημιουργία και συν-ανάπτυξη"" [2]. Σημειώστε εδώ ότι, σύμφωνα με τη Hubbard, τόσο η ίδια όσο και ο Γκορμπατσόφ επικαλέστηκαν τη ρητορική της "συν-δημιουργίας" και της "συνειδητής εξέλιξης".

Η Hubbard συνέχισε να επαινεί τον Γκορμπατσόφ ως έναν εξέχοντα παγκόσμιο ηγέτη που θα μπορούσε "να είναι ο συν-δημιουργικός μας εταίρος στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος . . και την ειρηνική επέκταση του διαστήματος":

"Σκεφτόμουν τον Γκορμπατσόφ ως έναν πολιτικό Σπούτνικ. Όταν ο Χρουστσόφ έβαλε τον Σπούτνικ, μας εξέπληξε και εμείς απαντήσαμε με τον Απόλλωνα. Αν αναγνωρίζαμε ότι η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν να είναι εχθρός μας, αλλά θα μπορούσε να είναι ο συν-δημιουργικός μας εταίρος στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας των ανθρώπων και στην ειρηνική επέκταση του διαστήματος, τι θα συνέβαινε εδώ πέρα; .... Θα μπορούσε να εγκαινιάσει τη μεγαλύτερη εποχή συνεργασίας και συνδημιουργίας σε παγκόσμια κλίμακα που έχει δει ποτέ η γη [sic]. Ένιωσα ότι γι' αυτό ετοιμαζόμαστε τώρα". [2]

Δίνοντας έμφαση στις παγκοσμιοποιητικές, περιβαλλοντικές και φουτουριστικές συγγένειες μεταξύ της ίδιας και του Γκορμπατσόφ, η Hubbard ανέφερε ότι ακόμη και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Robert Muller, ο οποίος συνέταξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα World Core του ΟΗΕ, υπογράμμισε πως η ίδια και ο Γκορμπατσόφ μοιράζονταν συγγενικά οράματα για τη "συν-δημιουργία" παγκόσμιων επιχειρήσεων βιώσιμης ανάπτυξης αφιερωμένων στην "αποκατάσταση του περιβάλλοντος" και την "επέκταση του διαστήματος": "Ο Robert Muller, πρώην βοηθός γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μου τηλεφώνησε και μου είπε: "Μπάρμπαρα, είσαι το πρόσωπο σε αυτόν τον κόσμο που μοιάζει περισσότερο με τον Γκορμπατσόφ"". [2]. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι στενοί σύμβουλοι του Γκορμπατσόφ, συμπεριλαμβανομένων των συντρόφων της Hubbard, Velikhov και Goldin, συνεργάστηκαν επίσης με το Ινστιτούτο Esalen, το οποίο, μαζί με τη Hubbard, ήταν μέρος του υπερανθρωπιστικού Ευψυχιανού Δικτύου του Abraham Maslow.




Κατάλογος Esalen (Σεπτέμβριος 1990 - Φεβρουάριος 1991)

Για να τα συνοψίσουμε όλα, η Hubbard υποστήριζε τις οδηγίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ και συνδεόταν με δύο από τους πιο ισχυρούς αρχιτέκτονές της: Γκορμπατσόφ και Strong, οι οποίοι ήταν ηγετικές φυσιογνωμίες στο επίκεντρο του συνδέσμου της παγκόσμιας διακυβέρνησης του ΟΗΕ, της Λέσχης της Ρώμης, της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ και του WEF. Με απλά λόγια, η Hubbard διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην ιστορική εξέλιξη των νεομαλθουσιανών SDGs της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, οι οποίοι τώρα θεσμοθετούνται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Μεγάλης Επανεκκίνησης για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση του WEF και άλλων μέσων.

Μαλθουσιανή παγκοσμιοποίηση: Η ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Κατάσταση και η Ολιγαρχία της Στρογγυλής Τραπέζης

Οι δεσμοί μεταξύ των Hubbard, Gorbachev, και Strong δεν περιορίζονταν στις σχέσεις τους μέσω του Κέντρου Σοβιετικού-Αμερικανικού Διαλόγου και της Παγκόσμιας Εταιρείας Μέλλοντος (World Future Society) [2]. Η πορεία του Hubbard διασταυρώθηκε επίσης με τον Strong και τον Gorbachev μέσω του ΟΗΕ και του State of the World Forum (SWF). Εν ολίγοις, η Hubbard όχι μόνο απηχούσε τους Strong και Gorbachev στην "συν-δημιουργική" προώθηση των πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, της Λέσχης της Ρώμης, του WEF, του WFS, και του SWF- εργάστηκε επίσης άμεσα με το SWF και τον ΟΗΕ για να προωθήσει τους MDGs και τους SDGs της Agenda 21 και της Agenda 2030 αντίστοιχα.

Το 2016, η Hubbard μίλησε στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, όπου έδωσε ομιλία σε πάνελ με τίτλο "Ενίσχυση της συνέργειας μεταξύ των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και των 8 τομέων δράσης του προγράμματος δράσης του ΟΗΕ για τον πολιτισμό της ειρήνης". Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, πονήθηκε ότι "ο Πολιτισμός της Ειρήνης προσθέτει μια διάσταση στους στόχους της ΣΒΑ, ένα όραμα. Το κίνημα του Πολιτισμού της Ειρήνης εμπεριέχει ένα όραμα για έναν νέο κόσμο. Οι στόχοι των SDG είναι λίγο πολύ βασικά στοιχεία για το πώς θα φτάσουμε εκεί". Δίνοντας έμφαση στο πώς "[η] κρίση είναι κινητήριος μοχλός για την εξελικτική επανάσταση", ο Hubbard ρώτησε: "[Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τους βασικούς στόχους των SDG με τις δράσεις για μια κουλτούρα ειρήνης;". Εν ολίγοις, η Hubbard συνεργάστηκε άμεσα με τον ΟΗΕ για να προωθήσει την ατζέντα των SDG, η οποία τέθηκε σε κίνηση από τον συνάδελφό της, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του WFSMaurice Strong, ο οποίος πρωτοστάτησε στην UNCED, στο UNEP, στην WCED του ΟΗΕ, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Γη και στην Ατζέντα 21 του ΟΗΕ.


Τόσο ο Strong όσο και η Hubbard συμμετείχαν επίσης στο Φόρουμ για την Κατάσταση του Κόσμου, το οποίο δημιουργήθηκε και του οποίου ηγήθηκε ο Mikhail Gorbachev. Η δήλωση "Αποστολή" του SWF δήλωνε ότι το State of the World Forum είχε δεσμευτεί να "οικοδομήσει έναν παγκόσμιο συνασπισμό" από "ενδιαφερόμενους" που θα "συμμετείχαν με εταίρους παγκοσμίως σε μια πνευματική αναγέννηση που θα συμβαδίζει με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο της ανθρωπότητας, πιστεύοντας ότι η ανθρωπότητα πρέπει να είναι τόσο αφοσιωμένη στην οικολογική βιωσιμότητα όσο και στην παραγωγή πλούτου, στην παγκόσμια διακυβέρνηση όσο και στην εθνική κυριαρχία, και σε μια συμπονετική κοινωνία όσο και στην παγκόσμια ροή του κεφαλαίου". Διατυπωμένη διαφορετικά, η αποστολή του SWF είχε ως στόχο να εισαγάγει μια παγκόσμια "καπιταλιστική οικονομία των ενδιαφερομένων" που θα ρυθμίζεται από διατάξεις περί "βιώσιμης ανάπτυξης" από τεχνοκρατικούς θεσμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το WEF, υποστηριζόμενη από εξελικτικές πεποιθήσεις σε μια φουτουριστική "πνευματική αναγέννηση".

Κατά το πρότυπο του WEF, της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ και της Λέσχης της Ρώμης, το Φόρουμ για την Κατάσταση του Κόσμου δομήθηκε ως μια παγκοσμιοποιημένη ΜΚΟ στρογγυλής τραπέζης. Όπως και οι προκάτοχοί του στρογγυλής τράπεζας, το SWF συγκέντρωσε αντιπροσώπους από εθνικές κυβερνήσεις, πολυεθνικές εταιρείες, εταιρικά ιδρύματα, οργανισμούς του ΟΗΕ και μια σειρά από άλλες ΜΚΟ στρογγυλής τράπεζας, όπως το WEF, η Λέσχη της Ρώμης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Σε αντίθεση με τους προκατόχους της Στρογγυλής Τράπεζας, το SWF ήταν μοναδικό στο ότι οι συμμετέχοντες περιελάμβαναν έναν αξιοσημείωτο αριθμό "Θρησκευτικών και Πνευματικών Ηγετών", συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς από New Agers και φουτουριστές, πολλοί από τους οποίους ήταν επίσης συνεργάτες της Hubbard .

Στους συντρόφους της Hubbard από τη Νέα Εποχή και τους φουτουριστές περιλαμβάνονταν οι ακόλουθοι συμμετέχοντες στο SWF:

John Naisbitt, Πηγή: Charlie Rose


Η Lynne Twist στο ετήσιο συνέδριο του Συνειδητού Καπιταλισμού 2019 , Πηγή: Conscious Capitalism, Inc.


Hazel Henderson, Πηγή: Earth Charter

  • Ο Deepak Chopra αναφερόταν ως ένας από τους "θρησκευτικούς και πνευματικούς ηγέτες" του SWF. Τόσο αυτός όσο και η Hubbard ήταν Μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιχειρήσεων, και ήταν "σύμμαχος" της εκστρατείας του Hubbard για τη Γέννηση του 2012 [5]. Ο Chopra επαίνεσε την Hubbard ως "τη φωνή της συνειδητής εξέλιξης της εποχής μας".


Deepak Chopra

Michael Murphy, Source: Esalen Journal

  • Ο Stanislav Grof μίλησε σε ένα πάνελ του SWF με τίτλο "Κληρονομιά της Σοφίας". Στο Βιβλίο της Συν-δημιουργίας, ο Grof σημειώνεται ως ένας από τους "[γ]οναδέλφους και δασκάλους της συνειδητής εξέλιξης" της Hubbard [1].

Stanislav Grof


Jean Houston, Source: Conscious Connection, consciousconnectionmagazine.com

Εκτός από όλους αυτούς τους "συν-δημιουργούς" της Νέας Εποχής και των φουτουριστών που έχουν ενισχύσει το ευαγγέλιο της συνειδητής εξέλιξης της Hubbard , άλλοι συμμετέχοντες στο SWF περιλάμβαναν πολυάριθμους διοικητικούς υπαλλήλους υψηλού επιπέδου οργανισμών του ΟΗΕ που προπαγάνδιζαν τις μαλθουσιανές πληθυσμιακές πολιτικές σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης. Ορισμένα από αυτά τα στελέχη του ΟΗΕ, τα οποία ανατέθηκαν ως εκπρόσωποι στο SWF, συνεργάστηκαν επίσης με την Hubbard .

Για παράδειγμα, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Επιστημών και Πολιτισμού του ΟΗΕ (UNESCO), Federico Mayor, διετέλεσε συμπρόεδρος του SWF- και μίλησε επίσης στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, όπου η Hubbard έδωσε την ομιλία της προωθώντας τους ΣΒΑ της Ατζέντας 2030. Επιπλέον, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Robert Muller, υπηρέτησε στο Διεθνές Συντονιστικό Συμβούλιο του SWF. Ως Βοηθός Γενικός Γραμματέας, ο Muller υπηρέτησε υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Kurt Waldheim, ο οποίος ήταν προηγουμένως αξιωματικός της ναζιστικής Βέρμαχτ. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, ο Muller ήταν "καθοριστικός παράγοντας στη σύλληψη ... του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ" (UNDP) και του "Ταμείου Πληθυσμού του ΟΗΕ" (UNFPA)- και "βοήθησε" τον Maurice Strong "να ενορχηστρώσει την πρώτη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Ανθρώπινο Περιβάλλον". Σε ένα σημείωμα στο οπισθόφυλλο της αυτοβιογραφίας τηςHubbard, ο Muller εξύμνησε την Hubbard με τους ακόλουθους επαίνους: "[αν] έχω συναντήσει ποτέ ένα άτομο που έχει πλήρη συνείδηση των ευθυνών του απέναντι στη γη, την ανθρωπότητα και το σύμπαν, είναι σίγουρα η Barbara Marx Hubbard. Είναι μια πραγματική γυναίκα του 21ου αιώνα" [2].





Robert Muller (Α), Kurt Waldheim (Δ)

Ένας άλλος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο SWF ήταν ο Nafis Sadik, ο οποίος ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη του 1994, η οποία όρισε τις νεομαλθουσιανές πολιτικές οικογενειακού προγραμματισμού που καθοδηγούν τους SDGs της Ατζέντας 2030. Άλλοι εκπρόσωποι του ΟΗΕ στο SWF ήταν η εκτελεστική διευθύντρια του UNEP Elizabeth Dowdeswell, ο γενικός διευθυντής της UNESCO Koichiro Matsurra, η διευθύντρια του UNDP Sakiko Fukuda-Parr, ο διοικητής του UNDP Mark Malloch Brown και η εκτελεστική διευθύντρια του Παιδικού Ταμείου του ΟΗΕ (UNICEF) Carol Bellamy.

Αυτοί οι οργανισμοί του ΟΗΕ, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το SWF, έχουν όλοι εργαστεί για την προώθηση των SDGs. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εκτελεστικό παραγωγό του SWF, το τελικό Φόρουμ για την Κατάσταση του Κόσμου συγκλήθηκε "σε συνδυασμό με τη Χιλιετή Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ [sic]", η οποία καθιέρωσε τους ΑΣΧ του ΟΗΕ που τώρα ανανεώνονται ως ΣΒΑ-SDGs. Προφανώς, η συμμαχία ΟΗΕ-SWF, η οποία περιελάμβανε τον κύκλο των φουτουριστών της Νέας Εποχής της Hubbard , συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία των βάσεων για τους SDGs της Ατζέντας 2030, οι οποίοι τώρα επιταχύνονται από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση του WEF για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

Το WEF όχι μόνο ανέλαβε τον ηγετικό μανδύα των SDG του ΟΗΕ και του SWF, αλλά το Φόρουμ για την Κατάσταση του Κόσμου φιλοξένησε επίσης πολλά κορυφαία στελέχη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μαζί με άλλους υψηλόβαθμους παγκοσμιοποιητές της Στρογγυλής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων επιφανών μελών της Λέσχης της Ρώμης και του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Για παράδειγμα, το μέλος της Λέσχης της Ρώμης Wouter van Dieren και ο πρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης Ashok Khosla ήταν "πρόσθετοι ομιλητές" στο SWF. Ο Khosla είναι επίσης μέλος του WEF και έχει διατελέσει σύμβουλος του UNDP, του UNEP και του WCED του ΟΗΕ, στα δύο τελευταία από τα οποία πρωτοστάτησε ο Maurice Strong, ο οποίος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος WEF και "Πρόσθετος ομιλητής" στο SWF. Ένας άλλος “Featured Speaker” του SWF ήταν ο Marc Benioffμέλος του WEF, ενώ το μέλος του WEF George Soros ήταν "διακεκριμένος προσκεκλημένος" του SWF. Επιπλέον, το μέλος του CFR Stephen Rhinesmith διετέλεσε μέλος του Διεθνούς Συντονιστικού Συμβουλίου του SWF και "πραγματοποίησε μια συνεδρία για την παγκόσμια ηγεσία" για το πρόγραμμα Young Global Leaders του WEF, το οποίο προσλαμβάνει εθνικούς ηγέτες για την υιοθέτηση πρωτοβουλιών SDG. Ο Rhinesmith ήταν επίσης πρόεδρος του συμβουλίου συμβούλων του σοβιετοαμερικανικού προγράμματος ανταλλαγής Esalen, όπου οι "συνδημιουργοί" του Hubbard, Velikhov και Goldin, ήταν Ρώσοι σύνδεσμοι.





Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το SWF χρηματοδοτήθηκε από την y Time Warner, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον μεγαλύτερο μέτοχό της: Το μέλος του WEF Ted Turner, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου του πληθυσμού. Στη σελίδα "Υποστηρικτές" της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Κατάσταση, η οποία έχει αρχειοθετηθεί στο Wayback Machine, υπήρχε ένα απόσπασμα από τον Turner που προειδοποιούσε ότι "[τ]ο πρόβλημα του πληθυσμού και η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στον κόσμο θα οδηγήσει τελικά στον αφανισμό μας αν δεν αντιστραφεί".

Συνολικά, το SWF βοήθησε στην έναρξη των ΑΣΧ του ΟΗΕ, οι οποίοι έγιναν οι ΣΒΑ-SDGs, φέρνοντας σε επαφή εκπροσώπους του ΟΗΕ, του WEF και της Λέσχης της Ρώμης, η τελευταία από τις οποίες προπαγάνδιζε τις θεωρίες των "ορίων της ανάπτυξης" που άνοιξαν το δρόμο για τους ΣΒΑ. Ταυτόχρονα, η Hubbard και η συνομοταξία της από "εξελικτικούς" της Νέας Εποχής τοποθετήθηκαν στη μέση αυτής της σχέσης βιωσιμότητας μεταξύ των SWF, του ΟΗΕ, του WEF και της Λέσχης της Ρώμης. Εν ολίγοις, το SWF συνέδεσε τη Hubbard και τους "συν-δημιουργούς" της Νέας Εποχής με εκπροσώπους του ΟΗΕ και παγκοσμιοποιητές της Στρογγυλής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των g Strong και Gorbachev, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για τις ΣΒΑ-SDGs του ΟΗΕ. Αυτό έγινε προκειμένου να προωθηθούν οι μαλθουσιανές πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης της Λέσχης της Ρώμης μέσω των ΑΣΧ του ΟΗΕ, οι οποίοι έχουν αναθεωρηθεί μέσω της Ατζέντας 2030, η οποία επί του παρόντος ενισχύεται από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση του WEF.

Caveat Lector (Προειδοποίηση)

Σε απάντηση στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς ερευνών για τη Hubbard, αρκετοί συνάδελφοί της άσκησαν κριτική στην έκθεσή μου, υποστηρίζοντας ότι παρουσίασα άδικα τον χαρακτήρα της Hubbard. Αυτοί οι απολογητές της Hubbard πρότειναν ότι είχε καλές προθέσεις, αλλά ότι την εκμεταλλεύτηκαν οι παγκοσμιοποιητές ολιγάρχες, οι οποίοι κατέλαβαν τις ιδέες της και χρησιμοποίησαν την εικόνα της για να εισάγουν μια τεχνοκρατική Νέα Παγκόσμια Τάξη κάτω από την επικάλυψη της πνευματικότητας της Νέας Εποχής.

Για να είμαι σίγουρος, με όλο το σεβασμό, ούτε αυτό ούτε το προηγούμενο άρθρο μου έχουν ως στόχο να κρίνουν τον προσωπικό χαρακτήρα της Hubbard. Αντίθετα, αυτή η σειρά ερευνών αποσκοπεί μόνο στην τεκμηρίωση της εμπλοκής της στις υπερανθρωπιστικές και μαλθουσιανο-ευγονικές ατζέντες της ολιγαρχίας του Γύρου του ΟΗΕ. Αν και είναι πιθανό η Hubbard να ήταν αφελής απέναντι στις μηχανορραφίες των συντρόφων της στον ΟΗΕ, τη Λέσχη της Ρώμης, το SWF και το WEF, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αγνοούσε εντελώς τις τεχνοφασιστικές φιλοδοξίες πολλών από τους συνεργάτες της.

Αλλά ακόμη και αν είστε πεπεισμένοι ότι η Hubbard παρασύρθηκε άθελά της από αυτούς τους διεθνείς ολιγάρχες, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι συνεργάστηκε με τα κορυφαία στελέχη ορισμένων από τις ίδιες ακριβώς ΜΚΟ της Στρογγυλής Τράπεζας και των θεσμών παγκόσμιας διακυβέρνησης που βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο της Μεγάλης Επαναφοράς και της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Πέρα από τις επαφές της με το συνδικάτο των Ηνωμένων Εθνών-Στρογγυλό Τραπέζι, η Hubbard υπερασπίστηκε ρητά τον τρανσουμανισμό και τη μαλθουσιανή βιώσιμη ανάπτυξη, που αποτελούν την ουσία της Μεγάλης Επανεκκίνησης και της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ανεξάρτητα από το αν η Hubbard παρασύρθηκε αφελώς από αντιπαθείς ελιτιστές ή αν οικειοθελώς δάνεισε το ήθος της Νέας Εποχής για να πρωτοστατήσει στις τεχνοκρατικές επιχειρήσεις των παγκοσμιοποιημένων ολιγαρχών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τα γραπτά και οι ομιλίες της Hubbard ζητούν ρητά τον υπερανθρωπισμό και τον μαλθουσιανό πληθυσμιακό έλεγχο σε αρκετές περιπτώσεις.

Στις επόμενες ενότητες αυτής της σειράς, θα εμβαθύνω περισσότερο στους βασικούς παράγοντες επιρροής πίσω από τον μαλθουσιανό-ευγονικό τρανσουμανισμό του Hubbard. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Jonas Salk, ο Laurance Rockefeller και ο Pierre Teilhard de Chardin. Θα αποκαλύψω επίσης πώς οι σχέσεις του Hubbard με την World Future Society, το Human Potential Movement και το Foundation for Conscious Evolution συνδέονταν με δίκτυα υποτιθέμενων παιδόφιλων και αιρέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.


Παραπομπές:

[1]  Barbara Marx Hubbard, The Revelation: Our Crisis Is a Birth (The Book of Co-Creation) (Sonoma, CA: Foundation for Conscious Evolution, 1993).

[2]  Barbara Marx Hubbard, The Hunger of Eve: One Woman’s Odyssey Toward the Future (Eastsound, WA: Island Pacific NW, 1989).

[3]  Graeme Maxton and Jørgen Randers, Reinventing Prosperity: Managing Economic Growth to Reduce Unemployment, Inequality, and Climate Change (A Report to the Club of Rome) (Vancouver: Greystone Books, 2016).

[4]  Barbara Marx Hubbard, Emergence: The Shift from Ego to Essence (10 Steps to the Universal Human) (Charlottesville, VA: Walsch Books, 2001).

[5]  Barbara Marx Hubbard and The Welcoming Committee, Birth 2012 and Beyond: Humanity’s Great Shift to the Age of Conscious Evolution (USA: Shift Books, 2012).




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου