Η Moderna πλήρωσε τον κορυφαίο οργανισμό του Fauci 400 εκατομμύρια δολάρια σε «Δικαιώματα» απο τις πωλήσεις των εμβολίων COVID-19 - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Moderna πλήρωσε τον κορυφαίο οργανισμό του Fauci 400 εκατομμύρια δολάρια σε «Δικαιώματα» απο τις πωλήσεις των εμβολίων COVID-19

  Η κυβερνήσεις σας επιβάλλουν να βλάψετε τον εαυτό σας προς όφελός τους. Υπάρχει κανένα ερώτημα τώρα; Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά παραμένε...

 






Η κυβερνήσεις σας επιβάλλουν να βλάψετε τον εαυτό σας προς όφελός τους. Υπάρχει κανένα ερώτημα τώρα; Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά παραμένει αλήθειά.


«Η πληρωμή είναι μέρος μιας συμφωνίας άδειας χρήσης μεταξύ της Moderna και της NIAID που υπογράφηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Με τη συμφωνία, η Moderna πληρώνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να αποκτήσει πρόσβαση σε «ορισμένα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη σταθεροποίηση των ρυθμών αιμάτωσης με πρωτεΐνες ακίδας του κορωνοϊού»

 

Άρθρο του Kyle Becker

Απόδοση: Game theory

 

Ένας από τους κατασκευαστές εμβολίων για τον Covid που έλαβε εγκρίσεις κλινικών δοκιμών από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), όπου πρώην επικεφαλής ήταν Δρ. Άντονι Φάουτσι, μόλις κατέβαλε 400 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό «δημόσιας υγείας».

Η «συμπληρωματική πληρωμή» που πρόσφατα κατέβαλε η Moderna στο NIAID αναφέρθηκε από τον όμιλο εποπτείας της βιομηχανίας Fierce Pharma καθώς και από τους New York Times.

«Στην ανακοίνωση των κερδών της Moderna την Πέμπτη, η εταιρεία είπε ότι πρόσφατα πλήρωσε στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) μια «συμπληρωματική πληρωμή» 400 εκατομμυρίων δολαρίων βάσει μιας νέας συμφωνίας άδειας χρήσης που φέρει δικαιώματα μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών», σημείωσε η Fierce Pharma.

«Η πληρωμή είναι μέρος μιας συμφωνίας άδειας χρήσης μεταξύ της Moderna και της NIAID που υπογράφηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Με τη συμφωνία, η Moderna πληρώνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να αποκτήσει πρόσβαση σε «ορισμένα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη σταθεροποίηση των ρυθμών αιμάτωσης με πρωτεΐνες ακίδας του κορωνοϊού», προσθέτει η έκθεση, επικαλούμενη τον Οικονομικό Διευθυντή της Moderna, Jamie Mock.

Η Moderna συμφώνησε να πληρώσει στο NIAID «χαμηλής αξίας δικαιώματα» για τις πωλήσεις εμβολίων COVID-19 εν εξελίξει, πρόσθεσε ο Mock.

Όπως προσθέτει η έκθεση, «αυτή η συμφωνία δε βάζει τη Moderna έκτος κάδρου στο μέτωπο της εκδίκασης για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Ακόμη και μετά από αυτή τη συμφωνία, ο κατασκευαστής εμβολίων μάχεται με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ για την προέλευση της βασικής τεχνολογίας του εμβολίου», επισημαίνουν οι New York Times.

«Το NIH είπε ότι οι επιστήμονές του, ορισμένοι από τους οποίους συνεργάζονταν για χρόνια με τη Moderna, είχαν βοηθήσει στον σχεδιασμό της γενετικής αλληλουχίας του ιού. Η Moderna έλαβε επίσης σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από λεφτά των φορολογούμενων για την ανάπτυξη και τη δοκιμή του εμβολίου και για την επάρκεια παροχής των δόσεων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ανέφεραν οι Times. «Η εταιρεία έχει πουλήσει εμβόλια κατά του κορωνοϊού αξίας περίπου 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως».

«Αλλά ακόμη και αν η διαμάχη για τη γενετική ακολουθία τράβηξε την προσοχή του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων από το NIH ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί νόμιμη ενέργεια, μια άλλη αντιπαράθεση έλαβε χώρα σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικά, αυτή σχετικά με τη χημική προσαρμογή που ήταν το αντικείμενο των πληρωμών που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη», πρόσθεσε η έκθεση.

«Αυτή η τεχνική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι σε μια σειρά από εμβόλια για τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Moderna, είπαν οι επιστήμονες», συνέχισαν οι Times. «Συνεπαγόταν την αλλαγή του κώδικα mRNA των εμβολίων, ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια ανοσολογική απόκριση στην εκδοχή των πρωτεϊνών ακίδας που υπάρχουν στην επιφάνεια του κοροναϊού προτού συγχωνευτούν με ανθρώπινα κύτταρα».

Η Moderna «αντιμετωπίζει επίσης παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τους ανταγωνιστές της σε εμβόλια τεχνολογίας mRNA, την Pfizer και την BioNTech, καθώς και μια ξεχωριστή υπόθεση από την Arbutus Biopharma και απο την Genevant Sciences της Roivant». Η υπόθεση μεταξύ της Pfizer και της Moderna οδηγείται σε δίκη στο Λονδίνο τον ερχόμενο Απρίλιο, ανέφερε το Reuters  την περασμένη εβδομάδα.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου