Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θέλει να καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων με πρόσχημα το «καλό του κλίματος»...αλλά στη πραγματικότητα θέλει να επιταχύνει τη δημιουργία «πόλεων 15 λεπτών». - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θέλει να καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων με πρόσχημα το «καλό του κλίματος»...αλλά στη πραγματικότητα θέλει να επιταχύνει τη δημιουργία «πόλεων 15 λεπτών».

  Αποδεικνύεται ότι το WEF βρήκε έναν νέο εχθρό. Τις θέσεις στάθμευσης. Το άνετο πάρκινγκ είναι τώρα ο εχθρός.  Βλέπετε, οι χώροι στάθμευσης...

 






Αποδεικνύεται ότι το WEF βρήκε έναν νέο εχθρό. Τις θέσεις στάθμευσης. Το άνετο πάρκινγκ είναι τώρα ο εχθρός.  Βλέπετε, οι χώροι στάθμευσης επιβραδύνουν την κλιματική πρόοδο και «αναστέλλουν την αστική κινητικότητα»…


Μέχρι σήμερα οι παγκοσμιοποιητές ήθελαν να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τώρα θέλουν να μην έχετε καν αυτοκίνητο…για να σας οδηγήσουν πιο εύκολα στις «πόλεις 15 λεπτών». Έτσι λοιπόν, το WEF βρήκε έναν νέο εχθρό που κάνει...κακό στο περιβάλλον. Τις θέσεις στάθμευσης...

 

Άρθρο του Igor Chudov

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Έχετε επισκεφθεί ποτέ μια πυκνοκατοικημένη, άγνωστη πόλη και παλέψατε να βρείτε μια θέση στάθμευσης; Μου συνέβη σήμερα, όταν επισκέφτηκα μια κοντινή κολεγιακή πόλη ένα συγκεκριμένο “Σαββατοκύριακο της μαμάς”, όταν οι γονείς όλων των φοιτητών κολεγίου κατέβηκαν εκεί. Ο χώρος στάθμευσης ήταν τόσο δύσκολο να βρεθεί!

Εάν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πάρει αυτό που θέλει, θα έχετε πρόβλημα να βρείτε χώρο στάθμευσης κάθε μέρα, παντού! Αυτό το άρθρο τα λέει όλα:





Αποδεικνύεται ότι το WEF βρήκε έναν νέο εχθρό: τις θέσεις στάθμευσης. Βλέπετε, οι χώροι στάθμευσης επιβραδύνουν την κλιματική πρόοδο και “αναστέλλουν την αστική κινητικότητα”…

Αν και είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω γιατί το άνετο παρκάρισμα εμποδίζει την αστική κινητικότητα (που ορίζεται ως η εύκολη μετακίνηση από μέρος σε μέρος), το WEF πιστεύει διαφορετικά:

Η πρόκληση: Σε πολλές πόλεις, η στάθμευση στο δρόμο είναι είτε υποτιμολογημένη, είτε υπάρχει υπερβολική αφθονία στάθμευσης εκτός δρόμου. Κατά μέσο όρο, η στάθμευση καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της γης στην πόλη και με περίπου οκτώ θέσεις για κάθε αυτοκίνητο. Οι χώροι βελτιστοποιημένοι για αυτοκίνητα μειώνουν την ικανότητα των πόλεων να φιλοξενούν άλλους τύπους συγκοινωνίας ή λύσεις όπως σταθμούς σύνδεσης με κοινή χρήση ποδηλάτων ή σκούτερ ή σταθμούς φόρτισης οχημάτων, λέει ο Shin-pei Tsay, Global Head of Cities and Transportation Policy, Uber Technologies.

Καθώς ορισμένοι από εσάς μπορεί να μην καταλάβουν αμέσως την κωδικοποιημένη γλώσσα του WEF, τα παραπάνω σημαίνουν ότι πιστεύουν ότι η στάθμευση θα πρέπει να κοστίζει περισσότερο και ότι θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερες θέσεις στάθμευσης.

Δεν εκπλήσσομαι που η κα Shin-pei Tsay, στέλεχος της Uber που είναι μέλος του WEF, ελπίζει να μας δυσκολέψει περισσότερο στο παρκάρισμα. Η Uber θα έβγαζε περισσότερα χρήματα εάν οι κάτοικοι της πόλης δεν μπορούσαν να βρουν άνετο πάρκινγκ. Η Shin-pei Tsay είναι ένας γνωστός μακροχρόνιος εχθρός των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων:





Το WEF πηγαίνει ακόμα πιο μακριά από την κα Shin-pei Tsay και λέει:

Οι αρχές θα μπορούσαν ακόμη και να καταργήσουν εντελώς την ανάγκη κατασκευής χώρων στάθμευσης. Αυτό δοκιμάστηκε στο Buffalo της Νέας Υόρκης, όπου η κυβέρνηση κατάργησε κάθε είδους ρύθμιση στάθμευσης για τους κατασκευαστές. Οι κατασκευαστές κατασκεύασαν 25% λιγότερους χώρους στάθμευσης".

Αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι ότι η εμπειρία του Buffalo με την εξάλειψη της στάθμευσης δεν ήταν ευχάριστη:






Ας φάνε παντεσπάνι! (ας οδηγούν ηλεκτρικά σκούτερ)

Ας φάνε παντεσπάνι” είναι το πιο διάσημο απόφθεγμα που αποδίδεται στη Μαρία-Αντουανέτα, τη βασίλισσα της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Ομοίως με τη Marie-Antoinette, το WEF πιστεύει ότι αν δεν μπορείτε να βρείτε χώρο στάθμευσης, θα οδηγούσατε ηλεκτρικά σκούτερ:

Η κοινή κινητικότητα — όπως οι υπηρεσίες κοινής χρήσης διαδρομής και τα ηλεκτρικά σκούτερ — θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικά εργαλεία για την επιδίωξη καθαρών μηδενικών εκπομπών στις πόλεις μας.

Αλλά μπορούν όλοι να οδηγήσουν ένα σκούτερ ή να αντέξουν οικονομικά να παραγγείλουν πολλές καθημερινές βόλτες με την Uber;

Περίπου το 40% των αναγνωστών μου είναι συνταξιούχοι (η εντύπωσή μου από τα σχόλιά σας). Είμαι βέβαιος ότι μερικοί από εμάς μπορεί να βρουν την οδήγηση ενός σκούτερ τρομακτική. Αναρρώνω από ένα σπασμένο πόδι και ένα σκούτερ είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο θα έβαζα το πόδι μου. Ταυτόχρονα, τα ίδια άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα (λόγω ηλικίας ή αναπηρίας), θα ήταν τα άτομα που έχουν επίσης περιορισμένα οικονομικά και δυσκολεύονται να αντέξουν ατελείωτες βόλτες με την Uber.

Φανταστείτε να πηγαίνετε σε ένα κατάστημα για να αγοράσετε τρόφιμα και ρούχα. Πόσο χρήσιμο θα είναι ένα σκούτερ για να μεταφέρει τις αγορές σας στο σπίτι;

Πώς θα λειτουργούν τα σκούτερ κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού; Αυτές οι εικόνες μπορεί να σας δώσουν μερικές ιδέες:





Τέλος, μπορεί να επιβιβαστούμε σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσουμε σε ένα νοσοκομείο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Χρειάστηκε να το κάνω αρκετές φορές για τα μέλη της οικογένειάς μου τα τελευταία χρόνια. Πόση ώρα θα περιμένετε να σας πάρει η Uber, όταν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι άρρωστο;

Έζησα σε μια “πόλη 15 λεπτών” χωρίς αυτοκίνητα - για 23 χρόνια! Δεν θέλω να επιστρέψω…

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι οι “πόλεις 15 λεπτών” δεν είναι καινούργια ιδέα. Ζούσα σε μια “πόλη 15 λεπτών” όπου σχεδόν κανείς δεν είχε αυτοκίνητο. Στη Μόσχα της Ρωσίας, όπου έζησα για 23 χρόνια πριν μεταναστεύσω στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, χρησιμοποιούσα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πήγαινα με τα πόδια σε καταστήματα και σχολείο, αντί να οδηγώ. Δεν είχα άλλη επιλογή.

Οι άνθρωποι ζούσαν σε μικρά διαμερίσματα λόγω της αστικής πυκνότητας που χρειαζόταν για να επιτρέψει στα καταστήματα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Το θετικό είναι ότι σχεδόν όλοι ήταν αδύνατοι εκεί, αν και οι άνθρωποι δεν ήταν καθόλου υγιείς για πολλούς άλλους λόγους.

Το μειονέκτημα είναι ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό άβολο και περιοριστικό, σε σύγκριση με τη ζωή μου στις ΗΠΑ, όπως ανακάλυψα αφού μετακόμισα.

Ήθελαν να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τώρα θέλουν να μην έχετε καν αυτοκίνητο…

Για πολύ καιρό, η συζήτηση από τις αρχές μας για το κλίμα ήταν ότι, για να σώσουμε τον πλανήτη, πρέπει να μεταβούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αδύνατητο WEF θέλει να μην έχουμε αυτοκίνητα

Η τεχνητά σχεδιασμένη έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι ένα εργαλείο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν, για να μας πείσουν να εγκαταλείψουμε τα αυτοκίνητα και να πηδάμε πάνω σε… πατίνια.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εύρεση θέσης στάθμευσης, σκεφτείτε ότι τα προβλήματά σας μπορεί, εν μέρει, να οφείλονται σε σκόπιμες και νέες τάσεις αστικής σχεδίασης, που σκοπό έχουν να μας ταλαιπωρήσουν για να υιοθετήσουμε λιγότερο άνετες και λιγότερο ασφαλείς επιλογές, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια.

Πόσο καιρό θα περάσει μέχρι να καταλήξει αυτός ο τύπος με σπασμένο πηγούνι;




Όταν συζητάμε μυστικές συνωμοσίες, συνήθως σκεφτόμαστε τρομακτικά και δαιμονικά πράγματα, όπως η συνωμοσία μείωσης του πληθυσμού.

Τα σχέδια του WEF για την εξάλειψη των χώρων στάθμευσης δεν φτάνουν σε αυτό το δαιμονικό επίπεδο. Ωστόσο, καταδεικνύουν την παραφροσύνη των σχεδίων τους και την αδιαφορία για την ασφάλεια και την ευκολία των πολιτών.

Είμαι βέβαιος ότι ο Bill Gates, ο Klaus Schwab και άλλοι ηγέτες του WEF δεν θα απογοητευτούν προσωπικά από την έλλειψη θέσεων στάθμευσης - αλλά σχεδιάζουν μια τέτοια έλλειψη για εσάς και εμένα.

Μπορείτε να οδηγείτε ένα ηλεκτρικό πατίνι κάθε μέρα; Τι πιστεύετε;




 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου