Γιατί η «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» είναι μια άκρως επικίνδυνη ιδέα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γιατί η «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» είναι μια άκρως επικίνδυνη ιδέα

  Θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος - Περισσότερη εργαλειοθήκη Τυραννίας μεταμφιεσμένη σε «ασφάλεια»...! Αυτό το εργαλείο αναπόφευκτα θα επ...

 


Θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος - Περισσότερη εργαλειοθήκη Τυραννίας μεταμφιεσμένη σε «ασφάλεια»...! Αυτό το εργαλείο αναπόφευκτα θα επεκταθεί σε χρήση για να γίνει ένα πλήρες εργαλείο των συστημάτων κοινωνικής πίστωσης και των συστημάτων κοινωνικού ελέγχου.


Η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι είναι δικαίωμα. Πρέπει να διατηρηθεί και να επεκταθεί ως τέτοιο.Tο να δίνουμε στην κυβέρνηση την εξουσία να αντιμετωπίζει τις προσλήψεις ως προνόμιο που πρέπει να εγκρίνει, έχει όλες τις δυνατότητες ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας, αλλά για τις θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: boriquagato.substack.com

Άρθρο του El gato malo

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το πρόγραμμα e-verify (“Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας”) είναι ένας από εκείνους τους λεπτούς δούρειους ίππους στους οποίους οι κυβερνήσεις είναι τόσο καλές.

Ξεκινά με ένα ευρέως αντιληπτό πρόβλημα που έχει ευρεία υποστήριξη:

-Ότι η χώρα είναι γεμάτη από παράνομους εργαζόμενους.

Το αν αυτό είναι πράγματι πρόβλημα ή όχι είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί, αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα το σημαντικό θέμα κομμάτι. το σημαντικό θέμα είναι ότι θεωρείται ευρέως ως τέτοιο σε πολλούς κύκλους.

Η λύση φαίνεται απλή:

-Όλοι οι εργοδότες υποχρεούνται να ελέγχουν την ιθαγένεια/επιλεξιμότητα εργασίας κατά την πρόσληψη.

Φαίνεται απλό, ευθύβολο, και οι άνθρωποι θα το υποστηρίξουν επειδή δεν τους βλάπτει, εμποδίζει τους άλλους να τους ανταγωνιστούν. απλά λύνουμε το πρόβλημα του "σταματήστε να ζητάτε δουλειά, δεν υπάρχουν πια δουλειές για εσάς". (καλά, εκτός από τη γεωργία που εξαιρείται γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να την εμποδίσει και να αφήσει τις καλλιέργειες να σαπίσουν στα χωράφια ή τα χωράφια να μείνουν σε αγρανάπαυση)

Αλλά υπάρχει μια πολύ πιο λεπτή ανατροπή εδώ:

Είναι ένας κλασικός δούρειος ίππος.

(Ο ορισμός και η συζήτηση των trojan framings ΕΔΩ.)

Χάσατε από τη στιγμή που αποδέχεστε αυτό το πράγμα.

Έχετε ήδη παραδοθεί, απλά δεν το ξέρετε ακόμα.

"Εδώ είναι αυτό το φαινομενικά απλό πράγμα που θέλεις", αλλά αυτό που πραγματικά κάνει είναι να μετατρέπει ένα δικαίωμα σε προνόμιο και να συγκεντρώνει την εξουσία να διαχειρίζεται αυτό το προνόμιο στα χέρια μιας μη εκλεγμένης, μη υπόλογης κυβερνητικής υπηρεσίας που διοικείται από ανθρώπους που δεν έχεις ακούσει ποτέ και πιθανώς ποτέ δεν θα ακούσεις.

Τα πραγματικά τέρατα ζουν εδώ

Και αυτό ΔΕΝ είναι καλό πράγμα.

Είναι στην πραγματικότητα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πράγμα.

Θα σας θυμίσω το νόμο του Coyote:

"πριν παραχωρήσετε οποιαδήποτε εξουσία στην κυβέρνηση, φανταστείτε πρώτα ότι αυτή η εξουσία ασκείται από τον πολιτικό που μισείτε περισσότερο, γιατί μια μέρα θα γίνει έτσι".

Προσπαθήστε να τον εφαρμόσετε σε αυτήν εδώ τη περίπτωση.

Θα δώσετε σε μια ομοσπονδιακή υπηρεσία έναν εξατομικευμένο διακόπτη ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της απασχόλησης για όλους. Σίγουρα, μπορεί να σας αρέσει αυτό το ένα πράγμα που κάνουν με αυτό, αλλά για τι άλλο μπορεί να το χρησιμοποιήσουν σύντομα;

Ο αντιπρόσωπος Thomas Massie υποθέτει:

Ασφαλώς και δεν διαφωνώ.

Η μόνη μου ένστση είναι ότι φοβάμαι ότι αυτή είναι η αισιόδοξη περίπτωση και ότι αυτό το εργαλείο αναπόφευκτα θα επεκταθεί σε χρήση για να γίνει ένα πλήρες εργαλείο των συστημάτων κοινωνικής πίστωσης και των συστημάτων κοινωνικού ελέγχου.

Tο να δίνουμε στην κυβέρνηση την εξουσία να αντιμετωπίζει τις προσλήψεις ως προνόμιο που πρέπει να εγκρίνει, έχει όλες τις δυνατότητες ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας, αλλά για τις θέσεις εργασίας.

  • Δεν μπορείτε να την προσλάβετε. είναι ανεπιθύμητη για τις πολιτικές της απόψεις.
  • Δεν μπορείτε να τον προσλάβετε. Έχετε καθυστερήσει τις απαιτήσεις σας για την ποικιλομορφία.
  • Δεν μπορείτε να προσλάβετε νέο εργαζόμενο. Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός.
  • Δεν μπορείτε να προσλάβετε καθόλου. Δεν μας αρέσετε.

Κάθε τρομακτικό πράγμα που μπορεί να ειπωθεί για το κυβερνητικό ψηφιακό νόμισμα ισχύει και για τον κυβερνητικό έλεγχο του ποιος μπορεί να προσληφθεί ή όχι.

Και αν νομίζετε ότι από τη στιγμή που θα το κάνουν αυτό ένα προνόμιο που διαχειρίζεται ο κεντρικός έλεγχος, δεν θα αρχίσουν αμέσως την διεύρυνση της εφαρμογής ή να αρχίσουν να ονειρεύονται μια νέα κρίση για να δικαιολογήσουν τη μαζική επέκταση σε κάποιο νέο τομέα, είτε πρόκειται για εμβόλια είτε για th “Διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη” είτε ποιος ξέρει τι, τότε θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στον καθηγητή ιστορίας σας και να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω.

Προφανώς δεν μάθατε τίποτα.

Η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι είναι δικαίωμα. Πρέπει να διατηρηθεί και να επεκταθεί ως τέτοιο.

Έχετε δει την αδηφάγο επιθυμία να επεκταθεί, να τροποποιηθεί και να επιβληθεί αυτό το είδος του "εμείς θα αποφασίσουμε ποιος θα πάει πού και τι θα πάρει" σε όλη την κυβέρνηση, σε όλα, από την εισαγωγή σε κολέγια μέχρι τις προσλήψεις και τον δανεισμό.

Θέλετε πραγματικά να δώσετε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο σε ανθρώπους σαν κι αυτό και να εμπιστευτείτε ότι θα το "χρησιμοποιήσουν μόνο για να κάνουν ωραία πράγματα";

Γιατί αυτό μοιάζει με ένα πολύ κακό στοίχημα.

Είναι πάντα εύκολο να παρασυρθείς σε αυτά τα πράγματα με μια συμπαθητική περίπτωση χρήσης. "Απλά απαγορεύουμε τον φιλοναζιστικό λόγο!" ακούγεται ωραία. λίγοι θέλουν να το ακούσουν. λιγότεροι θα υπερασπιστούν τους ναζί. Αλλά από τη στιγμή που παραχωρείς την εξουσία για μια τέτοια απαγόρευση, έχεις παραιτηθεί από το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς μια διαπραγμάτευση για τους όρους της λογοκρισίας σου.

Πώς σου φάνηκε πώς πήγε αυτό;

Θέλεις να ξαναπαίξουμε με τα προς το ζην σου;

Αυτό δεν είναι ένα ξύλινο ιπποειδές που θα έπρεπε να επιτρέπεται εντός των πυλών.

Όχι τώρα.

Όχι ποτέ.

Όχι στην ηλεκτρονική επαλήθευση. Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου