Τραπ, Αλητάκια και Μανταμίτσες...! Τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τραπ, Αλητάκια και Μανταμίτσες...! Τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία;

  Γιατί η τραπ δείχνει να έχει βρει τόσο γόνιμο έδαφος στα μικρά παιδάκια; Ποιές χρόνιες ελλείψεις της ελληνικής κοινωνίας προετοίμασαν το ε...

 





Γιατί η τραπ δείχνει να έχει βρει τόσο γόνιμο έδαφος στα μικρά παιδάκια; Ποιές χρόνιες ελλείψεις της ελληνικής κοινωνίας προετοίμασαν το ερχομό της;


Στόχος είναι να σε κάνουν ένα ασπόνδυλο δούλο του χρήματος, που από τη μια θα το παίζει κοκόρι στο κοτέτσι και από την άλλη θα γλείφει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλίτσα του. Ουδένας λόγος γίνεται για αρχές όπως αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμός, παιδεία (όχι παπαγαλία αλλά ουσιαστική επένδυση του πνεύματος) ή μάχης για την διατήρηση αυτών. Αντ’ αυτού, οι δήθεν επαναστάτες τράπερς, καλούν το κοινό τους να «επαναστατήσει» με το να ασπάζεται πλήρως όλη τη σαπίλα του Συστήματος στο οποίο υποτίθεται πως πάνε κόντρα...

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ελευθερίου

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για την τραπ και τους επονομαζόμενους Έλληνες τράπερς. Για όσους δεν το ξέρουν, οι τράπερς είναι οι παλιοί καγκουρόβλαχοι που τώρα φόρεσαν τα κοσμήματα της γιαγιάς τους, βάρεσαν τατουάζ τον πίκατσου από τα πόκεμον και ήρθαν να μας πείσουν πως είναι σκληροί γκάνγκστερ, βγαλμένοι μέσα από τα βαθύτερα γκέτο της Νέας Υόρκης. 

Αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτά τα καραγκιοζάκια που θέλουν να μας πείσουν πως είναι οι Έλληνες Εσκομπάρ και Αλ Καπόνε κυνηγώντας τη προσοχή που δε τους έδωσαν ποτέ οι γονείς τους, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε κάτι που είναι όντως ανησυχητικό όσον αφορά την περίπτωσή τους. Αυτό δεν είναι άλλο από την επιρροή που έχουν στη νεολαία και ειδικά στα παιδάκια κάτω των 18, τα οποία τους έχουν μετατρέψει σε είδωλα και σε παραδείγματα προς μίμηση όσον αφορά αξίες όπως η ανδρεία. Πώς όμως έγινε αυτό; Ποιά είναι τα βαθύτερα αίτια που έλκουν την νεολαία προς αυτούς και γιατί προωθούνται τόσο πολύ από τα συστημικά ΜΜΕ και τα social media;

Έλλειμμα σχολείου και οικογένειας




Οι πρώτοι δύο υπαίτιοι για το γεγονός πως ανήλικοι και νεαροί ενήλικες καταλήγουν να γοητεύονται και να θέλουν να μοιάσουν σε αυτά τα γκανγκστερο-τελετάμπις είναι η οικογένεια και δευτερευόντως το σχολείο. Ο λόγος αυτού είναι πως εδώ και δεκαετίες η οικογένεια και το σχολείο αδυνατούν να μάθουν στα παιδιά αξίες και να τους δώσουν παραδείγματα προς μίμηση.

Κεντρική και μόνη αξία που μεταφέρουν οι περισσότερες οικογένειες στα υπό διαμόρφωση ακόμα μυαλουδάκια των παιδιών τους είναι η άνευ όρων απόκτηση χρημάτων και κύρους. Πόσοι από εσάς δεν έχετε ακούσει μεγαλώνοντας το γνωστό “Γίνε γιατρός/δικηγόρος/δημόσιος υπάλληλος/κτλ. για να βγάζεις λεφτά και να σέβονται όλοι” από την οικογένειά σας; Όταν έχουμε μετατραπεί σε έναν λαό που δοξάζει σαν τον τελευταίο εθισμένο το χρήμα και την ιδιότητα του να επιβάλλεσαι με το έτσι θέλω στους συνανθρώπους σου, πώς είναι δυνατόν η νεολαία να μην συναρπάζεται από τη γκλαμουριά και τον ψευτο-ανδρισμό που προβάλλουν οι τράπερς; 

Στη συνέχεια έρχεται το τρισάθλιο σύστημα παιδείας μας, το οποίο έχει καταληφθεί από δασκαλίσκους και δασκαλίτσες που έγιναν εκπαιδευτικοί απλά και μόνο για να έχουν έναν σίγουρο μισθό και διογκώνει αυτό το έλλειμμα αξιών σε διαστάσεις ολύμπιου τιτάνα. Πέρα από το γεγονός πως τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες βομβαρδίζονται με την ίδια βλακεία, (πως δηλαδή πρέπει να κάνουν το Α ή το Β επάγγελμα για να γίνουν λεφτάδες και πως αυτό είναι ο μόνος λόγος να σπουδάσεις και να ασχοληθείς με μια επιστήμη ή τέχνη), μαθαίνουν επίσης πως οι ψευτομαγκιές και τα νταηλίκια είναι η γλώσσα της εξουσίας και πως αν θέλουν να έχουν εκτόπισμα σε αυτόν τον κόσμο θα πρέπει να μάθουν να την μιλούν άπταιστα.

Πιο συγκεκριμένα μιλάω για το φαινόμενο του τραμπουκισμού και λοιπών αντικοινωνικών συμπεριφορών, εντός και εκτός της ώρας του μαθήματος, οι οποίες αποτελούν τη νέα νόρμα της σχολικής ζωής. Καθηγητικό προσωπικό και γονείς έχουν αποφασίσει να αφήνουν ατιμώρητα πλέον αυτά τα φαινόμενα με το επιχείρημα του “πού να ασχολείσαι τώρα, μωρέ”. Αποτέλεσμα αυτού, είναι τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πως αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι απλά φυσιολογικές αλλά είναι μάλιστα και κοινωνικά επικερδείς, μιας και οι τραμπούκοι αποκτούν την ιδιότητα να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν εις βάρος του κοινωνικού τους περίγυρου. 

Τούτων δοθέντων δε θα πρέπει να προξενεί ουδεμία εντύπωση όταν αυτά τα παιδιά καταλήγουν φαν των διάφορων ψευτο-μαγκιτών τράπερ οι οποίοι απλά μελοποιούν αυτές τις διδαχές και τα βιώματα της καθημερινότητάς τους σε μορφή πιασάρικου βίντεο κλιπ.

Στη συνέχεια θα δούμε τον ρόλο των social media και των καθεστωτικών ΜΜΕ στη προώθηση της τραπ και των τράπερς καθώς και τον σκοπό που εξυπηρετούν.

ΜΜΕ και Social Media




Δεν νομίζω πως χρειάζεται πολύ εξήγηση σχετικά με το γιατί τα social media δεν έχουν πρόβλημα να φιλοξενούν στις πλατφόρμες τους υλικό που υποβαθμίζει τον ψυχισμό των χρηστών τους αν είναι να τους βγάλει views και λεφτά από τους διαφημιστές τους. Όπως εξήγησα και στην συζήτηση που είχα σχετικά με το θέμα του διαδικτυακού grooming, κανένα social media δεν έχει πρόβλημα με το να εκθέσει τα παιδιά σε επικίνδυνο υλικό, αν αυτό θα του φέρει κέρδη. 

Αν και τα λόγια μου αυτά δε πρόκειται να φτάσουν ποτέ τον Ζούκερμπεργκ και τους ομοίους του για να τους φέρουν προ των ευθυνών τους, μπορούν σίγουρα να φτάσουν το κοινό της παρηκμασμένης ελληνικής τηλεόρασης και να του ανοίξουν τα μάτια για τα σκουπίδια που θέλουν να του προωθήσουν. 

Βλέπετε, η ελληνική tv συμμετέχει ενεργά στον εκθιασμό της τραπ καθώς και στην προώθησή της σε μικρά παιδάκια. Ένα παράδειγμα αυτού, του οποίου και έτυχα μάρτυρας, είναι αυτό της εκπομπής The Masked Singer. Η εκπομπή αυτή για όσους δε τη γνωρίζουν είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού όπου επώνυμοι και ημι-επώνυμοι μασκαρεύονται σε μασκότ και τραγουδούν γνωστά τραγούδια. Η εκπομπή αυτή παρουσιάζεται σαν μια εκπομπή για όλη την οικογένεια μέσω του μουσικού της περιεχομένου, της παιδικότητας που της προσφέρουν οι χαριτωμένες μασκότ αλλά και του πάνελ της, το οποίο περιλαμβάνει “ασφαλείς” περσόνες όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο Νίκος Μουτσινάς. 

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά τώρα; Σας τα λέω γιατί αυτή η εκπομπή “για όλη την οικογένεια”, με τις “ασφαλείς” τηλεπερσόνες δε δίστασε να παίξει το τραγούδι Τραννού, Madame, που εξυμνεί τα ποτά, τα λεφτά, τα sugar daddyλίκια και το σεξ, σαν τμήμα του σόου της για “όλη την οικογένεια”. 


…όπως έκανε και η εκπομπή Just the Two of Us η οποία απευθύνεται σε αντίστοιχο κοινό και αποτελεί “διάδοχος” της προαναφερθείσας.


Ελεγχόμενες ψευτο-επαναστατικές μάζες




Ποιός είναι τώρα ο λόγος που όλα τα καθεστωτικά μέσα της τηλεόρασης και του διαδικτύου θέλουν να μοιάσουμε στις περσόνες του Τραννού, Σνικ, Μπικ και λοιπά ακατάληπτα; Βλεπετε φίλες και φίλοι, ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα είναι να ελέγχεις την “αντιπολίτευση” σε αυτό. Όλες αυτές οι περσόνες δεν είναι τίποτε άλλο από μαριονέτες που καλούν τους νεολαίους να παίξουν το παιχνίδι του συστήματος απλά με άλλους όρους. 

Τι εννοώ; Είναι απλά τα πράγματα. Από τη μια πλευρά τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες έχουν το επίσημο κρατικό αφήγημα που σου λέει να είσαι καλό παιδάκι στο σχολείο, να παπαγαλίζεις, να περάσεις σε μια καλή σχολή, να γίνεις πορνίδιο κάποιας παράταξης και να χωθείς στο δημόσιο ή σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση κάποιου φίλα προσκείμενου στο κόμμα.

Από την άλλη, τράπερς και λοιποί σου λένε να τα παρατήσεις όλα αυτά, να κρεπαλιάζεις κάθε μέρα με ποτά και ναρκωτικά, να θεοποιήσεις το χρήμα και τη γκλαμουριά που αυτό φέρνει…προκειμένου στη συνέχεια να γίνεις το πορνίδιο κάποιου κόμματος με την ελπίδα πως θα σε βυσματώσουν σε κάποια δουλειά που θα σου δίνει έναν αξιοπρεπή μισθό καθώς μόνο έτσι θα μπορέσεις να επιβιώσεις αφού αντί να σπουδάζεις κρεπάλιαζες. 

Κοινός παρονομαστής και στα δύο αφηγήματα; Στόχος τους είναι να σε κάνουν ένα ασπόνδυλο δούλο του χρήματος, που από τη μια θα το παίζει κοκόρι στο κοτέτσι και από την άλλη θα γλείφει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλίτσα του. Ουδένας λόγος γίνεται για αρχές όπως αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμός, παιδεία (όχι παπαγαλία αλλά ουσιαστική επένδυση του πνεύματος) ή μάχης για την διατήρηση αυτών (ξέρετε, οι βασικές αρχές ενός βίου που όντως αντιστέκεται στη σαπίλα του Συστήματος). Αντ’ αυτού, οι δήθεν επαναστάτες τράπερς, καλούν το κοινό τους να επαναστατήσει με το να ασπάζεται πλήρως όλη τη σαπίλα του Συστήματος στο οποίο υποτίθεται πως πάνε κόντρα. 

Έλλειψη Αληθινών Προτύπων




Πού καταλήγουμε; Καταλήγουμε στο ό,τι εδώ και δεκαετίες υπάρχει ένα κενό αξιών και αξιοπρέπειας στην ελληνική κοινωνία πάνω στο οποίο πατάνε τώρα οι τράπερς για να φτιάξουν την μουσική καριερούλα τους. Χθες ήταν ο Καρβέλας (Τι; Θέλετε να μου πείτε πως το ξεχάσατε αυτό το διαμάντι;), σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι. Το ζήτημα είναι να αντιμετωπίσουμε την πηγή του προβλήματος και όχι τα διάφορα συμπτώματα που προκύπτουν από αυτό. 

Η ελληνική οικογένεια θα πρέπει να σταματήσει να παράγει ποταπούς κόλακες και δούλους του χρήματος και των πλουσίων και να αρχίσουν να παράγουν άτομα τα οποία έχουν στάνταρ και απαιτήσεις από τους εαυτούς τους. Άτομα που δε θα ζουν με σκυμμένο το κεφάλι με την ελπίδα του διορισμού στο δημόσιο. Άτομα που θεωρούν μαγκιά το να βλέπουν το λάθος και να το καταδικάζουν και ας είναι οι μόνοι που το κάνουν. Άτομα σκεπτόμενα που κατανοούν τον κόσμο γύρω τους και δε σέρνουν απλά το κουφάρι τους από εξεταστική σε εξεταστική μόνο και μόνο για να πάρουν ένα παλιόχαρτο το οποίο πιστεύουν πως θα τους ανοίξει τις πόρτες για μια ζωή χλιδής και πλούτου. Άτομα που κάνουν ό,τι κάνουν επειδή το αγαπούν και φέρνουν την αλήθεια στο φως με τη δουλειά τους.

Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όμως να ασπαζόμαστε ως κοινωνία τις αξίες και τα ιδεώδη που θαυμάζουμε στους ήρωες του παρελθόντος και των προϊόντων πολιτισμού που καταναλώνουμε ας μη μας προκαλεί έκπληξη που ως πολιτισμός θεοποιούμε ψευτο-δηθενιάριδες που φοβούνται να πάνε στρατό, οι οποίοι τώρα έρχονται να μας το παίξουν πως είναι το αρχέτυπο της επανάστασης και του ανδρισμού. 




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου