Προκαλεί πράγματι η κλιματική αλλαγή αυξημένο αριθμό «προσφύγων» ή μήπως είναι άλλο ένα τέχνασμα προετοιμασίας για κάτι που έρχεται; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προκαλεί πράγματι η κλιματική αλλαγή αυξημένο αριθμό «προσφύγων» ή μήπως είναι άλλο ένα τέχνασμα προετοιμασίας για κάτι που έρχεται;

  Οι «κλιματικοί πρόσφυγες» ως πιόνια για την προώθηση του κλιματικού συναγερμού…της κλιματικής κρίσης και των μέτρων που θα επιβληθούν τα ε...

 






Οι «κλιματικοί πρόσφυγες» ως πιόνια για την προώθηση του κλιματικού συναγερμού…της κλιματικής κρίσης και των μέτρων που θα επιβληθούν τα επόμενα χρόνια για το καλό του...περιβάλλοντος...


Οι «κλιματικοί πρόσφυγες» είναι απλώς άλλη μία, σε μια μακρά σειρά υπερβολικών προβλέψεων για την κλιματική αλλαγή, που χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν την αφήγηση που προκαλεί ανησυχία για το κλίμα, η οποία δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα.

 

Πηγή: Irrational Fear

Άρθρο του Dr. Matthew Wielicki

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Τι είναι ο κλιματικός πρόσφυγας;

Κλιματικός πρόσφυγας είναι ένα άτομο που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι ή τη χώρα του λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ακραία καιρικά φαινόμενα, ξηρασίες ή ερημοποίηση. Αυτά τα άτομα εκτοπίζονται επειδή κινδυνεύουν τα προς το ζην, τα σπίτια ή οι ζωές τους, λόγω των μεταβαλλόμενων κλιματικών συνθηκών. Οι κλιματικοί πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο ή μεταναστεύουν σε ασφαλέστερες περιοχές, για να εξασφαλίσουν την επιβίωση και την ευημερία τους.

Ενώ η IPCC αναγνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπινη μετανάστευση και εκτόπιση, ο όρος “κλιματικός πρόσφυγας” δεν αναγνωρίζεται επίσημα, ούτε ορίζεται από την IPCC. Αντίθετα, η IPCC χρησιμοποιεί τον όρο “περιβαλλοντική μετανάστευση” για να περιγράψει τη μετακίνηση ανθρώπων λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής.

Οι εκθέσεις της IPCC τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιδεινώσει τους υπάρχοντες παράγοντες μετανάστευσης, όπως η φτώχεια, η πολιτική αστάθεια και η έλλειψη πόρων. Τονίζουν ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να επηρεάσουν τα μεταναστευτικά πρότυπα και να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που εκτοπίζονται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η IPCC δεν παρέχει συγκεκριμένα στοιχεία ή προβλέψεις για τον αριθμό των κλιματικών προσφύγων ή την ακριβή έκταση του μελλοντικού εκτοπισμού.

Οι κλιματικοί πρόσφυγες ως πιόνια για την προώθηση του κλιματικού συναγερμού…

Υπήρξαν πολυάριθμες προβλέψεις και εκτιμήσεις σχετικά με τον πιθανό αριθμό των κλιματικών προσφύγων στο μέλλον, ωστόσο, όταν κοιτάξουμε τα δεδομένα, βλέπουμε ότι όλες ήταν κατάφωρα υπερβολικές, για να οδηγήσουν την αφήγηση που προκαλεί ανησυχία για το κλίμα. Επιπλέον, ο όρος “κλιματικός πρόσφυγας” στερείται ενός καθολικά συμφωνημένου ορισμού, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τις ακριβείς εκτιμήσεις. Ακολουθούν μερικές πρόσφατες προβλέψεις:

  1. Το Εσωτερικό Κέντρο Παρακολούθησης Εκτοπισμού (IDMC) εκτίμησε το 2020 ότι μέχρι το έτος 2050, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ξαφνικών καταστροφών, όσο και των γεγονότων βραδείας έναρξης.
  2. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προβλέψει ότι μέχρι το 2050, θα μπορούσαν να υπάρχουν 143 εκατομμύρια κλιματικοί μετανάστες σε τρεις περιοχές: την Υποσαχάρια Αφρική, τη Νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική.
  3. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) το 2020, έδειξε ότι σε ένα σενάριο υψηλών εκπομπών, έως το 2100 έως και 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν παγκοσμίως λόγω της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένων τόσο εσωτερικών όσο και διεθνών μεταναστών.
  4. Στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) το 2011, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, Cristina Tirado, δήλωσε: «Το 2020, ο ΟΗΕ έχει προβλέψει ότι θα έχουμε 50 εκατομμύρια περιβαλλοντικούς πρόσφυγες».

  1. Ο ακτιβιστής για το κλίμα και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ προχώρησε πρόσφατα σε μια “αχαλίνωτη” ομιλία σχετικά με τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτούς τους αριθμούς με προσοχή, καθώς τα πρότυπα μετανάστευσης επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες και μπορούν να επηρεαστούν από μέτρα πολιτικής, στρατηγικές προσαρμογής και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Ας δούμε λοιπόν τα πραγματικά δεδομένα των προσφύγων και τους λόγους πίσω από τη μετανάστευσή τους.

Τι λένε τα στοιχεία της «Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες» (UNHCR) για τους πρόσφυγες το 2022…

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είναι μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, επιφορτισμένη με την προστασία και την υποστήριξη των προσφύγων, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και την ευημερία τους. Παρέχουν νομική βοήθεια, προωθούν την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως η βία λόγω φύλου και η προστασία των παιδιών.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της στέγης, της τροφής, της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης, συνεργαζόμενη με κυβερνήσεις, ΜΚΟ και εταίρους. Αναζητούν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένου του εθελοντικού επαναπατρισμού, της τοπικής ένταξης ή της επανεγκατάστασης. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες συνηγορεί υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων, ευαισθητοποιεί και συντονίζει τις προσπάθειες με τα ενδιαφερόμενα μέρη, για να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη απάντηση στις προκλήσεις του εκτοπισμού. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέχει επίσης μια “Παγκόσμια Έκθεση Τάσεων που δημοσιεύθηκε τελευταία τον Ιούνιο του 2022, για να εξετάσει τα στατιστικά στοιχεία των προσφύγων. Σύμφωνα με την έκθεση:

Στα τέλη του 2021, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων παγκοσμίως που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων, βίας, φόβου δίωξης και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν 89,3 εκατομμύρια. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τα 42,7 εκατομμύρια άτομα που παρέμειναν βίαια εκτοπισμένα πριν από μια δεκαετία και τα περισσότερα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.





Ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους λόγους αυτής της αύξησης των προσφύγων. Μάλιστα, οι λόγοι που προβάλλει η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες για την αύξηση αυτή περιλαμβάνουν:

  • Καταδίωξη
  • Σύγκρουση
  • Πόλεμος
  • Βία
  • Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Γεγονότα που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη
  • Καταστροφές

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που κυριαρχούν στην αύξηση των προσφύγων; Η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες αναφέρει επίσης:

Οι συνεχιζόμενες και νέες συγκρούσεις έχουν προωθήσει τον εκτοπισμό σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, η σύγκρουση στην περιοχή Tigray στην Αιθιοπία οδήγησε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να εκτοπιστούν στη χώρα τους, με περίπου 1,5 εκατομμύρια από αυτούς να επιστρέφουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του έτους.

Στο Αφγανιστάν, τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021, οδήγησαν σε εκτοπισμό εντός της χώρας, καθώς και σε γειτονικές χώρες. Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στο εσωτερικό αυξήθηκε για 15η συνεχή χρονιά, παρόλο που περισσότεροι από 790.000 Αφγανοί επέστρεψαν στη διάρκεια του έτους.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νιγηρία, το Νότιο Σουδάν, το Σουδάν, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και η Υεμένη σημείωσαν αύξηση μεταξύ 100.000 και 500.000 ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στο εσωτερικό το 2021.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό σημαίνει πως η πλειοψηφία (περίπου 69%) προέρχεται από μόλις πέντε χώρες: Συρία, Βενεζουέλα, Αφγανιστάν, Νότιο Σουδάν και Μιανμάρ. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature με τίτλο, “Οι κλιματικές συνθήκες είναι αδύναμοι προγνωστικοί παράγοντες της μετανάστευσης ασύλου”, αναφέρει:

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η κλιματική μεταβλητότητα και αλλαγή επηρεάζουν σημαντικά την αναγκαστική μετανάστευση, εντός και εκτός συνόρων. Ωστόσο, η μετανάστευση ενημερώνεται επίσης από μια σειρά μη κλιματικών παραγόντων και οι τρέχουσες εκτιμήσεις εμποδίζονται από την κακή κατανόηση της σχετικής σημασίας αυτών των καθοριστικών παραγόντων. Εδώ, αξιολογούμε την καταλληλότητα των κλιματικών συνθηκών σε σχέση με οικονομικούς, πολιτικούς και συμφραζόμενους παράγοντες, για την πρόβλεψη της διμερούς μετανάστευσης ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση - μια μορφή αναγκαστικής μετανάστευσης, που έχει συνδεθεί αιτιολογικά με τη μεταβλητότητα του κλίματος. Τα αποτελέσματα από ένα πλαίσιο πρόβλεψης μηχανικής μάθησης αποκαλύπτουν ότι η ξηρασία και οι ανωμαλίες της θερμοκρασίας είναι αδύναμοι παράγοντες πρόβλεψης της μετανάστευσης για άσυλο, αμφισβητώντας τις απλοϊκές έννοιες των προσφυγικών ροών που οδηγούνται από το κλίμα. Αντίθετα, τα βασικά χαρακτηριστικά του πλαισίου διαμορφώνουν το λανθάνον μεταναστευτικό δυναμικό, ενώ η πολιτική βία και η καταστολή είναι οι πιο ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες των μεταβλητών μεταναστευτικών ροών.




Οι κλιματικοί πρόσφυγες είναι απλώς άλλη μία, σε μια μακρά σειρά υπερβολικών προβλέψεων για την κλιματική αλλαγή, που χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν την αφήγηση που προκαλεί ανησυχία για το κλίμα, η οποία δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα. Γεγονός είναι ότι οι σκέψεις για το κλίμα βρίσκονται στο κάτω μέρος της λίστας των λόγων για τους οποίους οι άνθρωποι γίνονται πρόσφυγες και η χρήση αυτών των φτωχών ανθρώπων ως πιόνια για να προωθήσουν την αφήγηση για το κλίμα είναι καταδικαστέα και ανήθικη.




Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΠΟΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΓΗ ?? ΠΡΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.... ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΓΟΥ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΥΤΟ ....ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ....Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΓΕΤΟΥ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ !!! ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ( ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ) ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ .... ( ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ !!! ) ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου