Ο «φιλάνθρωπος» Bill Gates και ο Π.Ο.Υ οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο θα υπάρχουν «επιθέματα eμβoλίου που θα ταχυδρομούνται απευθείας στα σπίτια των ανθρώπων» για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη...για το «καλό» μας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο «φιλάνθρωπος» Bill Gates και ο Π.Ο.Υ οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο θα υπάρχουν «επιθέματα eμβoλίου που θα ταχυδρομούνται απευθείας στα σπίτια των ανθρώπων» για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη...για το «καλό» μας

  Ο Gavi, η Vaccine Alliance, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates είναι μεταξύ εκείνων των οργανισμών που ...

 


Ο Gavi, η Vaccine Alliance, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates είναι μεταξύ εκείνων των οργανισμών που προωθούν μια νέα τεχνολογία εμβολίων που χρησιμοποιεί επιθέματα αντί για βελόνες για να μεγιστοποιήσει την πρόσβαση των εμβολίων στις «πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες».


Τα ισχυριζόμενα οφέλη τέτοιων «επιθεμάτων εμβολίου» - για τα πάντα, από τα εμβόλια ιλαράς και ερυθράς (MR) έως διάφορα εμβόλια mRNA - προωθούνται ευρέως παγκοσμίως παρόλο που έχουν ολοκληρωθεί λίγες κλινικές δοκιμές και κανένα τέτοιο εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ρυθμιστικές αρχές...

 

Πηγή: Children’s Health Defense

Γράφει ο Μιχαήλ Νεβραδάκης, Ph.D.

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μια νέα τεχνολογία εμβολίων που χρησιμοποιεί επιθέματα αντί για βελόνες περιγράφεται ως « πρωτοποριακή », « αλλάζει το παιχνίδι » και έχει τη δυνατότητα να « μεταμορφώσει την κάλυψη ανοσοποίησης σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα».

Με την υποστήριξη παγκόσμιων παικτών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) Gavi, η Vaccine Alliance και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates , μεταξύ άλλων, επιθέματα μικροσυστοιχίας που περιέχουν εμβόλιο (VMAP) — επίσης γνωστά ως «μπαλώματα μικροσυστοιχίας» ή «μπαλώματα μικροβελονιών». », έχουν γίνει αντικείμενο δεκάδων επιστημονικών εργασιών τα τελευταία χρόνια.

Τα ισχυριζόμενα οφέλη τέτοιων «επιθεμάτων εμβολίου» - για τα πάντα, από τα εμβόλια ιλαράς και ερυθράς (MR) έως διάφορα εμβόλια mRNA - προωθούνται ευρέως παρόλο που έχουν ολοκληρωθεί λίγες κλινικές δοκιμές και κανένα τέτοιο εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ρυθμιστικές αρχές.

Επιστήμονες και ιατρικοί εμπειρογνώμονες που μίλησαν με το The Defender έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την τεχνολογία και προειδοποίησαν για πιθανούς κινδύνους.

Η Barbara Loe Fisher, συνιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Εμβολίων και συν-συγγραφέας του βιβλίου του 1985 « DPT: A Shot in the Dark », είπε στο The Defender:

«Είτε χορηγείται με βελόνα είτε με έμπλαστρο, ένα VMAP είναι ένα βιολογικό προϊόν που χειρίζεται άτυπα το ανοσοποιητικό σύστημα για να προκαλέσει ισχυρές φλεγμονώδεις αποκρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε παρενέργειες ή θάνατο για κάποιους που το λαμβάνουν.

«Αν κοιτάξετε την ιατρική βιβλιογραφία που περιγράφει τα έμπλαστρα εμβολίου μικροβελόνας, αυτό που βλέπετε είναι πολλή διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με το πόσο πιο εύκολο θα είναι για τους εμβολιαστές να χτυπήσουν ένα έμπλαστρο στο δέρμα ενός παιδιού αντί να χρησιμοποιήσουν μια βελόνα και πώς το «ανώδυνο έμπλαστρο μπορεί να μειώσει τον δισταγμό του εμβολίου.

Ο Fisher είπε ότι η διστακτικότητα του εμβολίου «δεν αφορούσε ποτέ τον τρόπο παράδοσης του προϊόντος». Αντίθετα, «πάντα αφορούσε την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που να αποδεικνύουν την ασφάλεια».

Ο Brian Hooker, Ph.D., PE, ανώτερος διευθυντής επιστήμης και έρευνας για την προστασία της υγείας των παιδιών , είπε ότι ο όρος «έμπλαστρο εμβολίου» μπορεί επίσης να είναι παραπλανητικός, καθώς μπορεί να συγχέεται με τα έμπλαστρα νικοτίνης για καπνιστές.

Ο Χούκερ δήλωσε στο The Defender:

«Ο όρος «έμπλαστρο εμβολίου» είναι παραπλανητικός καθώς αυτή η τεχνολογία μικροσυστοιχιών δεν μοιάζει σε τίποτα με άλλα συστήματα χορήγησης νικοτίνης ή ορμονών που βασίζονται σε έμπλαστρα. Αυτό το «έμπλαστρο» εξακολουθεί να σπάει το δέρμα για να χορηγήσει το υγρό εμβόλιο που περιέχεται στη μήτρα της μικροσυστοιχίας.

«Ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνω ακριβώς πώς θα παραδοθεί αυτό το σύστημα έγχυσης σε ασθενείς και γονείς για να χορηγήσουν απευθείας το εμβόλιο. Αυτό φαίνεται αρκετά επικίνδυνο.

«Δυστυχώς, η επανασυσκευασία των ίδιων εμβολίων σε αυτή τη διαφορετική πλατφόρμα δεν βελτιώνει την ασφάλειά τους – καθώς αυτό φαίνεται περισσότερο ένα τέχνασμα για να πειστούν οι καταναλωτές για το αντίθετο».

Οι υποστηρικτές του VMAP επιδιώκουν «να μετατρέψουν τα εμβόλια σε εμβόλια»

Τα VMAP μπορούν «να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια και σημεία συμφόρησης που αντιμετωπίζει η ενδοδερμική χορήγηση εμβολίου, μεγιστοποιώντας έτσι την εμβέλεια των εμβολίων στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες για να μετατρέψουν τα εμβόλια σε εμβολιασμό», σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Gavi.

Σύμφωνα με τη UNICEF , «τα VMAP μπορούν να αυξήσουν την κάλυψη εμβολίων αυξάνοντας την αποδοχή από τους φροντιστές και τους λήπτες και χορηγώντας τα εμβόλια πιο γρήγορα και εύκολα με ελάχιστα εκπαιδευμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας» και μπορούν «να βελτιώσουν ουσιαστικά την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα των κυβερνήσεων να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού».

Η θέση της UNICEF αντικατοπτρίζει αυτή του ΠΟΥ, του Ιδρύματος Gates και της Πρωτοβουλίας Πρόσβασης στην Υγεία Κλίντον - « The Big Catch-up » - που περιγράφεται ως «η μεγαλύτερη προσπάθεια παιδικού εμβολιασμού που έγινε ποτέ», με σκοπό την αναστροφή «των μειώσεων στον παιδικό εμβολιασμό που καταγράφηκε σε περισσότερες από 100 χώρες από την πανδημία».

Η UNICEF είπε ότι «εστιάζει στην προώθηση της έρευνας, της ανάπτυξης και της κλίμακας των VMAP», συμπεριλαμβανομένου του «εντοπισμού φραγμών για την κλιμάκωση και τη διερεύνηση της ανάγκης για κίνητρα έλξης της αγοράς για να προκαλέσει ενδιαφέρον και έγκριση από τους κατασκευαστές εμβολίων».

Ωστόσο, κανένα VMAP δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με τον Gavi, ο οποίος αναφέρει ότι, προς το παρόν, «ένα έμπλαστρο εμβολίου ιλαράς και ερυθράς έχει ολοκληρώσει κλινικές δοκιμές Φάσης 1/2. Προγραμματίζονται δύο επιπλέον κλινικές δοκιμές φάσης 1/2».

«Ορισμένα εμβόλια για τον COVID-19 και τη γρίπη εισέρχονται επίσης σε δοκιμές Φάσης 1/2 και άλλα εμβόλια όπως ο HPV υποβάλλονται σε προκλινική αξιολόγηση », πρόσθεσε ο Gavi .

Σύμφωνα με τον Gavi, δεδομένα από τις Φάσεις 1 και 2 της πρώτης κλινικής δοκιμής των VMAPs σε παιδιά κοινοποιήθηκαν τον Μάιο κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Microneedles 2023 στο Σιάτλ και απέδωσαν «υποσχόμενα αποτελέσματα».

Η δοκιμή, που διεξήχθη στη Γκάμπια με 45 ενήλικες, 120 νήπια ηλικίας 15-18 μηνών και 120 βρέφη ηλικίας 9-10 μηνών, «αξιολόγησε την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα και την αποδοχή» ενός εμβολίου MR που χορηγήθηκε με τεχνολογία μικροσυστοιχίας που αναπτύχθηκε από τη Micron Biomedical με έδρα την Ατλάντα .

Το ίδιο το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας , τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο με βάση τον αριθμό των δόσεων που παράγονται και πωλούνται. Το Ινστιτούτο Ορών παράγει το εμβόλιο COVISHIELD για τον COVID-19, καθώς και περισσότερα από τα μισά από τα εμβόλια παγκοσμίως που χορηγούνται σε βρέφη .

Το Ινστιτούτο Ορών, μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς, κατονομάζονται ως κατηγορούμενοι σε ένα ζευγάρι αγωγών που κατατέθηκαν από μέλη της οικογένειας νεκρών θυμάτων από τραυματισμό εμβολίων στην Ινδία.

Οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου «επιθέματα εμβολίων θα μπορούν να ταχυδρομούνται απευθείας στα σπίτια των ανθρώπων»

Η έλλειψη επιτυχώς ολοκληρωμένων κλινικών δοκιμών δεν εμπόδισε τους υποστηρικτές των VMAP να ισχυρίζονται ότι αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων.

Σύμφωνα με τον Gavi, τα VMAP είναι « χωρίς βελόνες και προ-δοσολογημένα », απλοποιώντας τη χορήγηση των εμβολίων, τα οποία μπορούν στη συνέχεια «να πραγματοποιηθούν από ελάχιστα εκπαιδευμένους εθελοντές».

Ο Gavi ισχυρίζεται επίσης ότι τα VMAP «είναι πιο ασφαλή καθώς ξεπερνούν τους κινδύνους που σχετίζονται με λειτουργικά σφάλματα» κατά τη χορήγηση, όπως λάθη δοσολογίας και τραυματισμοί με βελόνα.

Τα VMAP είναι «ευκολότερα στη διανομή», σύμφωνα με τον Gavi, λόγω του μικρού τους βάρους και της «βελτιωμένης θερμοσταθερότητας» που αντιμετωπίζει «το πρόβλημα των απαιτήσεων αποθήκευσης εμβολίων» και αφαιρεί την «ανάγκη για κρύες αλυσίδες».

Επιπλέον, ο Gavi ισχυρίζεται ότι «Το χαμηλότερο επίπεδο πόνου που παρουσιάζεται κατά τη χορήγηση με MAPs θα βοηθούσε στη μείωση του δισταγμού των εμβολίων και στην αύξηση της αποδοχής του εμβολίου».

«Υπάρχουν δυσκολίες στο να φτάσετε στο τελευταίο μίλι με τα τρέχοντα ενέσιμα εμβόλια, καθώς εξαρτώνται από μια λειτουργική ψυκτική αλυσίδα και χορήγηση από καλά εκπαιδευμένο προσωπικό… Επιπλέον, τα περισσότερα εμβόλια χορηγούνται μέσω ένεσης που μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία που οδηγεί σε δισταγμό », αναφέρει η UNICEF.

Η εταιρεία συμβούλων υγειονομικής περίθαλψης Avalere είπε ότι τα VMAP παρέχουν «τη δυνατότητα για χαμηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης», «αυξημένη συμμόρφωση λόγω βολικής και χωρίς πόνο εφαρμογή», ​​είναι «ιδανικά για ασθενείς με φοβίες με βελόνα ή δυσκολία στην κατάποση» και είναι «πιο εύκολα για παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς που χρειάζονται πολύπλοκη φροντίδα».

Σύμφωνα με το CEPI, τα VMAP «θα μπορούσαν να επιτρέψουν ένα μέλλον στο οποίο τα επιθέματα εμβολίων θα μπορούσαν να ταχυδρομηθούν απευθείας στα σπίτια , στους χώρους εργασίας και στα σχολεία των ανθρώπων, αποφεύγοντας την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία του παραδοσιακού προγραμματισμού και χορήγησης εμβολίων με βελόνες και σύριγγες».

Το CEPI περιγράφει τον εαυτό του ως «μια καινοτόμο παγκόσμια συνεργασία μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών, φιλανθρωπικών οργανώσεων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ξεκίνησε στο Νταβός το 2017 για την ανάπτυξη εμβολίων για να σταματήσουν μελλοντικές επιδημίες».

Τα VMAP προτείνονται για ευρύ φάσμα εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των ενέσεων mRNA

Οι υποστηρικτές του VMAP λένε ότι τα υποτιθέμενα οφέλη αυτής της τεχνολογίας μπορούν τελικά να μεταφραστούν ως μια « πλεονεκτική οδός χορήγησης για τα υπάρχοντα εμβόλια », συμπεριλαμβανομένων της γρίπης, του τοξοειδούς τετάνου, του MR, της ηπατίτιδας Β και των «βιολογικών και μικρών μορίων».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ , ένα VMAP για το εμβόλιο MR μπορεί να είναι «δυνητικά ευνοϊκό», με «αντιληπτά λειτουργικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν τελικά να αυξήσουν τη δίκαιη κάλυψη και να διευκολύνουν τη χορήγηση του εμβολίου σε δυσπρόσιτες περιοχές».

Για το ίδιο εμβόλιο, ένα άρθρο της 16ης Ιανουαρίου στο περιοδικό Frontiers in Public Health αναφέρει ότι καθώς η κάλυψη εμβολιασμού για την ιλαρά και την ερυθρά «έχει παραμείνει στάσιμη», τα VMAP «αναμένεται να προσφέρουν σημαντικά προγραμματικά πλεονεκτήματα στις επιλογές βελόνας και σύριγγας και να οδηγήσουν σε αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη, με «αναμένεται σημαντική ζήτηση για MR-MAP μεταξύ 2030 και 2040».

Και στις 17 Ιανουαρίου, το CEPI ξεκίνησε προκλινικές δοκιμές για ένα «έμπλαστρο μικροσυστοιχίας υψηλής πυκνότητας… για να αξιολογήσει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανοσογονικότητά του και να αξιολογήσει τις δυνατότητές του ως τεχνολογία ταχείας απόκρισης για εμβόλια mRNA με σταθερή στη θερμότητα, ξηρή σύνθεση».

Σύμφωνα με το CEPI, αυτή η πρωτοβουλία προέκυψε από την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Ιανουαρίου 2022, ως μέρος του «ευρύτερου στρατηγικού στόχου της αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ταχύτητας, της κλίμακας και της πρόσβασης στην ανάπτυξη και κατασκευή εμβολίων ως απάντηση σε απειλές επιδημίας και πανδημίας. ”

Γκέιτς, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνδεδεμένοι με τους υποστηρικτές του VMAP

Ενώ η Gavi δηλώνει ότι «Υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις για τη χρηματοδότηση πιλοτικών εγκαταστάσεων παραγωγής» για VMAP, η Gavi και άλλες οντότητες που προωθούν ενεργά αυτήν την τεχνολογία υποστηρίζονται ή συνδέονται με ορισμένους από τους πιο εξέχοντες επενδυτές στον κόσμο, καθώς και σημαντικούς παγκόσμιους οργανισμούς.

Ο Gavi λέει ότι « βοηθά στον εμβολιασμό σχεδόν των μισών παιδιών στον κόσμο ενάντια σε θανατηφόρες και εξουθενωτικές μολυσματικές ασθένειες». Ιδρύθηκε το 1999, με το Gates Foundation ως έναν από τους συνιδρυτές του και ένα από τα τέσσερα μόνιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του.

Η Gavi διατηρεί μια βασική συνεργασία με τη UNICEF, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΠΟΥ , η οποία περιλαμβάνει τη Gavi στη λίστα των « σχετικών ενδιαφερόμενων μερών », ενώ το Ίδρυμα Rockefeller είναι επίσης εταίρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου —και δωρητής— του Gavi.

Οι διασυνδέσεις που σχετίζονται με τον Gates επεκτείνονται στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του PATH, Nikolaj Gilbert , ο οποίος είναι μέλος του Challenge Seattle , που περιγράφεται ως «μια συμμαχία CEOs από τους μεγαλύτερους εργοδότες της περιοχής του Σιάτλ, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Bill & Melinda Gates Foundation, Starbucks και Boeing». Προηγουμένως υπηρέτησε ως διευθυντής της εταιρείας Big Pharma Novo Nordisk .

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2021 του PATH , ο οργανισμός χρηματοδοτείται από οργανισμούς όπως το Gates Foundation, το Schwab Charitable Fund και το Vanguard Charitable Endowment, εκτός από τα Ηνωμένα Έθνη, το Gavi, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΠΟΥ.

Το PATH έχει επίσης λάβει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Γκέιτς, το Ίδρυμα Ροκφέλερ , την Google και την Παγκόσμια Τράπεζα για έργα εμβολίων σε χώρες όπως η Ινδία.

Το Ίδρυμα Gates είναι επίσης συνιδρυτής του CEPI , μαζί με το Wellcome Trust και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Πράγματι, η CEPI ιδρύθηκε στο Νταβός της Ελβετίας — έδρα της ετήσιας συνάντησης του WEF . Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Δρ. Richard J. Hatchett, ήταν προηγουμένως εν ενεργεία διευθυντής της Αρχής Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ .

Πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του CEPI συνδέονται επίσης με οντότητες όπως το Ίδρυμα Gates.

Για παράδειγμα, η Δρ. Anita Zaidi είναι πρόεδρος της ισότητας των φύλων, διευθύντρια ανάπτυξης και επιτήρησης εμβολίων και διευθύντρια προγραμμάτων εντερικών και διαρροϊκών ασθενειών στο Ίδρυμα Gates, ενώ μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου Gagandeep "Cherry" Kang, MD, Ph.D. ., είναι πρόεδρος της κοινής ομάδας εργασίας του ιδρύματος.

Μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου ο Δρ. Juan Pablo Uribe είναι ο παγκόσμιος διευθυντής για την υγεία, τη διατροφή και τον πληθυσμό και διευθυντής του Παγκόσμιου Χρηματοδοτικού Ταμείου για Γυναίκες, Παιδιά και Εφήβους στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Δρ. Mike Ryan, επίσης μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του ΠΟΥ, ο οποίος κέρδισε παγκόσμια προβολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 μέσω της συμμετοχής του σε ενημερώσεις του ΠΟΥ.

Και το μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου ο Δρ. L. Rizka Andalucia είναι ο γενικός διευθυντής Φαρμακευτικών και Ιατρικών Συσκευών στο Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας. Τον Νοέμβριο του 2022, ο υπουργός Υγείας της Ινδονησίας Budi Gunadi Sadikin, στη συνεδρίαση της G20 στο Μπαλί , ζήτησε ένα « ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας αναγνωρισμένο από τον ΠΟΥ » που θα επέτρεπε στο κοινό να «κυκλοφορεί».



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου