Αιολικά Πάρκα: Η μεγάλη πράσινη απάτη του 21ου αιώνα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αιολικά Πάρκα: Η μεγάλη πράσινη απάτη του 21ου αιώνα...

  Ένα άρθρο εξαιρετικά επίκαιρο για τη χώρα μας, κυρίως για όσους αντιλαμβάνονται ότι τα καμμένα δάση χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για ...

 

Ένα άρθρο εξαιρετικά επίκαιρο για τη χώρα μας, κυρίως για όσους αντιλαμβάνονται ότι τα καμμένα δάση χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για την εγκατάσταση «πράσινων ανεμογεννητριών»...για το «καλό» μας!


«Καταλαμβάνουν πολύ περισσότερη γη από οποιαδήποτε από τις συμβατικές μορφές παραγωγής ενέργειας, καθώς και από την πυρηνική ενέργεια. Χρειάζεται ένα αιολικό πάρκο 6,7 εκατομμυρίων στρεμμάτων για να παράγει την ίδια ποσότητα ενέργειας που θα μπορούσε να παράγει ένα πυρηνικό εργοστάσιο σε 230.000 στρέμματα και ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου σε 150.000 στρέμματα.»

 

Πηγή: Climate Change Dispatch

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Έχουμε γράψει πρόσφατα αρκετά για τα πολλά ελαττώματα των ηλεκτρικών οχημάτων - τους λόγους που τα μισούμε, την κακή τους φύση και όλη την απάτη με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αλλά δεν είναι το μόνο πράσινο παιχνίδι που αποκαλύπτεται για την πανωλεθρία που είναι. Οι ανεμογεννήτριες είναι εξίσου προβληματικές.

"Σε όλο τον κόσμο, οι κάτοικοι της υπαίθρου αντιδρούν με οργή στην επέμβαση των μεγάλων αιολικών και ηλιακών έργων στα σπίτια και τις γειτονιές τους", γράφει ο συγγραφέας της ενέργειας Robert Bryce.

Τον περασμένο μήνα, "χιλιάδες Δρούζοι κάτοικοι στα Υψίπεδα του Γκολάν", λέει ο Bryce, "εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την εγκατάσταση ενός μεγάλου αιολικού έργου στα παραδοσιακά τους εδάφη".

Πριν από αυτό, ένα αιολικό έργο στην Κολομβία "ακυρώθηκε αφού συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των ιθαγενών κοινοτήτων Wayuu".

Ο Bryce σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τις τελευταίες 10 ημέρες στις ΗΠΑ, "τοπικές κυβερνήσεις στο Ιλινόις, το Οχάιο και την Αϊόβα απέρριψαν ή περιόρισαν αιολικά και ηλιακά έργα".

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του, αυτό κάνει 574 απορρίψεις ή περιορισμούς ηλιακών και αιολικών έργων σε λιγότερο από μια δεκαετία. Οι περισσότερες από αυτές, 407, ήταν αιολικά έργα.

Ο Bryce προέβλεψε την αύξηση της αντίστασης πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έγραψε στο The Hill ότι οι διαμαρτυρίες στη Χαβάη τότε ήταν "προάγγελος περισσότερων συγκρούσεων που θα έρθουν αν οι κυβερνήσεις επιχειρήσουν να εγκαταστήσουν τις κολοσσιαίες ποσότητες ανεμογεννητριών και ηλιακών πάνελ που θα χρειαστούν για να τροφοδοτήσουν την παγκόσμια οικονομία".

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα με τα αιολικά πάρκα:

·         Καταλαμβάνουν πολύ περισσότερη γη από οποιαδήποτε από τις συμβατικές μορφές παραγωγής ενέργειας, καθώς και από την πυρηνική ενέργεια. Χρειάζεται ένα αιολικό πάρκο 6,7 εκατομμυρίων στρεμμάτων για να παράγει την ίδια ποσότητα ενέργειας που θα μπορούσε να παράγει ένα πυρηνικό εργοστάσιο σε 230.000 στρέμματα και ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου σε 150.000 στρέμματα. Ο Bryce επισήμανε σε έγγραφο που έγραψε για το Κέντρο του Αμερικανικού Πειράματος ότι θα χρειαζόταν γη ίση με δύο ολόκληρες Καλιφόρνια "για να καλύψει κανείς τις σημερινές ανάγκες της Αμερικής σε ηλεκτρική ενέργεια με αιολική ενέργεια".

·         Λόγω του αυξανόμενου κόστους και των διαχειριστικών πονοκεφάλων, "οι προγραμματιστές και οι επίδοξοι αγοραστές αιολικής ενέργειας καταργούν συμβάσεις, αναβάλλουν έργα και αναβάλλουν επενδυτικές αποφάσεις", αναφέρει η Wall Street JournalΠρόκειται για "μια βιομηχανία σε κρίση".

·         Οι ανεμογεννήτριες, γράφει ο σύμβουλος ενέργειας Ronald Stein, "γίνονται πλέον ένα θέαμα, ένας κίνδυνος και μια σημαντική περιβαλλοντική απειλή" σε ένα άρθρο πολιτικής που διερωτάται αν τα αιολικά πάρκα παράγουν περισσότερα απόβλητα από ό,τι η ηλεκτρική ενέργεια.

·         Τα αιολικά πάρκα πρέπει να κατασκευάζονται σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν χρειάζεται ενέργεια. Η μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας εκεί όπου τελικά χρησιμοποιείται καταστρέφει το τοπίο στο ενδιάμεσο.

·         Στη Σκωτία, 16 εκατομμύρια δέντρα, το καθένα από τα οποία έχει σίγουρα γραμμένο το όνομά του στην καρδιά των περιβαλλοντολόγων, έχουν κοπεί για να ανοίξει έδαφος στο οποίο θα κατασκευαστούν αιολικά πάρκα.

·         Ο αείμνηστος φυσικός David MacKay, ο οποίος είπε "Ξέρετε ότι λατρεύω τις ανεμογεννήτριες", πίστευε ότι η κατασκευή αιολικών πάρκων είναι "στην πραγματικότητα σπατάλη χρημάτων".

·         Ακόμη και η κυβέρνηση αποτελεί εμπόδιο. Το Reason ανέφερε πριν από ένα χρόνο ότι "η κατασκευή ενός τεράστιου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Μασαχουσέτη καθυστερεί εδώ και χρόνια λόγω" ομοσπονδιακών ελέγχων.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και να εφαρμόσουμε σχεδόν όλα όσα έχουμε πει για την αιολική ενέργεια στην ηλιακήαλλά θα ήταν εξαντλητικό.

Τούτου λεχθέντος, θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στις αποτυχίες της πράσινης μετάβασης με την ελπίδα ότι μια μέρα θα βοηθήσουμε να σπάσει η παραπλανητική αφήγηση για το κλίμα. Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου