Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απαιτεί από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου εξουσίες για τη ρύθμιση της ομιλίας του κοινού στο Διαδίκτυο! Η ώρα της παγκόσμιας λογοκρισίας έφτασε... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απαιτεί από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου εξουσίες για τη ρύθμιση της ομιλίας του κοινού στο Διαδίκτυο! Η ώρα της παγκόσμιας λογοκρισίας έφτασε...

  Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απαιτεί από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές και τις εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο να παρα...

 






Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απαιτεί από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές και τις εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο να παραχωρήσουν στον μη εκλεγμένο παγκοσμιοποιητικό οργανισμό την εξουσία να αστυνομεύει την ομιλία του κοινού στο διαδίκτυο…


Ο Klaus Schwab και οι σύμμαχοί του θέλουν να υπαγορεύσουν στις ρυθμιστικές αρχές, στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, τους ορισμούς τους για το τι συνιστά «ρητορική μίσους» και «παραπληροφόρηση»...

 

Πηγή: Slaynews

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το WEF επιδιώκει να ρυθμίσει την ομιλία ορίζοντας ποια γλώσσα και ποιες εκφράσεις πρέπει να λογοκρίνονται.

Ο Klaus Schwab και οι σύμμαχοί του θέλουν να υπαγορεύσουν στις ρυθμιστικές αρχές, στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, τους ορισμούς τους για το τι συνιστά «ρητορική μίσους» και «παραπληροφόρηση».

Είναι ενδιαφέρον ότι το WEF δεν κάνει καμία αναφορά στην καταστολή της ομιλίας που θα μπορούσε να συνδεθεί με σοβαρά εγκλήματα όπως η τρομοκρατία ή η κακοποίηση παιδιών, ούτε η οργάνωση αναφέρει τη στόχευση ψευδών πληροφοριών.

Προφανώς, το WEF ενδιαφέρεται περισσότερο για την καταστολή πολιτικού λόγου ή πληροφοριών που μπορεί να υπονομεύσουν την ατζέντα του.

Οι απαιτήσεις αυτές έρχονται καθώς το WEF συνεχίζει να πιέζει για περισσότερο έλεγχο στη ροή των πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Η ομάδα με έδρα την Ελβετία έχει επανειλημμένα απευθύνει εκκλήσεις για αστυνόμευση μη εγκεκριμένου λόγου μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI) ή διαδικτυακής λογοκρισίας.

Ο Schwab και οι σύμμαχοι της παγκόσμιας ελίτ έχουν επανειλημμένα δείξει ενδιαφέρον για τον έλεγχο της ομιλίας, και επομένως της επίσημης αφήγησης, στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά την αιτιολόγηση της διαδικτυακής λογοκρισίας, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Big Tech συχνά χρησιμοποιούν ασαφείς όρους για να δικαιολογήσουν τη διαγραφή και τη λογοκρισία περιεχομένου, περιγράφοντας τις «προσβλητικές» πληροφορίες ως «παραπληροφόρηση» ή «ρητορική μίσους».

Ποτέ δεν εξηγούν, ωστόσο, ποιος παίρνει τέτοιες αποφάσεις, με βάση ποια αρχή.

Για να λογοκρίνουν τη λεγόμενη «παραπληροφόρηση», οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook χρησιμοποιούν «ελεγκτές δεδομένων», οι οποίοι είναι συνήθως αποτυχημένοι αριστεροί δημοσιογράφοι που επιδιώκουν να δυσφημήσουν πιο επιτυχημένους ρεπόρτερ που αναφέρουν θέματα που έρχονται σε αντίθεση με τις δικές τους αδύναμες πολιτικές απόψεις .

Με χαλαρά καθορισμένα όρια, οι «ελεγκτές δεδομένων» μπορούν να λογοκρίνουν πληροφορίες που εμπίπτουν στις κατηγορίες της «παραπληροφόρησης» ή της «παραπληροφόρησης» χωρίς ποτέ να χρειάζεται να αποδείξουν ότι είναι ψευδείς.

Εξαιτίας αυτής της έλλειψης σαφήνειας, πολλοί άνθρωποι υποψιάζονται ότι αυτοί οι ιστότοποι αποφεύγουν να εξηγήσουν τον εαυτό τους επειδή δεν υπάρχει τίποτα να εξηγηθεί.

Οι αποφάσεις λογοκρισίας είναι αυθαίρετες και οι απρόσωποι συντονιστές μπορούν να φιμώσουν ένα άτομο είτε ασκεί το δικαίωμα της Πρώτης Τροποποίησης είτε όχι.

Αυτές οι τακτικές είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν μια πολιτική ή να ελέγχουν μια αφήγηση και όχι να καταπολεμούν την τρομακτική «παραπληροφόρηση».

Καθώς οι άνθρωποι βλέπουν να κλείνουν οι αληθινές πληροφορίες και η ελευθερία του λόγου, το κοινό δεν εμπιστεύεται πλέον αυτές τις προσπάθειες για τη δήθεν «καταπολέμηση της παραπληροφόρησης».

Για να αντιμετωπίσει την αποτυχημένη ατζέντα λογοκρισίας, το WEF δημιούργησε, αυτό που αποκαλεί, τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Ασφάλεια (GCDS).

Το GCDS έχει δημιουργήσει ένα έγγραφο που ονομάζεται « Τυπολογία διαδικτυακών βλαβών. 

Ο ισχυριζόμενος στόχος του GCDS είναι να ορίσει έξι κατηγορίες «επιβλαβούς περιεχομένου» που πρέπει να λογοκρίνονται.

Το WEF θέλει οι ορισμοί που περιγράφονται από το GCDS να χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση της «πολυϋπηρεσιακής και διασυνοριακής δράσης».

Στο έγγραφο, το WEF/GCDS επαινεί τις προσπάθειες των μη εκλεγμένων οργάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για καταστολή της ελευθερίας του λόγου .

Και ενώ ο νόμος αναγνωρίζει τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DSA), ο Συνασπισμός του WEF θέλει να αναλάβει εξουσίες για να παρέχει «κοινή θεμελιώδη γλώσσα» σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο.

Το WEF υποστηρίζει ότι το DSA έχει περιορισμένη εμβέλεια επειδή, σε αντίθεση με την « Τυπολογία των διαδικτυακών βλαβών », η νομοθεσία της ΕΕ δεν είναι παγκόσμια.

Η επικεφαλής του προγράμματος Συνασπισμού, Agustina Callegari, επιμένει ότι η παράδοση μιας τέτοιας εξουσίας στο μη εκλεγμένο WEF είναι για το μεγαλύτερο καλό, ωστόσο.

Ο Callegari υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες λογοκρισίας του WEF θα ήταν ισορροπημένες όσον αφορά «νομικές, ηθικές, κοινωνικές, τεχνολογικές και πολιτικές εκτιμήσεις».

Ισχυρίζεται επίσης ότι η ομιλία θα ελέγχεται διαδικτυακά με τρόπο που «έχει τις ρίζες της στα διεθνή πλαίσια ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο ιστότοπος του WEF προχωρά στη λεπτομερή περιγραφή των έξι κατηγοριών χαλαρών ορισμών που σκοπεύει να αστυνομεύσει.

Οι κατηγορίες είναι:

  • «Απειλές για την προσωπική και κοινωνική ασφάλεια»
  • “Βλάβη για την υγεία και την ευημερία”
  • «Μίσος και διακρίσεις»
  • "Παραβίαση της ιδιωτικότητας"
  • «Παραβίαση της αξιοπρέπειας»
  • «Απάτη και χειραγώγηση» – «παραπληροφόρηση» και «παραπληροφόρηση»


 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου