Χρησιμοποιείται η γενοκτονία της Γάζας για να προωθηθεί ο ψεύτικος «πολυπολικός κόσμος» ως «λύση»; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χρησιμοποιείται η γενοκτονία της Γάζας για να προωθηθεί ο ψεύτικος «πολυπολικός κόσμος» ως «λύση»;

  Γιατί θέλουν να σοκαριστείτε, να τραυματιστείτε, να συμπάσχετε με τα δικά τους θύματα; Μήπως αυτό είναι το πρώτο μέρος ενός δολώματος και ...

 


Γιατί θέλουν να σοκαριστείτε, να τραυματιστείτε, να συμπάσχετε με τα δικά τους θύματα; Μήπως αυτό είναι το πρώτο μέρος ενός δολώματος και μιας αλλαγής που αποσκοπεί στο να πείσει τους ανθρώπους ότι θέλουν και χρειάζονται τον Γενναίο Νέο Πολυπολικό Κόσμο της Μεγάλης Επαναφοράς ως τον μόνο τρόπο για να σταματήσουν οι δολοφονίες αθώων;

 

Μήπως ελπίζουν ότι όλοι θα τραυματιστούμε τόσο πολύ από τις ατελείωτες ταινίες θανάτου και καταστροφής που θα αρπάξουμε την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί για "ειρήνη", ακόμη και αν αυτή συνεπάγεται ότι θα μας κυβερνά το σύμπλεγμα ΟΗΕ/ΓΕΣ/ΚΠΑ;

 

Πηγή: Off Guardian

Άρθρο από Catte Black

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Αυτό το σχόλιο ενός αναγνώστη που αυτοαποκαλείται "Théophile Gautier" εμφανίστηκε στην OffG την περασμένη εβδομάδα. Βρίσκουμε το σχόλιό του ενδιαφέρον και άξιο συζήτησης (η υπογράμμιση δική μας)

"Βλέπω περισσότερους ανθρώπους να λένε τώρα ότι το ζητούμενο είναι η διαίρεση και η απόσπαση της προσοχής και συμφωνώ και είναι ευχάριστο να βλέπουμε τους ανθρώπους να ξυπνούν στις νέες πραγματικότητες. Ωστόσο, νομίζω ότι μπορεί να είναι ακόμη ένα βήμα πιο κυνικό και διαβολικό.

Πιστεύω από αυτά που βλέπω ότι σύντομα μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας "ανατροπής του σεναρίου". Πιστεύω ότι το Ισραήλ μπορεί σύντομα να εγκαταλειφθεί από όλους, εκτός από τη λεγόμενη "alt right" που θα επιλέξει να βυθιστεί μαζί με το πλοίο της.

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης θα μείνει πίσω από τη λεγόμενη "σιωπηλή πλειοψηφία" των απλών ανθρώπων και θα αρχίσει όλο και περισσότερο να καταδικάζει το Ισραήλ.

Τελικά οι πολιτικοί θα ακολουθήσουν "απρόθυμα" το παράδειγμά τους, το Ισραήλ θα καταδικαστεί στον ΟΗΕ και θα υπάρξουν υποσχέσεις για τιμωρία, δίκες για εγκλήματα πολέμου κλπ.

Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να παρουσιαστεί στις μάζες ως "θρίαμβος του απλού ανθρώπου" και όλοι θα κολακευτούμε που οι διαμαρτυρίες και ο δίκαιος θυμός μας επικράτησαν. Αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά θα έχουν σχεδιαστεί.

Στην πλάτη αυτού πιστεύω ότι τα ελεγχόμενα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης θα ενωθούν με τα "πεφωτισμένα" κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σε εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων ώστε να αποτραπούν τέτοιες καταχρήσεις όπως αυτές που έγιναν από το Ισραήλ να ξανασυμβούν. Αυτό θα μας παρουσιαστεί ως μια "νέα εποχή λογοδοσίας και άμεσης δημοκρατίας", η οποία θα είναι ένα ψέμμα.

Πιστεύω ότι οι μάζες θα το υποστηρίξουν αυτό με την ψευδή πεποίθηση ότι μια νέα εποχή ελπίδας ανατέλλει.

Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι αυτό θα γίνει όταν η Ατζέντα 2030 αρχίσει να εισάγεται σοβαρά και μεγάλη κεντρική εξουσία θα δοθεί στον ΟΗΕ ή ίσως σε ένα νεοσύστατο όργανο, αρχικά με το πρόσχημα ότι τα έθνη θα λογοδοτήσουν και μόνον αργότερα η αλήθεια θα γίνει φανερή σε όλους, αλλά μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά.

Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί".

Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή την ανάλυση;


Είναι σίγουρα αλήθεια ότι τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης δίνουν όλο και περισσότερο χώρο στη δυσχερή θέση του λαού της Γάζας απ' ό,τι συνηθίζεται στην κάλυψη των ιμπεριαλιστικών/σιωνιστικών πολέμων. Για παράδειγμα...


·        Το BBC: προσκάλεσε την απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη Theresa Albanese στο Newsnight, όπου της επετράπη να ταπεινώσει την οικοδέσποινα Kirsty Wark και να διαφημίσει σε ώρα αιχμής τη δεινή θέση των Παλαιστινίων - χωρίς να της απενεργοποιηθεί μυστηριωδώς το μικρόφωνο.


·        Οι NEW YORK TIMES: στις 18 Νοεμβρίου έγραψαν τον κραυγαλέο πρωτοσέλιδο τίτλο - Ο πόλεμος μετατρέπει τη Γάζα σε "νεκροταφείο" για τα παιδιά" .·        Το CNN πριν από δύο εβδομάδες, ο Anderson Cooper της CIA πήρε συνέντευξη από μια νοσοκόμα των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα", η οποία περιέγραψε λεπτομερώς - σε ώρα αιχμής σε ένα πιθανό ακροατήριο εκατομμυρίων - τη φρίκη και την "απόγνωση" που είδε στη Γάζα.


·        Το CNN πάλι, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Jake Tapper επιτέθηκε στους "δεξιούς" στην ισραηλινή κυβέρνηση, εγείροντας ακόμη και το φάσμα της τρομοκρατίας ψευδούς σημαίας.


·        Η εφημερίδα LA TIMES στις 19 Νοεμβρίου, παρουσίασε έναν καθηγητή Σπουδών Γενοκτονίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρέπει "να βάλουμε στο προσκήνιο τις παλαιστινιακές φωνές και εμπειρίες, να εξανθρωπίσουμε τους Παλαιστίνιους απέναντι στις προσπάθειες δαιμονοποίησης και φίμωσής τους".


·        Το BBC Verify - το ολοκαίνουργιο τμήμα "ελέγχου των γεγονότων" του BBC - κατέρριψε θεαματικά τους ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με το νοσοκομείο al Shifa.


Αυτό είναι σίγουρα μια σημαντική ποσότητα mainstream κάλυψης για μια καταπιεσμένη μειονότητα. Συγκρίνετε και αντιπαραβάλλετε αυτό με την αντιμετώπιση της Υεμένης από τα ίδια μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα.


Το παράδειγμα του BBC Verify αναλήφθηκε από κατ' όνομα εναλλακτικά κανάλια μέσων ενημέρωσης ως απόδειξη ότι η επικρατούσα τάση έβλεπε το φως. Για παράδειγμα, η Novara Media κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο: “Now Even the BBC Is Seeing Through Israel’s Lies” ("Τώρα ακόμη και το BBC βλέπει μέσα από τα ψέματα του Ισραήλ")


Χμμμ. Αλήθεια; Αυτό είναι το επίπεδο αφέλειας που θεωρούμε κατάλληλο; Ας κάνουμε κάτι καλύτερο.


Όπως παρατήρησε εύστοχα ένας άλλος σχολιαστής -

Δεν αρκεί να πούμε "δόξα τω Θεώ, το CNN είδε το φως", ή "είναι ωραίο να βλέπουμε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να είναι στη σωστή πλευρά για αλλαγή". Γιατί αυτά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Το mainstream (ΜΜΕ) δεν πρόκειται ποτέ να "δει το φως", πάντα, πάντα, ΠΑΝΤΑ θα ακολουθεί την ατζέντα της μικροσκοπικής μειοψηφίας που το κατέχει και το ελέγχει.

Ακριβώς. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης μας δείχνουν τα δεινά στη Γάζα επειδή για κάποιο διεστραμμένο λόγο οι ελεγκτές τους θέλουν να δούμε και να καταδικάσουμε την ίδια τη σφαγή που δημιούργησαν.


Το μεγάλο ερώτημα που θα έπρεπε να αναβοσβήνει με ροζ νέον στο μυαλό όλων μας είναι:

ΓΙΑΤΙ;

Γιατί θέλουν να σοκαριστείτε, να τραυματιστείτε, να συμπάσχετε με τα δικά τους θύματα;

Μήπως πρόκειται για το κυνικό παιχνίδι και με τις δύο πλευρές για να κρατήσουν τη διαμάχη σε σημείο βρασμού - το αρχαίο τέχνασμα του "διαίρει και βασίλευε", ένα πρώτο βήμα σε έναν οργουελικό "πόλεμο για πάντα";


Ή μήπως ο "Thèophile Gautier" έχει δίκιο; Μήπως αυτό είναι το πρώτο μέρος ενός δολώματος και μιας αλλαγής που αποσκοπεί στο να πείσει τους ανθρώπους ότι θέλουν και χρειάζονται τον Γενναίο Νέο Πολυπολικό Κόσμο της Μεγάλης Επαναφοράς ως τον μόνο τρόπο για να σταματήσουν οι δολοφονίες αθώων;


Μήπως ελπίζουν ότι όλοι θα τραυματιστούμε τόσο πολύ από τις ατελείωτες ταινίες θανάτου και καταστροφής που θα αρπάξουμε την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί για "ειρήνη", ακόμη και αν αυτή συνεπάγεται ότι θα μας κυβερνά το σύμπλεγμα ΟΗΕ/ΓΕΣ/ΚΠΑ;


Είναι όντως αυτός ο τρόπος με τον οποίο οι παγκόσμιοι διαχειριστές σκοπεύουν να αποτινάξουν επιτέλους το δέρμα της "συλλογικής Δύσης" και να μεταμορφωθούν στον πολυπολικό κόσμο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης/της μεγάλης επαναφοράς;

Η νέα - χωρίς αποκλεισμούς, "δίκαιη" και πολύ χειρότερη τυραννία.

Θα μπορούσαν ακόμη και οι χειραγωγοί αυτού του θλιβερού κόσμου να είναι τόσο κυνικοί και διπρόσωποι;


Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι κάτι τέτοιο είναι στα χαρτιά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα στοιχεία δεν το αποκλείουν σε καμία περίπτωση προς το παρόν.


Και ας μην ξεχνάμε ποτέ...


·        Η απάτη της πανδημίας μας δίδαξε πόσο στενά δικτυωμένη είναι η παγκόσμια ηγεσία πίσω από τη βιτρίνα της σύγκρουσης.


·        Γνωρίζουμε ήδη ότι το αφήγημα των κοβιδών απέτυχε στην προσπάθειά του να μας παρασύρει στην Ατζέντα 2030 δέκα χρόνια πριν από τη λήξη της προθεσμίας.


·        Από τότε γνωρίζουμε ότι αυτή η ατζέντα έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο, αλλά εξακολουθεί να σέρνεται στη θέση της, καλυμμένη από ατελείωτους πολέμους, σφαγές, ψεύτικες κρίσεις και "πολιτικές" από χαρτόνι.

Ένα δόλωμα και μια αλλαγή του μεγέθους που περιγράφει ο αναγνώστης μας μπορεί να φαίνεται ακραίο και απίθανο - αλλά δεν θα φαινόταν έτσι και το ψέμα για την πανδημία πριν από πέντε χρόνια;

Ας παραμείνουμε λοιπόν σε εγρήγορση - και ας μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Οι καιροί είναι ύπουλοι και παράξενοι.

Πείτε μας τη γνώμη σας. Πρόκειται για μια " τρελή θεωρία συνωμοσίας " ή για μια εύλογη ερμηνεία των τρεχόντων γεγονότων;
 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου