Τα βρώμικα μυστικά και η κρυφή ατζέντα πίσω από το εργαστηριακό κρέας… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα βρώμικα μυστικά και η κρυφή ατζέντα πίσω από το εργαστηριακό κρέας…

  Σε μια συνέντευξη με την Catherine Austin Fitts, η Ολλανδή ερευνήτρια και δημοσιογράφος Elze van Hamelen αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα πίσ...

 







Σε μια συνέντευξη με την Catherine Austin Fitts, η Ολλανδή ερευνήτρια και δημοσιογράφος Elze van Hamelen αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα πίσω από το «τσουνάμι των ψεύτικων τροφίμων» που κυκλοφόρησε από τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας.

 

Τα ψεύτικα εργαστηριακά κρέατα δεν αφορούν την υγεία σας ή το περιβάλλον. Είναι ένα εργαλείο για τη σταδιακή κατάργηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων και την αντικατάστασή τους με εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορούν να ελεγχθούν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας...Η δημιουργία κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι «απίστευτα ακριβή» και μαστίζεται από βακτηριακή και ιική μόλυνση. Παρά την παρασκευή φαρμακευτικού τύπου, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν θεωρείται φαρμακευτικό προϊόν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται δοκιμή σε ανθρώπους πριν τη κυκλοφορία του…

 

Πηγή: Children’s Health Defense

Άρθρο του Dr. Joseph Mercola

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο μπορεί μια μέρα να αντιπροσωπεύει το 80% ή περισσότερο του «κρέατος» που θα καταναλώνεται παγκοσμίως, μια δραματική απόκλιση από τον τρόπο που τρώνε οι άνθρωποι εδώ και αιώνες.

Μιλώντας με την Catherine Austin Fitts του « The Solari Report» , η Ολλανδός δημοσιογράφος ερευνητής van Hamelen αναφέρει για το «τσουνάμι των ψεύτικων τροφίμων» που κυκλοφόρησε από τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας — και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη υγεία.

 

Η ολλανδική κυβέρνηση είναι μεταξύ εκείνων που επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που κατασκευάζονται για την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων .

 

Ενώ το ψεύτικο κρέας διαφημίζεται ως η λύση για τη διάσωση του πλανήτη και τον τερματισμό της πείνας στον κόσμο, μαστίζεται από τεχνολογικές προκλήσεις που το καθιστούν απαγορευτικά ακριβό, επιρρεπές σε βακτηριακή και ιική μόλυνση και σχεδόν αδύνατο να αναπτυχθεί σε κλίμακα.

 

Τα ψεύτικα κρέατα δεν αφορούν την υγεία σας ή το περιβάλλον. Είναι ένα εργαλείο για τη σταδιακή κατάργηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων και την αντικατάστασή τους με εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορούν να ελεγχθούν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Θυμηθείτε ότι εάν οι κυβερνητικές και εταιρικές οντότητες είναι σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων μέσω πλαστών τροφίμων, ελέγχουν επίσης τους ανθρώπους.



Πώς η βιοτεχνολογία καλλιεργεί το κρέας στα εργαστήρια

 

Για την παρασκευή ψεύτικου κρέατος, λαμβάνονται κυτταρικές γραμμές από ζωντανό οργανισμό. Στη συνέχεια χειραγωγούνται για να αναπτυχθούν γρήγορα και με συνέπεια. «Τι είναι τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται γρήγορα ;

 

Είτε καρκίνοι είτε έμβρυα. Έχουν κύτταρα που πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα», λέει η van Hamelen.

Για τα κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, η βιοτεχνολογία είναι κρυπτική για το ποιοι τύποι κυτταρικών σειρών χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα.

Κανονικά, τα κύτταρα αναπτύσσονται σε μια δομή στο σώμα σας. Οι κυτταρικές σειρές που αναπτύσσονται σε βιοαντιδραστήρες στα εργαστήρια αναπτύσσονται σε λεπτή μεμβράνη ή μέσο ανάπτυξης.

Στο σώμα, το μέσο ανάπτυξης είναι το αίμα σας, εξηγεί ο van Hamelen μια πολύπλοκη ουσία που τα εργαστήρια προσπαθούν να αναπαραγάγουν χρησιμοποιώντας εμβρυϊκό βόειο ορό (FBS) - αίμα που λαμβάνεται από ζωντανά έμβρυα μόσχου.

 

«Είναι πραγματικά φρικτό πώς συλλέγεται αυτό», λέει, επισημαίνοντας ότι αυτό αναιρεί την αφήγηση ότι τα κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο παρασκευάζονται χωρίς ζώα.

Το FBS χρησιμοποιείται συχνά για την ανάπτυξη καλλιεργημένων κυττάρων λόγω των πρωτεϊνών και των βιταμινών που περιέχει. Μια μελέτη του 2013 δήλωσε : «Σε πολλά κοινά μέσα καλλιέργειας, η μόνη πηγή μικροθρεπτικών συστατικών είναι ο ορός εμβρύου βοοειδών (FBS).»

 

Όταν το κοτόπουλο που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο που παρήχθη από την αμερικανική startup Eat Just έκανε το ντεμπούτο του στη Σιγκαπούρη το 2020 - σηματοδοτώντας το πρώτο καλλιεργημένο κρέας που πωλήθηκε σε εστιατόριο - παρήχθη χρησιμοποιώντας FBS.

 

Προκειμένου να αναπτυχθεί συνθετικό «αίμα», χρησιμοποιείται ζύμωση ακριβείας, χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένα μικρόβια (GE), μαζί με τεχνητές ορμόνες, οι οποίες δεν μπορούν νόμιμα να προστεθούν στα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα πρέπει επίσης να προέρχονται, καθιστώντας τη διαδικασία «απίστευτα ακριβή», λέει ο van Hamelen .

Πόσο ακριβό? Η χρήση μέσου χωρίς FBS μπορεί να κάνει το καλλιεργημένο κρέας να κοστίζει πάνω από 20.000 $ ανά κιλό.

 

Μια έκθεση από το The Good Food Institute , μια μη κερδοσκοπική ομάδα πίσω από τη βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών, πρότεινε ότι εάν το κόστος των μέσων χωρίς FBS μπορούσε να μειωθεί, θα μείωνε το κόστος του καλλιεργημένου κρέατος κατά 90%. Αυτό, ωστόσο, είναι απίθανο.

 

«Η έκθεση δεν παρέχει στοιχεία που να εξηγούν γιατί θα μειωθεί αυτό το κόστος των μικροθρεπτικών συστατικών», έγραψε ο Joe Fassler, αναπληρωτής συντάκτης του The Counter, σε μια εις βάθος έκθεση σχετικά με την πραγματική επιστήμη πίσω από το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.


Η μόλυνση μπορεί επίσης να καταστήσει απρόσιτο το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο

 

Στη ζύμωση ακριβείας, τα μικρόβια GE, όπως η μαγιά και τα βακτήρια, ζυμώνονται σε δεξαμενές ζυθοποιίας κάτω από στείρες συνθήκες υψηλής τεχνολογίας.

Η μόλυνση πρέπει να ελέγχεται στα 2 μέρη ανά δισεκατομμύριο, λέει ο van Hamelen, «επειδή μόλις υπάρχει μόλυνση … γεμίζει με βακτήρια και δεν έχετε κυτταρική καλλιέργεια, έχετε καλλιέργεια βακτηρίων».

 

Η έκθεση του Ινστιτούτου Good Food υποθέτει ότι οι εγκαταστάσεις καλλιέργειας κρέατος του μέλλοντος θα είναι ποιοτικές για τρόφιμα, σε αντίθεση με τις φαρμακευτικές - η τελευταία θα αύξανε ακόμη περισσότερο το κόστος.

Ωστόσο, μια έκθεση του χημικού μηχανικού David Humbird για το Open Philanthropy διαπίστωσε ότι το καλλιεργημένο κρέας μπορεί να παραμείνει πολύ ακριβό για να κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι οι προδιαγραφές φαρμακευτικής ποιότητας και τα ασηπτικά "καθαρά δωμάτια" θα ήταν απαραίτητα λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξης των κυττάρων καλλιέργειας.

 

Αυτό τα καθιστά εξαιρετικά ευάλωτα στη μόλυνση από βακτήρια και ιούς. Ο Humbird είπε στον Fassler :

 

«Τα βακτήρια αναπτύσσονται κάθε 20 λεπτά και τα ζωικά κύτταρα κολλάνε στις 24 ώρες. Θα συντρίψετε τον πολιτισμό σε ώρες με ένα γεγονός μόλυνσης. … Υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις, βασικά, χειριστών που αρρωσταίνουν τον πολιτισμό.

«Ούτε καν επειδή ο ίδιος ο χειριστής είχε κρυώσει. Αλλά υπήρχε ένα σωματίδιο ιού σε ένα γάντι. Ή δεν έχει καθαριστεί από γραμμή. Ο πολιτισμός δεν έχει ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν υπάρχουν σωματίδια ιού εκεί που μπορούν να μολύνουν τα κύτταρα, θα το κάνουν. Και γενικά, τα κύτταρα απλώς πεθαίνουν και μετά δεν υπάρχει πια προϊόν. Απλώς το πετάς».

Ο Paul Wood , πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής βιομηχανίας, πρόσθεσε, «Λέμε, παιδιά, πρέπει να είναι φαρμακευτικής ποιότητας γιατί η διαδικασία θα το απαιτήσει. Δεν είναι αν κάποιος θα σας επιτρέψει [να τρέξετε με προδιαγραφές ποιότητας τροφίμων.] Είναι απλώς το γεγονός ότι δεν μπορείτε να το κάνετε φυσικά.»

 

Επιπρόσθετα στα προβλήματα, το ανθρώπινο σώμα έχει αγγεία που όχι μόνο παρέχουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα αλλά και απαλλάσσουν από τις τοξίνες. Στη διαδικασία καλλιέργειας ψεύτικου κρέατος, δεν υπάρχει σύστημα αγγείων, επομένως η καλλιέργεια αρχίζει να παράγει τοξίνες και δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές.

Μια έκθεση στο Wired επισημαίνει μια σειρά από τεχνολογικές προκλήσεις για τις οποίες μιλάει ο van Hamelen, απευθείας από υπαλλήλους της Upside Foods, μιας από τις δύο εταιρείες που επιτρέπεται να πωλούν κρέας καλλιέργειας στις ΗΠΑ

Το Wired ανέφερε:

«Ένας πρώην υπάλληλος λέει ότι από το άνοιγμα του εργοστασίου τον Νοέμβριο του 2021 έως το καλοκαίρι του 2022, είδαν δεκάδες προσπάθειες να χρησιμοποιήσουν τους βιοαντιδραστήρες για την παραγωγή φύλλων ιστού, αλλά σπάνια κατέληξαν σε χρησιμοποιήσιμο κρέας. Κατά καιρούς, οι παραγωγικές εργασίες καταστράφηκαν από μόλυνση που σήμαινε ότι το κρέας ήταν ακατάλληλο για να μετατραπεί σε προϊόν, λέει ο πρώην υπάλληλος.

«Πρώην υπάλληλοι του Upside περιγράφουν πώς οι παρτίδες κρέατος που καλλιεργούνται στους επί παραγγελία βιοαντιδραστήρες θα καταστρέφονταν συχνά από τη μόλυνση και θα έπρεπε να αποτεφρωθούν. «Μόλις είχαν οποιαδήποτε ένδειξη ότι ήταν μολυσματικό, θα προσπαθούσαν απλώς να σταματήσουν το τρέξιμο, να πάρουν τα κύτταρα και να βγάλουν ό,τι μπορούσαν», λέει ένας πρώην υπάλληλος με γνώση της διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ, παρά την παρασκευή φαρμακευτικού τύπου, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν θεωρείται φαρμακευτικό προϊόν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται δοκιμή σε ανθρώπους. «Αν αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά, είναι ένα ανθρώπινο πείραμα », λέει ο van Hamelen.

 

Τα ψεύτικα εργαστηριακά τρόφιμα έχουν σκοπό τον κεντρικό έλεγχο…

 

Ο Van Hamelen περιγράφει επίσης έναν πόλεμο εναντίον Ολλανδών αγροτών που έχει εμφανιστεί, απειλώντας να τους απωθήσει από τη γη που έχουν καλλιεργήσει για γενιές.

 

Καθώς οι μικρές και μεσαίες φάρμες κλείνουν τις πόρτες τους, οι κυβερνήσεις και οι εταιρικές οντότητες μπορούν να πάρουν τη γη, αφήνοντας στους καταναλωτές άλλη επιλογή από το να φάνε τα ψεύτικα τρόφιμα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, χωρίς ζώα που προσφέρουν.

Μπορείτε να ακούσετε για αυτήν την αναλυτική αναφορά και το podcast του van Hamelen για το «The Solari Report» — « Ολλανδοί αγρότες και ψαράδες : Οι άνθρωποι που μας ταΐζουν».

 

«Το 2021, το δίκτυο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσίευσε έναν χάρτη περιοχών στην Ολλανδία που προστατεύονται πλέον από τις εκπομπές αζώτου. Κάθε Ολλανδός αγρότης που λειτουργεί το αγρόκτημά του σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από μια προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 θα πρέπει τώρα να περιορίσει σοβαρά την παραγωγή αζώτου, κάτι που με τη σειρά του θα περιόριζε την παραγωγή του», λέει ο Roman Balmakov , δημοσιογράφος της Epoch Times και παρουσιαστής του «Facts Matter». .

Ο Ολλανδός γαλακτοπαραγωγός Nynke Koopmans , με το Φόρουμ για τη Δημοκρατία, πιστεύει ότι το πρόβλημα του αζώτου έχει λυθεί. «Είναι ένα μεγάλο ψέμα», λέει. «Το άζωτο δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον. Απλώς ξεφορτώνονται τους αγρότες».

 

Ένας άλλος αγρότης είπε ότι εάν τεθούν σε ισχύ νέοι κανόνες για το άζωτο, θα πρέπει να μειώσει το κοπάδι του από 58 αγελάδες αρμέγματος σε έξι.

Ο επιστήμονας αζώτου Jaap C. Hanekamp, ​​Ph.D. , εργαζόταν για μια κυβερνητική επιτροπή για τη μελέτη του αζώτου, επιφορτισμένη με την ανάλυση του μοντέλου αζώτου της κυβέρνησης.

Είπε στον Μπαλμάκοφ:

«Η όλη πολιτική βασίζεται στο μοντέλο εναπόθεσης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των εκπομπών αζώτου στις φυσικές περιοχές. Και κοίταξα τις μελέτες επικύρωσης και έδειξα ότι το μοντέλο είναι πραγματικά χάλια. Δεν λειτουργεί. Και δεν πειράζει.

«Συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Κάτι που είναι, κατά μία έννοια, ανησυχητικό. Θέλω να πω, αλήθεια, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο σε επίπεδο πολιτικής; Χρησιμοποιήστε ένα μοντέλο που δεν λειτουργεί; Δεν πρόκειται ποτέ για καινοτομία, είναι πάντα για να απαλλαγούμε από τους αγρότες».

Το ψεύτικο εργαστηριακό φαγητό είναι ένα «επικίνδυνο κεφάλαιο» στη «μαζική δηλητηρίαση»

 

Μόλις απαλλαγείτε από τους αγρότες, οι μόνες επιλογές τροφίμων που θα απομένουν θα είναι τα προϊόντα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, τα έντομα και άλλα συνθετικά τρόφιμα.

 

Σύμφωνα με την έκθεση Solari του Fitts :

 

«Τα συνθετικά τρόφιμα και το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο αντιπροσωπεύουν ένα νέο και επικίνδυνο κεφάλαιο σε αυτό που αποκαλώ «τη Μεγάλη Δηλητηρίαση». Παρά την οικονομία που δεν έχει νόημα - και τις σαφείς ενδείξεις ότι αυτά τα προϊόντα είναι αποκρουστικά για τους καταναλωτές - τα χρήματα προφανώς δεν είναι αντικείμενο.

«Διακινούμενοι από τεράστιες εισροές επιχειρηματικών κεφαλαίων και αναπτυσσόμενες συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, είδη όπως το αλεύρι κρίκετ και τα «αυγά» εργαστηριακής καλλιέργειας έχουν ήδη μπει στα παντοπωλεία — με ανύπαρκτη ή παραπλανητική επισήμανση που έχει σχεδιαστεί για να ξεπεράσει τις άμυνες των απρόσεκτων καταναλωτών .

«Όπως δείχνει η έρευνα του Elze, πρόκειται για μια πολύπλευρη επίθεση, με συνθετικά τρόφιμα να στοχεύουν επίσης κατοικίδια και ζώα. Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες και άλλοι είναι σοβαροί για τη δημιουργία ενός αυστηρά ελεγχόμενου συστήματος τροφίμων που θα αντικαθιστά το πραγματικό φαγητό και το πραγματικό κρέας με συνθετικές, εμπνευσμένες από τα φάρμακα «εναλλακτικές»».

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αντεπιτεθείτε, εκτός από την υποστήριξη των αγροτών που παράγουν αληθινά τρόφιμα χρησιμοποιώντας πραγματική γεωργία, είναι να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους σας και να τους ενθαρρύνετε να ψηφίσουν υπέρ του νόμου Processing Revival and Intrastate Meat Exemption (PRIME).

Εισήχθη από τον βουλευτή των ΗΠΑ Thomas Massie , ο νόμος PRIME θα επέτρεπε στους αγρότες να πωλούν επεξεργασμένο κρέας σε μικρότερες εγκαταστάσεις σφαγής και θα επέτρεπε στα κράτη να ορίσουν τα δικά τους πρότυπα επεξεργασίας κρέατος.

 

Επειδή τα μικρά σφαγεία δεν διαθέτουν επιθεωρητή στο προσωπικό - μια απαίτηση που μόνο οι μεγάλες εγκαταστάσεις μπορούν εύκολα να εκπληρώσουν - απαγορεύεται να πουλήσουν το κρέας τους.

Ο νόμος PRIME θα άρει αυτόν τον κανονισμό χωρίς να θυσιάζει την ασφάλεια, καθώς θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τυχαίες επιθεωρήσεις του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ . Τελικά, ο νόμος PRIME θα έκανε το κρέας πολύ πιο προσιτό και διαθέσιμο.

 

Η απάντηση στην ασφάλεια και την ασφάλεια των τροφίμων βρίσκεται σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα τροφίμων που συνδέει τις κοινότητες με τους αγρότες που καλλιεργούν πραγματικά τρόφιμα με βιώσιμο τρόπο και τα διανέμουν τοπικά.

Η Van Hamelen συνιστά να κατευθύνετε τα χρήματα των τροφίμων σας όχι σε εταιρικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά σε μικρούς αγρότες ή στους μεσάζοντες τους.



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου