Ο Τάκης και ο Λάκης…σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα! Ένα άρθρο απάντηση σε όσα ζούμε… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Τάκης και ο Λάκης…σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα! Ένα άρθρο απάντηση σε όσα ζούμε…

  Ο Τάκης και ο Λάκης είναι δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες που ενώθηκαν με αστική σύμβαση γάμου ομοφύλων ανδρών. Τι είναι ο Τάκης και ο Λάκης; Είνα...

 






Ο Τάκης και ο Λάκης είναι δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες που ενώθηκαν με αστική σύμβαση γάμου ομοφύλων ανδρών. Τι είναι ο Τάκης και ο Λάκης; Είναι παντρεμένοι, είναι νυμφευμένοι, είναι γαμοῦμενοι, στεφανωμένοι ή ζευγαρωμένοι; Πώς μπορούμε να τους ορίσουμε;

 


Η Ελληνική Γλώσσα, το ύψιστο αυτό διανοητικό και γλωσσικό εργαλείο όπου το σημαίνον και το σημαινόμενο δεν επιτρέπουν για τους Τάκη και Λάκη γλωσσικές και βιοτικές αυθαιρεσίες. Τι ορίζει λοιπόν η Ελληνική Γλώσσα για τη σχέση των δύο;

 


Γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης

 

Ας εμβαθύνουμε στην Ελληνική Γλώσσα, το ύψιστο αυτό διανοητικό και γλωσσικό εργαλείο όπου το σημαίνον και το σημαινόμενο δεν επιτρέπουν γλωσσικές και βιοτικές αυθαιρεσίες.

 

1. Είναι ο Τάκης και ο Λάκης παντρεμένοι; Η λ. παντρεμένη είναι η σύντμηση της αρχ. ελλ. λ. πανδρεμένη από το ρ. πανδρεύω δηλαδή αναφέρεται στη γυναίκα που θέτει εαυτόν υπό τον άνδρα / τελεί υπό την εξουσία του άνδρα με τον οποίο ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Η λ. πανδρεμένη αναφέρεται αποκλειστικά στη γυναίκα· σήμερα, ο ορισμός ως πανδρεμένη για τη νυμφευμένη γυναίκα είναι αδόκιμος, ως παρωχημένος, καθότι αναφέρεται μειωτικά στη γυναίκα ως τελούσα υπό την εξουσία του άνδρα. Ως προς τον νυμφευμένο ετερόφυλο άνδρα (με γυναίκα), ο χαρακτηρισμός «παντρεμένος» είναι προδήλως ανυπόστατος καθότι η λ. πανδρεμένη αναφέρεται αποκλειστικά στη γυναίκα που τελεί υπό την εξουσία του άνδρα. Άρα ο Τάκης και ο Λάκης δεν είναι παντρεμένοι γιατί ούτε ο Τάκης ούτε ο Λάκης είναι βιολογικά γυναίκες.

 

2. Είναι ο Τάκης και ο Λάκης νυμφευμένοι; Η αρχ. ελλ. λ. νύμφη (ν. ελλ.: νύφη) σημαίνει τη νεαρή έγγαμη γυναίκα, το κορίτσι που βρίσκεται σε ηλικία γάμου. Από τη λ. νύμφη ορίζεται και ο νυμφίος που στην αρχ. ελλ. σημαίνει γαμβρός, νεόγαμος νήρ, ο άνδρας που ενώνεται με τα δεσμά τού γάμου με την νύμφη και έκτοτε ορίζεται από αυτή (νυμφίος). Άρα ο Τάκης και ο Λάκης δεν είναι νυμφευμένοι γιατί ούτε ο Τάκης ούτε ο Λάκης είναι βιολογικά νύμφες, δηλαδή νεαρά έγγαμα κορίτσια· ούτε όμως είναι και νυμφίοι καθότι δεν νυμφευθήκαν κορίτσι.

 

3. Είναι ο Τάκης και ο Λάκης γαμομενοι ή γαμουμένοι; Η λ. γάμος ετυμολογείται από το αρχ. ελλ. ρ. γαμέω. Στην ενεργητική φωνή (γαμέω) αναφέρεται στον άνδρα και σημαίνει παντρεύομαι· ο Άρης είναι γαμέος με τη Μαρία, δηλαδή ο Άρης είναι νυμφευμένος με τη Μαρία. Στην παθητική φωνή (γαμομαι) αναφέρεται στη γυναίκα και σημαίνει παντρεύομαι· η Μαρία είναι γαμομενη με τον Άρη, δηλαδή η Μαρία είναι νυμφευμένη με τον Άρη. Συνεπώς για να υπάρξει γάμος πρέπει να ενωθεί ένας γαμέος άνδρας με μία γαμομενη γυνή· δηλαδή ο γάμος προϋποθέτει την ένωση μεταξύ ενός ενεργητικού άνδρα και μίας παθητικής γυναίκας. Ο Τάκης και ο Λάκης δεν μπορούν ενωθούν με γάμο γιατί ο γάμος προϋποθέτει έναν γαμέο άνδρα και μία γαμομενη γυναίκα που εδώ δεν υπάρχει. Άρα ο Τάκης και ο Λάκης δεν είναι γαμομενοι γιατί στο ζευγάρι δεν υπάρχει παθητική γαμομενη γυνή, ενώ ο παθητικός ομοφυλόφιλος άνδρας δεν είναι γαμομενος γιατί βιολογικά δεν είναι γυναίκα.

 

4. Είναι ο Τάκης και ο Λάκης στεφανωμένοι; Είναι. Αλλά στεφανωμένοι είναι και οι Ολυμπιονίκες. Άρα για τον Τάκη και τον Λάκη η λ. στεφανωμένοι δεν υποδηλώνει περιοριστικά τον γάμο καθότι έχει ευρεία σημασιολογική έννοια.

 

5. Είναι ο Τάκης και ο Λάκης ζευγαρωμένοι; Η λ. ζευγάρι / ζευγαρώνω ετυμολογείται από το αρχ. ελλ. ρ. ζεύγνυμι και σημαίνει ενώνω/ ενώνομαι (βλ. και ζεύξις , π.χ. Ρίου – Αντιρρίου, δλδ η ένωση του Ρίου με το Αντίρριο με τη Γέφυρα). Άρα ο Τάκης και ο Λάκης είναι ζευγαρωμένοι.


Των πραγμάτων ούτως εχόντων, η Ελληνική Γλώσσα, το ύψιστο αυτό διανοητικό και γλωσσικό εργαλείο όπου το σημαίνον και το σημαινόμενο δεν επιτρέπουν για τους Τάκη και Λάκη γλωσσικές και βιοτικές αυθαιρεσίες, μας επιβάλει ότι, Ο Τάκης και ο Λάκης δεν μπορούν να ενωθούν με γάμο γιατί ο γάμος προϋποθέτει έναν γαμέο άνδρα και μία γαμομενη γυναίκα που εδώ δεν υπάρχει.

 

Ο Τάκης και ο Λάκης δεν είναι παντρεμένοι, γιατί η λ. πανδρεμένη αναφέρεται αποκλειστικά στη γυναίκα (που τελεί υπό την εξουσία ενός άνδρα) και ούτε ο Τάκης ούτε ο Λάκης είναι βιολογικά γυναίκες.

Ο Τάκης και ο Λάκης δεν είναι νυμφευμένοι γιατί εδώ δεν υπάρχει νύμφη αφού η νύμφη είναι βιολογικά γυναίκα.

 

Ο Τάκης και ο Λάκης δεν είναι στεφανωμένοι γιατί στεφανωμένοι είναι και οι Ολυμπιονίκες.

 

Ο Τάκης και ο Λάκης είναι απλώς ζευγαρωμένοι. Και επειδή η λ. ζευγαρωμένοι στη δημώδη καθομιλουμένη παραπέμπει στο ελαφρύ, το πρόσκαιρο και το σαρκώδες, άρα στερείται απαραίτητου κύρους, δέον όπως χρησιμοποιηθεί η αντίστοιχη αρχ. ελλ.: ο Τάκης και ο Λάκης είναι συζευγμένοι.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

2 σχόλια

  1. Νομίζω ότι η ζεύξη αναφέρεται σε 2 συμπληρωματικά, και άρα ετερωνυμα, στοιχεία, πχ λέμε ένα ζευγάρι παππουτσια η γάντια, επειδή είναι διαφορετικά, ενω όταν είναι ίδια δε λέμε πχ ένα ζευγάρι μπιρες.
    Ως εκ τουτου δεν υπάρχει ζεύξη μεταξυ ομοφυλοφίλων και δεν αποτελουν ζευγαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΚΩ-ΛΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ τον κανει οτι θελει ...και το σωμα του αλλα να μου επιβαλλει την δικη του αποψη καταπατα την ελευθρια μου ...οπως αλλως τε οριζεται αυτη η εννοια...
    Εχεις δικαιωμα μεχρι εκει που φτανει στο οριο του αλλου !!!!!
    μετα που σε πονει που σε δερνει !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου