Αισχρό και εχθρικό δημοσίευμα της βρετανικής Sun «βάφτισε» τουρκικό το Καστελλόριζο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανύπαρκτη... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αισχρό και εχθρικό δημοσίευμα της βρετανικής Sun «βάφτισε» τουρκικό το Καστελλόριζο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανύπαρκτη...

  Απίστευτη τουρκική προπαγάνδα σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun! «Ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδο...

 





Απίστευτη τουρκική προπαγάνδα σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun! «Ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα», αναφέρουν προκλητικά οι Άγγλοι.

 

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την ελληνική διπλωματική αποστολή στο Λονδίνο. Ποιους εξυπηρετεί αυτό το αφήγημα, αν όχι όσους αναγνωρίζουν ως δίκαιο το τουρκικό αίτημα, να μην έχει πλήρη ΑΟΖ το Καστελλόριζο;

 

Οργή προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής Sun για το Καστελόριζο, με το οποίο όχι μόνο «βαφτίζουν» τουρκικό το ελληνικό νησί αλλά παράλληλα γίνεται και επικίνδυνη -πλαγίως δοσμένη- αναφορά για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Ένα κατάπτυστο, υποτίθεται διαφημιστικό, άρθρο δημοσίευσε η Sun για το Καστελόριζο, το οποίο απηχεί στις τουρκικές θέσεις. Έχει τίτλο «Το μικροσκοπικό «τουρκικό» νησί που είναι στην πραγματικότητα ελληνικό – με χελώνες καρέτα καρέτα, φτηνές μπύρες και φωτεινά νερά», το υπογράφει η Κάρα Γκόντφρεϊ, η οποία υποστηρίζει, ότι το νησί βρίσκεται μόνο μισή ώρα από τις ακτές της Τουρκίας, παρ΄όλα αυτά είναι ελληνικό.

Ουσιαστικά ο συντάκτης του άρθρου, εστιάζει στο γεγονός ότι το Καστελόριζο βρίσκεται «μόλις 30 λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας».  «Το Meis, γνωστό και ως Καστελλόριζο, ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα», σημειώνει το βρετανικό ταμπλόιντ, το οποίο φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, κάνει αναφορά στην ιστορία του και δίνει οδηγίες προς τους τουρίστες που θα ήθελαν να το επισκεφτούν.

Το ρεπορτάζ που μοιάζει περισσότερο με τουρκική προπαγάνδα αναφέρει στη συνέχεια ότι το νησί «κατεχόμενο από Γάλλους και Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου δόθηκε στην Ελλάδα με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947», «παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια» γράφει ο συντάκτης κάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ… κριτική για την κυριαρχία των ελληνικών εδαφών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει χαεακτηριστικά:

«ΜΟΛΙΣ 30 λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας είναι ένα όμορφο νησί - αυτό είναι στην πραγματικότητα ελληνικό.

Το Meis, γνωστό και ως Καστελλόριζο, ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα.

Κατεχόμενο από Γάλλους και Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου, δόθηκε στην Ελλάδα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 1947.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια.

Και μόλις ένα μίλι μακριά από την ακτή της Τουρκίας , το πλοίο από την ηπειρωτική χώρα διαρκεί μόλις 30 λεπτά.»



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

2 σχόλια

  1. Μια ζωή οι Άγγλοι ρουφιάνοι διαίρει και βασίλευε και οι ανθελληνικές κυβερνήσεις χορεύουν σύμφωνα με το τι τούς τραγουδούν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Ιταλοι, Πορτογάλοι κτλ, κτλ, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα Φώκλαντ βρίσκονται δίπλα στην Αργεντινή και χιλιόμετρα από την Αγγλία όμως ανήκουν στην αποικιοκρατική Αγγλία. Σίγουρα έχουν και δική τους ΑΟΖ που κατά πατάει την ΑΟΖ της Αργεντινής. Το δίκαιο είναι δίκαιο δώστε πισω τα Φώκλαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου