Η εποχή του Υδροχόου… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η εποχή του Υδροχόου…

  Επιτέλους περάσαμε το «κατώφλι» τής Εποχής τού Ανθρώπου, την οποία εδώ και χιλιάδες χρόνια ονειρεύεται η ανθρωπότητα! Ο τρομερός Αιγόκερ...

 






Επιτέλους περάσαμε το «κατώφλι» τής Εποχής τού Ανθρώπου, την οποία εδώ και χιλιάδες χρόνια ονειρεύεται η ανθρωπότητα! Ο τρομερός Αιγόκερως έχει ήδη «αποκεφαλιστεί»! Τι σχέση έχει αυτή η Εποχή με τον Ελληνισμό;


 

Στην Ελλάδα ΜΟΝΟΝ ελπίζει πλέον η ανθρωπότητα!!! …και γι’ αυτό της αναγνωρίζει τη μόνιμη κι απεριόριστη «πίστωση»! Από την Ελλάδα, σύμφωνα με τους μύστες, θα εκδηλωθεί η τελευταία υδροχοϊκή επίθεση στην ανθρώπινη ιστορία…

 

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Έχει αναρωτηθεί ποτέ κάποιος τον λόγο που η Ελλάδα και ο πολιτισμός της απολαμβάνουν τόση μεγάλη αγάπη κι έχουν ακόμα τόσο μεγάλη πίστωση από την υπόλοιπη ανθρωπότητα; Τον λόγο που ακόμα και στη σημερινή εποχή τής τρομερής συκοφαντίας και δυσφήμισης του ελληνικού πολιτισμού από τα πανίσχυρα σιωνιστικά «ιερατεία» τού μαρξισμού, αντέχει ακόμα; …Για έναν πολύ απλό λόγο! Ο Ελληνισμός είναι ο «ΑΘΛΗΤΗΣ» σ’ έναν κόσμο «ΠΑΙΚΤΩΝ»! …Είναι ο «ΑΘΛΗΤΗΣ» που αγωνίζεται για τον «ΑΘΛΟ» και όχι ο «ΠΑΙΚΤΗΣ» που αγωνίζεται απλά για τη νίκη! …Είναι ο «ΑΘΛΗΤΗΣ» που θα «ΣΠΡΩΞΕΙ» τα ανθρώπινα «όρια» για λογαριασμό ΟΛΩΝ των ανθρώπων και όχι ο «ΠΑΙΚΤΗΣ» που απλά θα νικήσει έναν όμοιο αντίπαλό του και θα δώσει χαρά στους ομοίους του σε μια ολιγόλεπτη αναπαράσταση πολεμικής «μάχης».



Για έναν ΑΘΛΗΤΗ η νίκη απέναντι στους συναθλητές του είναι το Δευτερεύον! Η αθανασία του ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα της ήττας των συναθλητών του από αυτόν και τη νίκη του απέναντί τους …Η αθανασία και η δόξα για τον νικητή ΑΘΛΗΤΗ έρχεται από το φυσικό μέγεθος που έχει «κατακτήσει». Ο αθλητής μπορεί να επιτύχει τον άθλο του και χωρίς συναγωνιστές στον στίβο, γιατί ΔΕΝ είναι αυτοί οι αντίπαλοί του. Οι συναγωνιστές του είναι «ΒΟΗΘΟΙ» στην επίτευξη του άθλου και όχι «ΕΧΘΡΟΙ» που πρέπει να εξοντωθούν. Αντίπαλός του —και «διαβατήριο» για την αθανασία του— είναι μόνον το φυσικό μέγεθος που συνδέεται με το άθλημά του. Ο θρίαμβός του είναι αντικειμενικός!!! …Είναι μετρήσιμος. Αφορά ένα μέγεθος, το οποίο είναι το ίδιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τού Πλανήτη και αφορά όλους τους ανθρώπους όλων των φυλών και θρησκειών.

[2]



Αυτή η αντικειμενικότητα του «φυσικού μεγέθους» δίνει διαχρονική αξία στον άθλο του και αυτό είναι που τον διαχωρίζει από τους «παίκτες», οι οποίοι απλά νικάνε σε παιχνίδια, τα οποία δίνουν μια στιγμιαία ευχαρίστηση στις μάζες …Νίκες, οι οποίες δεν έχουν καμία αντικειμενική αξία, εφόσον «μετράνε» ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ανθρώπους με «πήχη» κάποιους άλλους ανθρώπους και άρα «μετράνε» μεταβλητά στοιχεία σε σχέση με κάποια άλλα μεταβλητά! …Κουβέντα να γίνεται δηλαδή! …ΚΑΜΙΑ αντικειμενικότητα στο υποτιθέμενο αποτέλεσμα! …Μια μορφή διασκέδασης και τίποτε παραπάνω! Θεατές στο ίδιο παιχνίδι «βλέπουν» διαφορετικά πράγ­ματα μεταξύ τους. Αντίπαλοι, ανεξαρτήτως αποτελέ­­σματος, έχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους για τη «μάχη». Από αυτήν τη διαφορά βέβαια προέρχεται και η βία των παιχνιδιών …Βία, η οποία υπάρχει τόσο μέσα όσο κι έξω από την αρένα τού παιχνιδιού.




Αντίθετα στον αθλητισμό ΔΕΝ υπάρχει βία!!! Στον αθλητισμό υπάρχει ΜΟΝΟΝ χαρά!!! …Η χαρά των ανθρώπων οι οποίοι παρα­κολουθούν άλλους αν­θρώ­­­­πους να «πολεμούν» με τα μεγέθη που αφορούν το αν­θρώ­πινο είδος …Ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να «παραβιάσουν» τα φυσικά όρια που ορίζουν και περιορίζουν την ανθρώπινη φύση! …Την δύναμή της, την ταχύτητά της, την αλτικότητά της κλπ.. Η «νίκη» των αθλητών είναι νίκη ΟΛΩΝ των ανθρώπων!!! …Το αποτέλεσμά της είναι αντικειμενικό και αποδεκτό από ΟΛΟΥΣ!!! …Καταγράφεται στα επιστημονικά εγχειρίδια! …Επιτρέπει στους επιστήμονες να «συγκρίνουν» το ανθρώπινο είδος με άλλα ζωικά είδη! …Επιτρέπει στους επιστήμονες να «καταγράφουν» πρόοδο ή υποχώρηση μέσα στον χρόνο των φυσικών χαρακτηριστικών τού ανθρώπινου είδους. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν οι άνθρωποι από ένα αθλητικό στάδιο με διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους …Να μαλώνουν μεταξύ τους για το αποτέλεσμα του αγώνα. Γι’ αυτόν τον λόγο και στα αθλητικά στάδια δεν υπάρχει η αστυνόμευση που υπάρχει στις αρένες των παιχνιδιών.

Ο Ελληνισμός στην ιστορική του διαδρομή υπήρξε ένας «πρωταθλητής»! …Ο πιο διάσημος «πρωταθλητής» τής ιστορίας! …Συμμετείχε μεν στο παιχνίδι τής παγκόσμιας εξουσίας ως «παίκτης», αλλά πρωτίστως ήταν ένας μεγάλος «αθλητής»! Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν ένας πολιτισμός, ο οποίος άσκησε εξουσία μετά από νίκες σε πολεμικές συγκρούσεις με εχθρούς και αντιπάλους, αλλά έγινε αγαπητός, γιατί είχε πάντα τη φύση τού «αθλητή». Η εξουσία δεν ήταν ποτέ ο αυτοσκοπός του, όπως ήταν για τους υπόλοιπους «παίκτες» τής ιστορίας …Τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας τής κοινωνίας των συνανθρώπων του αναζητούσε ως «αθλητής» και όχι την απόλυτη εξουσία επάνω στους αντιπάλους του —όπως οι υπόλοιποι «παίκτες»—. Οι Έλληνες πολέμησαν πρωτίστως για ν’ αλλάξουν τον κόσμο και δευτερευόντως για να τον κατακτήσουν! Ο Ελληνισμός εξουσίαζε για να μεταμορφώσει την κοινωνία σε κάτι ιδανικό και όχι γιατί λάτρευε την εξουσία!

[3]





Γι’ αυτόν τον λόγο κατέκτησε την «κορυφή» με τόσες λίγες μάχες! Οι λαοί αναγνώρισαν γρήγορα αυτήν την ιδιομορφία του. Ακόμα και οι αντίπαλοί του, οι οποίοι στάθηκαν στα πεδία τής μάχης ως εχθροί του, άλλαξαν στην πορεία τη συμπεριφορά τους. Όχι μόνον δεν αντέδρασαν στην εξουσία του, αλλά επεδίωξαν να ενταχθούν μέσα στη «σφαίρα» τής επιρροής της. Εφόσον η εξουσία ήταν γι’ αυτούς αναπόφευκτο στοιχείο για τη λειτουργία τής κοινωνίας τους, οι Έλληνες ήταν γι’ αυτούς η καλύτερη επιλογή. Αυτό είναι που «θυμούνται» οι λαοί και γι’ αυτόν τον λόγο ακόμα και σήμερα δίνουν τεράστια «πίστωση» στον Ελληνισμό!

Έχοντας κάποιος κατά νου τις ιδιομορφίες αυτές, μπορεί να καταλάβει και τα ιδιαίτερα στοιχεία τής εξουσίας αυτής …Μπορεί να καταλάβει τον λόγο που ποτέ δεν «μπέρδεψαν» τον Μέγα Αλέξανδρο με έναν Ταμερλάνο ή έναν Τζένγκις Χαν …Τον λόγο που τον έκαναν αιώνιο ήρωα των μύθων και των παραμυθιών τους και όχι «φόβητρο» σε ιστορίες τρόμου. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο —πλν των Ιουδαίων—, ο οποίος να επηρεάστηκε με τον άλφα ή βήτα τρόπο από τον Ελληνισμό και να μην τον έχει ως την πιο «γλυκιά» ανάμνηση της ιστορίας του. Αυτό ΔΕΝ είναι τυχαίο! …Αυτό οφείλεται στον τρόπο διεκδίκησης και άσκησης της εξουσίας από τους Έλληνες. Αυτός ο τρόπος είναι που εξασφαλίζει την «πίστωση» που δίνουν οι λαοί.

[4]

Το μοντέλο αυτό τής ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της εξουσίας είναι εκείνο που εξασφαλίζει την εμπιστο­σύνη τους και άρα κάπου εκεί αναζητούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τη σημερινή εποχή και άρα την «Εποχή τού Υδροχόου». Ο Ελληνισμός, δηλαδή, εξασφάλισε την εμπιστοσύνη και την υστεροφημία του απλά και μόνον γιατί ακολούθησε το υδροχοϊκό μοντέλο τόσο στη διεκδίκηση της εξουσίας όσο και στην εν συνεχεία άσκησή της …Το μοντέλο εξουσίας το οποίο στηρίζεται στη ΔΩΡΕΑ γνώσης προς τους εξουσιαζόμενους και στο οποίο η ίδια η εξουσία ΔΕΝ είναι ο αυτοσκοπός! …Το μοντέλο το οποίο συνδέει εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους με έννοιες οι οποίες συνήθως ΔΕΝ υπάρχουν στη σκληρή κοινωνία τής πατριαρχίας! …Έννοιες όπως η «εμπιστοσύνη», η «εκτίμηση», η «ευγνωμο­σύ­νη» ή η «αγάπη» τού εξουσιαζόμενου απέναντι στον εξουσιαστή.

Όλα αυτά τα «μαγικά» και τα περίεργα είναι που χαρακτηρίζουν αυτό το οποίο ονομάζουμε «υδροχοϊκό μοντέλο εξουσίας» …Το μοντέλο αυτό, όπου ο ισχυρός θέτει τη δύναμή του στη διάθεση του αδύναμου! …Το μοντέλο όπου ο εξουσιαστής λειτουργεί ως υπηρέτης τού εξουσιαζόμενου …Το μοντέλο όπου αυτός, ο οποίος αναλαμβάνει οργανωμένα να «προικίσει» το παιδί σου, θα το κάνει καλύτερα ακόμα κι από εσένα! …Αναλαμβάνει να το «προικίσει» τόσο καλά, που, ακόμα και σήμερα —χιλιάδες χρόνια μετά την εμφάνιση του ελληνικού φαινομένου—, η Υπερδύναμη του Πλανήτη καταλήγει να ονομάζει την ελίτ τής νεολαίας της ως «Greeks» …και αυτοί να το φέρουν αυτό ως «Τίτλο Τιμής»! Αυτά τα περίεργα του «υδροχοϊκού μοντέλου εξουσίας» θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε, για να καταλά­βουμε τη σημερινή «δίψα» τής ανθρωπότητας για τη μεγάλη «αλλαγή» στην πορεία της …Να καταλάβουμε από πού προέρχεται αυτή η apriori εμπιστοσύνη της προς την αναμενόμενη «Εποχή τού Υδροχόου» …Στην ονειρεμένη για την ανθρωπότητα Εποχή τής απόλυτης ευτυχίας και αφθονίας, που τη «γιορτάζει» πριν καν τη «δει»!



Ό,τι συμβαίνει με τους λαούς που άσκησαν εξουσία συμβαίνει και με τους ανθρώπους! Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας με το παράδειγμα του Ελληνισμού. Το μοντέλο που ακολούθησε ο Ελληνισμός στη διεκδίκηση και την άσκηση της εξουσίας δηλαδή μπορεί να το ακολουθήσει κι ένας άνθρωπος!!! Όπως διαφέρουν οι λαοί μεταξύ τους στον τρόπο που ασκούν εξουσία, έτσι διαφέρουν αντίστοιχα και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Το αρχέτυπο του Υδροχόου ηγέτη είναι αυτό του Ευεργέτη, ο οποίος, μέσω της εξουσίας, απλά «βοηθά» στην καλύτερη εφαρμογή τής δωρεάς του. Ο υδροχοϊκού τύπου ηγέτης είναι ο ηγέτης εκείνος, ο οποίος ΔΕΝ ξεκινάει την πορεία του ως «μνηστήρας» τής εξουσίας! …Είναι εκείνος που ξεκινάει να «βοηθήσει» την ανθρωπότητα κι απλά καταλήγει να χειρίζεται εξουσία, γιατί αυτό είναι αναπόφευκτο!!! …Συσσίτιο να θέλεις να μοιράσεις σε πεινασμένους, θα πρέπει να τους βάλεις με αυστη­ρό κι απόλυτο τρόπο στη σειρά, ώστε οι ίδιοι τους να εξυπη­ρετη­θούν με δίκαιο τρόπο και ταυτό­χρονα να προστα­τευτούν τα καζάνια τής δωρεάς. Αυτό είναι  μια μορφή εξουσίας, η οποία είναι αναπό­φευκτη, είτε θέλεις να την ασκήσεις είτε όχι.

[5]




Μόνον με αυτό το παρά­δειγμα μπορεί να καταλάβει κάποιος το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος ΔΕΝ επιδιώκει την εξου­σία, να καταλήξει να βρίσκεται με τη μεγαλύτερη εξουσία στα χέρια του …Να καταλάβει το πώς είναι δυνατόν να ξεκινήσει ένας άνθρωπος, χωρίς να έχει αυτοσκοπό την εξουσία και κάποια στιγμή να γίνει αναπόφευκτο να την πάρει στα χέρια του —είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι—. Αυτό είναι το υδροχοϊκό μοντέλο το οποίο εμπιστεύονται οι λαοί, οι οποίοι επί αιώνες βασανίζονται από τους παρανοϊκούς εξουσιομανείς. Δεν φοβούνται την εξουσία ενός Ευεργέτη, του οποίου η εξουσία προκύπτει ως αποτέλεσμα όλων των υπολοίπων πράξεών του. Δεν φοβούνται τις «υποχρεωτικότητες» ενός σωτήρα, ο οποίος θα τους βάλει σε σειρά, για να τους μοιράσει τα δώρα του. Αυτό είναι το αρχέτυπο του εξουσιαστή όπου οι ίδιοι οι εξουσιαζόμενοι επιδιώκουν να του «φορτώσουν» την εξουσία ως «φορτίο» και όχι να την αρπάξει αυτός ως «στόχο»!

Τα αρχέτυπα των εξουσια­στών στην ανθρώπινη ιστορία δεν είναι ούτε άπειρα ούτε τυχαία. Τα αρχέτυπα των εξουσια­στών «εξελίσσονται» μέσα στον χρόνο και «παρακολουθούν» και βέβαια προσαρμόζονται στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Όσο περισσότερο οι ανθρώπινες κοινωνίες εξελίσσονται και συσσω­ρεύ­ουν γνώση, τόσο πιο περίπλοκες γίνονται οι εξουσίες τους και βέβαια τα απαιτούμενα προσόντα εκείνων που θα ηγηθούν στις κοινωνίες αυτές. Σε κάθε φάση αυτής της «πορείας» υπάρχουν τα αρχέτυπα των ηγετών τής αντίστοιχης εποχής …Αρχέτυπα, τα οποία η ανθρώπινη γνώση τα έχει «κωδικοποιήσει» και τα έχει περάσει μέσα στις γνώσεις της όπως η αστρολογία …Η «παρεξηγημένη» αστρολογία, μέσα από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο «ορισμός» τής έννοιας του «Υδροχόου» …Η αστρολογία, η οποία —ως πνευματική δραστηριότητα, που επί αιώνες μελετά συλλογικές και ατομικές ανθρώπινες συμπεριφορές— προσπαθεί να τις κατηγοριοποιήσει μέσα από την παρατήρηση και τη σύγκριση.

[6]


Στην αστρολογία, λοιπόν, η οποία «παρακολουθεί» πολύ στενά —και επί χιλιάδες χρόνια— τον άνθρωπο, υπάρ­χει «αποτυπωμένη» η εξέλιξη τόσο της κοινωνίας όσο και των ταγών της …Υπάρχει μια κατά­ταξη και κατηγοριοποίηση των συλλο­γι­κών και ατομικών συμπε­ρι­φο­ρών, οι οποίες κατά κανόνα είναι όμοιες μεταξύ τους, εφό­σον οι ανθρώ­πι­νες κοινω­νίες λειτουργούν όμοια με τους ανθρώπους ως μονάδες και το αντίθετο. Τα ΖΩΔΙΑ είναι τα «πακέτα» τα οποία προέκυψαν από αυτήν την οργανωμένη, λεπτομερή και συνεχή κατηγοριοποίηση!!! Ανάμεσα λοιπόν στα ζώδια αυτά, τα οποία περιγράφουν το ΟΛΟΝ της ανθρώπινης συμπεριφοράς, βρίσκονται κι αυτά τα οποία συνδέονται με την εξουσία! Τα ζώδια εκείνα, τα οποία συνδέονται με την άσκηση της εξουσίας και την αναζητούν επί μονίμου βάσεως, είναι πολύ συγκεκριμένα! Όπως δεν ενδιαφέρονται όλοι οι άνθρωποι να πολεμήσουν, να ηγηθούν ή να κυβερνήσουν, έτσι δεν ενδιαφέρονται και όλα τα «ζώδια» —τα οποία περιγράφουν τις συλλογικές ανθρώπινες συμπεριφορές— να κάνουν τα ίδια πράγματα!!!

Τα ζώδια εκείνα, τα οποία ενδιαφέρονται για την εξουσία —και συνδέονται με «πολεμικές» ή «αρχηγικές» συμπεριφορές— είναι πολύ συγκεκριμένα! …Είναι ο Κριός! …Είναι ο Λέοντας! …Είναι ο Αιγόκερως! …και είναι και ο «Άγνωστος Χ»! …Λέμε «Άγνωστος Χ» και δεν τον προσδιορίζουμε ως Υδροχόο, γιατί —όπως προείπαμε, και θα δούμε στη συνέχεια— ο Υδροχόος ΔΕΝ ξεκινάει ως εξουσιαστής, ώστε να μελετήσουμε το ζώδιό του ως «πλατφόρμα», η οποία τον «παράγει» ως αρχέτυπο εξουσίας. Επειδή μάλιστα η ΕΞΕΛΙΞΗ της ανθρωπότητας οδηγεί ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ σε ένα ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και επειδή ακριβώς το ΤΕΛΟΣ αυτό απαιτεί κι έναν αντίστοιχο τύπο εξουσιαστή, ο οποίος να μην διστάσει να βάλει τέλος στην εξουσία και άρα ν’ «αυτοκτονήσει» ο ίδιος ως φορέας της, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να κατατάξουμε τον Υδροχόο ως ζώδιο στις «μήτρες» των εξουσιαστών!!!

Τον ονομάζουμε «Άγνωστο Χ», καθώς συνδέεται με ένα ζώδιο, το οποίο φαινομενικά όχι μόνον δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία, αλλά τη μάχεται σε όλες τις εκφράσεις της! …Ένα ζώδιο, το οποίο φαινομενικά όχι μόνον δεν επιδιώκει να διαχωριστεί από το σύνολο ως ξεχωριστό άτομο, αλλά αρέσκεται να ενσωματώνεται σε ομάδες! …Ένα ζώδιο, το οποίο αρέσκεται να επιδιώκει τους στόχους του μέσα από συλλογικότητες! Τον ονομάζουμε «Άγνωστο Χ», γιατί είναι ζώδιο το οποίο λειτουργεί ως πολυσυλλεκτική «πλατφόρμα», όπου ΕΚΕΙ θα «κρυφτεί» η «έκπληξη» της εξουσίας!

[7]

Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης πώς λειτουργούν όλα αυτά. Ο άνθρωπος είναι ένα αγελαίο είδος. Ως εκ τούτου λειτουργεί όμοια με άλλα ζωικά είδη τής φύσης, τα οποία έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Κατά κανόνα λειτουργεί σαν μικτό κοπάδι αιγοπροβάτων! Αυτό το κοπάδι ακολουθεί τους ηγέτες του και αυτοί οι ηγέτες συγκρούονται μεταξύ τους για την «πρωτοκαθεδρία». Στην αρχή τής Δημιουργίας οι συγκρούσεις αυτές ήταν χαλαρές κι ασήμαντης εντάσεως, αλλά, μετά το «προπατορικό αμάρτημα» και τη λήψη τού «Μήλου τής Γνώσης», αυτές οι συγκρούσεις των «αρσενικών» για την ηγεσία εντάθηκαν και έγιναν πολύ πιο βίαιες κι αιματηρές.


Ο Κριός αυτού του ανθρώπινου «κοπαδιού» είναι η βασική μορφή τού αρσενικού εξουσιαστή τής επο­χής τής Πατρι­αρχίας …Ο από­λυ­τος εκφραστής της! …Η πρώτη «φλό­γα» που ξεκίνησε τη μεγάλη «πυρ­κα­γιά»! …Η «αρχή» της και η αρχή τού «ζωδιακού κύκλου»! Ο Κριός είναι ο «πολεμιστής» τού ζωδια­κού! …Αυτός, ο οποίος διακρί­νεται από το ακαταμάχητο ένστικτο της σύγκρου­σης! …Αυτός, ο οποίος συγκρούεται με τους άλλους για τον οποιον­δήποτε λόγο! …Αυτός, ο οποίος συγκρούεται με την παραμικρή αιτία και με όλους! …Ο «θερμοκέφαλος», ο οποίος λατρεύει τη σύγκρουση και την επιδιώκει για την ευχαρίστηση που του προσφέρει.

Όμως, αυτό το χαρακτηριστικό του, ως εξουσιαστή, τον καθιστά πρωτόγονο. Ο Κριός παγιδεύεται εύκολα —τόσο από αντιπάλους όσο κι από προβλήματα—. Ξοδεύει την ενέργειά του σε πολλές μικρές καθημερινές συγκρούσεις και δεν έχει «όραμα»! …Δεν «βλέπει» μακριά! …Δεν έχει στόχο! …Ούτε καν κάποιον, ο οποίος απλά να φαντάζει «μακρινός» …Κάποιον στόχο, ο οποίος να τον αναγκάζει ν’ αναπτύξει μια στοιχειώδη στρατηγική …Να υποχωρήσει σήμερα, ρισκάροντας να χάσει κάτι μικρό, για να βελτιώσει τις συνθήκες αύριο, ώστε να κερδίσει κάτι μεγαλύτερο …ΚΑΜΙΑ περίπτωση! …Μικρά και μεγάλα, ΟΛΑ προκαλούν τον ίδιο συναγερμό και οδηγούν στην ίδια σύγκρουση! …Η σύγκρουση είναι η φύση του! Πολεμάει για τις καθημερινές μικρές μοιρασιές μέσα στο κοπάδι …Μοιρασιά τής τροφής, μοιρασιά των θηλυκών κλπ. Ως εκ τούτου, με τη συνεχή συγκρουσιακή του δραστηριότητα, ΔΕΝ βοηθάει την κοινωνία! Της προσδίδει μόνιμα πατριαρχικά χαρακτηριστικά, αλλά ΔΕΝ τη βελτιώνει!

Οι ηγέτες αυτού του τύπου μπορούν να συγκρούονται παντού με τον ίδιο τρόπο —είτε κατοικούν σε πρωτόγονες καλύβες είτε σε μοντέρνες επαύλεις— χωρίς να βελτιώνονται. Ξεκινούν από παιδιά να μαλώνουν με τους φίλους τους στα παιχνίδια, για να φτάσουν να μαλώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στις γειτονιές τους με τους γείτονές τους, στη δουλειά τους με τους συνεργάτες τους, στους δρόμους με τους άλλους οδηγούς και στα Κοινοβούλια με τους άλλους πολιτικούς. Η ζωή τους είναι μια διαρκής σπατάλη ενέργειας, που στο τέλος τής ημέρας τούς στέλνει στα σπίτια τους εξουθενωμένους, αλλά όχι πιο εξελιγμένους! Η κοινωνία βελτιώνεται ΕΡΗΜΗΝ τους και η κοινωνία είναι που τους παρασέρνει κι αυτούς στη βελτίωσή της και όχι το αντίθετο. Η ύπαρξή αυτού του τύπου εξουσιαστή είναι απαραίτητη, γιατί διατηρεί την κοινωνία στον «βρασμό» τής σκληρής πατριαρχίας, έστω και χωρίς κάποιο σχέδιο, το οποίο να την οδηγεί σε κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη! …Της δίνει «καύσιμο», αλλά ΔΕΝ έχει «τιμόνι» και «προορισμό»!

[8]

Το αμέσως επόμενο αρχέτυπο —και εξέλιξη του Κριού— είναι ο Λέοντας. Αυτό είναι το ζώδιο των βασιλιάδων τής πατρι­αρχίας …Είναι οι Κριοί των Κριών! …Αυτοί που, ως Κριοί, επιβλήθηκαν στον μικρόκοσμό τους και στη συνέχεια άλλαξαν κλίμακα! …Αυτοί που, λόγω ισχύος και γνώσης, «χύμηξαν» επάνω στα ανθρώπινα «κοπά­δια» και τα διέσπασαν, αρπά­ζοντας μεγάλα τμήματά τους για λογαριασμό τους! Αυτό το οποίο τούς διακρίνει δεν είναι τόσο η εξουσιομανία, αλλά η αγάπη τους για την πρωτοκαθεδρία! Λατρεύουν τα λαμπερά «στέμματα» και τα φανταχτερά ενδύματα των αρχηγών. Λατρεύουν την εξουσία —άσχετα εάν τους ταλαιπωρεί στην άσκησή της—, γιατί τους προσφέρει μόνιμα την πρωτοκαθεδρία και τα λαμπερά της gadgets …Τους «βιδώνει» στο «κεφάλι» τού «ποιμνίου» τους και γι’ αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τη διατηρήσουν στα χέρια τους.

Ως εξουσιαστής ο Λέοντας έχει καλά χαρακτηριστικά, αλλά σε γενικές γραμμές παγιδεύεται κι αυτός …ΔΕΝ μπορεί να βγει από το «κουτί» και να γίνει το κάτι παραπάνω που αναζητά η κοινωνία από τον τέλειο ηγέτη …Καθηλώνεται στην εξυπηρέ­τηση των παθών του και δεν απειλεί ποτέ την πατριαρχία, η οποία του προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται. Τον ενδιαφέρει να διατηρεί τη σχετική διαφορά με τους υπόλοιπους και εκεί παραμένει! …Τον ενδιαφέρει να μην του πάρουν το «λαμπερό» του στέμμα και τον κατεβά­σουν από τον υψηλό του «θρόνο»! …ΔΕΝ βελτιώνεται μέσα στον χρόνο κι ούτε αναζητά τα δικά του προσωπικά του όρια! Ως παράγοντας της εξουσίας είναι σαφώς πιο θετικός για την κοινωνία απ’ ό,τι είναι ο Κριός, γιατί, στην προσπάθειά του να επιβληθεί και να υπάρξει, θα πρέπει να την «ευεργετήσει». Η κοινωνία επωφελεί­ται από τις μάχες του, γιατί, επάνω στην προσπάθειά του να την «πείσει» να τον αναγνωρίσει ως «πρώτο», εξαναγκάζεται να «παράγει» έργο, για να πραγματοποιή­σει έστω μια στοιχειώδη δωρεά …Να πλειοδοτήσει των αντιπάλων του, για ν’ αναγνωριστεί ως «πρώτος».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μ’ αυτόν είναι ότι, εάν οι αντίπαλοί του δεν έχουν τη δύναμη ή τη γνώση να τον ανατρέψουν, ΔΕΝ προσπαθεί για ΤΙΠΟΤΕ παραπάνω! Στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν μεγεθυμένος Κριός, που του αρκεί να νικάει εύκολα τους Κριούς που τον αμφι­σβη­τούν. Εάν είναι επικε­φαλής αναπή­ρων, δεν τον πειράζει να είναι κουτσός. Εάν είναι επικεφαλής τυφλών, δεν τον πειράζει να είναι ο μονόφθαλμος. Είναι χρήσιμος στην ανθρώπινη ιστορία, γιατί την αρχική τυφλή κι ανούσια σύγκρουση των ηγετών τύπου Κριού τη μετατρέπει σε κάτι μεγαλύτερο, που στοχεύει σε κάτι παραπάνω από ένα απλό «πέρα-δώθε» στα ίδια «λιβάδια» όπου μάχονται οι Κριοί.

[9]



Ο Λέοντας συγκεντρώνει πλήθη γύρω από την εξουσία του, δίνοντάς τα κατευθύνσεις και θέτοντας κάποιους πρώτους συλλογικούς στόχους. Ως «αρπακτικό», «σπρώχνει» τα «κοπάδια» του ν’ αλλάξουν «λιβάδια» ή να επεκτείνουν τα δικά τους. Δημιουργεί βασίλεια, τα οποία —ακόμα και με αίμα— διεκδικούν νέα «λιβάδια», που ανήκουν σε άλλα «κοπάδια». Μπαίνει μπροστά και σκοτώνει εκείνους που αντιστέ­κονται —είτε αυτοί είναι εχθροί είτε ανυπάκουοι υπήκοοι—. Με τους ηγέτες τύπου Λέοντα «απλώθηκαν» δηλαδή τα κυρίαρχα «ποίμνια» κι εξαφά­νισαν τα μεμονωμένα ολιγομελή «κοπάδια» των «σαματα­τζήδων» Κριών. Οι Κριοί «ενσω­μα­τώ­θηκαν» ως πολεμιστές στα βασίλεια των Λεόντων κι άλλαξαν τον ρόλο τους. Εξελίχθηκε η κοινωνία και μέσω αυτής της εξέλιξης ξεπεράστηκε το προη­γούμενο αρχέτυπο της εξουσίας της.

Εάν ο Κριός «πυροδότησε» την Πατρι­αρχία, ο Λέοντας την έκανε παγκόσμια! Εάν ο Κριός έδωσε «καύσιμο» στην Πατριαρχία, τότε ο Λέοντας πρόσθεσε το «τιμόνι» στο ίδιο «όχημα»! Το πρόβλημα είναι ότι ο Λέοντας ΔΕΝ ξεφεύγει απ’ αυτόν τον συγκρουσιακό, βίαιο και τελικά αδιέξοδο άξονα της συνεχούς επέκτασης. Αναλώνεται κι αυτός σε ένα κριαρίσιο «πέρα-δώθε» …απλά μιας άλλης κλίμακας και πολύ πιο αιματηρό! Θα μπορούσε η ανθρωπότητα να «καθηλωθεί» δηλαδή στο επίπεδο των βασιλείων, χωρίς να βελτιώνεται! Όπως και στην περίπτωση του Κριού έτσι και στην περίπτωση του Λέοντα η ανθρωπότητα ήταν αυτή που αυτοβελτιώθηκε και «ξεπεράστηκε» το μοντέλο τού βασιλιά Λέοντα και όχι το αντίθετο …Το μοντέλο τού γήινου βασιλιά, ο οποίος «κινείται» στον οριζόντιο άξονα μαζί με τους υπηκόους του.

Τρίτος έρχεται στη σειρά ο φοβερός Αιγόκερως …Ο κρόνιος Αιγόκερως! …Ο «σκοτεινός» Αιγόκερως με τα πολλά μυστικά! Αυτός είναι η εξέλιξη του Λέοντα! …Αυτός, ο οποίος έδωσε τέλος στο αδιέξοδο του οριζόντιου άξονα! …Είναι ο «Λέοντας» που αρχίζει κι «ανεβαίνει» προς τα «επάνω» και άρα αρχίζει και κινείται στον κάθετο άξονα! Αυτός ο χαρακτήρας εξουσιαστή αντιπροσωπεύει το απόλυτο όριο της ανθρώπινης εξουσίας! Είναι αυτός που πήρε στα χέρια του το «τιμόνι» τού βασιλιά και «έδειξε» στον άνθρωπο τον υπέρτατο «προορισμό» του …Αυτός, ο οποίος εκμεταλλεύεται το «καύσιμο» των Κριών και με το «τιμόνι» των Λεόντων στα δικά του χέρια κατευθύνει την ανθρωπότητα στον απόλυτο στόχο. Είναι το αρχέτυπο του εξουσιαστή που πλέον δεν του αρκεί να είναι απλά «αρχηγός» …Θέλει να γίνει «θεός» αυτών που εξουσιάζει! …Δεν τον ενδιαφέρει να είναι ένας Κριός, που μπαίνει επικε­φαλής ποιμνίων στο «πέρα-δώθε» τής «βοσκής», ούτε τον ενδια­φέρει να είναι Λέοντας, που περιφέρεται ασκόπως με τη «συμμορία» του, διεκδικώντας τα «λιβάδια» των άλλων, για να επωφεληθεί ο ίδιος και οι υπήκοοί του.

[10]


Ο Αιγόκερως όλα αυτά τα υποτιμάει! Έχει ανώτερες γνώσεις και δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του με τόσο «πεζά» πράγμα­τα. Θέλει να στέκεται «ΕΠΑΝΩ» από την κοινωνία και όχι απλά να βρίσκεται «μπροστά» της. Σκαρφαλώνει στα «βουνά» όχι επειδή αναζητά να πλησιάσει τον ουρανό και άρα αναζητά το απόλυτο ή το θείο …Σκαρφαλώνει στα «βουνά» για να ξεκολλήσει από την κοινωνία! …Αναζητά τη διαφορά από τους υπόλοιπους ανθρώπους, που θα κατα­στή­σει τον ίδιο «θεό». Στο σημείο αυτό μοιάζει με τον Λέοντα κι απλά κινείται σε άλλον άξονα. Μοιάζει με τον Λέοντα στην έννοια της αναζήτησης της σχετικής διαφοράς, αλλά αυτήν τη διαφορά την αναζητεί στον κάθετο ανοδικό άξονα. Από το «πιο μπροστά» τού Λέοντα πήγαμε στο «πιο ψηλά» τού Αιγόκερου. Γι’ αυτό «σκαρφαλώνει» μόνιμα. Τον ενδια­φέρει να σκαρφα­λώσει, για να βρίσκεται πιο «ψηλά» από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Απομακρύνεται απ’ αυτούς και προσπα­θεί ν’ «ανέβει» επίπεδο. Ευτυχής και ασφαλής αισθάνεται μόνον όταν είναι «πιο ψηλά» από τους υπόλοιπους. Εάν αυτήν τη διαφορά του την εξασφαλίζει η κορυφή ενός «λόφου», αυτή είναι που «κατα­κτά» …και εκεί μένει!!! Εάν η ίδια η κοινωνία βρίσκεται αρκετά «ψηλά» και ο «λόφος» δεν αρκεί, τότε ο Αιγόκερως αναζητά ένα μεγαλύτερο «βουνό» με υψηλότερη «κορυφή» για να κάνει το ίδιο. Το μειονέκτημά του ως ηγέτη ανθρώπων είναι ότι πάντα προσαρμόζεται στο επίπεδο που βρίσκεται η κοινωνία και όχι το αντίθετο! …ΔΕΝ «τραβάει» την κοινωνία προς τα «επάνω», αλλά αποτραβιέται ο ίδιος προς τα «επάνω» …απλά για να ξεχωρίζει! …Βολεύεται όταν απλά βρίσκεται πιο ψηλά απ’ αυτήν και ΔΕΝ επιδιώκει να την «τραβήξει» προς το μέρος του, γιατί αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόπο και προσπάθεια για τον ίδιο χωρίς το ανάλογο κέρδος για την εξουσία του! Το κέρδος τής κοινωνίας από αυτόν τον τύπο εξουσιαστή είναι ότι τον «ακολουθεί» ενστικτωδώς κι ως εκ τούτου βελτιώνεται η ίδια …ΔΕΝ την «τραβάει» αυτός! …Στην πραγματικότητα αυτήν, με την πρόοδό της, τον αναγκάζει ν’ «ανεβαίνει» όλο και πιο «ψηλά».

Ως εκ τούτου κι αυτός —όπως και ο Λέοντας— είναι εξαρτώμενος από την πρόοδο που θα κάνει η ίδια η κοινωνία ΜΟΝΗ ΤΗΣ! …Η πρόοδος της κοινωνίας είναι εκείνη που θα τον «αναγκάσει» να πάει ακόμα πιο ψηλά! …Η πρόοδος της κοινωνίας είναι εκείνη που θα τον αναγκάσει να κάνει μεγαλύτερες προσωπικές θυσίες για να ξεχωρίσει! Εάν δεν υπάρχει πρόοδος, απλά βολεύεται …και άκοπα ξεχωρίζει, παριστά­νοντας τον «θεό» των «τυφλών». Ο τύπος τού εξουσια­στή Αιγόκε­ρου, δηλαδή, δεν ξεκινάει από το μηδέν, ώστε, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία, να «κατακτήσει» την υψηλότερη κορυφή που υπάρχει και να «τραβήξει» την κοινωνία προς τα «επάνω» …«Κατακτά» απλά την υψηλότερη κορυφή, η οποία τη στιγμή εκείνη τού εξασφαλίζει αυτό που επιθυμεί και είναι μόνιμα διατεθειμένος να «πληρώσει» γι’ αυτό …όσο κι αν «κοστίζει»! …Είτε λίγο —εάν είναι τυχερός και θέλει να γίνει «θεός» πρωτόγονων— είτε πολύ —εάν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε μια κοινωνία πολύ προηγμένη—.

[11]



Πάντα όμως η βασική του «μέριμνα» είναι ο απόλυτος έλεγχος του λαού που τον «θωρεί»! …Ο λαός, μέσα από τον οποίο θέλει να «ξεχωρίσει» …Ο λαός, από τον οποίο θέλει ο ίδιος ν’ «αποθεωθεί». Βελτιώνει διαρκώς την τέχνη τής άσκησης της εξουσίας, προκειμένου να μην μπορεί ο λαός ν’ απαλλαγεί από αυτόν! …Απαλλάσσεται από «βάρη» που τον εκθέτουν ως εξουσιαστή, για να μπορεί να «σκαρφαλώνει» χωρίς να προκαλεί! Είναι ο πρώτος τύπος εξουσιαστή, ο οποίος εμφανίζεται να «υποφέρει» πιο πολύ απ’ αυτούς που τον ακολουθούν! Είναι ο πρώτος τύπος εξουσιαστή που όσο πιο «ψηλά» ανεβαίνει τόσο πιο δήθεν «ταπεινός» γίνεται. Ο πρώτος τύπος εξουσιαστή που όσο πιο μεγάλη εξουσία έχει τόσο πιο ταπεινά και «θαμπά» σύμβολα έχει! Από το χρυσό λιονταρίσιο «στέμμα» πάμε, για παράδειγμα, σε ένα σκληρό ακάνθινο «στέφανο» …Από τις πορφύρες και τα μετάξια πάμε στα βρώμικα κουρέ­λια. Η κυρίαρχη έννοια της εξουσίας του είναι ο «ΕΛΕΓΧΟΣ»! …Η διαρκής «επικαιροποίηση» της θέλησης του «ποιμνίου» του να τον ακολουθεί, για να φτάσει στον «προορισμό» που ο ίδιος του έχει θέσει.

Γι’ αυτόν τον λόγο σκαρφαλώνει «με την πλάτη»! …Σκαρφαλώνει όπως ένα κατσίκι που σκαρφαλώνει «με την όπισθεν»! …Σκαρφαλώνει έτσι, γιατί από τη μία πλευρά θέλει να ελέγχει την «απόσταση» αυτών που τον «ακολουθούν» κι απ’ την άλλη θέλει να βλέπει εάν —και κατά πόσο— αυτοί αντιδρούν με τον επιθυμητό γι’ αυτόν τρόπο, ο οποίος είναι η αναζήτηση του «προορισμού» που τους έχει θέσει και βέβαια η «αναγνώριση» της δική του αξίας! Ο Αιγόκερως, όπως αντιλαμβανόμαστε, «γεννάται» σε πολύπλοκες κοινωνίες …Σε κοινωνίες οι οποίες έχουν κατακτήσει ένα καλό «επίπεδο» λειτουργίας και γνώσης και δεν περιορίζονται στην «απλή σύγκρουση» τού Κριού ή την «απλή κατάκτηση» του Λέοντα! …Σε κοινωνίες οι οποίες αντιπροσωπεύουν την τελική μορφή τής εξέλιξης της Πατριαρχίας! Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο τού ηγέτη Αιγόκερου έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από αυτό των προκατόχων του.

[12]

Ο Αιγόκερως «σκαρφαλώνει» προς τον Ουρανό κι αυτό απαιτεί πολλά προσόντα και πολλές θυσίες! …Πονάει γι’ αυτό που κάνει! …Ανεβαίνει σε κορυφές! …Στερείται απολαύσεις και «εφόδια» για να είναι «ελαφρύς»! …Πολεμάει με ομοίους του για το καλύτερο και υψηλότερο «πόστο»! …Τον «χτυπάνε» τα στοιχεία τής φύσης! …Τον «χτυπάνε» οι αμφισβητήσεις των οπαδών του, που λειτουργούν ως «βαρύτητα»! Ως τύπος εξουσιαστή είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα και να υποστεί ΟΛΕΣ τις θυσίες που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος για να κατακτήσει τους στόχους του —οι οποίοι ΠΑΝΤΑ αποβλέπουν σε κάποια μορφή εξουσίας επάνω σε ανθρώπους—. Ό,τι κάνει, όμως, το κάνει για να τον «βλέπουν»! Θέλει να τον «βλέπουν» όταν «πονά» ή όταν «ματώνει»! …Θέλει να είναι «ξεχωριστός»! …Θέλει να τον χειροκροτεί το κοινό του! …Θέλει να γίνει «θεός» αυτών που τον βλέπουν …Ό,τι κι αν παθαίνει, το θεωρεί σαν νέο «κεφάλαιο» που προστίθεται στο παλιό που μάζεψε, γιατί θέλει ν’ αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι όμοιος μ’ αυτούς! …Ότι αξίζει που είναι διαφορετικός και βρίσκεται τόσο «ψηλά» εκεί …Δεν κρύβει δηλαδή τα πάθη και τα βάσανά του, αλλά τα επιδεικνύει, γιατί αυτά είναι τα «εχέγγυα» της αξίας του. Θέλει να «θυμούνται», ν’ αναπαριστούν και να «γιορτάζουν» τα πάθη του οι οπαδοί του. Μόλις εξασφαλίσει την απόλυτη διαφορά από το «ποίμνιό» του, απολαμβάνει τη «θέα» του.

Κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο ο ΑΚΟΜΑ πιο φοβερός Υδροχόος! «…Μα —θα πει κάποιος— εδώ πρέπει να υπάρχει ένα λάθος …Μια αντίφαση! Πώς είναι δυνατόν ο Υδροχόος να συμπεριλαμβάνεται στα αρχέτυπα της εξουσίας; Ο Υδροχόος είναι «επαναστάτης» …Είναι ατομιστής, που δεν θέλει να οργανώνει και άρα να εξουσιάζει οπαδούς που τον ακολουθούν …Είναι εχθρός τής εξουσίας!…». Εδώ είναι το όλο θέμα! …Εχθρός τής εξουσίας μπορεί να είναι και ο αντιεξουσιαστής, αλλά, επειδή έχει άποψη για τον τρόπο που αυτή πρέπει να ασκείται, δεν είναι παράξενο να γίνει εξουσιαστής! ….Μια νικητήρια αντιεξουσιαστική γνώση μπορεί να γίνει γνώση εξουσίας! …Θέμα πρόσημου είναι! …Η αντιεξουσία είναι εξουσία με διαφορετικό πρόσημο και ο Υδροχόος «κρύβεται» πίσω από αυτήν την ιδιομορφία! Ο Υδροχόος είναι πάντα εχθρός μιας συγκεκριμένης εξουσίας και ΟΧΙ φίλος τού χάους! …Είναι «επαναστάτης» ανατροπέας, αλλά ταυτόχρονα είναι και συντηρητικός!…

Γι’ αυτόν τον λόγο, ενώ φαινομενικά συγκεντρώνει επάνω του αντιφατικά στοιχεία, δεν λειτουργεί σαν διχασμένη προσωπικότητα. Είναι ένας «επαναστάτης», που τον «κυβερνά» ο επαναστάτης Ουρανός, αλλά είναι ταυτόχρονα κι ένας σκληρός κρόνιος «χαρακτήρας»! …Εξίσου σκληρός αν όχι σκληρότερος από τον Αιγόκερω, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι κάνει τις ίδιες θυσίες για την προσωπική του «πτήση» και μάλιστα χωρίς καθόλου εγγυήσεις για «ανταμοιβή» και «λάμψη». Ο Υδροχόος στην πραγματικότητα είναι ένας δυνάμει «φονιάς» τής εξουσίας! …Είναι ο «ιπτάμενος» φονιάς των «ιπτάμενων» εξουσιαστών! …Ο πιο επικίνδυνος εχθρός τής εξουσίας! Γιατί; …Γιατί λειτουργεί σαν «φάντασμα». Δεν δραστηριοποιείται πολιτικά ή κοινωνικά ως άτομο με προσωπικές φιλοδοξίες. Η εξουσία ΔΕΝ τον «βλέπει» …ΔΕΝ της επιτρέπει να τον «δει», γιατί δεν αυξάνει το «μέγεθός» του μέσω οπαδών …ΔΕΝ ξέρεις πού βρίσκεται και δεν ξέρεις τι κάνει …ΔΕΝ ξέρεις ούτε καν εάν υπάρχει ως αντίπαλος!

[13]

Αυτό το «ομιχλώδες» περιβάλλον είναι που τον χαρακτηρίζει …Δεν είναι θορυβώδης Κριός …Δεν είναι ματαιόδοξος Λέοντας …Δεν είναι δογματικός Αιγόκερως. Αυτοί είναι ορατοί …Γίνονται ορατοί μνηστήρες τής εξουσίας όταν τη διεκδικούν …Γίνονται ορατοί σύμμαχοι ή εχθροί των κατεστημένων. Η εξουσία τούς «βλέπει» και χρησιμοποιεί τα μέσα που διαθέτει για να τους αντιμετωπίσει, είτε διαφθείροντάς τους είτε εξοντώνοντάς τους. Ο Υδροχόος δεν είναι τίποτε απ’ όλα αυτά! …Είναι μονα­χι­κός! …Πουλάει «τρέλα», για να περνάει κάτω από τα «ραντάρ» τής εξουσίας και να κάνει εν κρυπτώ αυτά τα οποία θέλει. Φαινομενικά είναι αδιάφορος με όσα ενδιαφέρουν και κατά κανόνα απειλούν την εξουσία. Φαινομενικά δεν θέλει να της αφαιρέσει τίποτε, ενώ πρακτικά εργάζεται μέρα-νύχτα για να την ανατρέψει στο σύνολό της και να επιβάλει τη δική του κοσμοθεώρηση!

Κινείται αθόρυβα! …και στα σκοτάδια! Στοχεύει πάντα τους ισχυρούς. Τα δικά τους «παιχνίδια» θέλει να χαλάσει …Τα έξυπνα, δύσκολα κι επικίνδυνα «παιχνίδια» τους. Είναι μόνιμα φίλος των αδυνάτων και εχθρός των ισχυρών. Είναι ΦΟΝΙΑΣ τυράννων. Λατρεύει τον άνθρωπο και θέλει να τον λυτρώσει από τη σκληρή εξουσία των Αιγόκερων. Είναι ο σκληρός αδερφός που θ’ αναλάβει χωρίς πολλές φανφάρες κι ανακοινώσεις να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά για το καλό τής οικογένειας. Περί αυτού πρόκειται. Δεν συγκρούεται στα πεζοδρόμια με τους Κριούς. Δεν θέλει να μπει στα διοικητικά συμβούλια ν’ αρπάξει το «τιμόνι» από τους Λέοντες. Έχει στο μυαλό του άλλο «προορισμό» και έχει μόνιμα στο στόχαστρό του τον ίδιο τον φοβερό Αιγόκερω! …Στο «άβατο» του Αιγόκερου θέλει να μπει …Τον ρόλο τού Αιγόκερου θέλει να καταργήσει! Δεν θέλει να γίνει Αιγόκερως στη θέση τού Αιγόκερου! …Θέλει ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ο Αιγόκερως! Έχει ένα τρομερό φονικό ένστικτο, το οποίο του το ενεργοποιούν οι Αιγόκεροι και θέλει να τους «σκοτώσει» ως τύπους εξουσιαστών! …Θέλει να εξοντώσει αυτό το μοντέλο εξουσίας!


Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό —και να είναι έτοιμος με δική του «πρόταση» εξουσίας— είναι ήσυχος …Άχρωμος, άγευστος κι αθόρυβος …Ένας δαιμό­νιος Οδυσσέας, ο οποίος μπορεί ν’ αντέξει να υποστεί τα πάντα, αλλά δεν αποκαλύπτεται. Επιμένει να περιφέρεται σιωπηλά ανάμεσα στους Μνηστήρες ακόμα κι αν τον βρίζουν, προκειμένου να τους «μελετήσει» και να βρει την ιδανική στιγμή για να τους εξοντώσει …Την ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ …Ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα! …Ούτε νωρίτερα λόγω ενθουσιασμού ούτε αργότερα λόγω φόβου. Γι’ αυτόν τον λόγο, ακόμα κι όταν παριστάνει τον επαναστάτη, δεν είναι απειλητικός για την ανθρωπότητα, γιατί, ως κρόνιο ζώδιο, συνδέεται ταυτόχρο­να καί με την «τάξη καί την ηθική» και άρα είναι συντηρητικός. Είναι «επαναστάτης» τού «τόσο-όσο»! …«Επαναστάτης», αλλά όχι να τα διαλύσουμε όλα και να βρεθούμε στο χάος! Το χάος δεν αρέσει στον Υδροχόο, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να «στήσει» την κατάσταση από την αρχή …Μια κατάσταση, η οποία απαίτησε ή απαιτεί χιλιετίες για να ολοκληρωθεί, δεν πετιέται στα σκουπίδια! …Δεν γκρεμίζεις ένα παλάτι, επειδή έχεις άλλη άποψη για τη διαρρύθμισή του. Ο Υδροχόος θέλει την ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αυτών που ΗΔΗ υπάρχουν κι έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι και τα οποία είναι τεράστια! …Θέλει την αλλαγή τής λειτουργίας των τεράστιων αιγοκερικών συστημάτων …Θέλει να επιβάλει τη δική του άποψη περί της διαχείρισης αυτών των συστημάτων! Για όσο διάστημα δεν έχει τη διάδοχη λύση, δεν επιχειρεί την ανατροπή της. Πιο πολύ κάνει πλάκα με τα ένστικτα της εξουσίας παρά την απειλεί πραγματικά. Πιο πολύ παίζει με τα «νεύρα» των εξουσιαστών της παρά τους απειλεί.

[14]

Γι’ αυτόν τον λόγο κάνει τα αντίθετα από αυτά τα οποία συνήθως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι τύποι εξουσιαστών. Δεν θέλει να «ξεχωρίζει». Δεν κάνει κριαρίσια «φασαρία» με καθημερινές συγκρού­σεις. Δεν εμπλέκεται στις πολιτικές «μάχες» των Λεόντων. «Κρύβεται» μέσα σε ομάδες «ταπεινών» με «ανώτερους» στόχους, γιατί αυτό του εξασφαλίζει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να προκαλεί ως ξεχωριστός. Με τις περίεργες ιδέες του δημιουργεί περίερ­γες ομάδες, αλλά οι ομάδες είναι αυτές οι οποίες είναι εντοπίσημες ως εχθροί των Αιγόκερων και όχι ο ίδιος! Η άμυνα αυτών των περιέργων και «αιρετικών» ομάδων απέναντι στους φοβερούς Αιγόκερους γίνεται από τα μέλη αυτών των ομάδων και όχι από τον ίδιο για λογαριασμό του. Αυτός μπορεί να είναι εκείνος που επινοεί το αντικείμενο της ομάδας που ερεθίζει την εξουσία, όμως άλλοι στέκονται απέναντι σ’ αυτήν! …Απέναντί της στέκονται αυτοί, οι οποίοι έχουν μάθει να πηγαίνουν μπροστά και τους αρέσει να συγκρούονται! Ο Υδροχόος μένει στην ιδέα και παρακο­λου­θεί τις συνέπειες που έχει για την εξουσία η σύγκρουση που ο ίδιος προκάλεσε, χωρίς να είναι εκτεθειμένος στην κοινή θέα. Σαν κάποιον που —κρυμμένος— πετάει πέτρες σ’ ένα κάστρο, ώστε από τις αντιδράσεις των αμυνο­μένων να προσπαθεί να καταλάβει πού βρίσκεται το αδύναμο σημείο τής άμυνάς τους.

Αυτό το κάνει, γιατί πάντα το μυαλό του βρίσκεται στο επόμενο «βήμα» τής σύγκρουσης που επιδιώκει να προκαλέσει …και βέβαια να νικήσει. Μέσω των άλλων —χωρίς μεγάλο ρίσκο και προσωπική έκθεση στον κίνδυνο, που θα μειώσει την αποτελεσματικότητά του—«πληγώνει» τους Αιγόκερους και βλέπει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν τη «ζημιά» που τους κάνει, είτε αυτή είναι μικρή είτε μεγάλη. Αυτή είναι η ασφάλειά του, για να μπορεί να συνεχίσει ν’ αναζητά τη νίκη. Μόνιμη μέριμνά του —και βασική ενστικτώδης ανάγκη του— είναι μην ξεχωρίζει από το πλήθος, για να μην είναι «εντοπίσημος» …Μένει μόνιμα στις «σκιές» των παρασκηνίων, γιατί θέλει να προετοι­μαστεί! …Συσσωρεύει απίστευτες γνώσεις σ’ αυτήν την προετοιμασία! …Προετοιμασία τής υπομονής και της επιμονής, εφόσον θέλει να «δει» το κάθε τι ξεχωριστά …όσο κι αν αυτό τού κοστίζει! …και αυτό είναι που τον χαρακτηρίζει! Γιατί; …Γιατί τον κάνει σκληρό …Τον «ατσαλώνει» …Τον κάνει ν’ αντέχει στις πιέσεις πριν καν κληθεί να βρεθεί αντιμέτωπος μ’ αυτές …Τον κάνει να μοιάζει με έναν αθλητή, ο οποίος προπονείται κρυφά, χωρίς ποτέ να έχει βγει δημοσίως να συμμετάσχει σε κάποια επίσημη διοργάνωση …Τον κάνει ν’ αντέχει στη θυσία χωρίς δόξα κι ανταμοιβή.

Όλα αυτά τον κάνουν ξεχωριστό ως μονάδα. Τον ισχυροποιούν ως άτομο, παρ’ όλο που κινείται μέσα σε ομάδες. Τον μεταμορφώνουν σε μια σκληρή «πέτρα» ακόμα κι όταν βρίσκεται μέσα σ’ ένα κουτί με «καραμέλες». Τον κάνουν ανθεκτικό ως άνθρωπο που ακολουθεί τις φιλοδοξίες του και «πληρώνει» το τίμημά τους, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό. Ως ανθρωπότυπος, ο οποίος συνδέεται με τη λειτουργία τής εξουσίας, μπορεί να κάνει τις θυσίες που κάνει ένας Αιγόκερως, αλλά στον ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ! Τι σημαίνει αυτό; …Ότι κάνει θυσίες όπως ακριβώς οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, χωρίς καν να είναι διεκδικητής της! …Ότι «σκαρφαλώνει» «κατά μέτωπο» και «σκαρφαλώνει» μόνος του και χωρίς «θαυμαστές» ή «οπαδούς» να τον ακολουθούν, να τον θαυμάζουν και να τον χειροκροτούν …και αυτό από μόνο του τα κάνει όλα πολύ πιο επώδυνα! Είναι άλλο πράγμα να τραυματίζεσαι σ’ ένα στάδιο, μπροστά σε ένα κοινό που σε αποθεώνει για τον ηρωισμό σου και άλλο πράγμα να τραυματίζεσαι μόνος σου στο σκοτάδι, επειδή έπεσες σ’ ένα βάραθρο και τσακίστηκες!

[15]

Αυτό είναι που παθαίνει ο Υδροχόος στη μοναχική του προσπάθεια …και αυτό πονάει πολύ περισσότερο! …Τα δάκρυα φεύγουν πολύ πιο εύκολα …Πονάει ακόμα περισσότερο όταν υποφέρεις και δεν πρέπει να βγάλεις «άχνα», για να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι γκρεμοτσακίστηκες και άρα απέτυχες. Όλα τα κάνει μόνος του, γιατί δεν τον ενδιαφέρει το πού βρίσκονται οι άλλοι …Δεν «βλέπει» τους άλλους που αφήνει «πίσω» του …Δεν «βλέπει» τους άλλους που σκαρφαλώνουν παράλληλα μ’ αυτόν …Δεν «βλέπει» τους άλλους όταν σκαρφαλώνει κι ούτε τον ενδιαφέρει που δεν τον «βλέπουν» κι αυτοί …πράγμα που είναι το σύνηθες, εφόσον τις περισσότερες φορές ούτε καν αντιλαμβάνονται ότι αυτός έχει ξεκινήσει τη διαδικασία τής επικίνδυνης ατομικής «αναρρίχησης».

Επειδή ακριβώς δεν συνδέεται μ’ αυτήν την έννοια της σχετικότητας απέναντι στην κοινωνία, πάντα στοχεύει το απόλυτο. Εφόσον σκαρφαλώνει για τη δική του ευχαρίστηση κι αυτοεπιβεβαίωση, δεν αρκείται στο ν’ ανέβει στον πρώτο «λόφο» που θα συναντήσει και είναι αυτός της μιας πετυχημένης επαγγελματικής καριέρας …Δεν αρκείται στο «βουνό» μιας μεγάλης προσωπικής επιτυχίας …Αναζητά το υψηλότερο «όρος» …Αυτό, το οποίο δεν έχει «πατηθεί» από κανέναν —είτε αυτό είναι χρήσιμο για τον ίδιο και τους άλλους είτε όχι—. Αυτός γίνεται ο στόχος του! …Στόχος όχι ανακοινώσιμος, γιατί δεν ρισκάρει να εξευτελιστεί μπροστά σε άλλους …Στόχος για όσο μπορεί και τον «παίρνει»! Εφόσον κάνει την «πλάκα» του και δεν εκτίθεται από μια αποτυχία του, δεν διστάζει να ρισκάρει τα πάντα —ακόμα και για το τίποτε—. Κάνει θυσία τρομερής καριέρας, χωρίς να κάνει καριέρα. Μόνον αυτός έχει αρκετή τρέλα για να δοκιμάσει στα κρυφά τα «Πάθη τού Χριστού», απλά για να έχει άποψη για το πώς είναι…

…Πονάει, υποφέρει, βασανίζεται μόνος του …Χωρίς ακροατήριο …Χωρίς θεατρινισμούς τού τύπου «πόσο υποφέρω για εσάς, γιατί είμαι «διαφορετικός»» —όπως κάνει ένας καριερίστας Αιγόκερως—. Εκατομ­μύρια τέτοιων ανθρώπων έχουν υπάρξει, χωρίς να γνωρίζει κανένας τον τιτάνιο αγώνα στον οποίο έθεσαν αυτοβούλως τους εαυτούς τους …Άνθρωποι, οι οποίοι πέθαναν, κάνοντας έναν τρομερό αγώνα, χωρίς ν’ αναζητήσουν ποτέ την αναγνώριση και τη δόξα …Άνθρωποι, οι οποίοι ξεκίνησαν ν’ αγωνίζονται σκληρά και σε κάποια στιγμή απλά τα παράτησαν …Άνθρωποι οι οποίοι καταστράφηκαν, κυνηγώντας τους «ανεμόμυλούς» τους …Άνθρωποι οι οποίοι παρέμειναν άγνωστοι, αλλά που ήταν αυτοί οι οποίοι έβαλαν τα «λιθαράκια» τους, για να υψωθεί αυτό το οποίο λέγεται «ανθρώπινος πολιτισμός» …Άνθρωποι της αυτοθυσίας, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι αυτοί που «σπρώχνουν» προς τα «επάνω» την κοινωνία, για να τη «βρουν» έτοιμη οι Λέοντες ή οι Αιγόκεροι και να την κυβερνήσουν.

[16]

Γι’ αυτόν λόγο οι αιώνες παρατήρησης κι αξιολόγησης των χαρακτήρων που έχει κωδικο­ποιήσει η αστρολογία τον έχει αναδείξει ως τον μεγάλο ΦΙΛΟ των ανθρώπων. Είναι αυτός ο οποίος τούς συμπα­ραστέκεται σε όλα τα δύσκολα …Αυτός ο οποίος με προσω­πικό κόστος θα τους βοηθήσει στα δικά τους προβλή­ματα …Αυτός που ακόμα και τους τύραννους θα επιχειρήσει να εξοντώσει, εάν αυτό είναι η λύση των ανθρωπίνων προβλημάτων …Ο πανίσχυρος ΦΙΛΟΣ, τον οποίο όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν στη ζωή τους. Ο Υδροχόος είναι αυτός ο οποίος αντιπροσωπεύεται από­λυτα από τον ήρωα Προμηθέα …Τον ήρωα που βασανίζεται επάνω στα απόκρημνα βουνά, γιατί έβαλε ως στόχο να παρακάμψει την εξουσία και να ευεργετήσει την ανθρωπότητα …Ο μοναχικός ήρωας που βασα­νίζεται από τους θεούς τής εξουσίας και δεν γίνεται καν αντιληπτό το μαρτύριό του απ’ αυτούς που από ευγνωμοσύνη θα ήθελαν να τον βοηθήσουν.


Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για ζώδιο το οποίο αποτελεί «πλατφόρμα» «τρελών» —οι οποίοι «παρενο­χλούν» τους εξουσια­στές— και όχι για «μήτρα» που γεννά πραγματι­κούς «εξουσιαστές» …Συγκεκριμένη «μήτρα», η οποία παράγει το δικό της συγκεκριμένο «αρχέτυπο» εξουσίας, που βρίσκεται ανάμεσα στους μόνιμους διεκδικητές της. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Υδροχόο. Όλοι τους —εξαιτίας τής «τρέλας» τους— θα δοκιμάσουν να κατακτήσουν τα πάντα, αλλά ένας θα πετύχει αυτό να το μετουσιώσει σε δωρεά και ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ σε εξουσία. Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό το μοναδικό και μεγα­λειώδες κατόρ­θωμα, παραμένει μακριά από την εξουσία ολόκληρο το υδροχοϊκό μοντέλο.

Τι είναι όμως αυτό το οποίο πραγ­ματικά διαφοροποιεί τον επι­κίν­δυνο Υδροχόο από τον φοβερό Αιγόκερω; …Η «τρέλα» στην οποία αναφερθή­καμε …Η ανιδιο­τέλεια του Υδροχόου, η οποία τον προστατεύει από τα «ραντάρ» τού Αιγόκερου …Του Αιγόκερου, ο οποίος δεν μπορεί να κατανοήσει τη θυσία χωρίς ανταμοιβή και άρα δεν «βλέπει» ποτέ ως απειλή εκείνους οι οποίοι κινούνται με αυτό το χαρακτηριστικό. Τους βλέπει σαν τρελούς και κατά κανόνα βλάκες κι ως εκ τούτου τους υποτιμά ως αντιπάλους. Θεωρεί ότι άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν να υπερασπί­ζονται τα προσωπικά τους συμφέροντα δεν μπορούν να απειλήσουν και τα συμφέροντα των άλλων! Πόσο μάλλον τα δικά τους, τα οποία είναι πανίσχυρα.

Αυτή η άποψη είναι η «αχίλλειος πτέρνα» τού Αιγόκερου και εκεί «ποντάρει» ο Υδροχόος στη δική του στρατηγική. Ο Αιγόκερως δεν τον «βλέπει», γιατί σε γενικές γραμμές δεν πιστεύει καν ότι υπάρχουν ανιδιοτελείς άνθρωποι! Κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, ακολουθεί λάθος στρατηγική. Ο Αιγόκερως κάνει τα πάντα με βάση τη «λογική τού συμφέροντος» και άρα αναζητώντας το κέρδος …Δεν πηγαίνει στη ζημιά. Ο Υδροχόος κινείται σχεδόν αυτοκτονικά προς αυτήν. Η ζημιά είναι αυτή που τον πονάει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που τον προστατεύει! …Μεγάλη ζημιά, γιατί το «όλον» τού Αιγόκερου είναι το «μισό» τού Υδροχόου! Αυτό, για να γίνει αντιληπτό, θα πρέπει να τους παρακολου­θήσουμε στη διάρκεια της «ανάβασής» τους.

[17]


Ο Αιγόκερως —στην πιο ισχυρή του μορφή— θα κατορθώσει τελικά ν’ ανέβει στο ύψος ενός Θεού, αλλά θα είναι γυρισμένος με την «πλάτη» απέναντι στον Θεό, εφόσον «κοιτά» μόνιμα την απόστασή του από τον άνθρωπο και όχι την απόστασή του από τον Θεό. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν τον «κινεί» ή «έλξη» προς τον Θεό, αλλά η «απώθηση» προς τον άνθρωπο! …Η μόνιμη απώθηση των «ομώνυμων πόλων», εφόσον οι Αιγόκεροι παραμένουν άνθρωποι με ταπεινά ένστικτα! …όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται! Γι’ αυτόν τον λόγο ο Αιγόκερως λέμε ότι σκαρφαλώνει προς τα «πίσω»! Δεν τείνει να γίνει θεός, επειδή πλησιάζει τον Θεό. Κινούμενος με τα «ελατήρια» της προσωπικής επιτυχίας και του υπέρμετρου εγωϊσμού, είναι αδύ­να­τον ν’ αποκτήσει «ταύτιση» με τον Θεό και την «αφελή» και προπάντων ανιδιοτελή αγάπη Του προς τον άνθρωπο …Είναι σφετε­ριστής τού Θρόνου Του και όχι συνεργάτης Του!!!

Ο Αιγόκερως «σκαρφαλώνει» για το κέρδος! …Το προσωπικό του κέρ­δος! Αυτό, το οποίο θα εξασφαλίσει στον ίδιο —και μόνον— ό,τι ένας απλός άνθρωπος ούτε καν να ονειρευτεί δεν μπορεί …Το κέρδος τής μεγάλης εξουσίας, αλλά και το τεράστιο οικονομικό κέρδος. Ο Αιγόκερως είναι ένας σκληρός άνθρωπος, ο οποίος θέλει να πάρει τη θέση τού Θεού στην ανθρώπινη κοινωνία και όχι να Τον βοηθήσει στο Έργο Του. Ας σκεφτεί κάποιος ανθρώπους σαν τον Σβαμπ, τον Κίσινγκερ κλπ. και θα καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρό­τυπο του εξουσιαστή τού αιγοκε­ρικού τύπου …Σφετεριστές τού Χριστιανισμού τού Θεού, οι οποίοι όμως θέλουν να τον ρυθμίσουν ως ιδιοκτήτες του για το δικό τους κέρδος, ενώ ο Χριστιανισμός ΔΕΝ τους ανήκει!


Ο μισητός και τρομερά επίφοβος για τους ανθρώπους Αντίχριστος ανήκει σε αυτόν τον εξουσιαστικό τύπο! Ο σχεδιασμός τού Αντίχριστου είναι να στέκεται πιο «ψηλά» από τους ανθρώπους και πάντα ανάμεσα σ’ αυτούς και τον Θεό! …Σφετεριστής τού Θρόνου Του, ο οποίος απλά παγιδεύει τους ανθρώπους με τα γνωστά υποκριτικά αιγοκερίσια «κλάματα»! …«Δείτε με πώς σταυρώθηκα για εσάς» …«Νιώστε πώς πονάω για εσάς» …«Για να σας σώσω θυσιάστηκα» …«Λατρέψτε με» …«Υποτα­χθείτε σ’ αυτούς που θα σας υποδείξω και οι οποίοι είναι εξίσου «βασανισμένοι» με εμένα «μάρτυρες»» …«Χτίστε μεγαλοπρε­πείς ναούς για να με λατρεύετε υπό τις οδηγίες τους» …«Κάντε με αθάνατο θεό, γιατί είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας»! Αυτές είναι οι «αντιπαροχές» που ζητάει ο Αιγόκερως από την κοινωνία για τη θυσία του. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για το «απόλυτο» της εξουσίας …Δεν υπάρχει πιο ισχυρό πρότυπο εξουσίας από τον Αιγόκερω!

[18]

Αντίθετα ο Υδροχόος στην πιο ισχυρή του μορφή θέλει να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και άρα εκ των δεδομένων «αναζητά» τον Θεό! …Δεν «βλέπει» εάν οι άνθρωποι πίσω του βρίσκονται «κοντά ή μακριά» …Δεν τον ενδιαφέρει αυτή η γνώση σ’ ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου του …Στόχος του είναι ο Θεός και η ταύτισή του μ’ Αυτόν ….Στόχος του είναι να γίνει Θεός όχι με τη βλάσφημη λογική, αλλά γιατί αυτό πιστεύει ότι είναι η Θεία Εντολή τού «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν»! …Στόχος του είναι να «μπει» στα Σχέδιά Του ακόμα κι ως ταπεινός υπηρέτης Του! …Ούτε καν ως Υιός Του, όπως είναι η αιώνια Θεία Υπόσχεση …Στόχος του είναι ο «άθλος», γιατί είναι «αθλητής» …Στόχος του είναι να γίνει Πρωταθλητής, γιατί κάνει προετοιμασία και άρα κάνει όλες τις θυσίες τού πρωταθλητισμού …και παίρνει όλα τα ρίσκα των τραυματισμών που αυτός συνεπάγεται …Στόχος του είναι να «δει» αυτά τα οποία δεν έχει «δει» κανένας άλλος άνθρωπος και ποτέ …Να τα «δει»! …και άρα, όταν συμβεί αυτό, ν’ αναλάβει να τα αποκαλύψει και στους υπόλοιπους ανθρώπους!!!

Αυτός ο στόχος από μόνος του αποκαλύπτει ότι η εξουσία του επάνω στους ανθρώπους ΔΕΝ είναι το πρωτεύον ζητούμενο γι’ αυτόν! Αυτή απλά προκύπτει και ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός. Για τον Υδροχόο το πρωτεύον ζητούμενο είναι η δόξα …Αυτό το οποίο αναζητά και λαχταρά ο κάθε πρωταθλητής …Η αποθέωσή του από τον κόσμο στο στάδιο …Το μεγάλο χειροκρότημα! …Τα δάκρυα χαράς τής μεγάλης νίκης …Η δικαίωση των κόπων του …Να τυλιχθεί με τα σύμβολά του και να κάνει τον γύρο τού θριάμβου! …Να τιμήσει ο ίδιος αυτούς που τον βοήθησαν και να τιμηθεί κι ο ίδιος για το κατόρθωμά του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Υδροχόος —ως ζώδιο— δεν αποτελεί και άρα δεν μπορεί να καταταχθεί ως «καλούπι» εξουσια­στών! Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο ΟΛΗΣ της ανθρωπότητας! …ΟΛΑ και ΟΛΟΙ «χωράνε» μέσα σ’ αυτό! …Το «μηδέν» και το «άπειρο»! …Η απόλυτη εξουσία και η απόλυτη αμφισβήτησή της! Είναι το ζώδιο του «ΟΛΑ», αλλά και του «ΤΙΠΟΤΕ»! …Το ζώδιο του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να γίνει θεός, αλλά και κτήνος! …Το ζώδιο του απόλυτου ευεργέτη, αλλά και το ζώδιο του απόλυτου δικτάτορα! …Το ζώδιο το οποίο μπορεί ν’ ασκήσει με τον πιο φυσικό τρόπο την εξουσία, γιατί η εξουσία υπάρχει μέσα στη φύση τού ανθρώπου…

[19]

…Είναι πλατφόρμα που τους «χωράει» ΟΛΟΥΣ και άρα κι αυτόν ο οποίος ατομικά —και για μια στιγμή— θα ξεπεράσει ακόμα και το «ΑΠΟΛΥΤΟ» και άρα και τον Αιγόκερω! Είναι δεδομένο ότι θα τον ξεπεράσει, γιατί είναι το ζώδιο του ανθρώπου και ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ένας μικρός θεός! Είναι δεδομένο ότι θα τον νικήσει, γιατί όλα τα κάστρα σε κάποια στιγμή πέφτουν. Η μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο που θα «ξεπεράσει» άνθρωπος τον Αιγόκερω θα είναι από την πλευρά τού Υδροχόου! Εάν ο Αιγόκερως φοβάται μήπως κάποιος τον γκρεμίσει από την κορυφή όπου είναι βολεμένος, αυτός μπορεί να είναι μόνον ο Υδροχόος, γιατί μόνον αυτός μπορεί να «σκαρφαλώσει» στην ίδια κορυφή! Τον φοβάται γιατί ΔΕΝ τον βλέπει και ΔΕΝ ξέρει πού βρίσκεται! …Φοβάται τον αιφνιδιασμό του, εφόσον μόνο αυτός μπορεί να δοκιμάσει να προσεγγίσει την «κορυφή» από εκεί απ’ όπου δεν έχει τολμήσει να το κάνει κανένας άλλος …Από εκεί απ’ όπου ο Αιγόκερως δεν έχει λάβει ούτε καν μέτρα φύλαξης! …Μόνον αυτός έχει την «τρέλα» να επιχειρήσει να «σκαρφαλώσει» εκεί χωρίς να το ανακοινώσει σε κα­νέναν και παίρνοντας όλα τα ρίσκα χωρίς κανένα προστατευτικό «δίκτυ» για την ασφάλειά του.

Αυτοί οι δύο είναι οι μεγάλοι μονομάχοι τού ΤΕΛΟΥΣ τού Κόσμου τής Πατριαρχίας! Η απειλή στην απόλυτη προσήλωση του Αιγόκερου είναι η απόλυτη ικανότητα του Υδροχόου! Η απειλή στην αντοχή τού Αιγόκερου είναι η επιμονή τού Υδροχόου! Η απειλή τής παντοκρατορίας τού απόλυτου εξουσιαστή βρίσκεται στην προσωπική ικανότητα τού απόλυτου επαναστάτη! Γι’ αυτόν τον λόγο αναζητούμε τις διαφορές στα «ελατήρια» τα οποία κινούν αυτούς τους θανάσιμους αντιπάλους.

Τον Υδροχόο τον «κινεί» ανοδικά η «καταπίεση» που αισθάνεται από τα ανθρώπινα όρια και άρα η «έλξη» προς τον Θεό. Γι’ αυτόν τον λόγο —και σε αντίθεση με τον Αιγόκερω— ο Υδροχόος «αναρριχάται» κατά «μέτωπο», αδιαφορώντας για τις σχετικές αποστάσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ακριβώς επειδή αδιαφορεί γι’ αυτούς οι οποίοι ως «αγελαίο είδος» βρίσκονται πίσω του και θα μπορούσαν να τον «ακολουθούν», είναι ο πρώτος δυνάμει εξουσιαστής που «σκαρφαλώνει» στις απάτητες «κορυφές» με ανθρώπινη μορφή! …ΔΕΝ είναι επικεφαλής ποιμνίου! …ΔΕΝ είναι κριός ή τράγος! …Είναι μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος έχει αποκοπεί από τα «ποίμνια» κι αναζητά τον Θεό Δημιουργό του!…Είναι άνθρωπος που γεμίζει την προσωπική του «υδρία» —την οποία κουβαλάει στην πλάτη του— με εμπειρίες ζωής! Γι’ αυτόν τον λόγο ο Υδροχόος, ως ζωδιακό του σύμβολο— έχει μια ανθρώπινη μορφή, που κουβαλάει μια υδρία!

[20]

Όταν φτάσει στην «Κορυφή» —απολύτως μόνος του— θα πρέπει να πάρει εκ νέου αποφά­σεις! Όταν φτάσει στο «άβατο» και μπορεί πλέον να «εκτελέσει» τον κυρίαρχο Αιγόκερω στην αδυναμία του, θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του … Ή θα παραμείνει εκεί μόνος του και άδοξα —χωρίς να μπορεί να μοιραστεί με κανέναν τη χαρά του και το επίτευγμά του— ή θα πρέπει να κάνει το αντίθετο. Επειδή το πρώτο δεν το κάνει κανένας άνθρωπος που θυσιάζεται και μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα με τη θυσία του, η επιλογή τού δευτέρου είναι μονόδρομος για τον Υδροχόο! …ΠΡΕΠΕΙ να «επιστρέψει» πίσω στους ανθρώπους και να μοιραστεί μαζί τους την κατάκτησή του! Με τη γνώση που έχει αποκτήσει στη διαδρομή που ολοκλήρωσε θέλει να γυρίσει και να τους πάρει όλους μαζί του! …Να τους «ανεβάσει» εκεί όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ανέβει κανένας άλλος! …Να τους «ανεβάσει» εκεί όπου υπάρχει όλη η «λεία» που μέσα στους αιώνες έχει συγκεντρώσει ο Αιγόκερως στο «άβατό» του.

Μόνον αυτός μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί είναι ο μόνος που παραβίασε το «άβατο» αυτό! Είναι ο μόνος που μπορεί να εξουδετερώσει τον Αιγόκερω που φυλάει τη «λεία» του! Είναι ο μόνος που στην πορεία του μπόρεσε και «γέμισε» την «υδρία» του με καθαρή γνώση —από τα πιο καθαρά και γάργαρα «νερά», που μόνον στην «κορυ­φή» τού Κόσμου υπάρχουν—! …Αυτός, ο οποίος ξεδίψασε πρώτος σ’ έναν κόσμο που έχει εγκλωβιστεί στο μέσον τής «ερήμου» και φλέγεται από τη «δίψα». Αυτό είναι που εξηγεί και το σύμβολο του Υδροχόου, το οποίο είναι ένας άνθρωπος που χύνει νερό! …Αυτός ο οποίος απομακρύν­θηκε μόνος του από την «έρημο» των ανθρωπίνων προβλημάτων, για να σκαρφαλώσει στα «βουνά» και να επιστρέψει σ’ αυτούς με την «υδρία» του γεμάτη!…

…Ο άνθρωπος ο οποίος, όμως, για να ολοκληρώσει το έργο του ως Υδροχόος, θα πρέπει αυτό το «νερό» να το μοιράσει! Εάν το έχει στην πλάτη του σε μια σφραγισμένη «υδρία», τότε ΔΕΝ είναι Υδροχόος! Εάν το κρατήσει απολύτως εγωιστικά για τον εαυτό του, ΔΕΝ είναι Υδροχόος! Εάν το κρατήσει σφραγισμένο και το μοιράζεται με τους «εκλεκτούς» του, για να εξουσιάζουν τους αδαείς, μπορεί να καταλήξει να γίνει ένας νέος Αιγόκερως στη θέση κάποιου παλιού, αλλά Υδροχόος ΔΕΝ είναι! Μόνον όταν αρχίσει και μοιράζει το «ύδωρ» γίνεται Υδροχόος! …Όταν αρχίσει και ευεργε­τεί τους «διψασμένους» γίνεται τέτοιος! …Όταν με την απόδειξη της «υδρίας» τούς πείθει να τον ακολου­θήσουν, για να τους δείξει πού βρίσκονται οι «πηγές» οι οποίες θα τους «ξεδιψούν» αιώνια! …ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ συνδέεται με την εξουσία ως Υδροχόος! Αναγκάζεται να ασκήσει —έστω και σε έναν πολύ χαλαρό βαθμό— εξουσία.

[21]

Γι’ αυτόν τον λόγο ένας άν­θρω­πος, ο οποίος είναι αδιάφορος για την εξουσία επάνω στους ανθρώ­πους, μπορεί να βρεθεί με την απόλυτη εξουσία στα χέρια του! Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει αυτο­σκο­πό την εξουσία, μπορεί να βρεθεί —εν ζωή— να έχει στα χέρια του την εξουσία που ονειρεύεται ο πιο σκληρός Αιγόκερως να κατακτήσει και δεν μπορεί! Αναγκάζεται να την πάρει, εφόσον πρέπει να τον «ακολουθήσουν» οι άνθρωποι εκεί όπου πλέον γνωρίζει να τους οδηγήσει με ασφάλεια, αλλά θα απαιτήσει απ’ αυτούς να τον ακολουθήσουν με απόλυτη τάξη και πειθαρχία. Έχει ευθύνη γι’ αυτούς που τον ακολουθούν και δεν ρισκάρει το καλό να γίνει τραγωδία εξαιτίας τής ανυπακοής ή του ενθουσιασμού.

Εάν λοιπόν για τον Υδροχόο τα δύσκολα και τρομερά τής «ανάβασης» —τα οποία είναι περίπου ίδια μ’ αυτά που αφορούν τον Αιγόκερω— είναι βασανιστικά κι απάνθρωπα, στην πραγματικότητα αποτελούν την αρχή των δεινών του και όχι το τέλους τους. Μετά απ’ όλα αυτά τα τρομακτικά ξεκινάει ο πραγματικός βασανισμός και η «δοκιμασία» τού Υδροχόου! Γι’ αυτόν τον λόγο είπαμε πιο πάνω ότι το «όλον» τού Αιγόκερου είναι το «μισό» τού Υδροχόου. Γιατί; …Γιατί, όπως γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι ορειβάτες, η κατάβαση είναι πολύ πιο δύσκολη από την ανάβαση! Εάν δεν τσακίστηκες στην ανάβαση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το πάθεις στην κατάβαση!

Ο μοναχικός Υδροχόος, ο οποίος μόνος του —και χωρίς «ακροατήριο»— ανέβηκε στην «κορυφή» —με θυσίες αντίστοιχες μ’ αυτές που κάνει ένας Αιγόκερως—, θα πρέπει να συνεχίσει τη θυσία του! …Θα πρέπει και να «κατέβει»! …και τότε είναι που κινδυνεύει περισσότερο, γιατί παύει να είναι «αόρατος» κι αρχίζουν και τον «βλέπουν» οι εχθροί του …Γιατί —εκτός όλων των άλλων— θα έχει ν’ αντιμετωπίσει και τους «θαυμαστές» των Αιγόκερων …Θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει και τα φανατικά «γίδια», τα οποία παριστάνουν τους «ιερείς» …και τα οποία θα τον εντοπίσουν, θα τον συκοφαντήσουν και θα προσπαθήσουν να τον «δολοφονήσουν» ως χαρακτήρα και όχι μόνον. Θα τον εντοπίσουν, γιατί έχει μαζί του ως «λάφυρο» το «κεφάλι» τού Αιγόκερου. Μαζί μ’ αυτούς τους εξοργισμένους οπαδούς θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει και τους «ψευδοολοκαυτω­μένους», οι οποίοι είναι οι πλέον ευνοημένοι από τον Αιγόκερω και «φιμώνουν» τους πάντες, ελέγχοντας όλα τα διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να μην αλλάξει η κατάσταση που τους συμφέρει.

Υποχρεωτικά, όμως, θα πρέπει να τους «διαπεράσει» όλους αυτούς με κάθε κόστος και χωρίς καθυστέρηση, γιατί θα πρέπει να «κατέβει» εγκαίρως στην κοινωνία. Δεν πρέπει να μπερδευτεί ή να «μεθύσει» από τον ενθουσιασμό και να χαθεί μέσα στον «Λαβύρινθο» και το σκοτάδι, ώστε να μπορέσει να γυρίσει πίσω και ν’ αποκαλύψει ο ίδιος το κατόρθωμά του. Δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας ανώφελων προκλήσεων και συγκρούσεων, γιατί, όπως συμβαίνει πάντα με τους «Λαβύρινθους», τις πιο πολλές φορές το πιο δύσκολο —ακόμα κι απ’ τον φόνο τού «Μινώταυρου»— είναι να βρεις την ασφαλή έξοδο απ’ αυτόν. Οι περισσότεροι άνθρωποι «χάνονται» στα ναρκωτικά και τις «ουσίες» όταν έχουν πλέον κατακτήσει τους στόχους τους ή τα όνειρά τους, παρά όταν θυσιάζονται γι’ αυτά.

[22]

Εκεί είναι που βρίσκεται ο κίνδυνος για τον Υδροχόο …Πρέπει να παραμείνει στα λογικά του ακόμα και μετά την επιτυχή έκβαση της μεγάλης μάχης του …Να μην «μεθύσει» από τον ενθουσια­σμό κι αρχίσει τα λάθη στη στρατηγική του. Πρέπει να βρει την «έξοδο», για να μπορέσει να επιστρέ­ψει στην κοινωνία …Να της κάνει δωρεά τη γνώση την οποία με άπειρο κόπο και πόνο απέκτησε! …Να της κάνει δωρεά, που ξεκινάει από το «κεφάλι» τού Αιγόκερου και φτάνει μέχρι τη «λεία» του. Στη σωτήρια αυτή «πορεία» του πρέπει ταυτό­χρονα να προλειάνει το έδαφος, για να μπορέσει να επιστρέ­ψει μαζί με την κοινωνία και να την οδηγήσει εκεί όπου αυτή πρέπει να φτάσει, για να «δει» αυτά που πρέπει! …Να φτιάξει σαν καλός μηχανικός «γέφυρες» εκεί όπου υπάρχουν «χάσματα»! …Να φτιάξει «περάσματα» φαρδιά σαν του Αννίβα, ο οποίος πέρασε τους ελέφαντες μέσα από τις Άλπεις! …Ισχυρότερες «γέφυρες» και καλύ­τερα «περάσματα» από αυτά του Αννίβα, γιατί είναι πιο εύκολο να περάσουν οι ελέφαντες από τις Άλπεις, παρά οι φανατικοί βλάκες να καταλά­βουν ότι τους «δου­λεύει» ο Αιγόκερως!


Αυτό είναι το δύσκο­λο για τον Υδροχόο …Να προετοι­μάσει τον «δρόμο», για ν’ ανέβει η κοινωνία στο σύνο­λό της εκεί όπου μέχρι τώρα έχουν πρόσβαση μόνον οι «αετοί»! …Να κάνει την από­κρυφη, «κλειδω­μένη», δυσ­νό­ητη, πε­­ρί­­πλοκη, πολυσή­μαντη και μυστηρ­ιώδη Γνώση τού Θεού εύκολα κατανοητή από τον μέσο άνθρωπο!!! Η κοινωνία γι’ αυτόν τον λόγο τον εμπιστεύεται! …Τον εμπιστεύεται, γιατί έχει στα χέρια του ως «λάφυρο» —και άρα ως εγγύηση της ποιότητάς του— το «κεφάλι» τού Αιγόκερου! …Τον εμπιστεύεται, γιατί της παρέχει ΔΩΡΕΑΝ αυτά τα οποία κάποιους άλλους —εδώ και αιώνες— τούς κάνουν μεγιστάνες! …Της αποκαλύπτει τα απόκρυφα και τα μυστήρια, χωρίς να της ζητάει τίποτε! …Της υπόσχεται τεράστιο κέρδος, χωρίς να της κοστίζει τίποτε!

[23]

Απλά είναι τα πράγματα. Εάν αυτός έχει δίκιο και λέει την αλήθεια, τότε η ίδια σώθηκε! …Εάν λέει ψέματα, δεν της κοστίζει και τίποτε, γιατί δεν της ζητάει τίποτε και κανένα αντάλλαγμα! Εάν είναι ένας πραγματικός Υδροχόος —και όχι ένας κοινός απατεώνας—, εύκολα και πολύ γρήγορα θα τον καταλάβει, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα εμφανιστεί έτοιμος να της μοιράσει τα κέρδη της ολοκληρωμένης αποστολής του …Θα της δώσει αυτά που ήδη ο ίδιος κατέχει και δεν θα της ζητήσει «εφόδια» για να «ξεκινήσει» μια «φιλόδοξη» αποστολή, όπως κάνουν οι απατεώνες που λένε ψέματα, αναζητώντας «χορηγούς». Η κοινωνία πάντα αναγνωρίζει αυτόν ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς και τον διαχωρίζει από εκείνον ο οποίος ζητάει και παίρνει, υποσχόμενος «αντιπαροχές» που ποτέ δεν έρχονται!

Αυτή η Δωρεά είναι ο Θρίαμβος του Διόνυσου και η κοινωνία ΠΑΝΤΑ συμμετέχει σ’ αυτόν! …Στον θρίαμβο που ΔΕΝ έχει λίστες «εκλεκτών» καλεσμένων ή ακριβά εισιτήρια, προσιτά στους λίγους έχοντες και κατέχοντες. Ο Διόνυσος έχει για ΟΛΟΥΣ! Φτάνουμε δηλαδή ξανά στην αρχή τού κειμένου, όπου μιλούσαμε για το ελληνικό μοντέλο εξουσίας, το οποίο αποτελεί την καλή «ανάμνηση» της ανθρωπότητας. Η εξουσία τού Υδροχόου είναι η εξουσία αυτού που ευεργετεί!!! …Ευεργετεί άμεσα και τοις μετρητοίς! Είναι η εξουσία αυτού που μοιράζει την «περιουσία» του στους ανθρώπους και ΔΕΝ φτιάχνει «περιουσία» απ’ αυτούς. Είναι η εξουσία αυτού που απλά σε βάζει σε μια «σειρά», ώστε να γίνει πιο εύκολα η διανομή αυτής της δωρεάς.

Αυτό, όμως, δίνει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον Υδροχόο ως πρόσωπο εξουσίας. Πάντα, αυτός ο οποίος δίνει δεν έχει ανάγκη κανέναν!!! …Δεν μπορεί να τον αδικήσει κανένας! Έχει την αυτοπεποίθηση του ευεργέτη και δεν αναζητά την επιβεβαίωση των άλλων. Ακόμα κι αν επιχειρήσεις να τον αδικήσεις, αυτός δεν είναι δυνατόν να ζήσει ως αδικημένος …Είναι ένας Διόνυσος, που, όσο σφικτά και να τον «δέσεις», πάλι «λυμένος» είναι! Ο Υδροχόος είναι μια «μηχανή» που παράγει κεφάλαιο. Είτε για λόγους δικαιοσύνης τον τοποθετήσεις «μπροστά» ως ηγέτη είτε τον αδικήσεις και τον αφήσεις να κάθεται «πίσω» μόνος του, ο ισχυρός θα είναι πάντα αυτός, γιατί αυτός είναι που θα «παράγει» έργο! …Η «μηχανή» είναι αυτή που κινεί το «αυτοκίνητο», είτε αυτή βρίσκεται στο μπροστινό του μέρος είτε στο πίσω.

Ο Υδροχόος δεν θα τσακωθεί μ’ αυτούς που τον αδικούν σαν θερμοκέφαλος Κριός. Δεν έχει την «ανασφάλεια» του Λέοντα, ώστε να θέλει να μπει μπροστά μ’ ένα «στέμμα», για να φαίνεται «λαμπερός» ο ίδιος ως το τιμώμενο πρόσωπο. Δεν έχει τη βλοσυρότητα, την ψευδοταπεινότητα και τη μυστικοπάθεια του εκβιαστή Αιγόκερου, ο οποίος επενδύει στις ενοχές των άλλων και ο οποίος βαστά μυστικά τα «πλούτη» του, για να στέκεται «πάνω» απ’ όλους. Ο Υδροχόος γνωρίζει ποιος είναι, τι κάνει και σε ποιον απευθύνεται …Γνωρίζει ότι ο ευεργετούμενος τον έχει ανάγκη και ότι αυτός θα τον αναζητήσει! …ακόμα κι αν ο ίδιος «κρύβεται»! Θα τον αναζητήσει, γιατί απλούστατα μόνος του δεν μπορεί ούτε καν να εκμεταλλευτεί τα περίπλοκα «δώρα», ακόμα κι αν αυτά περιέλθουν στα χέρια του! Γιατί; …Γιατί περίπλοκα δώρα απαιτούν και την ανάλογη εκπαίδευση …Γιατί, εάν δώσεις σ’ έναν πρωτόγονο άνθρωπο ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο, που δεν καταλαβαίνει το πώς λειτουργεί —ώστε να το εκμεταλλευτεί—, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση θα το βάλει στη σπηλιά του σαν γυαλιστερό διακοσμητικό «μπιμπελό». Δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, γιατί απλούστατα δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτό, το οποίο για τον οποιονδήποτε λόγο περιήλθε στην κατοχή του. ΠΑΝΤΑ έχει ανάγκη ο ευεργετημένος τις κατευθυντήριες οδηγίες τού ευεργέτη-εφευρέτη και αυτό το γνωρίζουν καλά καί οι δύο.

[24]

Εάν καταλάβει κάποιος αυτά τα ιδιαίτερα λεπτά σημεία, μπορεί να καταλάβει και τον λόγο που κανένας δεν μπορεί να νικήσει τον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ακαταμάχητος! Είναι ακαταμάχητος, γιατί επιλέγει ο ίδιος το πεδίο μάχης στο οποίο θα εμπλακεί και δεν παρασύρεται από ψευδοηρωϊσμούς κι ανώφελες προκλήσεις. Με τους Κριούς και τους Λέοντες δεν καταδέχεται να συγκρουστεί, γιατί δεν τον ενδιαφέρει το ζητούμενο των μαχών τους …και ταυτόχρονα δεν κινδυνεύει από τον τρομερό Αιγόκερω, εάν βρεθεί απέναντί του ακόμα και στην πιο «αντίχριστη» μορφή του. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ακαταμάχητος. Δεν εκτίθεται σε συγκρούσεις και όταν το κάνει έχει εξαλείψει κάθε πιθανότητα να χάσει. Εάν κατορθώσει λοιπόν και ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και μπει στον «Λαβύρινθο» του Αιγόκερου, θα τον εξοντώσει. Γιατί; …Γιατί ο Υδροχόος δεν τον νικάει απλά …Ο Υδροχόος ισοπεδώνει το τεχνητό περιβάλλον που ο Αιγόκερως έχει δημιουργήσει για να «πλασάρει» τον εαυτό του μέσω των εκλεκτών του! …Ο Υδροχόος τού καταστρέφει την ίδια την ύπαρξη! …Ο Υδροχόος τον εξαφανίζει από το πρόσωπο της Γης!


Αυτό το καταφέρνει χωρίς καν να χρειαστεί να μονομαχήσει μαζί του …Το καταφέρνει, γιατί μπορεί να μετατρέψει τον πλούτο τού Αιγόκερου σε άνθρακα! …Το καταφέρνει, γιατί μπορεί το προσωπικό του «οχυρό» να το μετατρέψει σε δημόσιο «πάρκο»! …Το καταφέρνει, γιατί μπορεί να εξαφανίζει το βασικό πλεονέκτημα που δίνει ισχύ στον Αιγόκερω και τον καθιστά πανίσχυρο —και το οποίο είναι η υπεροχή τής γνώσης του έναντι των θυμάτων του— …Το καταφέρνει, γιατί εν κρυπτώ «αποκεφαλίζει» τη δομή που τον στηρίζει! …Το καταφέρνει, γιατί είναι ο «τρελός» που ΔΕΝ ενδιαφέρεται για εξουσίες, υπεραξίες και εκβιασμούς και καταστρέφει τα «εργαλεία» τής ίδιας της εξουσίας! ΔΕΝ ενδιαφέρεται για «θρόνους» και μπορεί να τους «ξεχαρβαλώσει»! ΔΕΝ ισχυροποιείται από κωδικο­ποιημένες γνώσεις και δεν έχει πρόβλημα να τις αποκαλύψει! ΔΕΝ ενδιαφέρεται για «άβατα», γιατί «κουβαλάει» τους ανθρώπους στις «κορυφές» εκείνες, στις οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή περιφερόταν μόνο ο Αιγόκερως.

[25]

Αυτό είναι που καταστρέφει τον Αιγόκερω, γιατί στηρίζει την εξουσία του σε ένα ερμητικά σφραγισμένο περιβάλλον —το οποίο αποτελεί άβατο— και ο Υδροχόος το παραβιάζει! …Γιατί στηρίζει την εξουσία του σε μια απόκρυφη γνώση, την οποία ο Υδροχόος την αποκαλύπτει! …Γιατί στηρίζει την εξουσία του σε μια «θεατρικού» τύπου παράσταση «σκιών», η οποία υποβοηθείται από φανατικούς συνεργάτες του. Εάν καταστραφεί το περιβάλλον αυτό, το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει για να μπορέσει να παιχθεί μια τέτοιου είδους παραπλανητική παράσταση, ευνόητο είναι ότι ακυρώνονται και οι πρωταγωνιστές της! …όσο «τέλεια» κι αν «υποκρίνονται» στους ρόλους τους! …Ακυρώνεται ακόμα κι ο βασικός πρωταγωνιστής στην παράσταση της εξουσίας, που είναι ο Αιγόκερως. Εκεί είναι που τον «χτυπάει» ο Υδροχόος και όχι απαραίτητα απευθείας ως μονομάχος. ΔΕΝ τον ενδιαφέρει να μονομαχήσει μαζί του! …Αρκείται στο να του καταστρέψει το «σώου» και μετά θα τον βλέπει να «λιώνει» μόνος του, όπως λιώνει ο «Δράκουλας» από το φως τής ημέρας.

Απλά πράγματα …Ο «τρελός» θα πάει μόνος του και θ’ ανάψει τα «φώτα» όταν το παραπλα­νημένο κοινό είναι τρομοκρατημένο από την «παράσταση» του «θεάτρου σκιών» τού Αιγόκερου …Θα τον «ξεσκεπάσει» την ώρα που αυτός παριστάνει τον βασανισμένο «θεό», ακολουθούμενος από τους «μάρτυρες» δούλους του και τους «λιβανιστές» του …Ο «τρελός» θα κουβαλήσει την «παρέα» του στα «άβατα» των «παρασκηνίων», όπου ο εκάστοτε εκφραστής τού Αιγόκερου φοράει το «ακάνθινο» στεφάνι του και «βάφεται» με ψεύτικο «αίμα» …Θα δείξει στους φίλους του το πώς χρησιμοποιεί τους προβολείς για να «φωτίζεται» κατάλληλα, ώστε να φαίνεται σαν «γίγαντας». Εκεί όπου ο Αιγόκερως τοποθετεί τα ιερά του «ρέλικ», θα πάει ο Υδροχόος και θ’ ακουμπήσει τα νταούλια και τα ντέφια για το διονυσιακό του πάρτι! Γι’ αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεται καν να τον νικήσει …Τον «εξαφανίζει», εφόσον εξαφανίζει όλους τους λόγους για τους οποίους ο Αιγόκερως ήταν ισχυρός …Εξαφανίζει όλα τα «τρυκ» που τον έκαναν να φαντάζει φοβερός και τρομερός! …Εξαφανίζει τη σχετική διαφορά στη γνώση, που είναι ο θεμελιώδης διαχωρισμός μεταξύ εξουσιαστών κι εξουσιαζομένων!

Αυτός είναι ο Υδροχόος και γι’ αυτόν τον λόγο είναι το ζώδιο τής ανθρωπότητας …Ο «Άγνωστος Χ»! Αυτός θα «ανεβάσει» τον άνθρωπο στην «κορυφή» που «αγγίζει» τον Ουρανό, εκεί όπου υπάρχει μόνον ο Θεός! …Ο Πρωταθλητής, που το δικό του ρεκόρ θα χαρακτηρίζει πλέον ολόκληρο το ανθρώπινο είδος και όχι μόνον τον ίδιο! …Αυτός είναι που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην «κορυφή», απ’ όπου θα του επιτρέπει να βλέπει από «ψηλά» ΤΑ ΠΑΝΤΑ! …Ακόμα και τον ίδιο τον Αιγόκερω να «σκαρφαλώνει»! Ο Υδροχόος είναι αυτός ο οποίος θα θωρακίσει τον άνθρωπο, ώστε να μην μπορεί ποτέ και κανένας να τον εκβιάσει με τις γνώσεις του! Εάν δηλαδή θέλαμε να ορίσουμε τα επίπεδα των εξουσιαστών με βάση συγκεκριμένες ιδιότητες, θα λέγαμε ότι ο Κριός είναι ο Πολεμιστής …Ο Λέων είναι ο Βασιλιάς …Ο Αιγόκερως ο Αυτοκράτορας …και ο Υδροχόος ο Υιός τού Θεού!

[26]

Γιατί συνδέουμε τον Υδροχόο με τον Υιό τού Θεού; …Γιατί, με βάση τα Ιερά Κεί­μενα, ΑΥΤΟΝ πε­ρι­μέ­νουμε να κατα­λύσει την εξουσία, για να λυτρώσει τους αν­θρώ­­πους! Αυτός είναι Ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να νικήσει τον από­λυ­το Αιγό­κερω, ο οποίος είναι ο διαβολικός Αντί­χρι­στος. ΑΥΤΟΣ είναι που θα τον «αποκεφαλίσει»! Ο Υδροχόος είναι Η ΜΟΝΗ «πλατφόρμα» στην οποία μπορεί να κρυφτεί ο Υιός τού Θεού, μέχρι να προετοιμα­στεί και να εκδηλώσει την επίθεσή Του …Η μόνη «πλατφόρμα» όπου το ακραίο ή το μοναδικό ή το απλά παρανοϊκό τυγχάνουν τής ίδιας ανοχής και κατανόησης! Γι’ αυτόν τον λόγο η ανθρωπότητα λαχτα­ράει την περίφημη «Εποχή τού Υδροχόου»! ΑΠΟ ΕΚΕΙ περιμένει κάποιον με ισχύ και γνώσεις Αυτοκράτορα, τον οποίον δεν τον γνωρίζει κανείς! …και, το ακόμα χειρότερο για την εξουσία, δεν τον γνωρίζει ούτε η ίδια!!!


Αυτός είναι που θ’ αποκαλύψει τα πάντα στους ανθρώπους. Θα δώσει στους ανθρώπους ΔΩΡΕΑΝ αυτά, τα οποία κάποιοι άλλοι έκρυβαν επί αιώνες, για να μπορούν να τους εξουσιάζουν. Αυτή θα είναι η «Εποχή τού Υδροχόου», την οποία όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται …Η Εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι θα εμπιστεύονται την εξουσία, γιατί —μέσω αυτής— θα ευεργετηθούν οργανωμένα, στον απόλυτο βαθμό και ως σύνολο! Αυτό είναι το απόλυτο όνειρο της ανθρωπότητας …Να επιστρέψει κάποτε ο Υιός τού Θεού, να τη «σώσει» από την εξουσία τού τραγόμορφου Διαβόλου! …Να «καταλύσει» την εξουσία τού Αιγόκερου! …Την τεράστια αυτή εξουσία, την οποία μπο­ρεί να τη διεκδικήσει ο Ίδιος, για να τη χρησιμοποιήσει υπέρ των ανθρώπων. Άρα; …Άρα, φυσικό είναι για την ανθρωπότητα, εφόσον δεν γνωρίζει το Σχέδιο του Θεού, να ελπίζει εκεί όπου υπάρχει «χώρος» για ελπίδα! …Να ελπίζει να σπάσει η «θωράκιση» του Αιγόκερου εκεί όπου μπορεί να δημιουργηθεί η «ρωγμή» της …Να ελπίζει, μέσα από το ασαφές κι απροσδιόριστο του Υδροχόου, να προκύψει η αλλαγή που όλοι περιμένουν και στην οποία όλοι ελπίζουν!

Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης το πώς συνδέεται το υδροχοϊκό μοντέλο με την περίπτωση των Ελλήνων. Ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος Μέγας «τρελός», ο οποίος στο πέρασμά του νικούσε τους Αιγόκερους της Ασίας! …Μια «φωτοβολίδα», η οποία στο πέρασμά της «φώτισε» τον κόσμο και «ακύρωσε» τους μέχρι τότε φοβερούς Αιγόκερους της θεοκρατικής και δεισιδαίμονος Ασίας! …Μια αυθεντική έκφραση τού φωτεινού υδροχοϊκού μοντέλου στην πιο «σκοτεινή» πλευρά τού συστήματος εξουσίας! …Μια αυθεντική έκφραση του Διονυσιακού «Θριάμβου»!

Κατά τη διάρκεια της ζωής του νικούσε σαν «παίκτης», αλλά στην πραγματικότητα ήταν μεγάλος «αθλη­τής»! …Αυτήν την ιδιότητά του τού την έδινε ο στόχος του! …Ο μόνος μεγάλος στόχος που μπορεί να έχει ένας θνητός άνθρωπος και είναι απλά ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ την αθάνατη κοινωνία! …Να την ΑΛΛΑΞΕΙ —πράγμα το οποίο είναι στα πλαίσια του δυνατού να συμβεί στον χρόνο που διαθέτει ένας θνητός— και όχι να την κάνει απόκτημά του για πάντα —πράγμα το οποίο είναι βλακώδες για τον θνητό άνθρωπο—. Όμως, αυτός ο στόχος τής αλλαγής γίνεται μόνον με γνώση και όχι με όπλα! Άρα ο Αλέξανδρος μπόρεσε και λειτούργησε ως Υδροχόος όχι επειδή απλά ήταν έξυπνος ο ίδιος ως πρόσωπο, αλλά επειδή κουβαλούσε μαζί του την αθάνατη ελληνική «υδρία», η οποία του επέτρεπε να κάνει αθάνατη «δωρεά» στους χώρους τους οποίους κατακτούσε!…

[27]




…Αυτό ήταν που τον έκανε μοναδικό! …Αυτό είναι που «θυμούνται» οι λαοί! …«Θυμούνται» έναν υδροχοϊκού τύπου ηγέτη, ο οποίος μοίραζε την ελληνική γνώση, η οποία προστάτευε τους λαούς από την ίδια την εξουσία τής Βαβυλώνας! …Τους θωράκιζε απέναντι στους εξουσιαστές τού σκότους και της βίας τής σκληρότερης μορφής τής Πατριαρχίας! Οι μεγάλοι Αιγόκεροι της Ασίας «πέθαιναν», όχι επειδή «γκρεμίζονταν» από τις «κορυφές», αλλά επειδή οι άνθρωποι «ανέβαιναν» σ’ αυτές …«Πέθαιναν», όχι επειδή τους σκότωνε ο Αλέξανδρος, αλλά επειδή οι απλοί άνθρωποι —εξαιτίας τού Αλεξάνδρου και της ελληνικής γνώσης που αυτός μοίραζε— μπορούσαν ν’ ανέβουν πλέον σ’ αυτές! …Οι «νεοφώτιστοι» άνθρωποι ήταν εκείνοι που «ακύρωναν» τους Αιγόκερους και δεν τους σκότωνε βιολογικά ο Αλέξανδρος! Απλά δεν ήταν «γραφτό» για τον Μεγάλο Μακεδόνα να τους εξοντώσει όλους, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Το Σχέδιο του Θεού δεν είχε ολοκληρωθεί και, επειδή έπρεπε να συνεχιστεί, γι’ αυτόν τον λόγο διασώθηκαν τότε κάτι ηλίθιοι και καθυστερημένοι Μακκαβαίοι …Τα γίδια που θα χρησιμοποιούσε ο Θεός, για να δημιουργήσει τον τρομερό Αιγόκερω …Τον παγκόσμιο Αιγόκερω! …Τον πιο φοβερό Αιγόκερω όλων των εποχών!

Ο Θεός, δηλαδή, που σκόρπισε τους Έλληνες για να κάνει Δωρεά, ήταν ο Ίδιος που έσωσε τους Ιουδαίους για να τη συγκεντρώσουν ξανά, ώστε να τη «σφραγίσουν». Αποκάλυψε τη γνώση μέσω των Ελλήνων και μέσω των Ιουδαίων την απέκρυψε εκ νέου. Ο Θεός, που, μέσω του Αλεξάνδρου, εκμεταλλεύτηκε τη γνώση των μορφωμένων Ελλήνων για να εξελίξει το Σχέδιό Του —προκειμένου να βοηθήσει την ανθρωπότητα—, είναι ο Ίδιος που, μέσω του Ιησού, εκμεταλλεύτηκε τη νοοτροπία των αγράμματων Ιουδαίων, για να «σπρώξει» το Σχέδιο προς την ολοκλή­ρωσή του. Επέτρεψε σε μορ­φωμένους και γενναιό­δω­ρους ανθρώπους να μοιρά­σουν τη σχετική ανθρώπινη γνώση στον Κόσμο και την απόλυτη Γνώση τού Θεού την έδωσε «σφραγισμένη» σε ανθρώπους παν­τε­λώς αγράμματους και κρυψί­νοες, οι οποίοι δεν γνώ­ριζαν ούτε στο περίπου τι είχαν στα χέρια τους και βέβαια δεν είχαν πρόθεση να το μοιρα­στούν με κανέναν …Ανθρώ­πους οι οποίοι «τιμολο­γού­σαν» τα πάντα και δεν μοιράζονταν δωρεάν με τους άλλους ούτε την «αρρώ­στια» τους. Η πιο προηγμένη γνώση στον κόσμο δόθηκε σε αγράμματους γιδοβοσκούς, ψαράδες κι αργυραμοιβούς, οι οποίοι την έβλεπαν σαν μια απροσδόκητη ευκαιρία πλουτισμού τους.

[28]

Ο Θεός προκάλεσε την «πλημμύρα» στην «έρημο» της Ασίας και ο Ίδιος ήταν που επέτρεψε στην «έρημο» ν’ ανακτήσει τα χαρακτηριστικά της. Εδώ μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης —με συνοπτικές διαδικασίες— και το Σχέδιο του Θεού. Όταν ο Θεός έκρινε ότι το «λιονταρίσιο πέρα-δώθε» τού οριζόντιου «άξονα» των συνεχών κατακτήσεων, αλληλοεπικαλύψεων και επεκτάσεων είχε δώσει ό,τι ήταν χρήσιμο να παράγει ο άνθρωπος —για να προχωρήσει στο επόμενο «βήμα»—, το «σταμάτησε», για να κάνει reset. Απελευθέρωσε τον Μέγα Λέοντα της Μακεδονίας και επέτρεψε στους Έλληνες να «πλημμυρίσουν» τον κόσμο με τη γνώση τους. Άφησε ελεύθερο τον Μέγα Αλέξανδρο να εξοντώσει όλες τις εξουσίες τής προηγούμενης περιόδου …Να «εξοντώσει» μαζικά όλους τους Κριούς και τους Αιγόκερους της Ασίας!

Στη συνέχεια θυσίασε τον Λέοντα —για να μην τον φθείρει— και άφησε τους μορφωμένους Έλληνες να κάνουν αυτό το οποίο προβλεπόταν και ήταν η δωρεά γνώσης …Όλης της ανθρώπινης γνώσης που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους αιώνες. Αυτή η πρωτοφανούς έντασης «πλημμύρα» «σάρωσε» όλες τις «παράγκες» τής «ερήμου»! Η μόνη που επιβίωσε ήταν η ιουδαϊκή «παράγκα». Ο Θεός έσωσε τους «καθυστερημένους» Ιουδαίους, που είναι πραγμα­τικό «θαύμα» που επέζησαν εκείνης της γνώσης. Έσωσε ένα μικρό ποίμνιο αιγών, που το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να «σκαρφαλώνει» …και έτσι «σώθηκε» από την ελληνική «πλημμύρα» τής ασιατικής ερήμου.

Στη συνέχεια εμφάνισε τον Μέγα Αιγόκερω! …Τον μυστικοπαθή Μέγα Αιγόκερω! …Τον Μέγα Ιησού! …Τον θυσίασε κι Αυτόν και το «πτώμα» Του το παρέδωσε σε μέλη αυτού του κοπαδιού …Σε ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ μέλη αυτού του ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ κοπαδιού! Γιατί; …Για να εκμεταλλευτεί τη νοοτρο­πία τους …Για να το κουβα­λάνε μαζί τους σαν νεκρό «λείψανο» και να «σκαρφα­λώ­νουν» …Να «σκαρ­φαλώνουν», ώστε να μην «μοιρα­στούν» τη «λεία» τους, όταν οι άνθρωποι τους πλησίαζαν για να διεκδικήσουν κάτι από τη Θεία Ύλη Του. Αγράμματοι άνθρωποι, όπως οι Ιουδαίοι μαθητές τού Χριστού, πήραν «επ’ ώμου» τον νεκρό Χριστό κι άρχισαν να «υψώ­νονται», εκμεταλ­λευό­με­νοι τη νοοτροπία τους και την άγνοια των άλλων.

[29]

Ο Χριστιανισμός γι’ αυτόν τον λόγο —και με αυτόν τον τρόπο— ξεκίνησε έναν πρωτοφανή κι επιθετικό προσηλυτισμό με υποσχέσεις άμεσου «κέρδους» κι έγινε με τον τρόπο αυτόν η πρώτη θρησκευτική «Ponzi Scheme» ή αλλιώς «πυραμίδα κέρδους» …Η θρησκεία τής πνευματικής «τοκογλυφίας» και της «συναλλαγής», δρομολογημένη από τους πιο αυθεντι­κούς τοκογλύφους! …Δρομολογημένη από τους προγόνους τού Μάντοφ, του Σόρος και του Μπάνκμαν. Οι προσηλυτιστές θα «έσωζαν» τις «ψυχές» τους, δίνοντας στον Αιγόκερώ τους ως αντάλλαγμα τις ψυχές αυτών που θα προσηλύτιζαν οι ίδιοι! …Οι πρώτοι πιστοί θα «σώζονταν» με τους προσηλυτισμούς των επόμενων!…



…Οι πρώτοι «επενδυτές» «απομα­κρύ­νονταν» από τους δεύτερους κι αυτοί από τους επόμενους …και έτσι «υψώνονταν» οι προ­ηγού­μενοι εις βάρος των επό­μενων …Ο ένας έβαζε «πλάτη» για το «κέρδος» τού άλλου, ώστε κι αυτός ο άλλος να ελπίζει ότι θα εξασφα­λίσει μια ανάλογη συμπεριφορά από τους επόμενους. Οι ίδιοι οι μαθητές τού Χριστού έβαζαν ως «κεφάλαιό» τους μόνον την ιδιότητα του «μάρτυρα» —και βέβαια την άποψη των Ιουδαίων για «ανταμοιβή» στη «θυσία»— και από εκεί και πέρα η άγνοια των ανθρώπων, οι οποίοι εντασσόταν στο «ποίμνιό» τους, ήταν αυτή που τούς «ύψωνε»! …Οι πρώτοι «άγιοι», οι δεύτεροι «όσιοι», οι τρίτοι «αγαθοί» κοκ.. Αυτοί οι «άγιοι» επέ­βα­­λαν τη «νόμιμη απόδοση» και οι υπόλοι­ποι, επειδή απλά συμμετεί­χαν, τούς «ύψωναν».

Η ανθρωπότητα με τον τρόπο αυτόν άρχισε να «υψώνεται» στον κάθετο άξονα. Μέσα στους αιώνες όλη αυτή η κίνηση επέτρεψε στους άπληστους Εβραίους οπαδούς τού Χριστού να εξαφανίσουν όλη τη γνώση των Ελλήνων και να οδηγήσουν τον κόσμο στον θεοσκότεινο Μεσαίωνα! …Να ξαναβάλουν την ανθρωπότητα στον Λαβύρινθο της Βαβυλώνας απ’ όπου οι Έλληνες την είχαν «βγάλει»! …ΑΥΤΟΥ τού βαβυλωνιακού Μεσαίωνα η συνέχεια —και η ολοκλήρωσή του— είναι η σημερινή παγκόσμια Νέα Τάξη! …ΟΛΗ της η «αιγοκερίλα» σ’ αυτόν τον σχεδιασμό οφείλεται! …Στον σχεδιασμό αυτών που από την απληστία τους «θυσιάζονται» …και, «δικαιούνται» ανταμοιβής! …Αυτών, οι οποίοι μόνοι τους αποφασίζουν για το πώς θα «θυσιαστούν» και επίσης μόνοι τους αποφασίζουν για το τι «δικαιούνται» ως ανταμοιβή.

[30]

Αυτή είναι η λογική που κυριαρχεί στην εποχή τού Αιγόκερου …Η λογική αυτών, που, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις συνδικαλιστών, «δικαιούνται» να κυβερνήσουν …Αυτών, που, επειδή πήραν πτυχία, «δικαιούνται» να πληρώνονται περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν τέτοια, άσχετα αν κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά …Αυτών, που, επειδή πλήρωσαν πτυχία ακριβά, «δικαιούνται» καλύτερους μισθούς από εκείνους που έχουν τα ίδια πτυχία, αλλά δεν τα έχουν πληρώσει ακριβά …Ο σχεδιασμός αυτών, που, επειδή δήθεν «αγωνιούν» για το περιβάλλον, δικαιούνται ν’ αποφασίζουν για την ανθρωπότητα! …Όρεξη να έχει κάποιος να διαφοροποιείται λόγω «θυσίας» από τους «κοινούς» ανθρώπους και να ζητάει επιπλέον «ανταμοιβή» …επειδή τη «δικαιούται»…

Αυτή η τρομερά άδικη αιγοκερική προσέγγιση των πραγμάτων είναι αυτή που σήμερα βασανίζει την ανθρω­πό­τητα …Αυτή η λογική είναι που επέτρεψε στους άπληστους τοκογλύ­φους Εβραίους να έχουν τη σημερινή ανεπανάληπτη παγκόσμια επιτυχία …Αυτή η λογική είναι εκείνη, η οποία έχει φέρει στην κορυφή τού κόσμου κτήνη όπως τον Σβαμπ, τον Κίσινγκερ ή τον Σόρος …Η λογική που τους έκανε άπληστα θηρία τής κερδοσκοπίας με αποτέλεσμα να «αφυδατώσουν» τα πάντα γύρω τους!!! Για όλα τα δεινά και τις στερήσεις που ταλαιπωρούν σήμερα την ανθρωπό­τητα, υπεύθυνη είναι αυτή η νοοτροπία τής απληστίας! …Η νοο­τροπία τού Αιγόκε­ρου, που σκέ­φτεται μόνον τον εαυτό του! …Η νοοτροπία τού βαβυλω­νιακού «σκότους» και της «ερήμου»! Άνθρωποι της συγκε­κρι­μέ­νης νοοτρο­πίας έχουν ανεβεί στην απόλυτη «κορυφή» τού Κόσμου και πραγματικά βασανίζουν την ανθρω­πότητα! Αυτή η πανίσχυρη δομή έχει ως «κεφαλή» της τον Αιγόκερω.

[31]

Αυτό το «κεφάλι» θέλει να κόψει ο Υδροχόος! Αυτό το τραγίσιο «κεφάλι» τής υπερδύναμης της απληστίας και της παλιανθρωπιάς έχει μέσα του όλο τον πλούτο τής ανθρωπότητας. Τα «κέρατά» του είναι αυτά που περιέχουν μέσα τους ό,τι λαχταρά η ανθρωπότητα για να ζήσει αιώνια. Αυτά τα «κέρατα» γίνονται η «υδρία» τού Υδροχόου. Οι γνώσεις και άρα τα πλούτη αυτής της «κεφαλής» είναι η μεγάλη Δωρεά προς την ανθρωπότητα. ΕΤΣΙ αλλάζει η Εποχή και άρα γυρίζει «σελίδα» η ιστορία τού ανθρώπου! Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκύψει η νέα «σελίδα» τής εποχής τής απόλυτης αφθονίας. Το Κέρας τού Αιγόκερου είναι αυτό το οποίο θα δώσει τα πάντα στους ανθρώπους …Το «Κέρας τής Αμάλθειας», που «τάισε» τον Δία στον δρόμο προς τη «θέωσή» του.

Το μόνο που μπορεί πλέον σήμερα να σώσει την ανθρωπότητα είναι μια νέα «πλημμύρα» …Μια «πλημμύρα», η οποία θα προκύψει από τη «σφαγή» τού Αιγόκερου! …Μια «πλημμύρα», η οποία θα κάνει νέο «reset» στον «σχεδιασμό» της …Μια «πλημμύρα» γνώσης, την οποία στο παρελθόν έχουν επιτύχει ΜΟΝΟΝ οι Έλληνες και οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να την επαναλάβουν. Αυτήν την «ανάμνηση» έχουν οι λαοί και αυτήν ονειρεύονται να επαναληφθεί στην «Εποχή τού Υδροχόου»! …Να ξαναγίνει, από έναν Νέο «τρελό», μια Νέα ελληνικού τύπου Δωρεά!!! …Μια Δωρεά, η οποία θα φτάνει μέχρι την «κορυφή» τού Κόσμου και θα «πνίξει» τα σκληρά «παιδιά» τού Αιγόκερω! ……Μια Δωρεά που θ’ αλλάξει «εποχή»! Όπως ο Αιγόκερως έδωσε «τέλος» στη βασιλεία τού Λέοντα, έτσι ονειρεύεται η ανθρωπότητα να δώσει ο Υδροχόος «τέλος» στη βασιλεία τού Αιγόκερου.

Αυτό είναι που τρομάζει σήμερα τα παιδιά τής Βαβυλώνας τού Αιγόκερου …Τα πιο αυθεντικά παιδιά της, που είναι οι φοβεροί Σιωνιστές …Τα παιδιά των διασωθέντων της «πλημ­μύρας» —εξαιτίας τής Θείας Βούλησης— Μακκαβαίων …Οι ανθέλ­ληνες Σιωνιστές, οι οποίοι είναι εκείνοι που —λόγω νοοτροπίας— έχουν επωφεληθεί από τον αιγοκε­ρικό Χριστιανισμό πιο πολύ ακόμα κι απ’ τους ίδιους τους Χριστιανούς. Αυτοί είναι που τρέμουν στην ιδέα ότι έφτασε ο καιρός ν’ απελευ­θε­ρώσει ο Θεός τον Μέγα Υδροχόο! Αυτοί είναι που προσπα­θούν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα να προστα­τεύσουν τον τραγόμορφο Αιγόκερο από τη βέβαιη υδροχοϊκή απειλή …Οι μισέλ­ληνες Σιωνιστές, οι οποίοι προ­σπαθούν με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους να σώσουν τον σχεδιασμό που τους ευνοεί και ο οποίος είναι εις βάρος ολόκληρης της ανθρω­πότητας! …Οι «βασα­νισμένοι» «μάρτυρες» του «βασα­νισμένου» Αιγό­κε­ρου, οι οποίοι όχι μόνον «βασανί­στηκαν» από τους ΝΑΖΙ για το «καλό» μας, αλλά τώρα «ανησυχούν» και για το κλίμα τού πλανήτη! …αλλά και για την υγεία τής ανθρωπότητας! …Οι ομοεθνείς τού Σωτήρα, που, λόγω κοινής νοοτροπίας, θέλουν κι αυτοί να μας «σώσουν», διεκδικώντας βέβαια το «κατιτίς» τους.

[32]

Αυτοί στέκονται τώρα ως η τελευταία και μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα. Αυτοί είναι που έχουν κέρδος από τον εγκλωβισμό τής ανθρωπότητας στην Κόλαση …Στην Ελλάδα ΜΟΝΟΝ ελπίζει πλέον η ανθρωπότητα!!! …και γι’ αυτό της αναγνωρίζει τη μόνιμη κι απεριόριστη «πίστωση»! Από την Ελλάδα —σύμφωνα με τους μύστες— θα εκδηλωθεί η τελευταία υδροχοϊκή επίθεση στην ανθρώπινη ιστορία! …Στην Ελλάδα τού Οδυσσέα, του Προμηθέα, αλλά και του Διονύσου …Στην Ελλάδα των μοναχικών ηρώων, οι οποίοι νίκησαν τον Κάτω Κόσμο και «επέστρεψαν» ανάμεσα στους ανθρώπους … Η Ελλάδα τους σταμάτησε κάποτε με τους Περσικούς Πολέμους και ίδια μπορεί να το επαναλάβει και σήμερα! Κατά «σύμπτωση» η σύγχρονη Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου και είναι μια «υδρία» που πλέον «ξεχειλίζει» όχι μόνον από οικονομικά προβλήματα αλλά και από γνώση! …Κατά «σύμπτωση» —επίσης—, στις ημέρες μας, ο φοβερός και τρομερός Άρχων τού Κόσμου, ο Πλούτωνας, αφού έκανε «ρημαδιό» τον Αιγόκερω, «μπαίνει» επιτέλους στον Υδροχόο! Αυτοί, οι οποίοι μέχρι τώρα έλεγχαν τα «καύσιμα» και το «τιμόνι» τής ανθρωπότητας, είναι πλέον βέβαιο ότι θα χάσουν τη μάχη τής επιλογής τού τελικού «προορισμού» της.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου