Ξεκινά γεωτρήσεις η Exxon Mobil νοτιοδυτικά της Κρήτης σε δέκα στόχους. Δικαίωση του καθηγητή Α. Φώσκολου. Τι έχουν να πουν τώρα όλοι οι κυβερνώντες που τον χλεύαζαν; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ξεκινά γεωτρήσεις η Exxon Mobil νοτιοδυτικά της Κρήτης σε δέκα στόχους. Δικαίωση του καθηγητή Α. Φώσκολου. Τι έχουν να πουν τώρα όλοι οι κυβερνώντες που τον χλεύαζαν; (Video)

  «Οι στόχοι είναι δέκα τεράστιοι κοραλλιογενείς ύφαλοι γεμάτοι με βιογενές φυσικό αέριο σε βάθος 4500 μέτρων από τον πυθμένα της θάλασσας, ...

 






«Οι στόχοι είναι δέκα τεράστιοι κοραλλιογενείς ύφαλοι γεμάτοι με βιογενές φυσικό αέριο σε βάθος 4500 μέτρων από τον πυθμένα της θάλασσας, ο καθένας μεγαλύτερος από το μεγάλο αιγυπτιακό κοίτασμα Zohr».

 

«Τα συγκεκριμένα κοιτάσματα θα δίνουν φυσικό αέριο για τα επόμενα 100 χρόνια και η Ελλάδα, πέραν της κάλυψης των δικών της αναγκών, θα καταστεί σημαντικός εξαγωγικός παράγων συμβάλλοντας στην ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης».

 

Μετά από δεκαετίες επιμονής του καθηγητή για την ύπαρξη των τεράστιων αυτών κοιτασμάτων, αλλά και χλευασμού των κυβερνώντων προς το μέρος του λέγοντας τότε ότι όλα αυτά ήταν παραμύθια, πλέον η Exxon Mobil θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα θαλάσσια τεμάχια 11 και 12 νοτιοδυτικής Κρήτης. Άραγε τι έχουν να πουν τώρα όλα τα παπαγαλάκια που τον χλεύαζαν…;

Στη συνέντευξή που παραχώρησε ο ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη, σχολιάζει την επίσημη πλέον πρόθεση του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα θαλάσσια τεμάχια 11 και 12 νοτιοδυτικής Κρήτης.

Όπως αναφέρει οι στόχοι είναι δέκα τεράστιοι κοραλλιογενείς ύφαλοι γεμάτοι με βιογενές φυσικό αέριο σε βάθος 4500 μέτρων από τον πυθμένα της θάλασσας, ο καθένας μεγαλύτερος από το μεγάλο αιγυπτιακό κοίτασμα Zohr.

Πρόκειται για ενεργειακό ισοδύναμο με 65 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα κοιτάσματα θα δίνουν φυσικό αέριο για τα επόμενα 100 χρόνια και η Ελλάδα, πέραν της κάλυψης των δικών της αναγκών, θα καταστεί σημαντικός εξαγωγικός παράγων συμβάλλοντας στην ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης την οποία θα έχει την δυνατότητα να τροφοδοτεί με 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Υπολογίζει την αξία των κοιτασμάτων μεταξύ $4,5- $6 τρισ με περισσότερα από $1 τρισ έσοδα για το ελληνικό κράτος, ενώ η ανάπτυξη των κοιτασμάτων θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Τα κοιτάσματα δημιουργήθηκαν πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή πριν ακόμη αναδυθεί η Κρήτη, σωρεύοντας αυτήν την τεράστια βιομάζα που αναπτύχθηκε στην Ελληνική Τάφρο και τις τάφρους των Πτολεμαίου, του Πλινίου και του Στράβωνα και επίσης στην Τάφρο του Αναξίμανδρου και στην Κύπρο στην Τάφρο του Ερατοσθένη.




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου