Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για επίτευξη ποσοστού εμβολιασμού 90% κατά του καρκίνου με αμφιλεγόμενα εμβόλια… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για επίτευξη ποσοστού εμβολιασμού 90% κατά του καρκίνου με αμφιλεγόμενα εμβόλια…

  Τα μέτρα για την επίτευξη αυτών των στόχων περιλαμβάνουν  την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη γι...

 






Τα μέτρα για την επίτευξη αυτών των στόχων περιλαμβάνουν την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη για τον εντοπισμό μη εμβολιασμένων και «ισχυρά ηλεκτρονικά μητρώα εμβολιασμού»… 

 

Τα σχέδια της ΕΕ για την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού και των «κενών εμβολιασμού» υποδεικνύουν ότι ο επόμενος άμεσος ή έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι επικείμενος προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμού έως το 2030.

 

Πηγή: Report 24

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο ΠΟΥ αναμένει ότι τα κρούσματα καρκίνου θα αυξηθούν κατά ένα απίστευτο 77 τοις εκατό έως το 2050. «Γιατί;» σκέφτεται ο κριτικός παρατηρητής, όχι χωρίς κυνισμό. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή της ΕΕ δημοσίευσε μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη «καρκίνων που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια». Για παράδειγμα, θα πρέπει να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού 90 τοις εκατό για τα κορίτσια με τα αμφιλεγόμενα εμβόλια HPV, τα οποία σχετίζονται με σοβαρές παρενέργειες.

Η ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γερμανία αναφέρει:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τα κράτη της ΕΕ στις προσπάθειές τους να αποτρέψουν τον καρκίνο μέσω εμβολιασμών. Έχει υιοθετήσει μια σύσταση που επικεντρώνεται στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού για δύο σημαντικά εμβόλια κατά των ιογενών λοιμώξεων που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, τον ιό των ανθρώπινων  θηλωμάτων  (HPV) και  τον ιό της ηπατίτιδας Β  (HBV). Τα ποσοστά εμβολιασμού θα πρέπει επίσης να παρακολουθούνται καλύτερα. Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ  Στέλλα Κυριακίδη  δήλωσε: « Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Κάθε χρόνο, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας σκοτώνει 14.000 ζωές στην ΕΕ και αναφέρονται 16.000 νέες λοιμώξεις από ηπατίτιδα Β. Τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μας προσφέρουν μια ιστορική ευκαιρία να νικήσουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλους καρκίνους που προκαλούνται από αυτούς τους ιούς.»

 

Όσον αφορά τον HPV, η ΕΕ θέλει να επιτύχει ποσοστό εμβολιασμού κατά του HPV 90% για τα κορίτσια έως το 2030 και ταυτόχρονα να εμβολιάσει σημαντικά περισσότερα αγόρια (δεν έχει ακόμη καθοριστεί συγκεκριμένη ποσόστωση). Τα μέτρα για την επίτευξη αυτών των στόχων περιλαμβάνουν την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη για τον εντοπισμό κενών (= μη εμβολιασμένοι;) και «ισχυρά ηλεκτρονικά μητρώα εμβολιασμού». Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει περισσότερο «εκπαιδευτικό έργο». Για την ΕΕ αυτό σημαίνει: λογοκρισία αρνητικών πληροφοριών – με όρους ΕΕ: ​​καταπολέμηση του «ψευδούς και της παραπληροφόρησης».

Πρώτο σκάνδαλο σε κλινικές μελέτες

Υπάρχει κάποια πληροφορία για αυτούς τους εμβολιασμούς που θα έπρεπε ίσως να μείνει μυστική για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διάθεση για εμβολιασμό; Ναί. Το Report24 αναφέρθηκε το 2022 σχετικά με την αμφισβητήσιμη αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά του HPV και τις σοβαρές παρενέργειες που συνδέονται με αυτόν: Μια άλλη καταστροφή εμβολιασμού; Υπήρξε μια τεράστια αύξηση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μετά τους εμβολιασμούς κατά του HPV

Παραδόξως, οι χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού με το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο HPV, το Gardasil από τη Merck, εξακολουθούσαν να έχουν μια ταχεία αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου. Υπάρχουν ήδη δικηγόροι στις ΗΠΑ που εκπροσωπούν δημόσια τους ενάγοντες κατά της Merck , η οποία, αφού εμβολιάστηκε, εμφάνισε τον ίδιο τον καρκίνο που στην πραγματικότητα ήθελαν να αποφύγουν - πιθανώς μέσω του εμβολιασμού.

Αυτό μπορεί να είναι ανέκδοτο. Στην πραγματικότητα, οι κλινικές μελέτες για το εμβόλιο είχαν πάντα έντονη κριτική : στην ομάδα εικονικού φαρμάκου δεν δόθηκε απλώς αλατούχο διάλυμα, αλλά το αμφιλεγόμενο έκδοχο άμορφο θειικό υδροξυφωσφορικό αργίλιο (AAHS) προστέθηκε στο διάλυμα , αν και αυτό μείωσε την ερμηνευτικότητα της μελέτης. Αποτελέσματα. Οι κρίσιμοι παρατηρητές άρχισαν να υποψιάζονται ότι προσπαθούσαν να καλύψουν τις ελλείψεις του παρασκευάσματος: στην πραγματικότητα, υπήρχαν παρενέργειες τόσο στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου όσο και στην ομάδα του εμβολίου, επομένως ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι το εμβόλιο ήταν το ίδιο σίγουρο με ένα «αβλαβές» εικονικό φάρμακο. Αλλά ποια θα ήταν η σύγκριση με ένα πραγματικά αβλαβές αλατούχο διάλυμα ως εικονικό φάρμακο; Τα ανοσοενισχυτικά αλουμινίου πάντα επικρίθηκαν για την πρόκληση ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Παρεμπιπτόντως, ήταν ο Peter Doshi που εξέφρασε έντονη κριτική στο BMJ το 2019 υπό το φως των νέων ευρημάτων σχετικά με αυτήν την εξαιρετικά αμφισβητήσιμη μεθοδολογία. Ήταν επίσης ο Doshi που αργότερα ανέλυσε κριτικά τις κλινικές μελέτες του εμβολίου Covid. Είναι κυρίως οι ίδιοι διαφωτιστές που καταγγέλλουν επανειλημμένα τα ίδια παράπονα, αλλά δεν ακούγονται αρκετά.

Πιστεύουμε ότι η παράλειψη οποιασδήποτε αιτιολόγησης για την επιλογή της ομάδας ελέγχου που περιέχουν AAHS σε άρθρα περιοδικών αντιπροσωπεύει μια μορφή ελλιπούς αναφοράς (με σημαντικές μεθοδολογικές λεπτομέρειες) και ότι η αιτιολόγηση πρέπει να παρέχεται. Πιστεύουμε επίσης ότι η χρήση του όρου «εικονικό φάρμακο» για να περιγράψει έναν ενεργό παράγοντα σύγκρισης, όπως το AAHS, περιγράφει ανακριβώς το σκεύασμα που έλαβε η ομάδα ελέγχου και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό σφάλμα που πρέπει να διορθωθεί. Όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να λάβουν ένα «εικονικό φάρμακο» (το οποίο γενικά ορίζεται ως «αδρανής»[10,11] ή «αδρανής»[4] ουσία) χωρίς να ενημερωθούν για τυχόν μη αδρανή συστατικά της ομάδας ελέγχου έγχυση ενημερώθηκαν, αυτό εγείρει επίσης ηθικά ερωτήματα σχετικά με τη διεξαγωγή της μελέτης.

P. Doshi, 2019

Νευρολογικές διαταραχές, αυτοάνοσα νοσήματα

Εκτός από τους φόβους ότι ο εμβολιασμός κατά του HPV θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο αλλοιώσεων και τελικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό HPV, υπάρχει μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία για περαιτέρω παρενέργειες του υποτιθέμενου αβλαβούς εμβολίου στην επιστημονική βιβλιογραφία. Οι Epoch Times ανέφεραν σε μια σειρά άρθρων σχετικά με μεγάλες μελέτες που βρήκαν σοβαρές νευρολογικές διαταραχές και αυτοάνοσες ασθένειες που συνδέονται με το εμβόλιο HPV:

·      Μια μελέτη στη Δανία σε 79.102 γυναίκες και 16.568 άντρες διαπίστωσε ότι τα εμβόλια HPV αυξάνουν σημαντικά τη συχνότητα σοβαρών διαταραχών του νευρικού συστήματος . Το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS) και το σύνδρομο σύνθετου περιφερειακού πόνου (CRPS) ταξινομήθηκαν ως «σίγουρα συνδεδεμένα» με τον εμβολιασμό κατά του HPV.

·      Μια μεγάλη μελέτη στη Δανία και τη Σουηδία σε σχεδόν 300.000 κορίτσια βρήκε σημαντική συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του HPV και αυξημένης συχνότητας εμφάνισης του συνδρόμου Bechet (αναλογία 3,37), της νόσου του Raynaud (1,67) και του διαβήτη τύπου 1 (1,29).

·      Σε μια μεγάλη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 3 εκατομμύρια γυναίκες από τη Δανία και τη Σουηδία ηλικίας 18 έως 44 ετών, εντοπίστηκαν επτά ανεπιθύμητες ενέργειες με στατιστικά σημαντικό αυξημένο κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό HPV: θυρεοειδίτιδα Hashimoto, κοιλιοκάκη, ερυθηματώδης λύκος, χυδαίος πέμφιγας, νόσος του Addison, νόσος του Raynaud και εγκεφαλίτιδα, μυελίτιδα ή εγκεφαλομυελίτιδα.

·      Μια γαλλική μελέτη του 2017 στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2,2 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια βρήκε στοιχεία 3,78 φορές αυξημένου κινδύνου για σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) . Μια αμερικανική μελέτη του 2011 βρήκε σχεδόν δυόμισι έως δέκα φορές αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης GBS εντός έξι εβδομάδων από τον εμβολιασμό με Gardasil.

Ο εμβολιασμός είναι επίσης μερικές φορές ύποπτος για μείωση της γονιμότητας .

Αποφυγή του καρκίνου μέσω του εμβολιασμού; Αυτό είναι κατάφωρα παραπλανητικό

Τώρα κάθε αποτελεσματικό δραστικό συστατικό έχει και παρενέργειες. Αλλά ο εμβολιασμός λειτουργεί πραγματικά; Αυτό είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να πούμε: Δεν υπάρχει μόνο ένας ιός HP, αλλά μάλλον πολλά στελέχη, από τα οποία τα διαθέσιμα εμβόλια καλύπτουν μόνο εκείνα τα λίγα που υπάρχουν επί του παρόντος ύποπτα ότι προάγουν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ορισμένους άλλους τύπους καρκίνου.

Ο συχνά διαδεδομένος ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο είναι παραπλανητικός και επικίνδυνος, επειδή οι άνθρωποι παρασύρονται σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ο καρκίνος είναι πάντα μια πολυπαραγοντική ασθένεια. Μερικές ενέσεις δεν απαλλάσσουν τους ανθρώπους από την ευθύνη να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να αποφύγουν τα δηλητήρια και τις βλαβερές επιδράσεις και να φροντίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το σώμα τους. Ακόμη και ένα αποτελεσματικό εμβόλιο HPV δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο ισχυρισμός του Κυριακίδη ότι η ασθένεια μπορεί να «κατακτηθεί» με εμβολιασμούς είναι λοιπόν πλήρης ανοησία.

Ανασκόπηση: Οι κατασκευαστές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά τους - η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα είναι ασαφής

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα πραγματικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι στην πραγματικότητα λίγα. Τα αποτελέσματα ανεξάρτητης μελέτης που εξετάζουν τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα των παρασκευασμάτων θα ήταν σημαντικά εδώ. Όμως λείπουν πειστικά στοιχεία. Soliman et al. 2021 σε μια ανασκόπηση:

Συνοπτικά, η βιβλιογραφία που αξιολογήθηκε σε αυτή την εργασία ταξινομεί τα εμβόλια Gardasil® HPV ως ασφαλή και αποτελεσματικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από τις 30 μελέτες που αξιολογήσαμε, το 60% αποκάλυψε μικρή έως σημαντική συμμετοχή από τους ίδιους τους κατασκευαστές εμβολίων. Επειδή πρόκειται για νέα εμβόλια, η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και οι σχετικές μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν. Ωστόσο, πολλές από τις μελέτες ανέφεραν ανησυχητικές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ναυτία, πυρετός, κοιλιακό άλγος, πονοκέφαλος και αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, μερικές από τις οποίες οδήγησαν σε παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο. Δεδομένου ότι αυτά τα εμβόλια ενδείκνυνται κυρίως για παιδιά, μπορεί να είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθούν πιο εις βάθος αναλύσεις της σοβαρότητας και του επιπολασμού αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών, κατά προτίμηση χωρίς παρέμβαση από τους κατασκευαστές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν αυτά τα εμβόλια πρόκειται να χορηγηθούν επίσης σε έγκυες γυναίκες και σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Επιπλέον, όλες οι μελέτες που εξετάσαμε ανέφεραν κάποιο επίπεδο αποτελεσματικότητας, ακόμη και αν διέφεραν σημαντικά ως προς τους καθοριστικούς παράγοντες της αποτελεσματικότητας ή τα τελικά σημεία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καθιερωθεί μια καθολική αξία και, το πιο σημαντικό, ένας ενιαίος ορισμός της αποτελεσματικότητας, ιδίως για τα εμβόλια που προορίζονται για την πρόληψη του καρκίνου.

Ενημέρωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων HPV: Εστίαση στο Gardasil

Συνοπτικά: Οι ίδιοι οι κατασκευαστές συμμετείχαν κυρίως στις μελέτες που βρήκαν αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, δεν υπάρχει σταθερός ορισμός αυτής της «αποτελεσματικότητας». Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να γίνει καμία δήλωση σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα. Παρά τη συμμετοχή των κατασκευαστών, αυτές οι μελέτες δείχνουν ήδη παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων τα εμβολιασμένα άτομα έπρεπε μερικές φορές να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακούγεται αυτό ότι πρέπει να στοχεύσουμε στον πλήρη εμβολιασμό με αυτά τα εμβόλια;

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ήταν επίσης εγκληματικός εδώ

Ας ελπίσουμε ότι τα χρόνια της Corona θα λειτουργήσουν ως ανοιχτόχρωμα μάτια για τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα. Το συμφέρον της φαρμακοβιομηχανίας δεν είναι να θεραπεύει τους ανθρώπους ή να τους προστατεύει αποτελεσματικά από ασθένειες. Αφορά οικονομικά συμφέροντα. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι ακόμη και τα άχρηστα προϊόντα πετιούνται στην αγορά αρκεί να βρουν άπειρους αγοραστές.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποδείξει επαρκώς ότι η ασφάλεια των φαρμάκων δεν είναι τόσο σημαντική για αυτές όσο ισχυριζόταν πάντα. Επομένως, κάθε άτομο πρέπει να μπορεί να αποφασίζει μόνος του ανά πάσα στιγμή εάν θέλει να εναποθέσει τις ελπίδες του στην αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου ή αν δεν θέλει να αναλάβει τον κίνδυνο παρενεργειών και αντ' αυτού να βασίζεται στη φυσική πρόληψη του καρκίνου (π.χ. υγιεινός τρόπος ζωής και υγιεινή διατροφή). Οτιδήποτε άλλο θα ήταν απάνθρωπο και αντίθετο στα θεμελιώδη δικαιώματα. Οι εμβολιασμοί κατά του HPV γίνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους: πρέπει να εναπόκειται στους γονείς να αποφασίσουν για το συμφέρον του παιδιού τους. Φυσικά, η ευθύνη των νόμιμων κηδεμόνων περιλαμβάνει επίσης τη λήψη ολοκληρωμένων πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους των θεραπειών.

Νέοι πίνακες ελέγχου εμβολιασμού έως το τέλος του 2024

Δυστυχώς, τα σχέδια της ΕΕ για την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού και των «κενών εμβολιασμού» υποδεικνύουν ότι ο επόμενος άμεσος ή έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι επικείμενος προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμού έως το 2030. Έτσι ανακοινώνεται:

Η Επιτροπή θα υποστηρίξει επίσης τις εργασίες για  τη βελτίωση της επιτήρησης σε ολόκληρη την ΕΕ  , ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) θα αναπτύξει έναν νέο πίνακα ελέγχου των εθνικών ποσοστών εμβολιασμού HPV και HBV έως το τέλος του 2024 για να παρέχει μια καλύτερη επισκόπηση της κατάστασης.

 

Οι επόμενοι πίνακες εμβολιασμού – η επόμενη πίεση εμβολιασμού; Τι θα συμβεί αν τα ποσοστά παραμείνουν πολύ χαμηλά;

Τα χρόνια της Corona έδειξαν ότι όποιος θέτει την υγεία του στα χέρια των ευρωκρατών που ελέγχονται από το λόμπι είναι καταδικασμένος. Η καλύτερη υγειονομική περίθαλψη είναι και παραμένει προσωπική ευθύνη: Όπως κάθε άτομο είναι ελεύθερο να εμβολιάσει τον εαυτό του ή τους απογόνους του, ο καθένας πρέπει πάντα να είναι ελεύθερος να αρνηθεί έναν εμβολιασμό για τον εαυτό του ή το παιδί του. Τελικά, ο καθένας πρέπει να ζει στο σώμα του: Δυστυχώς, δεν μπορείτε να μεταφέρετε τη ζημιά που προκλήθηκε από τον εμβολιασμό σας στα προσωπικά στοιχεία που σας έχουν δώσει μέσω των καμπανιών και των κανονισμών τους...



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου