Ο Πύργος της Βαβέλ… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Πύργος της Βαβέλ…

  Περαστικά μας, 9δις + χωρίς αυτά πραγματικά να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας μας ή να αποτελέσουν έναυσμα για την ανάπτυξη της εγχώριας β...

 







Περαστικά μας, 9δις + χωρίς αυτά πραγματικά να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας μας ή να αποτελέσουν έναυσμα για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανία όπως έξυπνα κάνει η Τουρκία.

 

Ποτέ δεν υπήρξε μακροχρόνιος σχεδιασμός αγορών με βάση μια σχεδιασμένη εθνική στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της χώρας. Δισεκατομμύρια απο τα χρήματα των πολιτών κατέληξαν σε τσέπες τρίτων χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν τίποτα ούτε στην άμυνα αλλά ούτε και στην εθνική μας οικονομία.

 

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρυπίδης

 

Κάπως έτσι έχουν σχεδιαστεί διαχρονικά τα εξοπλιστικά μας και όχι μόνο προγράμματα.

 

Οι μόνοι που «πλήρωσαν» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όλοι οι υπόλοιποι σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν κλήθηκαν ποτέ να δώσουν εξηγήσεις.

 

Ενδιαφέρον εδώ θα είχε να γίνει και ένας έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων για να εξηγήσουν ευρώ-ευρώ πως αυτά προέκυψαν...

 

Επίσης ποτέ δεν υπήρξε μακροχρόνιος σχεδιασμός αγορών με βάση μια σχεδιασμένη εθνική στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της χώρας.

 

Δισεκατομμύρια απο τα χρήματα των πολιτών κατέληξαν σε τσέπες τρίτων χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν τίποτα ούτε στην άμυνα αλλά ούτε και στην εθνική μας οικονομία. (Αυτό που ακριβώς πέτυχε η Τουρκία τα τελευταία 10 χρόνια)

 

Τα τσιράκια, που παριστάνουν τους ηγέτες στο εσωτερικό, ποτέ δεν τόλμησαν να δημιουργήσουν ένα συμβούλιο εθνικής ασφαλείας ως θεσμό με αδιάβλητες διαδικασίες στελεχωμένο με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό αξιοκρατικά επιλεγμένο που (όντως) διαθέτει η χώρα, ικανό να παράξει μακροχρόνια εξωτερική πολιτική προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

 

Σήμερα άλλος ένας πολιτικός νάνος - γόνος, βγήκε για να μας πει δήθεν ότι νοιάστηκε για την Άμυνα της χώρας και θα αγοράσει τα F-35 κοντά στα 9δις.

 

Ένα αεροσκάφος που σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στην κατηγορία value for money οπλικών συστημάτων και δεν βρίσκει καμία εφαρμογή στο σημερινό δόγμα των Ε.Δ.

 

Ένα αεροσκάφος που οι ίδιοι οι Αμερικανοί το θεωρούν πολύ ακριβό και παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 15 χρόνια απο τότε που κυκλοφόρησε, δεν κατάφερε να λύσει πολύ σοβαρά προβλήματα σύμφωνα με την έκθεση του GAO.

 

Σημείωση: Όπου διαβάσετε το επιχείρημα πως με την αγορά των F-35 η χώρα μας μπήκε στο κλαμπ των χωρών που διαθέτουν αεροσκάφος 5ης γενιάς να ξέρετε δυο πράγματα:

 

1. Ή τα παίρνουν ή

2. Λειτουργούν ως χρήσιμοι ηλίθιοι

 

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε πως για τα F-35 δεν γνωρίζουμε αν θα προμηθευτούμε και τα αντίστοιχα οπλα καθώς και ποια θα μας αποδεσμεύσουν οι ΗΠΑ. Συνεπώς ο ΠΘ θέλει να μας πουλήσει πως είναι επιτυχία που θα ακριβοπληρώσουμε τα άοπλα προβληματικά αεροσκάφη.

 

Επίσης μας μίλησε για την επιτυχία του να πάρουμε δήθεν «δωρεάν» πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ.

 

Επειδή μόνο οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι μας παραχωρούν κάτι δωρεάν πάμε να δούμε πόσο δωρεάν θα μας κοστίσουν αυτά που αυτοί θέλουν να μας φορτώσουν χωρίς αυτό να σημαίνει πως εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Θα δώσω μόνο ένα παράδειγμα με βάση τα 4 πλοία που θα μας παραχωρήσουν οι ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο πλοίο (LCS) παράκτιας άμυνας έχει κόστος συντήρησης 26εκ / έτος / πλοίο...δεν το λες και δωρεάν + το κόστος εκπαίδευσης των πληρωμάτων.

 

Επίσης το παρατσούκλι που οι ίδιοι οι Αμερικανοί ναύαρχοι έχουν δώσει είναι Little Crappy Ship.

 

Οι λόγοι...

 

Δεκάδες προβλήματα που ποτέ δεν κατάφεραν να λύσουν επι της ουσίας (υπάρχει ένα αμερικανικό άρθρο αλλά και η έκθεση του GAO που θα τρίβεται τα μάτια σας με τα περιστατικά που έχουν συμβεί) γεγονός που οδήγησε στα πληρώματα τους να κάνουν καριέρα τα περισσότερα χρόνια σε λιμάνια για επισκευές, παρά σε πραγματικές αποστολές. Αυτός είναι και ο λόγος που το ναυτικό των ΗΠΑ αναγκάστηκε να μειώσει τον αριθμό των πλοίων που τελικά θα παραλάβει.

 

Τα δε οπλικά τους συστήματα τα οποία δεν γνωρίζουμε ποια τελικά θα μας αφήσουν είναι μικρής εμβέλειας και μάλλον τα σκάφη αυτά θα αποτελούν στόχους παρά πλοία ουσιαστικής αποτροπής ικανά να δώσουν αξιόπιστα μάχη στο Αιγαίο.

 

Περαστικά μας λοιπόν, 9δις + χωρίς αυτά πραγματικά να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας μας ή να αποτελέσουν έναυσμα για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανία όπως έξυπνα κάνει η Τουρκία.

 

Στη φώτο: Ο Πύργος της Βαβέλ. Όπου βλέπετε νούμερα φανταστείτε μια ιστορία που κάποιοι ήθελαν να μας πουλήσουν κάτι και οι δικοί μας πρόθυμοι το δέχτηκαν με χαρά για να το πουλήσουν ως επιτυχία στους φτωχούς Ιθαγενείς αυτής της Μπανανίας.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου