Κλινικοί ψυχολόγοι στις Η.Π.Α προειδοποιούν: «Αυξανόμενες ανησυχίες για τους δεσμούς μεταξύ των τρanσέxουal και της βίας» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κλινικοί ψυχολόγοι στις Η.Π.Α προειδοποιούν: «Αυξανόμενες ανησυχίες για τους δεσμούς μεταξύ των τρanσέxουal και της βίας»

  Η αύξηση των μαζικών πυροβολισμών από άτομα με σύγχυση ως προς το φύλο προκαλεί ανησυχία για το «εκρηκτικό κοκτέιλ» των προβλημάτων ψυχική...

 





Η αύξηση των μαζικών πυροβολισμών από άτομα με σύγχυση ως προς το φύλο προκαλεί ανησυχία για το «εκρηκτικό κοκτέιλ» των προβλημάτων ψυχικής υγείας και των χημικών ουσιών που αλλάζουν το σώμα. Ας διαβάσουμε αυτές τις προειδοποιήσεις εδώ στην Ελλάδα, εφόσον αποφασίσουμε να «προοδεύσουμε», καθώς ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για επέκταση των «δικαιωμάτων» που θα νομοθετήσει η Βουλή σύντομα και για τα trans άτομα…

 

«Οι ορμόνες αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου…Και αν αλλάξετε τη χημεία του εγκεφάλου, μπορεί απλώς να αλλάξετε συμπεριφορά». Οι ορμονικές θεραπείες που αλλάζουν τον εγκέφαλο που χρησιμοποιούνται σε προσπάθειες αλλαγής του φύλου μπορεί να είναι αυτό που οδηγεί σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης trantifa (ένας συνδυασμός «trans» και «Antifa») που φαίνεται να ενθαρρύνουν τη βία προς τους ανθρώπους που ονομάζουν ως «τρανσφοβικούς»…

 

 

Πηγή: The Epoch Times

Της Darlene McCormick Sanchez

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Τα ζητήματα ψυχικής υγείας που εκδηλώνονται με σύγχυση των φύλων, σε συνδυασμό με ισχυρές ορμόνες διασταυρούμενων φύλων, μπορεί να είναι συνταγή για βία, είπαν ορισμένοι ειδικοί στις Η.Π.Α, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά βίας από τρανσέξουαλ.

Από το 2018, πέντε άτομα που αναγνωρίστηκαν ως τρανσέξουαλ ή είχαν σύγχυση φύλου έχουν προχωρήσει σε δολοφονίες σε σχολεία και επιχειρήσεις. Οι αρχές καθυστερούν ολοένα και περισσότερο να επιβεβαιώσουν τις λεγόμενες ταυτότητες και κίνητρα φύλου σε περιπτώσεις όπως αυτές.

Όταν αποκαλύφθηκαν οι «ταυτότητες φύλου» των πυροβολητών, ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα και σχολιαστές έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι άνθρωποι που προσδιορίζονται ως τρανς και εκείνοι που λένε ότι δεν είναι ούτε άνδρες ούτε γυναίκες αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό των πυροβολητών.

Αλλά οι αριθμοί δείχνουν ένα ανησυχητικό μοτίβο.

Ο μαζικός πυροβολισμός ορίζεται από το Κέντρο Έρευνας για την Πρόληψη του Εγκλήματος ως η δολοφονία τεσσάρων ή περισσότερων ανθρώπων σε ένα περιστατικό που δεν σχετίζεται με συμμορίες ή ναρκωτικά.

Από τους 37 μαζικούς πυροβολισμούς από το 2018 έως το 2023, οι δύο πραγματοποιήθηκαν από άτομα με σύγχυση φύλου, σύμφωνα με τον John Lott, πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας για την Πρόληψη του Εγκλήματος. Τρεις επιπλέον πυροβολισμοί πραγματοποιήθηκαν από άτομα με σύγχυση φύλου που είχαν ως αποτέλεσμα λιγότερα από τέσσερα θύματα.

Η υπόθεση που έχει δεχτεί τον πιο έντονο έλεγχο των μέσων ενημέρωσης είναι αυτή της 28χρονης Audrey Hale, η οποία έκανε ένα ξεφάντωμα δολοφονίας στο Covenant School στο Νάσβιλ τον Μάρτιο του 2023.

Σκότωσε τρία 9χρονα και τρεις ενήλικες προτού η αστυνομία την πυροβολήσει και τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μητροπολιτικού Νάσβιλ, Τζον Ντρέικ, η κυρία Χέιλ αναγνωρίστηκε ως «τρανς άνδρας».




Η Audrey Hale δείχνει ένα όπλο μέσα στο Covenant School στο Νάσβιλ στις 27 Μαρτίου 2023. (Αστυνομικό Τμήμα του Νάσβιλ μέσω The Epoch Times)

 

Δέκα μήνες μετά την αποτρόπαια πράξη, μια σαφής εικόνα του κινήτρου της κυρίας Χέιλ παραμένει ασαφής. Οργανώσεις μέσων ενημέρωσης έχουν καταθέσει μηνύσεις ζητώντας να δουν τα ημερολόγιά της, τα οποία εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία.

Μετά τα περισσότερα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών, οποιαδήποτε γραπτά που υποδηλώνουν κίνητρο δημοσιοποιούνται γρήγορα, είπε ο κ. Λοτ.

Τελικά, τρεις σελίδες από αυτό που επιβεβαίωσε η αστυνομία ότι ήταν το ημερολόγιο της κυρίας Χέιλ διέρρευσαν στον σχολιαστή των μέσων ενημέρωσης Στίβεν Κράουντερ, ο οποίος δημοσίευσε τα γραπτά στο διαδίκτυο. Οι σελίδες περιείχαν ρατσιστικές συκοφαντίες εναντίον λευκών ανθρώπων. Η κυρία Χέιλ ήταν λευκή.

Εκτός από την Audrey Hale, υπήρχε ο Anderson Lee Aldrich, ένας άνθρωπος που προσδιορίζεται ως μη δυαδικός. Καταδικάστηκε σε περισσότερα από 2.000 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης LGBT στο Κολοράντο Σπρινγκς το 2022.

Οι άλλοι τρεις πυροβολισμοί με λιγότερα από τέσσερα θύματα περιλαμβάνουν ένα περιστατικό τον Ιανουάριο στο συγκρότημα Perry Middle School and High School στο Perry της Αϊόβα, στο οποίο εμπλέκεται ένας 17χρονος που φέρεται να χρησιμοποίησε το hashtag «φύλο-ρευστό» για να περιγράψει τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. .

Στις 4 Ιανουαρίου πυροβόλησε θανάσιμα έναν μαθητή της έκτης τάξης και τραυμάτισε άλλους έξι προτού αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την αστυνομία της Αϊόβα. Ο διευθυντής Dan Marbuger πέθανε από τα τραύματά του 10 ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Το 2018, μια γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως άνδρας σκότωσε τρεις συναδέλφους της και τραυμάτισε άλλους τρεις έξω από μια αποθήκη Rite Aid στο Aberdeen του Μέριλαντ, προτού αυτοπυροβοληθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Και σε έναν πυροβολισμό το 2019, η 17χρονη Maya "Alec" McKinney, μια γυναίκα που ταυτίστηκε ως άνδρας, ήταν ένας από τους δύο μαθητές του Κολοράντο που κατηγορήθηκαν σε πυροβολισμό που σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε οκτώ σε ένα ναυλωμένο σχολείο Highlands Ranch κοντά στο Ντένβερ. Η κυρία McKinney καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 13 ετών και άνω που αναγνωρίζονται ως τρανς στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια, ή το 0,6 τοις εκατό αυτού του πληθυσμού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Williams για τον Σεξουαλικό Προσανατολισμό και την Ταυτότητα Φύλου και Δημόσια Πολιτική.

Και παρόλο που το 0,6 τοις εκατό του πληθυσμού 13 ετών και άνω αναγνωρίζεται ως τρανς, το 5,4 τοις εκατό των μαζικών πυροβολισμών τα τελευταία χρόνια αφορούσαν άτομα με σύγχυση φύλου.





Η αστυνομία απαντά σε πυροβολισμό στο γυμνάσιο Perry στο Perry της Αϊόβα, στις 4 Ιανουαρίου 2024. (Andrew Harnik/AP Photo)

Γλώσσα της βίας

Δεν είναι ο κανόνας για όσους υποφέρουν από δυσφορία φύλου να διαπράττουν βία, σύμφωνα με την Κάθι Πλατάνι, η οποία διευθύνει την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσιμου Περιστατικού του Νοτιοδυτικού Οχάιο.

Ωστόσο, η κοινωνία δεν πρέπει να αγνοεί την τάση της κλιμάκωσης της βίας, είπε στους The Epoch Times.

«Οι ορμόνες αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου», είπε η κ. Πλατάνη, που είναι κάτοχος διδακτορικού στην κλινική ψυχολογία. «Και αν αλλάξετε τη χημεία του εγκεφάλου, μπορεί απλώς να αλλάξετε συμπεριφορά».

Οι ορμονικές θεραπείες που αλλάζουν τον εγκέφαλο που χρησιμοποιούνται σε προσπάθειες αλλαγής του φύλου μπορεί να είναι αυτό που οδηγεί σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης trantifa (ένας συνδυασμός «trans» και «Antifa») που φαίνεται να ενθαρρύνουν τη βία προς τους ανθρώπους που ονομάζουν ως «τρανσφοβικούς».

Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω πρόσφατο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κέρδισε περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές.

Το θέμα του βίντεο φαίνεται να είναι ένας άνδρας ντυμένος γυναικεία και φαίνεται να απειλεί με άβολα μια μαζική δολοφονία. Η λεζάντα του βίντεο γράφει: «Αν οι τρανσφοβικοί συνεχίζουν να υφίστανται για τις αδερφές μου, θα αρχίσω να ακούγομαι σαν τον Άνακιν».

Το άτομο συγχρονίζει με τον ήχο της παραδοχής του χαρακτήρα του Star Wars, Anakin Skywalker, ότι σκότωσε έναν πληθυσμό ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν την οργή τους για τη δημοσίευση για το φαινομενικά ανθρωποκτονικό αίσθημα.

Αλλά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αυτή υποδηλώνουν ότι η τιμωρία είναι δικαιολογημένη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναταραχές και βία, είπαν ειδικοί στους The Epoch Times.

Εάν εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν γεννηθεί σε λάθος σώματα δεν βρουν αποδοχή από τους φίλους ή την οικογένεια, μπορεί να πυροδοτήσει αισθήματα δυσαρέσκειας, είπε η κ. Πλατάνη.

«Θέλουν να ανταποδώσουν στον κόσμο είτε τους εκφοβίζουν είτε τους αποδοκιμάζουν είτε τους εγκαταλείπουν εντελώς. Και έτσι κάνουν μια δήλωση», είπε.

«Από τη στιγμή που νιώσεις ανάφλεξη από αυτό και είσαι ήδη θυμωμένος με τον κόσμο, αυτή είναι μια τέλεια καταιγίδα».




Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν τα παιδιά που αναγνωρίζονται ως τρανς και οι λεγόμενες θεραπείες που επιβεβαιώνουν το φύλο, έξω από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης στη Βοστώνη στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. (Joseph Prezioso/AFP μέσω Getty Images)


Ψυχικές ασθένειες και ορμόνες

Η δυσανάλογη τάση για ακραία βία μπορεί να εξηγηθεί από τη βιολογία.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αλλαγή του σώματός τους για να αντικατοπτρίζει μια νέα «ταυτότητα φύλου» θα λύσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας τους, σύμφωνα με τον νευροψυχολόγο Άλαν Χόουπγουελ.

Τα άτομα με δυσφορία φύλου μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα ορμονικές θεραπείες, γεγονός που τα καθιστά πιο ευαίσθητα σε εναλλαγές της διάθεσης και προβλήματα υγείας, είπε ο κ. Hopewell.

Οι ασθενείς που προσπαθούν να ζήσουν ως το αντίθετο φύλο λαμβάνουν «τεράστιες» δόσεις τεστοστερόνης ή οιστρογόνων, είπε. Οι θεραπείες που αποσκοπούν στην προσπάθεια αλλαγής του φύλου διαταράσσουν επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου και ολόκληρο το φυσικό σύστημα του σώματος, είπε.

Μια συστηματική ανασκόπηση των επιδράσεων της τεστοστερόνης που δόθηκε σε γυναίκες που ταυτίζονται ως άνδρες κυκλοφόρησε το 2020. Εξέτασε επτά διαφορετικές μελέτες σχετικά με την επιθετικότητα σε άτομα που αναγνωρίζονται ως τρανς.

Οι μελέτες επικεντρώθηκαν στα επίπεδα επιθετικότητας πριν και μετά τη λήψη ανδρικών ορμονών.

Στην ανάλυσή τους, οι ερευνητές έγραψαν ότι οι γυναίκες που προσπαθούν να ζήσουν ως άντρες προειδοποιούνται για «αυξημένη επιθετικότητα κατά την έναρξη θεραπείας με τεστοστερόνη» λόγω παλαιότερων συσχετισμών μεταξύ των ανδρικών ορμονών και της επιθετικότητας.

Η τεστοστερόνη έχει συνδεθεί με αυτό που είναι γνωστό ως «οργή των ειδών», αδικαιολόγητη οργή ή εκρήξεις θυμού που συχνά συνδέονται με τη χρήση στεροειδών.

Η κατάχρηση τεστοστερόνης στους κύκλους της άρσης βαρών και του bodybuilding έφερε την προσοχή στο θέμα όταν ψηφίστηκε νόμος κατά της χρήσης στεροειδών το 1990.




Φάρμακο τεστοστερόνης που χρησιμοποιείται για τη μετάβαση του φύλου, στη βόρεια Καλιφόρνια στις 26 Αυγούστου 2022. (John Fredricks/The Epoch Times)


Οι ασθενείς του κ. Hopewell στη δεκαετία του 1970 που ταυτίστηκαν ως τρανς συχνά πάλευαν με ψυχικές ασθένειες, είπε. Τους είδε ενώ εργαζόταν στο Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον.

Οι τρανσέξουαλ ασθενείς υποφέρουν συχνά από άλλα ψυχικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει δει ότι η χορήγηση ορμονών σε ένα άτομο που βρίσκεται ήδη υπό ψυχικό στρες μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μια πρόσφατη  φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας για άτομα που έχουν ιατρική μετάβαση συνεχίζονται παρά τη «θεραπεία».

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η ανάγκη για ψυχιατρική φροντίδα ήταν μεγαλύτερη τόσο πριν όσο και μετά την ιατρική «μετάβαση» σε σύγκριση με την ανάγκη για ψυχιατρική φροντίδα των ατόμων στην ομάδα ελέγχου της μελέτης.

Τα άτομα που βρίσκονται σε μετάβαση «παρουσιάζουν πολύ περισσότερες κοινές ψυχιατρικές ανάγκες από τους αντίστοιχους ελέγχους πληθυσμού τους, ακόμη και όταν πραγματοποιούνται ιατρικές παρεμβάσεις GR [αλλαγής φύλου]», έγραψαν οι ερευνητές της μελέτης.

Κατά τη θεραπεία ασθενών με δυσφορία φύλου, πολλοί στην ιατρική κοινότητα φαίνονται αφοσιωμένοι στο να επιβεβαιώνουν την επιθυμία ενός ασθενούς να αλλάξει φύλο, είπε ο Andrew Brown. Ο κ. Μπράουν είναι αναπληρωτής αντιπρόεδρος πολιτικής στο Ίδρυμα Δημόσιας Πολιτικής του Τέξας, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης που επικεντρώνεται στην ελεύθερη επιχείρηση και την ελευθερία.

Και αυτό, είπε, προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους ασθενείς.

«Τα παιδιά που παλεύουν με τη δυσφορία του φύλου—πονούν», είπε. «Βιώνουν ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα ψυχικής υγείας και χρειάζονται συμβουλευτική και θεραπεία ψυχικής υγείας. Δεν χρειάζονται ιατρικοποίηση».

Αλλά η τάση, είπε, είναι οι γιατροί και οι ψυχολόγοι να επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ενός ασθενούς ότι γεννήθηκε σε λάθος σώμα και ότι μια ιατρική «μετάβαση» θα κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Αυτό, είπε, «μόνο ενισχύει τον πόνο που βιώνουν αυτά τα άτομα».

Και όταν διαπιστώνουν ότι εξακολουθούν να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, συχνά τελικά ακολουθούν πιο ριζοσπαστικά βήματα, είπε ο κ. Hopewell. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αφαίρεση γεννητικών οργάνων ή χειρουργική επέμβαση για να προσθέσετε κάτι που μοιάζει με τα γεννητικά όργανα του αντίθετου φύλου.

Όταν τα χειρουργικά μέτρα δεν τους βοηθούν να αισθάνονται λιγότερη σύγχυση ή δυσφορία, τα προβλήματα ψυχικής υγείας τους επιδεινώνονται με αισθήματα περισσότερο θυμού και μια αίσθηση απομόνωσης και αποξένωσης, είπε ο Δρ Hopewell.

«Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι φτάνουν στο τέλος του δρόμου, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να γίνει. Συνειδητοποιούν ότι «είμαι το ίδιο ψυχικά άρρωστος όσο ποτέ και δεν θα γίνω ποτέ αληθινή γυναίκα ή αληθινός άντρας».

«Εκρηκτικό κοκτέιλ»

Η αύξηση των δολοφόνων που έχουν σύγχυση ως προς το φύλο σίγουρα αξίζει να εξεταστεί, είπαν ειδικοί στους The Epoch Times.

Ο κ. Μπράουν, αναπληρωτής αντιπρόεδρος πολιτικής στο Texas Public Policy Foundation, μια συντηρητική ομάδα σκέψης. Δήλωσε πρόσφατα ότι δεν εκπλήσσεται που υπάρχει ένας δυσανάλογος αριθμός πυροβολισμών που διαπράττονται από άτομα που προσδιορίζονται ως τρανς.

Τα άτομα με δυσφορία φύλου παλεύουν με μια κατάσταση αγωνίας ή δυστυχίας που προκαλείται από την αίσθηση ότι η «ταυτότητα φύλου» τους δεν ταιριάζει με το φύλο τους. Συχνά λένε ότι γεννήθηκαν σε λάθος σώμα και το πραγματικό τους φύλο δεν αντιπροσωπεύει το φύλο που τους «ανατέθηκε» κατά τη γέννηση.

Αυτή η πρόκληση ψυχικής υγείας μπορεί να επιδεινωθεί από τη βίαιη ρητορική ορισμένων τρανς ακτιβιστών, είπε ο κ. Μπράουν.

«Δεν είναι πολύ μεγάλο άλμα για αυτά τα δύο πράγματα να ενωθούν και να δημιουργήσουν πραγματικά αυτή την τέλεια καταιγίδα παραγόντων που μπορεί να οδηγήσει σε βία», είπε στους The Epoch Times.

Η προσεκτική παρατήρηση του θέματος από τον κ. Μπράουν κατά την αξιολόγηση της δημόσιας πολιτικής του υποδηλώνει ότι τα άτομα που προσδιορίζονται ως τρανς εκτίθενται σε «ένα πτητικό κοκτέιλ τόσο ψυχικής υγείας όσο και χημικών και σωματικών τροποποιήσεων».

Υποστήριξε το νομοσχέδιο 14 της Γερουσίας του Τέξας , το οποίο απαγορεύει τις ορμόνες ή τις χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά για να τα βοηθήσουν να «μεταβούν» σε μια νέα ταυτότητα φύλου. Το νομοσχέδιο έγινε νόμος το 2023.

Το Τέξας ψήφισε επίσης νόμο το νομοσχέδιο 15 της Γερουσίας, το οποίο απαγορεύει στους τρανς αθλητές να συμμετέχουν σε αθλήματα κολλεγίων εναντίον αθλητών του αντίθετου φύλου.




Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για νομοσχέδια που επιδιώκουν τον περιορισμό των διαδικασιών αλλαγής φύλου σε παιδιά που ταυτίζονται ως τρανς, στο Καπιτώλιο της Πολιτείας του Τέξας στο Όστιν στις 27 Μαρτίου 2023. (Brandon Bell/Getty Images)


Τέτοιοι νόμοι έχουν πυροδοτήσει συναισθηματικές διαμαρτυρίες το 2023, καθώς περισσότερες πολιτείες - όπως η Φλόριντα και το Τενεσί - ψήφισαν νομοθεσία για την απαγόρευση ορμονών και χειρουργικών επεμβάσεων για ανηλίκους.

Ο κ. Μπράουν είδε τις διαμαρτυρίες και την αναστάτωση που προκλήθηκαν από τρανς ακτιβιστές στο Καπιτώλιο του Τέξας, είπε. Ένας ακτιβιστής τσακώθηκε με τον λοχία στα όπλα, δείχνει βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

@sophforpresident the queer community protects our own 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ #Texas #TexasLege #SB12 #SB1601 #queer #trans #gay #drag ♬ original sound - Sophie Marie

Οι Δημοκρατικοί νομοθέτες του Τέξας και οι πολιτικά ευθυγραμμισμένοι ακτιβιστές εργάστηκαν σκληρά για να σταματήσουν το νομοσχέδιο του Τέξας που απαγορεύει τη «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο» για ανηλίκους να γίνει νόμος.

Είπαν ότι τα παιδιά αξίζουν πρόσβαση σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο.

Παρά ορισμένες μελέτες που δείχνουν ότι δεν είναι αλήθεια, ισχυρίστηκαν ότι το να βοηθήσουμε τα παιδιά να «μεταβούν» σε άλλο φύλο μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αυτοκτονίας εκείνων με δυσφορία φύλου.

Οι μελέτες δεν κατέληξαν στο συμπέρασμα εάν οι σκέψεις αυτοκτονίας ή οι απόπειρες αυτοκτονίας μειώνονται με τη χρήση ορμονών διασταυρούμενης φύλου και χειρουργικές επεμβάσεις που αλλάζουν το φύλο.

Μια ανασκόπηση του 2023 μελετών που εξέτασαν τον κίνδυνο αυτοκτονίας μετά από χορήγηση ορμόνης «επιβεβαίωσης φύλου» και χειρουργική επέμβαση έδειξε μείωση. Ωστόσο, ορισμένες από τις μελέτες βασίστηκαν σε λιγότερο αντικειμενικές έρευνες, οδηγώντας τους αναθεωρητές στο συμπέρασμα ότι χρειάζονταν πιο αντικειμενικές επιστημονικές μελέτες.

Ο αγώνας για να επιτραπεί στα παιδιά να ακρωτηριάσουν το σώμα τους ως μέρος της αλλαγής φύλου παίζει ρόλο σε μια ευρύτερη πολιτική στρατηγική, είπε ο κ. Μπράουν.

Πολλοί στο Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύουν σε ένα «μαρξιστικό ψέμα» ότι ομάδες ανθρώπων —όπως αυτοί που προσδιορίζονται ως τρανς—είναι «καταπιεσμένοι», είπε.

Αυτή η αντιληπτή καταπίεση προκαλεί βία.

Ο αγώνας για τα «δικαιώματα των τρανσέξουαλ» έγινε βίαιος όταν ο Ράιλι Γκέινς, πρώην πρωταθλητής κολύμβησης του NCAA, δέχτηκε σωματική επίθεση τον Απρίλιο του 2023 μετά από ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Από τότε που της ζητήθηκε να αγωνιστεί εναντίον ενός άνδρα και να μοιραστεί μαζί του τα αποδυτήρια, η κ. Gaines έχει μιλήσει σε όλη τη χώρα για τις βλάβες του να επιτρέπεται στους άνδρες που λένε ότι είναι γυναίκες να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα.




Ο πρώην κολυμβητής Ράιλι Γκέινς καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 5 Δεκεμβρίου 2023. (Drew Angerer/Getty Images)


Σε μια ακρόαση της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής για την ακροαριστερή πολιτική βία, η κ. Γκέινς κατέθεσε ότι μπορούσε να ακούσει τους διαδηλωτές να φωνάζουν έξω από την αίθουσα όπου μιλούσε, φωνάζοντας, «αντιστεκόμαστε!».

Η κυρία Γκέινς είπε ότι άρχισε να φοβάται για την ασφάλειά της. Καθώς τελείωνε την ομιλία της, οι διαδηλωτές μέσα στην αίθουσα έτρεξαν να ανοίξουν τις κλειδωμένες πόρτες, αφήνοντας μέσα μια μεγάλη ομάδα θυμωμένων ακτιβιστών.

«Όρμησαν πάνω μου με υψωμένες γροθιές, οι περισσότεροι φώναζαν», είπε στους νομοθέτες. «Δέχθηκα επίθεση».

Ένας αστυνομικός της πανεπιστημιούπολης την οδήγησε έξω από την αίθουσα, είπε στους νομοθέτες, αλλά συναντήθηκαν με μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών στο διάδρομο που εμπόδιζαν την έξοδο της σκάλας. Αυτή και ο αξιωματικός αναγκάστηκαν να φράξουν μέσα σε ένα γραφείο για τρεις ώρες.

Εν τω μεταξύ, είπε, οι ακτιβιστές ούρλιαζαν «εκδικητικά, ρατσιστικά, βίαια, απαίσια πράγματα» και ακούγονταν να ζητούν «λύτρα» από έναν διευθυντή του κολεγίου με αντάλλαγμα την ασφαλή απελευθέρωσή της.

Αξιωματικοί από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο καθάρισαν τελικά το διάδρομο για να μπορέσει να φύγει, είπε η κα Γκέινς.

Χαοτικές αντιπαραθέσεις όπως αυτή αποτελούν μέρος μιας κοινής μαρξιστικής στρατηγικής για να πυροδοτήσει το θυμό, την οργή και τη δυσαρέσκεια, είπε ο κ. Μπράουν.

«Είναι [βλέπουν οι μαρξιστές ως] καθήκον των καταπιεσμένων να ανατρέψουν τον καταπιεστή», είπε.

«Και χτίζετε δύναμη μέσα σε αυτή την κοσμοθεωρία κάνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους να νιώθουν ότι καταπιέζονται και στη συνέχεια ευθυγραμμίζοντάς τους μεταξύ τους.

«Τώρα βλέπετε ότι πηγαίνετε στο επόμενο λογικό βήμα, που είναι η βία».



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου