Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται ότι το «γάλα τρανς γυναικών είναι εξίσου καλό για τα μωρά όσο το γυναικείο μητρικό γάλα»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται ότι το «γάλα τρανς γυναικών είναι εξίσου καλό για τα μωρά όσο το γυναικείο μητρικό γάλα»…

  Το University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust δήλωσε ότι εμμένει στα γραφόμενα της επιστολής. Ότι δηλαδή, το γάλα που προκαλεί...

 







Το University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust δήλωσε ότι εμμένει στα γραφόμενα της επιστολής. Ότι δηλαδή, το γάλα που προκαλείται από φάρμακα σε τρανς «γυναίκες», που γεννήθηκαν άνδρες, είναι τόσο καλό για τα μωρά όσο και το μητρικό γάλα, ενώ περιγράφει και τα δύο ως «ανθρώπινο γάλα»...

 

Ωστόσο, η παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου Domperidone, Janssen Pharmaceutica, προειδοποιεί ότι το φάρμακο δεν προοριζόταν για χρήση πρόκλησης θηλασμού, καθώς μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα στα νεογνά...κάτι που όμως δεν πτοεί τους συγκεκριμένους «επιστήμονες» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου…

 

Πηγές: Fox NewsDaily Mail

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


 

Σύστημα βρετανικών πανεπιστημιακών νοσοκομείων ισχυρίστηκε ότι το γάλα από τρανς γυναίκες είναι τόσο καλό για τα μωρά όσο το μητρικό γάλα που δημιουργείται από βιολογικές γυναίκες.

 

Ναι καλά διαβάσατε. Το γάλα που προκαλείται από φάρμακα από τρανς «γυναίκες» που γεννήθηκαν άνδρες είναι τόσο καλό για τα μωρά όσο και το μητρικό γάλα της μητέρας, σύμφωνα με το NHS Trust.

 

Μια επιστολή που διέρρευσε από τον Ιατρικό Διευθυντή των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Sussex NHS Foundation Trust περιγράφει και τα δύο ως «ανθρώπινο γάλα» και λέει ότι είναι η «ιδανική τροφή για βρέφη».

Η επιστολή στάλθηκε εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου του Trust ως απάντηση στο παράπονο μιας ομάδας εκστρατείας σχετικά με τις πολιτικές του Trust με το φύλο.

 

Υπερασπίζεται την αμφιλεγόμενη πρακτική της «επαγόμενης γαλουχίας» μέσω ισχυρών φαρμάκων που θα επιτρέψουν στις τρανς γυναίκες να προσομοιώσουν το θηλασμό. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο όρος «ανθρώπινο γάλα» «προορίζεται να είναι ουδέτερος και δεν είναι προκατειλημμένος ως προς το φύλο».

Σύμφωνα με την The Telegraph, η επιστολή που διέρρευσε από τον ιατρικό διευθυντή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Sussex NHS Foundation Trust (USHT) ανέφερε ότι το γάλα από τρανς γυναίκες, που δημιουργήθηκε μέσω ενός συνδυασμού φαρμάκων, είναι «συγκρίσιμο με το γάλα που παράγεται από τη μητέρα μετά τη γέννηση ενός μωρού."

 

Στην επιστολή, ο Ιατρικός Διευθυντής ισχυρίζεται ότι «υπάρχουν σαφείς και συντριπτικές ενδείξεις ότι το ανθρώπινο γάλα είναι η ιδανική τροφή για βρέφη», αναφερόμενος τόσο στο μητρικό γάλα όσο και στην «επαγόμενη γαλουχία» των βιολογικών ανδρών.


Η «επιστολή προς τους αγωνιστές» περιείχε μεταξύ άλλων οδηγίες για το πώς οι τρανς γυναίκες μπορούν να θηλάζουν μέσω της «επαγόμενης γαλουχίας», όπου τα άτομα πρέπει να λαμβάνουν την ορμόνη προγεστίνη για να αναπτύξουν αδένες παραγωγής γάλακτος. Στη συνέχεια απαιτείται το φάρμακο δομπεριδόνη για την πρόκληση γαλουχίας.

Το USHT ισχυρίστηκε ότι το φάρμακο είναι ασφαλές για τρανς γυναίκες, αλλά σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς στους οποίους συνταγογραφείται σχετικά με πιθανές επιπλοκές και περιορισμούς.

Ο κατασκευαστής της Domperidone, Janssen Pharmaceutica, προειδοποιεί ότι το φάρμακο δεν προοριζόταν για χρήση στο θηλασμό, καθώς μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα στα νεογνά. Το φύλλο πληροφοριών ασθενούς της Domperidone αναφέρει ότι το φάρμακο "θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασμού μόνο εάν ο γιατρός σας το κρίνει αυτό σαφώς απαραίτητο".

 

Ανεξάρτητα από αυτό, το USHT δήλωσε στην The Telegraph, «Παραμένουμε στα γραφόμενα της επιστολής και στα αναφερόμενα στοιχεία που τα υποστηρίζουν».

Οι αντιδράσεις

Η Lottie Moore από τη δεξαμενή σκέψης, Policy Exchange , η οποία αποκάλυψε την επιστολή, είπε στην Telegraph: «Αυτή η επιστολή είναι ανισόρροπη και αφελής στον ισχυρισμό της ότι οι εκκρίσεις που παράγονται από ένα αρσενικό με ορμόνες μπορούν να θρέψουν ένα βρέφος με τον τρόπο που μπορεί το μητρικό γάλα της μητέρας. .


«Η ευημερία ενός παιδιού πρέπει πάντα να έχει προτεραιότητα έναντι των πολιτικών ταυτότητας και των αμφισβητούμενων συστημάτων πεποιθήσεων που δεν βασίζονται σε στοιχεία. Το NHS δεν πρέπει να επιδίδεται σε αυτές τις ανοησίες.

Η ακτιβίστρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Milli Hill είπε επίσης στην Telegraph: «Οι άντρες, όπως και αν ταυτίζονται ή περιγράφουν τον εαυτό τους, δεν μπορούν να θηλάσουν».

 

Η διευθύντρια της εκστρατείας Sex Matters Maya Forstater συμφώνησε.

«Για έναν διευθύνοντα σύμβουλο και έναν ιατρικό διευθυντή ενός καταπιστεύματος του NHS να δίνει προτεραιότητα στις τρανς ταυτότητες έναντι του καλύτερου για τις μητέρες και τα μωρά τους είναι βαθιά ανησυχητικό», είπε.

Απαντώντας στην επιστολή, η βουλευτής των Εργατικών Ρόζι Ντάφφιλντ είπε: «Τα μωρά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα για την επιλογή του τρόπου ζωής κάποιου άλλου.


«Όταν ένας άντρας δεν έχει και δεν μπορεί να μεγαλώσει μωρό, γιατί στο καλό το υποτιμάμε αυτό; Ποιους ωφελεί; Όχι τα παιδιά. Δεν θα κάναμε άλλα ιατρικά πειράματα σε μωρά. Το μητρικό γάλα που παράγεται από τη βιολογική μητέρα ενός μωρού είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα σας για αυτό το μωρό».

Η κ. Duffield προειδοποίησε επίσης για την «ηθική των μη δοκιμασμένων χημικών ουσιών στα παιδιά».

Πρόσθεσε ότι η χρήση του «ανθρώπινου γάλακτος» από το NHS Trust για γάλα τόσο από μητέρες όσο και από τρανς γυναίκες, κινδυνεύει να σβήσει τις γυναίκες.


Το νοσοκομείο Trust, το οποίο διαχειρίζεται πολλά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των Royal Sussex County Hospital και Worthing Hospital, ήταν το πρώτο στη Βρετανία που χρησιμοποίησε τον όρο «chestfeeding» που περιλαμβάνει το φύλο στις περιγεννητικές υπηρεσίες.


Η ορολογία συμπεριλήφθηκε σε αυτό που το νοσοκομειακό σύστημα περιέγραψε ως «πρώτες κλινικές και γλωσσικές κατευθυντήριες γραμμές που υποστηρίζουν τρανς και μη δυαδικούς τοκετούς»… 




Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου