«Βόμβα» από Ρωσικά Μ.Μ.Ε : «Η έρευνα για τη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία οδηγεί στην οικογένεια Μπάιντεν. Η χρηματοδότηση της επίθεσης έγινε μέσω ουκρανικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Τζο Μπάιντεν»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Βόμβα» από Ρωσικά Μ.Μ.Ε : «Η έρευνα για τη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία οδηγεί στην οικογένεια Μπάιντεν. Η χρηματοδότηση της επίθεσης έγινε μέσω ουκρανικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Τζο Μπάιντεν»…

  «Η Ουκρανική Burisma Holdings χρηματοδότησε τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες στη Ρωσία » - Η Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα γ...

 






«Η Ουκρανική Burisma Holdings χρηματοδότησε τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες στη Ρωσία» - Η Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση χρηματοδότησης της τρομοκρατίας σε βάρος ανώτατων αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, χρήματα για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, μέσω της ουκρανικής εταιρείας Burisma Holdings, όπου εργαζόταν για αρκετά χρόνια ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Τζο Μπάιντεν. Πώς αυτές οι πληροφορίες θα επηρεάσουν την κλιμάκωση του πολέμου αλλά και την εκλογική κούρσα στην Αμερική;

 

Πηγή: Vzglyad 1 & Vzglyad 2

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα Μ.Μ.Ε της Ρωσίας η είδηση της διεξαγωγής μιας έρευνας για την οποία όταν παρουσιαστούν τα αποδεικτικά στοιχεία είναι δεδομένο ότι θα προκληθεί «σεισμός» μεγατόνων παγκοσμίων διαστάσεων που θα επηρεάσει την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο μπορεί να μετατρέψει και σε Παγκόσμιο, αλλά θα επηρεάσει σίγουρα και τις εκλογές των Η.Π.Α. Το παράδοξο φυσικά είναι ότι κανένα Μ.Μ.Ε στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στη συγκεκριμένη έρευνα της Ρωσίας. Ακολουθεί το ρωσικό άρθρο.

……………………………………………………………..

Τα τελευταία χρόνια, μέσω της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings που δραστηριοποιείται σε ουκρανικό έδαφος, χρηματοδοτήθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, τα χρήματα κατευθύνθηκαν, μεταξύ άλλων, σε δολοφονίες πολιτικών και δημοσίων προσώπων, ανέφερε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Τα χρήματα πέρασαν από εμπορικές δομές, συμπεριλαμβανομένης της Burisma Holdings, και χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων, την εξάλειψη πολιτικών και δημόσιων προσώπων και τη ζημιά στην οικονομία, ανέφερε το πόρισμα στο κανάλι του Telegram .

Τα έσοδα ανήλθαν σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η υπόθεση άνοιξε με το άρθρο «Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας».

Η έρευνα, οι οικονομικές υπηρεσίες πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών ελέγχουν τις πηγές εισοδήματος και την κίνηση αυτών των κεφαλαίων, τη συμμετοχή συγκεκριμένων ατόμων από κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιους και εμπορικούς οργανισμούς στις δυτικές χώρες. Οι διασυνδέσεις μεταξύ των άμεσων δραστών τρομοκρατικών επιθέσεων και ξένων επιμελητών, διοργανωτών και χορηγών διερευνώνται.

Η υπόθεση άνοιξε μετά από έκκληση βουλευτών της Κρατικής Δούμας που ζήτησαν από την Ερευνητική Επιτροπή να ελέγξει τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από ανώτερους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ.

Την Τρίτη (9/4/24), η Ερευνητική Επιτροπή  άνοιξε  την υπόθεση για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας (μέρος 4 του άρθρου 205.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας) από αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια έρευνας κατόπιν αιτήματος βουλευτών της Κρατικής Δούμας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία είχαν χρηματοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια μέσω εμπορικών δομών, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings που δραστηριοποιείται σε ουκρανικό έδαφος. Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, τα έσοδα ανήλθαν σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Χρήματα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τη δολοφονία πολιτικών και δημοσίων προσώπων και για τη ζημιά της ρωσικής οικονομίας. Η έρευνα, οι οικονομικές υπηρεσίες πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών ελέγχουν τις πηγές εισοδήματος και την κίνηση αυτών των κεφαλαίων, τη συμμετοχή συγκεκριμένων ατόμων από κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιους και εμπορικούς οργανισμούς στις δυτικές χώρες. Οι διασυνδέσεις μεταξύ των άμεσων δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων και ξένων επιμελητών, διοργανωτών και χορηγών διερευνώνται, ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή.

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, διετέλεσε στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma Holding από το 2014 έως το 2019. Όπως έγραψε ο βρετανικός Τύπος, επικαλούμενος αντίγραφα email, ο Χάντερ Μπάιντεν συντόνισε ένα σχέδιο για το κλείσιμο των υποθέσεων κατά του επικεφαλής και ιδιοκτήτη της Burisma Νικολάι Ζλοτσέφσκι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Χάντερ Μπάιντεν έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Το 2020, ο πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα Αντρέι Ντέρκαχ δημοσίευσε ηχογραφήσεις στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να απαιτεί από τον τότε Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Ποροσένκο να απολύσει τον γενικό εισαγγελέα της χώρας Βίκτορ Σόκιν, ο οποίος άνοιξε υπόθεση διαφθοράς κατά της Μπουρίσμα το 2016.

Οι ηχογραφήσεις δημοσιεύτηκαν την παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες ήταν υποψήφιος ο Μπάιντεν. Ο προηγούμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε το θέμα της δουλειάς του γιου του Μπάιντεν στην Burisma Holding ως απόδειξη της διαφθοράς του αντιπάλου του. Ο Ζελένσκι είπε τότε ότι αυτές οι κασέτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ποινική υπόθεση εναντίον του Ποροσένκο με την κατηγορία της προδοσίας.

Δημοσιεύσεις στον αμερικανικό Τύπο ότι ο Τζο Μπάιντεν προωθούσε τα εμπορικά συμφέροντα του γιου του στην Ουκρανία προκάλεσαν μεγάλο σκάνδαλο στο πολιτικό κατεστημένο. Οι Ρεπουμπλικάνοι πίστευαν ότι τα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή του αρχηγού του κράτους στις επιχειρήσεις. Υπήρξαν μάλιστα ισχυρισμοί ότι η οικογένεια Μπάιντεν έλαβε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια από ξένους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το αποτέλεσμα ήταν μια έρευνα από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής για τους δεσμούς της οικογένειας Μπάιντεν με την Μπουρίσμα με στόχο την παραπομπή του σημερινού προέδρου. Τον περασμένο μήνα, ο πρώην πληροφοριοδότης του FBI Alexander Smirnov συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με αυτήν την υπόθεση και κατηγορείται ότι παρείχε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ανάμειξη του Joe Biden σε επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ Hunter και Burisma.

Στις αρχές του έτους, ο Derkach είπε ότι ένα ουκρανικό δικαστήριο μετέφερε δωροδοκία έξι εκατομμυρίων δολαρίων, που έλαβε για το κλείσιμο μιας υπόθεσης διαφθοράς γύρω από την εταιρεία Burisma, για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο Derkach επεσήμανε τις βομβιστικές επιθέσεις στο Nord Stream, την απόπειρα δολοφονίας της δημοσιογράφου Daria Dugina, του συγγραφέα Zakhar Prilepin και του στρατιωτικού ανταποκριτή Vladlen Tatarsky.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κίνηση ποινικής υπόθεσης από την Ερευνητική Επιτροπή δεν θα έχει μόνο μέσα ενημέρωσης, αλλά και εγχώριες πολιτικές συνέπειες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η κλίμακα τους θα γίνει ξεκάθαρη αφού οι ερευνητές δημοσιεύσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή της Burisma Holding στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Το άνοιγμα της υπόθεσης βλάπτει τη φήμη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma Holding για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αμφιβάλλω σοβαρά ότι η ποινική υπόθεση που κινήθηκε στη Ρωσία θα επηρεάσει την πορεία της προεδρικής κούρσας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα προσπαθήσουν να φιμώσουν όλη αυτή την ιστορία», λέει ο αμερικανός Malek Dudakov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση Burisma Holding έχει ήδη βλάψει τη φήμη του Μπάιντεν και της οικογένειάς του. «Αλλά στο εγγύς μέλλον πιθανότατα θα μάθουμε νέες λεπτομέρειες για το τι κάναμε στην Burisma Holding», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

«Αυτή η ποινική υπόθεση πρέπει να τερματιστεί και στον κόσμο πρέπει να παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή δυτικών αξιωματούχων στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», προσθέτει ο πολιτικός επιστήμονας του Ντόνετσκ Βλαντιμίρ Κορνίλοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η υπόθεση Burisma Holding ερευνήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεξήχθη μάλλον επιφανειακά, παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να λάβει βοήθεια από τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

«Στη συνέχεια, είδαμε πώς τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης απέρριψαν τα έγγραφα για την Burisma Holding, τα οποία δημοσιεύθηκαν από τον πρώην βουλευτή του λαού της Ουκρανίας Andriy Derkach. Τον αποκαλούσαν απλώς «πρώην πράκτορα της KGB». Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι ο δυτικός Τύπος και οι πολιτικοί θα δώσουν μεγάλη σημασία σε αυτήν την υπόθεση έως ότου παρέχουμε πειστικά στοιχεία», πιστεύει ο ειδικός. Ο Marat Bashirov, πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, συμφωνεί ότι «οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τους δικούς τους».

«Η παραδοχή ότι ο Μπάιντεν ή οι συγγενείς του συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας θα προκαλέσει σοβαρές εσωτερικές πολιτικές συνέπειες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κατηγορίες της Ερευνητικής Επιτροπής θα χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα στην εκλογική κούρσα στις Ηνωμένες Πολιτείες». – σημειώνει ο Μπασίροφ. Πιστεύει επίσης ότι η αύξηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας οδήγησε στο γεγονός ότι η έρευνα από τη ρωσική πλευρά αποφάσισε να «δείξει τα δόντια της» και να αποκαλύψει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων του εχθρού.



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου