Η κλιματική αλλαγή είναι μια φυσιολογική και αέναη φυσική διαδικασία και δεν σχετίζεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κλιματική αλλαγή είναι μια φυσιολογική και αέναη φυσική διαδικασία και δεν σχετίζεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα

  Το κλίμα του πλανήτη Γη δεν σταμάτησε ποτέ να αλλάζει από τη γένεση της Γης, άλλοτε σχετικά γρήγορα, άλλοτε πολύ αργά, αλλά πάντα σίγουρα»...

 




Το κλίμα του πλανήτη Γη δεν σταμάτησε ποτέ να αλλάζει από τη γένεση της Γης, άλλοτε σχετικά γρήγορα, άλλοτε πολύ αργά, αλλά πάντα σίγουρα» - Είμαστε όμως εμείς οι άνθρωποι υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή, όπως θέλουν να σε πείσουν οι φορείς τους επίσημου αφηγήματος παγκοσμίως;


Οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν ως αποτέλεσμα των διακυμάνσεων στην αλληλεπίδραση της ηλιακής ενέργειας με το στρώμα όζοντος της Γης, το οποίο επηρεάζει τα επίπεδα του όζοντος και τις θερμοκρασίες της στρατόσφαιρας. 

 

Πηγή: co2coalition.org

Άρθρο από Frits Byron Soepyan

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η NASA υποστήριξε ότι «η Γη θερμαίνεται με πρωτοφανή ρυθμό» και ότι «η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι η κύρια αιτία». Άλλοι πρότειναν να δαπανηθούν τρισεκατομμύρια δολάρια για τον έλεγχο του κλίματος. Είμαστε όμως εμείς οι άνθρωποι υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή; Και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

«Το κλίμα του πλανήτη Γη δεν σταμάτησε ποτέ να αλλάζει από τη γένεση της Γης, άλλοτε σχετικά γρήγορα, άλλοτε πολύ αργά, αλλά πάντα σίγουρα», λέει ο Patrick Moore στο βιβλίο Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom (Ψεύτικες αόρατες καταστροφές και απειλές ολέθρου). «Η ελπίδα για ένα “τέλειο σταθερό κλίμα” είναι τόσο μάταιη όσο και η ελπίδα ότι ο καιρός θα είναι ο ίδιος και ευχάριστος, κάθε μέρα του χρόνου, για πάντα».

Με άλλα λόγια, η κλιματική αλλαγή είναι φυσιολογική και φυσική διαδικασία και μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχό της.

Για παράδειγμα, μια σημαντική επιρροή του καιρού και του κλίματος είναι οι ηλιακοί κύκλοι που καθοδηγούνται από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου σε περιόδους οκτώ έως 14 ετών. Απελευθερώνουν ποικίλες ποσότητες ενέργειας και παράγουν σκοτεινές ηλιακές κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου. Οι επιπτώσεις των ηλιακών κύκλων στη Γη ποικίλλουν, με ορισμένες περιοχές να θερμαίνονται περισσότερο από 1°C και άλλες να ψύχονται.

Οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν ως αποτέλεσμα των διακυμάνσεων στην αλληλεπίδραση της ηλιακής ενέργειας με το στρώμα όζοντος της Γης, το οποίο επηρεάζει τα επίπεδα του όζοντος και τις θερμοκρασίες της στρατόσφαιρας. Αυτά, με τη σειρά τους, επηρεάζουν την ταχύτητα των ροών των ανέμων από τα δυτικά προς τα ανατολικά και τη σταθερότητα της πολικής δίνης. Το αν η πολική δίνη παραμένει σταθερή και κοντά στην Αρκτική ή βυθίζεται προς τα νότια καθορίζει αν οι χειμώνες στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του Βόρειου Ημισφαιρίου θα είναι βαρείς ή ήπιοι.


Εκτός από τους ηλιακούς κύκλους, υπάρχουν τρεις κύκλοι Milankovitch (Milankovitch cycles) που κυμαίνονται σε μήκος από 26.000 έως 100.000 έτη. Περιλαμβάνουν την εκκεντρότητα ή το σχήμα της ελλειπτικής τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο. Μικρές διακυμάνσεις στο σχήμα της τροχιάς επηρεάζουν τη διάρκεια των εποχών. Για παράδειγμα, όταν η τροχιά μοιάζει περισσότερο με οβάλ παρά με κύκλο, τα καλοκαίρια στο βόρειο ημισφαίριο είναι μεγαλύτερα από τους χειμώνες και οι άνοιξες είναι μεγαλύτερες από τα φθινόπωρα.


Οι κύκλοι Milankovitch περιλαμβάνουν επίσης την λοξότητα, ή τη γωνία που γέρνει ο άξονας της Γης. Η κλίση είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν εποχές, και όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση της Γης, τόσο πιο ακραίες είναι οι εποχές. Οι μεγαλύτερες γωνίες κλίσης μπορούν να προκαλέσουν το λιώσιμο και την υποχώρηση των παγετώνων και των παγοκαλύψεων, καθώς κάθε ημισφαίριο δέχεται περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και λιγότερη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Τέλος, η περιστρεφόμενη Γη, ταλαντεύεται ελαφρώς στον άξονά της. Γνωστή ως μετάπτωση, αυτός ο τρίτος κύκλος Milankovitch προκαλεί εποχιακές αντιθέσεις που είναι πιο ακραίες στο ένα ημισφαίριο και λιγότερο ακραίες στο άλλο.


Κινούμενοι από το διάστημα στη Γη, τα ωκεάνια και τα ρεύματα του ανέμου επηρεάζουν επίσης το κλίμα.


Για παράδειγμα, σε κανονικές συνθήκες στον Ειρηνικό Ωκεανό, οι εμπορικοί άνεμοι πνέουν από ανατολικά προς δυτικά κατά μήκος του Ισημερινού, ωθώντας τα θερμά επιφανειακά ύδατα από τη Νότια Αμερική προς την Ασία. Κατά τη διάρκεια του Ελ Νίνιο, οι εμπορικοί άνεμοι εξασθενούν και το θερμό νερό αντιστρέφει την κατεύθυνση, κινούμενο ανατολικά προς τη δυτική ακτή της Αμερικής. Άλλες φορές, κατά τη διάρκεια της La Niña, οι εμπορικοί άνεμοι γίνονται ισχυρότεροι από το συνηθισμένο και περισσότερο θερμό νερό ωθείται προς την Ασία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αυτά τα φαινόμενα προκαλούν σε ορισμένες περιοχές να γίνουν θερμότερες, ψυχρότερες, υγρότερες ή ξηρότερες από το συνηθισμένο.


Εκτός από το Ελ Νίνιο και τη Λα Νίνια, υπάρχει επίσης η ταλάντωση του Βόρειου Ατλαντικού, η οποία οφείλεται στη χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στη Γροιλανδία και την Ισλανδία (γνωστή ως υποπολικό χαμηλό ή ισλανδικό χαμηλό) και στην υψηλή ατμοσφαιρική πίεση στον κεντρικό Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό (γνωστή ως υποτροπικό υψηλό ή υψηλό των Αζορών). Η σχετική ισχύς αυτών των περιοχών χαμηλών και υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων επηρεάζει το κλίμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και στην Ευρώπη, επηρεάζοντας τόσο τις θερμοκρασίες όσο και τις βροχοπτώσεις.


Παρομοίως, οι κυψέλες Hadley είναι ο λόγος που η Γη διαθέτει τροπικά δάση στον ισημερινό, τα οποία οριοθετούνται από ερήμους στα βόρεια και στα νότια. Επειδή ο Ήλιος θερμαίνει τη Γη περισσότερο στον Ισημερινό, ο αέρας εκατέρωθεν του Ισημερινού είναι ψυχρότερος και πυκνότερος. Ως αποτέλεσμα, δροσερός αέρας πνέει προς τον Ισημερινό καθώς ο θερμός, λιγότερο πυκνός αέρας του ισημερινού ανεβαίνει και ψύχεται, απελευθερώνοντας υγρασία ως βροχή και δημιουργώντας πλούσια βλάστηση. Ο ανερχόμενος, ξηρότερος αέρας φτάνει στη στρατόσφαιρα, πνέοντας βόρεια και νότια, για να εγκατασταθεί σε περιοχές που έχουν καταστεί άνυδρες λόγω της έλλειψης ατμοσφαιρικής υγρασίας.

Αυτά και άλλα φαινόμενα που επηρεάζουν το κλίμα μας είναι πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου