Λάβρος ο Νετανιάχου εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον ηγέτη της Χαμάς: «Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς με τον ισραηλινό Στρατό;» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Λάβρος ο Νετανιάχου εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον ηγέτη της Χαμάς: «Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς με τον ισραηλινό Στρατό;»

  Και οι δύο κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας - Τι είναι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και πώς λειτουργεί…   « Με ποιο ...

 





Και οι δύο κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας - Τι είναι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και πώς λειτουργεί…

 

«Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Hamas - που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε αδερφούς και αδερφές μας - με τους στρατιώτες των IDF

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

«Απορρίπτω μετά βδελυγμίας τη σύγκριση από πλευράς του εισαγγελέα στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και των μακελάρηδων της Hamas», τόνισε ο Νετανιάχου και συμπλήρωσε οργισμένα: «Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Hamas - που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε αδερφούς και αδερφές μας - με τους στρατιώτες των IDF (σ.σ. των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που μάχονται σε έναν δίκαιο πόλεμο;», ανέφερε σε μήνυμά του.

Και οι δύο κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε εντάλματα σύλληψης για τον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα!

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας του δικαστηρίου Kαρίμ Χαν στην Christiane Amanpour του CNN σε αποκλειστική συνέντευξη.

Ο Χαν δήλωσε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά επίσης εντάλματα για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, καθώς και για δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς – τον Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ αλ Μάσρι, τον ηγέτη των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ και γνωστότερο ως Μοχάμεντ Ντέιφ, και τον Ισμαήλ Χανίγια, τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς.

 

Τα εντάλματα κατά των Ισραηλινών πολιτικών σηματοδοτούν την πρώτη φορά που το ΔΠΔ θέτει στο στόχαστρο Ισραηλινό ηγέτη  και φυσικά στενού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών.


Σημειώνεται ότι το ΔΠΔ έχει εκδώσει εδώ και δύο χρόνια ένταλμα σύλληψης και για τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Τι είναι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και πώς λειτουργεί;

1. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) διερευνά και διώκει εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι αποφάσεις του βασίζονται σε εκτενείς έρευνες και σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία.

2. Αν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης δεν σημαίνει αυτομάτως και καταδίκη, αλλά υποχρεώνει τα κράτη μέλη του ΔΠΔ να συλλάβουν και να οδηγήσουν τον συλληφθέντα στο δικαστήριο.

3. Η δικαστική διαδικασία είναι σχεδιασμένη να είναι αμερόληπτη και να προάγει τη διεθνή δικαιοσύνη: οι έρευνες είναι ανεξάρτητες, τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από δικαστές, και οι διαδικασίες είναι διαφανείς. Οι δικαστές εκλέγονται από τα κράτη-μέλη και πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι.

4. Αν και η εφαρμογή των αποφάσεων εξαρτάται από τη συνεργασία των κρατών-μελών, οι αποφάσεις του ΔΠΔ ασκούν σημαντική συμβολική και πολιτική πίεση.

Εφόσον είναι της επικαιρότητας, είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος τα βασικά περί αυτού.

 


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου