Θυμάστε το «Τζέισον – Αντιγόνη»; Πλέον έγινε...κύριος Ιάσων Δούσης… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Θυμάστε το «Τζέισον – Αντιγόνη»; Πλέον έγινε...κύριος Ιάσων Δούσης…

  Στο Mega μίλησε ο Ιάσων Δούσης,   ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός ως Τζέισον - Αντιγόνη , πρωτοστατώντας στο γκέι pride και σε άλλες...

 





Στο Mega μίλησε ο Ιάσων Δούσης, ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός ως Τζέισον - Αντιγόνη, πρωτοστατώντας στο γκέι pride και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις πριν μερικά χρόνια. Πλέον, χρησιμοποιεί την αρσενική αντωνυμία και ζει με διαφορετικό τρόπο την ζωή του.

 

Σε μια φυσιολογική κοινωνία, η είδηση αυτή θα έπρεπε να είναι καμπανάκι για τα νέα παιδιά που παρουσιάζουν αυτό που ονομάζεται «σύγχυση φύλου» και ωθούνται σε μικρή ηλικία να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου. Τι θα μπορούσε να κάνει σήμερα το κάθε «Jason – Αντιγόνη» έτσι ώστε να επανέλθει στη σημερινή του πραγματικότητα, αν τότε είχε ωθηθεί να αλλάξει φύλο;

 

Το Τζέισον Αντιγόνη είναι το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που έγινε γνωστό ως non-binary, δηλαδή χωρίς προσδιορισμό φύλου, χρησιμοποίησε την αντωνυμία «το» και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις διεκδικώντας τα… σχετικά «δικαιώματα».

Σήμερα χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία για να αυτοπροσδιοριστεί, έχει αλλάξει εμφάνιση και είναι καθηγητής, φροντιστηριούχος και εκδότης. Ο Ιάσων Δούσης μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για τον ακτιβισμό, αλλά και την εποχή που απασχόλησε τα media, και αποκάλυψε πως πλέον δεν αυτοπροσδιορίζεται με την αντωνυμία «το» και χρησιμοποιεί αρσενικό άρθρο.

Το ερώτημα που κανένας δημοσιογράφος βέβαια δεν θέτει, είναι τι θα συνέβαινε σήμερα, αν το Jason - Αντιγόνη τότε είχε προχωρήσει σε εγχείριση αλλαγής φύλου…! Τι θα μπορούσε να κάνει σήμερα έτσι ώστε να επανέλθει στη σημερινή του πραγματικότητα, αν τότε είχε ωθηθεί να αλλάξει φύλο, αν το ήθελε; Και δυστυχώς είναι μια σημαντικότατη ερώτηση, που φυσικά δεν θα ακουστεί ποτέ, καθώς πλέον τα παιδιά που έχουν αυτό που λέγεται ως «σύγχυση φύλου» ωθούνται από μικρή ηλικία στην αλλαγή φύλου παγκοσμίως. Αν λοιπόν αποφασίσουν, όπως ο Ιάσωνας σήμερα, ότι τελικά θέλουν να επιστρέψουν στην προτέρα κατάσταση πως θα το κάνουν αν έχουν βιαστεί να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου…;   


«Πλέον χρησιμοποιώ την αρσενική αντωνυμία»

«Χρησιμοποιώ την αρσενική αντωνυμία τώρα. Δεν σημαίνει ότι βλέπω τον άνδρα με στερεότυπα, ούτε τη γυναίκα με στερεότυπα», ανέφερε ο Ιάσων Δούσης απαντώντας στην ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται σήμερα.

Στην ερώτηση αν συνεχίζει τον αγώνα του για να αφαιρεθεί το φύλο από την αστυνομική ταυτότητα, απάντησε: «Εγώ το σταμάτησα... Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω».

Στην ερώτηση αν έχει καταλήξει κάπου αλλού, σημείωσε: «Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ως προς το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι αέναο, δηλαδή μπορούμε όσες φορές θέλουμε να ξανασκεφθούμε για τον εαυτό μας. Βιολογικά είμαστε μια ξεχωριστή περίπτωση ο καθένας. Οπότε, η διάκριση αυτή στα δύο φύλα δεν υφίσταται ακόμη και βιολογικά. Ως προς την ταυτότητα φύλου είναι ένα βίωμα. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική μάχη που είχε δώσει για την κατάργηση του φύλου στην ταυτότητα, επισήμανε: «Είχε μπει τότε το όνομα "Αντιγόνη" (σ.σ.: στην ταυτότητα), μου είχαν επιτρέψει αυτό, δεν το δέχθηκα, γιατί ο στόχος τότε ήταν η κατάργηση του φύλου».

Μεταξύ άλλων ο Ιάσων Δούσης και πρόσθεσε: «Το 2020 είχα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρονών για να έχω το δικαίωμα στον γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου. Ενα παιδί που δέχεται bullying δεν οφείλει να είναι γενναίο, αλλά να προστατεύεται. Είναι θετικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο ανοιχτός ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε άτομο έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα και κάθε παιδί θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει».

Υπενθυμίζεται ότι πιο γνωστό στο ευρύ κοινό έγινε το Τζέισον Αντιγόνη όταν στο προσκήνιο βγήκε το ζήτημα με το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια ίδιου φύλου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 9 Μαΐου 2018, το Τζέισον Αντιγόνη έκλεψε τις εντυπώσεις όταν εμφανίστηκε στη Βουλή φορώντας φόρεμα.





 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου