Μάθετε πως θα επιβιώσετε σε κατάσταση ανάγκης! Διαβάστε το για να μην σας βρουν τα δεινά απροετοίμαστους… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μάθετε πως θα επιβιώσετε σε κατάσταση ανάγκης! Διαβάστε το για να μην σας βρουν τα δεινά απροετοίμαστους…

  Σε περίπτωση που κληθούμε να δώσουμε όλοι εξετάσεις, πολύ δύσκολες, ΟΧΙ στην θεωρία αλλά στην πράξη …   Ο κόσμος ταλαιπωρείται από του...

 


Σε περίπτωση που κληθούμε να δώσουμε όλοι εξετάσεις, πολύ δύσκολες, ΟΧΙ στην θεωρία αλλά στην πράξη

 


Ο κόσμος ταλαιπωρείται από τους πολέμους, τα  οικονομικά προβλήματα , τις ελλείψεις τροφίμων, τους εφιαλτικούς λοιμούς και από τις τρομακτικές φυσικές και τεχνητές καταστροφές. Αλλά όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, ίσως να γίνουν πολύ χειρότερα, οπότε μην περιμένετε τελευταία στιγμή! Θα είναι πολύ αργά!  Καλό είναι να ετοιμάσετε κάποιες προμήθειες για να μην σας βρουν τα δεινά απροετοίμαστους…

 

 

Γράφει ο GEWKWN 

 

 

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΜ….. αν έχετε λίγα μετρητά θα μπορέσετε να αγοράσετε τρόφιμα και φάρμακα, μετά δεν θα βρίσκετε τίποτα……θα ακολουθήσει μαζική υστερία, αληθινή τρέλα, καθώς αυξάνεται η πείνα, η μαζική πείνα ξεκινά. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ; 

 

Ποιος θα σας βοηθήσει; Θα είστε σε θέση να βοηθήσετε την οικογένεια σας και τους συνανθρώπους σας που θα βρίσκονται σε χειρότερη θέση από την δική σας;  

 

Θα κλαίτε όταν θα βλέπετε τα παιδιά σας να πεινούν και εσείς δεν προνοήσατε να έχετε λίγες προμήθειες, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ 

 

Ήρθε η ώρα να ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ!!! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!  Καλό είναι να ετοιμάσετε κάποιες προμήθειες για να μην σας βρουν τα δεινά απροετοίμαστους.  

 

Ο κόσμος ταλαιπωρείται από τους πολέμους, τα  οικονομικά προβλήματα , τις ελλείψεις τροφίμων, τους εφιαλτικούς λοιμούς και από τις τρομακτικές φυσικές και τεχνητές καταστροφές. Αλλά όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι πρόκειται να γίνουν πολύ χειρότερα........ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ. 

 

- Το πρώτο και κύριο είναι το νερό, γιατί πρώτα θα κτυπήσουν τις δεξαμενές του νερού.  Καλό είναι να έχετε νερό στην άκρη. 

 

- Το επόμενο μετά το νερό είναι το αλεύρι. Μετά,  λάδι, αλάτι χοντρό και ψιλό. Χοντρό για να παστώνουμε κρέατα, ψάρια, τουρσιά κλπ, μέλι, ελιές, ρύζι, όσπρια, δηλαδή φασόλια, ρεβίθια, φακές, φάβα, μακαρόνια, γάλα κυρίως σε σκόνη και συμπυκνωμένο, καφέ, τσάι και κονσέρβες. Τυριά σε δοχεία, μυζήθρα σε κεφάλια, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.  

 

- Απαραίτητα είναι κάποια φάρμακα προς αποφυγή μολύνσεων, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αναλγητικά κυρίως σε κάψουλες. Για λοιμώξεις παιδιών πού απασχολούν, αντιβηχικά ή σιρόπια για μόλυνση τού φάρυγγα. Χάπια για τις διάρροιες κ.λ.π. Ακόμη καλό θα είναι να αποθηκεύετε είδη πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, ιώδια, γάζες, επιδέσμους κλπ. 

 

Αν οι άνθρωποι είχαμε γεμάτες τις πνευματικές αποθήκες μας δεν θα χρειαζόταν τίποτε από αυτά πού σάς είπα. Αλλά ή αδύναμη πίστη, μάς προκαλεί τον φόβο. 

 

Συγκλονίζουν τα λόγια των Πατέρων του Αγίου Όρους: …….’’ δέσμευση των καυσίμων από τον στρατό και επίταξη των οχημάτων προμήθειας τους…Τέρμα δηλαδή οι μετακινήσεις, τέρμα το πετρέλαιο καύσης και κίνησης….Κρύο λοιπόν, κακουχίες και όχι μονό. 

 

Τέλος στον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές ……Επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς και των πλοίων. 

 

Κάθε οικονομική συναλλαγή θα περιοριστεί σε βαθμό εξάλειψης, καθώς χρήμα θα κυκλοφορεί μόνο στους έχοντες και είναι λίγοι αυτοί που θα το διαθέτουν….Αλλά και τι να πάρουν που ένα δοχείο λάδι θα κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα…..Η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ θα περιορίσουν τη λειτουργία τους….Λίγες μόνο ώρες το 24ωρο μέχρι που κάποια στιγμή θα σταματήσουν τελείως. 

 

Η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις θα πεινάσουν.   Οι πολίτες θα αναγκαστούν να στραφούν στην ύπαιθρο όπου κάποιος συγγενής, η φίλος, η γείτονας θα μπορεί να τους φιλοξενήσει για κάποιο χρονικό διάστημα μίας και το νερό, το ψωμί, οι ελιές και γενικά τα δώρα της φύσης δεν θα τους λείψουν εκεί ……… θα φτάσουν όμως για όλους ; Και πάντα αγιασμό στο σπίτι να κρατείτε, λίγο από αυτό να πίνετε ποτέ δεν θα διψάτε. Και αντίδωρο να έχετε φυλαγμένο, με λίγο θα χορταίνει ο κάθε πεινασμένος. 

 

Διορατικοί, βλέπουν οικογένειες, με όσα υπάρχοντα μπορούν να τα μεταφέρουν στα χέρια, να περπατούν μέρες άλλα και να πέφτουν θύματα των »αγανακτισμένων» και »πεινασμένων» αλλοδαπών που δεν γνωρίζουν τι θα πει συνάνθρωπος άλλα και μάνα γη. 

 

Όμως ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε οικονομία για αποθήκευση προμηθειών. 

 

1. αν μειώσουμε τους καφέδες τότε μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε οικονομία: 

 

- ENA καπουτσίνο την ημέρα, στοιχίζει από 160 – 3.60, μέσος όρος 2.60 ευρώ Χ 25 ημέρες = 65 ευρώ τον μήνα χ 12 μηνες =  ευρώ ----- 

 

2. αν μειώσουμε η κόψουμε τα τσιγάρα τότε μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε οικονομία: 

 

– ENA  πακέτο τσιγάρα την ημέρα 4.0 ευρώ Χ 30 ημέρες = 120 ευρώ τον μήνα Χ 12 μήνες = 1440. ευρώ τον χρόνο 

 

 ΑΝ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ και άλλα, θα έχουμε οικονομία περίπου 75.00 ευρώ τον μήνα Χ 12 μήνες = 900.  ευρώ  

 

Όταν καταλάβετε πού χαλάτε περισσότερα άσκοπά λεφτά θα σταματήσετε να το κάνετε και θα εξοικονομήσετε κάποια χρήματα το μήνα, να σκέφτεστε πάντα δύο φορές πριν κάνετε μια αγορά η ένα έξοδο.  

 

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ : 

 

 Πονοκέφαλο: μήλο-αγγουράκι, σελερι κ.α 

 

 Έλκος: λάχανο, καρότο σελερι κ.α 

 

 Υπέρταση: παντζάρι, μήλο, σελερι, αγγουράκι, κ.α 

 

 Διαβήτης: καρότο, σπανάκι, σελερι κ.α 

 

Μέλι και χυμός λεμονιού: για την ανακούφιση του πονόλαιμου. Το λεμόνι καθαρίζει και απολυμάνει την λοίμωξη και το μέλι κατευνάζει τον πόνο. 

 

Ελαιόλαδο: για μολύνσεις στα αυτιά η και για πόνο, εφαρμογή ζεστών επιθεμάτων έως και 20 λεπτά για να μειωθεί η φλεγμονή του εσωτερικού αυτιού. 

 

Κόλιανδρος : επιταχύνει την πεπτική διεργασία και ανακουφίζει από την δυσπεψία, τις κοιλιακές κράμπες, τη διάρροια και τον μετεωρισμό. Είναι διουρητικό και ρυθμίζει την πίεση, παρασκευή αφεψήματος: Βράζουμε φύλλα κόλιανδρου για τουλάχιστον πέντε λεπτά, προσθέτουμε μέλι, εάν θέλουμε, και στραγγίζουμε. 

 

Μάραθος: Ο μάραθος καταπραΰνει τους σπασμούς και ενδείκνυται για βρεφικούς κολικούς, καούρες, δυσπεψία και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου αλλά και σε συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. 

 

Σκόρδο : είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αποτελεσματικό εντός και εκτός οργανισμού. Προσθέστε το στο φαγητό (ή καταναλώστε το ωμό εάν μπορείτε για μεγαλύτερο όφελος). 

 

Πράσινο τσάι : όλα τα είδη τσαγιού (που δεν είναι βότανα) περιέχουν αντιφλεγμονώδη φυτοχημικά συστατικά. Το πράσινο τσάι έχει περισσότερα φλαβονοειδή (έναν τύπο αντιοξειδωτικού) από τα άλλα είδη τσαγιού και αυτή η ουσία είναι που του χαρίζει την αντιφλεγμονώδη του δράση 

 

Δεντρολίβανο : έχει αντιμυκητιακή, αντιβιοτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του δενδρολίβανου προστατεύουν το ήπαρ από βλάβες και ενίοτε θεραπεύουν και την κίρρωση. 

 

Ευκάλυπτος για το αναπνευστικό: ο ευκάλυπτος θεωρείται ένα πολύ ισχυρό αντιβιοτικό, οι εισπνοές ατμών ευκαλύπτου ανακουφίζουν το αναπνευστικό και καταπραΰνουν τις βρογχίτιδες. 

  

Ελιά: Η ελαιοροπίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται στα φύλλα της ελιάς και σε συνδυασμό με μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία εμποδίζει την ανάπτυξη ή και σκοτώνει τα στελέχη πολλών ειδών βακτηριδίων, ιών, μυκήτων και άλλων μολυσματικών παραγόντων του ανθρώπινου οργανισμού. Αποτελεί το εναλλακτικό αντιβιοτικό για το άνω αναπνευστικό και η λήψη του ενδείκνυται σε περιπτώσεις κοινού κρυολογήματος, φαρυγγίτιδας και λαρυγγίτιδας. Βράζουμε περίπου 20 φύλλα ελιάς σε ένα γεμάτο φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό νερό. Το σουρώνουμε και είναι έτοιμο. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι, ζεστό, πρωί και βράδυ. 

 

Τα πιο γνωστά βότανα που έχουν θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες είναι: Δίκταμο Καταπραΰνει τους πόνους του στομαχιού και των εντέρων. 

 

 Ρίγανη Πολύ καλό φάρμακο για το στομάχι. 

 

Χαμομήλι Είναι ιδανικό για ερεθισμένο στομάχι, δυσπεψία, ενώ καταπραΰνει και τους κολικούς. Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, κυρίως για τα μάτια και τα γεννητικά όργανα. 

 

Λουΐζα Καταπραΰνει τις στομαχικές ανωμαλίες, διώχνει τον πονοκέφαλο, και τους πόνους των ρευματισμών. 

 

Φασκόμηλο Ανακουφίζει από τον βήχα και το κρυολόγημα και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. 

 

Δάφνη Η τριμμένη δάφνη λειτουργεί σαν αιμοστατικό. 

 

Πιπερόριζα Το γνωστό τζίντζερ, καταπολεμά τους πόνους περιόδου και την ημικρανία…. 

 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ….. 

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας σας θα γνωρίζουν 2 σημεία που να μπορούν να συναντηθούν όταν δεν είναι στο σπίτι την ώρα του γεγονότος, και το δεύτερο να γνωρίζουν που είναι αποθηκευμένα τα τρόφιμα το νερό και τα φάρμακα. 

 

ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ: Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν για αρκετές εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά χωρίς νερό θα πεθάνετε σε λίγες μόνο μέρες. 

 

Εμφιαλωμένο νερό: υπάρχει η πιθανότητα διαταραχών στα συστήματα διανομής νερού. Το εμφιαλωμένο νερό θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις απαραίτητες προμήθειες. Η αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για να εφοδιαστείτε με νερό είναι ριψοκίνδυνο ο Γέροντας μου μας προειδοποίησε πριν λίγες μέρες ‘’προσέχετε το νερό, θα δηλητηριάσουν το νερό’’ 

 

ΦΑΡΜΑΚΑ: προμηθευτείτε ένα κουτί πρώτων βοηθειών και φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε. Ένα κιτ πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τυχόν μικροτραυματισμών. Είδη υγιεινής για προσωπικό καθαρισμό. Βρεφικά είδη ( παιδικές τροφές, πάνες κλπ) 

  

ΦΑΓΗΤΟ: Φαγητό που διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα…. το ίδιο και για το νερό 

 

ΦΑΚΟΣ: Ένα φακό με επιπλέον μπαταρίες για όταν σβήσει το ρεύμα, καθώς και για να βοηθήσει σε τυχόν προσπάθειες έρευνας μέσα από ερείπια από ΣΕΙΣΜΟ Η ΠΟΛΕΜΟ. Εύχομαι να μην τα χρειαστούμε, αν όμως συμβούν; 

 

ΤΟ 90% ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ, μάθετε να τα ξεχωρίζετε από τώρα. Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδήπολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, υπάρχουν πολλά είδη στην κατηγορία των άγριων βρώσιμων χόρτων, πολλά από αυτά έχουν πικρή γεύση και άλλα πιο γλυκιά. Μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα: 

 

Ραδίκια: Έχουν πολλές χρήσεις τόσο ως πηγή τροφής, όσο και ως φαρμακευτικό φυτό. Τα φύλλα μπορούν να καταναλωθούν ωμά σε σαλάτα, ενώ οι ρίζες μπορούν να βράσουν και να καταναλωθούν ως βραστά λαχανικά. 

 

Σπαράγγια: Είναι μια μεγάλη πηγή πηγής βιταμίνης C, θειαμίνης, καλίου και βιταμίνης Β6. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό, είτε βραστό. 

 

Σέσκουλα: Είναι χόρτο με γλυκιά γεύση, που μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό σε σαλάτα μαζί με άλλα λαχανικά, ή βραστό. 

 

Μολόχα: Τα φύλλα του συγκεκριμένου χόρτου τρώγονται βραστά σε συνδυασμό με άλλα άγρια χόρτα. 

 

Ζοχός: Άγριο χόρτο Ζοχός ή ζόχια: Το συναντάμε σε όλους σχεδόν τους ακαλλιέργητους τόπους και τρώγεται βραστό, άλλες ονομασίες: ΠικρίθραΚουφολάχανο 

 

Αγριοκαρδαμούδα : Άλλες ονομασίες: Αγριοκάρδαμοτζουρκάς, ραγιάς 

Αντίδια • Αντράκλα – Γλιστρίδα • Ασκόλυμπρος • Βλήτο, άλλες ονομασίες: Βλίστροςγλίστροςγλίντροςβλιταράκι • Σίλυβο το μαριανό, άλλες ονομασίες: Γαϊδουράγκαθο, κουφάγκαθοκάρδοςσίλυβο, άκανθο. •Κάπαρη 

 

Θα είναι φοβερές οι δοκιμασίες, δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που θα υποφέρουν από πείνα από αρρώστιες και από φόβο….. Βοηθήστε άτομα που χρειάζονται ειδική βοήθεια, όπως βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πεινασμένους και τραυματισμένους. 

 

Θα δώσουμε όλοι εξετάσεις, πολύ δύσκολες εξετάσεις ΟΧΙ στην θεωρία αλλά στην πράξη...




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου