Ο Nigel Farage εγκαινιάζει διεθνή εκστρατεία κατά της «Συνθήκης για την Αντιμετώπιση Πανδημιών» του Π.Ο.Υ που αναμένεται να εγκριθεί τέλος Μαϊου (Video)... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Nigel Farage εγκαινιάζει διεθνή εκστρατεία κατά της «Συνθήκης για την Αντιμετώπιση Πανδημιών» του Π.Ο.Υ που αναμένεται να εγκριθεί τέλος Μαϊου (Video)...

  Σύμφωνα με τον Farage, είναι «απαράδεκτο» ένα «αποτυχημένο, ακριβό, μη εκλεγμένο, ακαταλόγιστο, υπερεθνικό όργανο» να θέλει να «κυβερνά» τ...

 





Σύμφωνα με τον Farage, είναι «απαράδεκτο» ένα «αποτυχημένο, ακριβό, μη εκλεγμένο, ακαταλόγιστο, υπερεθνικό όργανο» να θέλει να «κυβερνά» τις εθνικές κυβερνήσεις υπαγορεύοντας την πολιτική υγείας από ψηλά. – «Αν ο οργανισμός δεν επιστρέψει στην αρχική του αποστολή να είναι ένας εθελοντικός κόμβος συντονισμού, η Βρετανία θα πρέπει να τον εγκαταλείψει.»

 

Ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Brexit προτρέπει τη Βρετανία να αποχωρήσει από τον ΠΟΥ και να μην συμμορφωθεί με τα επιβεβλημένα μέτρα, καθώς πλέον αρκετά κράτη της ΕΕ φαίνεται να αντιστέκονται στην αρπαγή της εξουσίας και της εθνικής τους κυριαρχίας από τον Οργανισμό με πρόσχημα την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα σε αυτά…

 

Πηγές: European Conservative & Action on World Health

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο πρώην ηγέτης του UKIP και του κόμματος Brexit Nigel Farage εντάχθηκε στη διεθνή ομάδα υπεράσπισης Action on World Health (AWH) για μια παγκόσμια εκστρατεία κατά των προσπαθειών αρπαγής εξουσίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), με στόχο τη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη «Διεθνή Συνθήκη αντιμετώπισης πανδημιών» που έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί παγκοσμίως στα τέλη αυτού του μήνα στο επικείμενο συνέδριο του οργανισμού στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, ο κύριος σκοπός της AWH είναι να ανακτήσει τον έλεγχο της εθνικής δημόσιας υγείας σε περιοχές όπου μη εκλεγμένοι διεθνείς φορείς, όπως ο ΠΟΥ, παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική. 

Η ομάδα υποστηρίζει ότι ο ΠΟΥ και όλες οι προηγούμενες συμφωνίες του πρέπει να επανεξεταστούν και να μεταρρυθμιστούν προκειμένου να αποφευχθούν οι αποτυχίες που έχουμε δει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 να επαναληφθούν, να επαναφέρουν τις αρχές της ατομικής ελευθερίας και της σωματικής αυτονομίας στο επίκεντρο των μέτρων δημόσιας υγείας και να σταματήσει τη «Συνθήκη για την Πανδημία» , η οποία έχει σχεδιαστεί για να καταργήσει την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών.

Σύμφωνα με τον Farage, είναι «απαράδεκτο» ένα «αποτυχημένο, ακριβό, μη εκλεγμένο, ακαταλόγιστο, υπερεθνικό όργανο» να θέλει να «κυβερνά» τις εθνικές κυβερνήσεις υπαγορεύοντας την πολιτική υγείας από ψηλά. Ο επίτιμος πρόεδρος του Reform UK προέτρεψε τους νομοθέτες να κάνουν μια «σωστή συζήτηση» για τον αληθινό σκοπό του ΠΟΥ, λέγοντας ότι εάν ο οργανισμός δεν επιστρέψει στην αρχική του αποστολή να είναι ένας εθελοντικός κόμβος συντονισμού, η Βρετανία θα πρέπει να τον εγκαταλείψει.

Επιπλέον, η εκστρατεία του AWH ζητά επίσης σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό για τον ΠΟΥ, ο οποίος απασχολεί πάνω από 8.000 μέλη προσωπικού και θα κοστίσει στις χώρες μέλη περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024-2025. Οι δυτικοί φορολογούμενοι συνεισφέρουν τα περισσότερα, με τους κορυφαίους χορηγούς να είναι οι ΗΠΑ (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (865 εκατομμύρια δολάρια), η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά (468 εκατομμύρια δολάρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (396 εκατομμύρια δολάρια) — μαζί με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο παρέχει επιπλέον 830 εκατομμύρια δολάρια.

Η «Δράση για την Παγκόσμια Υγεία» επίσης καλεί τις χώρες να μειώσουν τις συνεισφορές τους κατά 50%, αναγκάζοντας έτσι τον ΠΟΥ να είναι πιο αποδοτικός από πλευράς κόστους και να απαγορεύσει στον οργανισμό να λαμβάνει επιχορηγήσεις από μη κρατικούς φορείς (όπως ο Μπιλ Γκέιτς) για να μην αποκτήσουν επιρροή. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «υπονομεύσει τα εθνικά κράτη».

Πόσο κακή είναι πραγματικά η Συνθήκη για την Πανδημία;


Αρχικά, η «Διεθνής Συμφωνία για την αντιμετώπιση Πανδημιών» είχε ως στόχο να καταστήσει  τον ΠΟΥ υπεύθυνο για τον συντονισμό των παγκόσμιων δράσεων σε περίπτωση νέων πανδημιών, επιτρέποντάς του να επιβάλλει δεσμευτικά και υποχρεωτικά μέτρα για τη δημόσια υγεία. Αν και έχει υποβαθμιστεί σημαντικά λόγω της δημόσιας πίεσης των τελευταίων μηνών για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την αρπαγή της κυριαρχίας των κρατών - μελών, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η συμφωνία αυτή θα ανοίξει την πόρτα για μια πιο αδιαφανή και σταδιακή αρπαγή εξουσίας εάν εγκριθεί, και ως εκ τούτου παροτρύνουν τις χώρες να την καταψηφίσουν κατά τη διάρκεια του επόμενου Συνέδριο του ΠΟΥ.

«Το πρώτο προσχέδιο της Συνθήκης κατέστησε σαφές ότι ο ΠΟΥ θέλει να αναγκάσει τις χώρες να προχωρούν σε lockdown και να επιβάλει εμβόλια», ανέφερε η AWH σε μια δήλωση, προειδοποιώντας ότι οι διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζονται τη στιγμή που μιλάμε.

Η έλλειψη διαφάνειας είναι επίσης το μεγαλύτερο έλλειμμα της Συνθήκης σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Heritage Foundation για το θέμα, μαζί με σκόπιμα ασαφείς οικονομικές υποχρεώσεις, ενθάρρυνση της κυβερνητικής λογοκρισίας κατά τη διάρκεια πανδημιών, «διαφοροποιημένες ευθύνες» που αναγκάζουν τα ανεπτυγμένα έθνη να ξοδεύουν πολύ περισσότερα και δωρίζουν το 20% των εμβολίων, των μασκών και του άλλου εξοπλισμού τους στον Τρίτο Κόσμο.

Ευτυχώς, τα πιο προβληματικά μέρη σχετικά με την εξουσία του ΠΟΥ να επιβάλλει την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν περικοπεί στο αναθεωρημένο προσχέδιο , που δημοσιεύθηκε στις 13 Μαρτίου, με πρόσθετες διασφαλίσεις για να διευκρινιστεί ότι:

Τίποτα στη Συμφωνία για την Πανδημία του ΠΟΥ δεν θα ερμηνεύεται ότι παρέχει στον [ΠΟΥ] οποιαδήποτε εξουσία να κατευθύνει, να διατάξει, να τροποποιήσει ή να ορίσει με άλλο τρόπο τους εσωτερικούς νόμους ή τις πολιτικές [των κρατών μελών] ή να επιβάλει ή να επιβάλει με άλλο τρόπο οποιεσδήποτε απαιτήσεις που [κράτη μέλη] να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως απαγόρευση ή αποδοχή ταξιδιωτών, επιβολή εντολών εμβολιασμού … ή εφαρμογή lockdown.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι οι προθέσεις του ΠΟΥ παραμένουν οι ίδιες και η Συνθήκη θα εξακολουθεί να παρέχει το πρώτο βήμα προς μια πιο σταδιακή αρπαγή της εξουσίας.

«[Ενώ] υπήρξε κάποια αλλαγή γλώσσας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ουσία του εγγράφου παραμένει», δήλωσε η Δρ. Kat Lindley, πρόεδρος του Global Health Project. «Ακόμα προσπαθούν να μας βάλουν σε αυτή τη διαρκή κατάσταση πανδημίας ξανά και ξανά», ενώ συνεχίζουν να πιέζουν την παγκόσμια επιτήρηση, είπε.

«Όλα είναι ακόμα εκεί, απλώς ανακατεύονται με πολλούς νομικούς πίσω από αυτά», εξήγησε, προσθέτοντας ότι παρά όλα όσα λέει, ο ΠΟΥ εξακολουθεί να «προσπαθεί να εδραιώσει μια ολοκληρωτική επικράτηση στην παγκόσμια υγεία». 


Όλο και περισσότερες χώρες αρχίζουν επίσης να αμφισβητούν την αναγκαιότητα της συνθήκης. Η Σλοβακία ήταν το πιο πρόσφατο κράτος μέλος της ΕΕ που απέρριψε εντελώς το έγγραφο, ενώ η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα το καταψηφίσει, εκτός εάν αλλάξουν οι κανόνες σχετικά με τις «διαφοροποιημένες ευθύνες» καθώς και την υποχρεωτική κατανομή των ερευνητικών προϊόντων εμβολίων.

Από την άλλη πλευρά, η ολλανδική υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής τον απερχόμενο φιλελεύθερο πρωθυπουργό Mark Rutte, αποφάσισε να εγκρίνει τη Συνθήκη παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου επιθυμεί να αναβάλει το θέμα μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση λόγω «των ακριβών συνεπειών της Η συμφωνία [είναι] ασαφής».

Σύμφωνα με τα σχέδια του ΠΟΥ, η Συνθήκη για την αντιμετώπιση Πανδημιών θα συμπληρωθεί περαιτέρω από μια «ευρεία γκάμα ψηφιακών προϊόντων» για την παρακολούθηση μολυσματικών εστιών στο πλαίσιο του από κοινού αναπτυγμένου Παγκόσμιου Δικτύου Ψηφιακής Πιστοποίησης Υγείας (GDHCN) της ΕΕ και του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού του έργου, ενός  παγκόσμιου συστήματος πιστοποίησης εμβολιασμου κάτι που χαρακτηρίζεται από επικριτές, συμπεριλαμβανομένων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ως προπομπός από μια «ολοκληρωτική δυστοπία».

Το Συνέδριο του ΠΟΥ θα οριστικοποιήσει επίσης μια σειρά τροποποιήσεων στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR), που θεωρούνται ως ένας τρόπος για να διευκολυνθούν οι μελλοντικές αρπαγές εξουσίας. Κατά την ψήφισή τους πέρυσι, αρκετοί συντηρητικοί ευρωβουλευτές παρατήρησαν ότι ο ΠΟΥ παραβίασε τους δικούς του διαδικαστικούς κανόνες που θα έπρεπε να καθιστούν τις τροπολογίες παράνομες, ωστόσο ο Οργανισμός απλώς αγνόησε το αίτημα του νομοθέτη να εξηγήσει αυτή τη παράνομη στάση... 



Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου