Οι ΗΠΑ αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού για ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία, προειδοποιώντας όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν εκεί… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι ΗΠΑ αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού για ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία, προειδοποιώντας όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν εκεί…

  Η Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αυξημένη ταξιδιωτική προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για φέτος, εκτός από τη Μολδαβία που συνορε...

 






Η Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αυξημένη ταξιδιωτική προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για φέτος, εκτός από τη Μολδαβία που συνορεύει με την Ουκρανία, για την οποία υπάρχει παρόμοια προειδοποίηση...

 

Δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στη Γερμανία μεταξύ 14 Ιουνίου και 14 Ιουλίου, θα μπορούσε να θεωρηθεί δελεαστικός στόχος τρομοκρατών, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί πως «οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στη Γερμανία» και «μπορεί να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση»…

 

Πηγές: Travel.State.gov & European Conservative

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 2 για τη Γερμανία λόγω φόβου τρομοκρατίας, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν εκεί θα πρέπει να «δείξουν μεγαλύτερη προσοχή».

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στη Γερμανία» και «μπορεί να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση», σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ .

Η υπηρεσία πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν τουριστικούς και συγκοινωνιακούς κόμβους, καθώς και προορισμούς αγορών, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης και σημαντικές εκδηλώσεις, ενώ σημείωσε στην προειδοποίηση της ότι επιτίθενται επίσης σε χώρους λατρείας, πάρκα και μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Στοχεύουν σχολεία, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους.

Δεν έδωσαν τα ακριβή κίνητρα των πιθανών τρομοκρατών, αν και πέρυσι η Europol προειδοποίησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία στην ΕΕ είναι ισλαμικής έμπνευσης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ότι όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία θα πρέπει να προσέχουν το περιβάλλον τους, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών, να παρακολουθούν ε τα τοπικά μέσα για έκτακτες εκδηλώσεις και τελευταία έκτακτα νέα στην περιοχή και να προσαρμόζουν τα σχέδιά τους, αν χρειαστεί με βάση νέες πληροφορίες.

Προέτρεψε επίσης τους ταξιδιώτες να δημιουργήσουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Εγγραφής Έξυπνων Ταξιδιωτών (STEP) για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τους εντοπίσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και επίσης να Διαβάσουν την  Έκθεση Ασφάλειας Χώρας  για τη Γερμανία. 

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου ο Καναδάς έθεσε τις δικές του συμβουλές ασφάλειας για ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, κάτι που έκανε στα τέλη Μαρτίου. 

Η Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αυξημένη ταξιδιωτική προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για φέτος, εκτός από τη Μολδαβία που συνορεύει με την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται με παρόμοια σημαία.

Δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στη Γερμανία μεταξύ 14 Ιουνίου και 14 Ιουλίου, θα μπορούσε να θεωρηθεί δελεαστικός στόχος τρομοκρατών. Οι τρομοκρατικές απειλές είχαν προηγουμένως στοχεύσει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες υψηλού προφίλ .

Οι ξένες ταξιδιωτικές συμβουλές του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασαν ακόμη και στο σημείο να σημειώσουν «μια υψηλή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης που επηρεάζει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Βρετανούς υπηκόους», αναφέροντας διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Αυτά περιλαμβάνουν έναν φόνο και σοβαρό τραυματισμό από επίθεση με μαχαίρι στη Δρέσδη το 2020, καθώς και δύο μαζικούς πυροβολισμούς σε μπαρ στο Hanau που σκότωσαν οκτώ την ίδια χρονιά.

Το 2019, δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν θανάσιμα κοντά σε μια συναγωγή στην πόλη Halle.

Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια, και ειδικά μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε Ισραηλινούς αμάχους, η Γερμανία έχει δει μια αξιοσημείωτη αύξηση των τρομοκρατικών σχεδίων εμπνευσμένων από τον ισλαμισμό.

Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να τα ανακαλύψει και να τα αποτρέψει, αν και η αντιμετώπιση των μοναχικών λύκων παραμένει μια αρκετά μεγάλη πρόκληση. 



Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου