ΣΟΚ: Ο «νονός» της Τεχνητής Νοημοσύνης, Geoffrey Hinton, προτρέπει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να υιοθετήσει το «Καθολικό Βασικό Εισόδημα» (UBI) για ενήλικες Βρετανούς, καθώς 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης. Το σκοτάδι έρχεται… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΣΟΚ: Ο «νονός» της Τεχνητής Νοημοσύνης, Geoffrey Hinton, προτρέπει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να υιοθετήσει το «Καθολικό Βασικό Εισόδημα» (UBI) για ενήλικες Βρετανούς, καθώς 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης. Το σκοτάδι έρχεται…

  Το Καθολικό Βασικό Εισόδημα χρησιμοποιείται ως «τυράκι» πίσω από το οποίο βρίσκεται η φάκα, δηλαδή το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης, που εφα...

 






Το Καθολικό Βασικό Εισόδημα χρησιμοποιείται ως «τυράκι» πίσω από το οποίο βρίσκεται η φάκα, δηλαδή το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης, που εφαρμόζεται τώρα στη Κίνα...! Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα κίνητρα των οργανισμών των οποίων το όραμα είναι ένα μέλλον χωρίς οικογένειες, χωρίς θέσεις εργασίας, χωρίς ανθρώπινη αναπαραγωγή και, τελικά, χωρίς ανθρώπους;


8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύουν καθώς το AI θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους. – «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να γίνει απειλή σε επίπεδο εξαφάνισης για τους ανθρώπους τα επόμενα πέντε έως 20 χρόνια. Θα αντικαταστήσει πολλές ανθρώπινες θέσεις εργασίας παγκοσμίως και εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης και να αποτρέψουν την εισοδηματική ανισότητα των ανέργων ανθρώπων. Υιοθετήστε ένα καθολικό βασικό εισόδημα (UBI ) για την αντιμετώπιση της επικείμενης απειλής απώλειας θέσεων εργασίας.»

 

Πηγές: cointelegraph.com & Natural News

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο αποκαλούμενος «νονός» της τεχνητής νοημοσύνης (AI) κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός καθολικού βασικού εισοδήματος (UBI) για ενήλικες Βρετανούς.

Ο Geoffrey Hinton, ένας παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονας τεχνητής νοημοσύνης (AI), που συχνά αναφέρεται ως «Νονός της AI», έκανε αυτή την πρόταση κατά τη διάρκεια συνομιλιών με αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει πολλές ανθρώπινες θέσεις εργασίας παγκοσμίως, προσθέτοντας ότι θα εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης και να αποτρέψουν την εισοδηματική ανισότητα των ανέργων ανθρώπων. Συμβούλεψε μάλιστα τους νομοθέτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν ένα καθολικό βασικό εισόδημα (UBI ) για την αντιμετώπιση της επικείμενης απειλής απώλειας θέσεων εργασίας. Βεβαίως στο «Ελλήνων Αφύπνιση» έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην σχεδιαζόμενη υιοθέτηση ενός «Παγκόσμιου Καθολικού Εισοδήματος», εξηγώντας (εδώ) ότι επί της ουσίας πρόκειται για μέρος μιας ατζέντας που στρέφεται κατά της ανθρωπότητας...

Μέχρι πρόσφατα, ο Hinton εργαζόταν για την Google, αναπτύσσοντας λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης υψηλού επιπέδου για νευρωνικά δίκτυα. Αυτή η υποκείμενη τεχνολογία τροφοδοτεί τα περισσότερα σύγχρονα παραγωγικά συστήματα AI, όπως το Gemini της Google και το ChatGPT του OpenAI.

Σύμφωνα με τον Hinton, η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης θα ωφελήσει κυρίως τους πλούσιους. Οι απλοί άνθρωποι, οι εργάτες και όσοι απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που μπορούν να αυτοματοποιηθούν θα χάσουν τα μέσα εισοδήματός τους και «αυτό θα είναι κακό για την κοινωνία», είπε πρόσφατα στο BBC σε συνέντευξή του.

«Με συμβουλεύτηκαν άνθρωποι στην Ντάουνινγκ Στριτ», είπε ο Χίντον, «και τους συμβούλεψα ότι το καθολικό βασικό εισόδημα ήταν μια καλή ιδέα». 

Ο ειδικός της τεχνητής νοημοσύνης εξέφρασε επίσης φόβους ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να γίνει απειλή σε επίπεδο εξαφάνισης για τους ανθρώπους τα επόμενα πέντε έως 20 χρόνια. Προειδοποίησε για την αυξανόμενη χρήση των chatbots AI, λέγοντας ότι «μια μορφή αυτού είναι απλώς καλύτερη από τη βιολογική νοημοσύνη». Ο Hinton επεσήμανε επίσης ότι ο ανταγωνισμός για την ανάπτυξη προϊόντων γρήγορα σήμαινε ότι υπήρχε κίνδυνος οι εταιρείες τεχνολογίας «μπορούν αυτόνομα να αποφασίσουν να σκοτώσουν ανθρώπους» αυξάνοντας την εξάρτησή τους από την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το BBC , η UBI δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να λαμβάνουν βασικό μισθό από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Σε κάθε άτομο χορηγείται ένα καθορισμένο χρηματικό ποσό τακτικά βάσει αυτού του συστήματος.

Ο Hinton είναι ο πρωτοπόρος των νευρωνικών δικτύων, τα οποία αποτελούν τη θεωρητική βάση της τρέχουσας έκρηξης στην τεχνητή νοημοσύνη. Δούλευε στην Google, αλλά άφησε τον τεχνολογικό γίγαντα για να μπορεί να μιλήσει πιο ελεύθερα για τους κινδύνους της μη ελεγχόμενης τεχνητής νοημοσύνης. (Σχετικό: Ο "Νονός της τεχνητής νοημοσύνης" αποχωρεί από την Google, προειδοποιεί για κινδύνους που συνδέονται με την τεχνολογία που βοήθησε να αναπτυχθεί .)

8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύουν καθώς το AI θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους


Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή μιας UBI» μέχρι στιγμής. Αλλά ο Hinton δεν είναι ο μόνος που τονίζει την ανάγκη για ένα UBI όταν το AI γίνει πιο πανταχού παρόν. Ο μαθητής του Sam Altman, ο ιδρυτής και σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, εμβαθύνει επίσης στην ιδέα μέσω του άλλου εγχειρήματός του, του Worldcoin.

Μέσω του Worldcoin, ο Altman επικεντρώνεται στην παροχή UBI μέσω της υιοθέτησης ενός διακριτικού κρυπτονομίσματος που παρέχεται δωρεάν. Αλλά για να επωφεληθούν από το διακριτικό, οι άνθρωποι πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία και να υποβληθούν σε σάρωση αμφιβληστροειδούς για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

 Εκτός από τη διάσωση της ανθρωπότητας από τον εκτοπισμό της απασχόλησης μέσω της έλευσης του UBI, τόσο ο Hinton όσο και ο Altman έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα.

Τον Μάρτιο, το Ινστιτούτο Έρευνας Δημόσιας Πολιτικής (IPPR) που εδρεύει στο Λονδίνο δήλωσε ότι σχεδόν οκτώ εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να χαθούν λόγω της τεχνητής νοημοσύνης σε μια «αποκάλυψη θέσεων εργασίας». Η έκθεση αυτής της δεξαμενής σκέψης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως τις γυναίκες, τους νεότερους εργαζόμενους και αυτούς με χαμηλότερους μισθούς ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την αυτοματοποίηση που θα έρθει μέσω της υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στις θέσεις εργασίας τους.

Η IPPR είπε ότι οι θέσεις εισαγωγικού επιπέδου, μερικής απασχόλησης και διοικητικές θέσεις ήταν περισσότερο εκτεθειμένες στην αντικατάσταση από τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο ενός "χειρότερου σεναρίου" για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Ανέφερε επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών υιοθετούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να διαβάσουν και να δημιουργήσουν κείμενο, δεδομένα και κώδικα λογισμικού, για να αυτοματοποιήσουν τις καθημερινές εργασίες στο χώρο εργασίας.

Στο χειρότερο σενάριο για το δεύτερο κύμα της τεχνητής νοημοσύνης, 7,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να εκτοπιστούν, ανέφερε η έκθεση, με τα όποια κέρδη για την οικονομία από τις βελτιώσεις της παραγωγικότητας να ακυρώνονται με μηδενική αύξηση του ΑΕΠ μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια. Σε ένα καλύτερο σενάριο για την πλήρη αύξηση του εργατικού δυναμικού με «γενετική τεχνητή νοημοσύνη», δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας…

Επιπρόσθετο σχόλιο Ελλήνων Αφύπνιση: Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα κίνητρα ανθρώπων, ηγεσιών και οργανισμών των οποίων το όραμα είναι ένα μέλλον χωρίς οικογένειες, χωρίς θέσεις εργασίας, χωρίς ανθρώπινη αναπαραγωγή και, τελικά, χωρίς ανθρώπους;

Πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως το Καθολικό Βασικό Εισόδημα δεν μας το φέρνουν επειδή νοιάζονται για το καλό των ανθρώπων. Ούτε επειδή «τυχαία» υπάρχει πρόοδος στο τεχνολογικό τομέα και είναι σε θέση πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη να αντικαταστάσει τις θέσεις εργασίας που καλύπτουν άνθρωποι μέχρι σήμερα. Όλο αυτό είναι μια καλοσχεδιασμένη σειρά βημάτων προς την ολοκληρωτική υποδούλωση των ανθρώπων, αφού ουσιαστικά το «καθολικό εισόδημα» σερβίρεται ως τυρί πίσω από το οποίο βρίσκεται η φάκα, δηλαδή το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης, που εφαρμόζεται τώρα στη Κίνα...! Και μάλιστα σύμφωνα με τη πρόταση του Hinton η εφαρμογή του καθολικού εισοδήματος θα γίνεται σε ανθρώπους άνεργους που δύσκολα θα μπορούν να βρουν ξανά εργασία, άρα θα είναι ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενοι ως προς τη κατανάλωση αυτού του «τυριού»… 



Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου