Το «σύστημα Lavender» των Ισραηλινών και η εφαρμογή παρόμοιων συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης ακόμα και στη χώρα μας… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το «σύστημα Lavender» των Ισραηλινών και η εφαρμογή παρόμοιων συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης ακόμα και στη χώρα μας…

  Το λογισμικό των Εβραίων ανέλυσε πληροφορίες που συλλέχθηκαν για τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας μέσω ενός συστήματος μ...

 






Το λογισμικό των Εβραίων ανέλυσε πληροφορίες που συλλέχθηκαν για τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας μέσω ενός συστήματος μαζικής παρακολούθησης που είχε διάρκεια πολλών δεκαετιών, αξιολόγησε την πιθανότητα κάθε άτομο να είναι και μαχητής και έδωσε βαθμολογία από το 1 έως το 100 !!! Εάν η βαθμολογία αυτή ήταν αρκετά υψηλή, τότε πολύ απλά σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρη την οικογένειά τους…

 

Προσφάτως ο ίδιος ο…πρωθυπουργός του δικού μας προτεκτοράτου, μας ανέφερε κάτι πολύ παραπλήσιο και η όποια αναφορά του είχε να κάνει με πολλά, αλλά αυτό που βγήκε προς τα έξω, ήταν ότι θα προστεθούν πολλά νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο...εργασίας, χωρίς κανείς να σας αναφέρει, ότι συστήματα όπως αυτό των Ισραηλινών, και των Αμερικανών δουλεύουν είδη στην πατρίδα μας…

 

Γράφει ο Δημήτρης Ρωμανός

 

Αυτές τις ημέρες έτυχε να διαβάσω για το «σύστημα Lavender »των Ισραηλινών και που νομίζω πως είναι κάτι που μπορώ να το μοιραστώ σήμερα μαζί σας !

Το 2021, ο τότε διοικητής της Ισραηλινής Μοσάντ Δαβιδ Μπαρνέα δημοσίευσε ένα βιβλίο για το σχεδιασμό μιας ειδικής μηχανής που θα επιλύσει αυτό που περιέγραψε ως ανθρώπινο εμπόδιο για τον εντοπισμό και την έγκριση στόχων στον πόλεμο !

Με μια πρόχειρη ματιά ειδικά στις πρώτες ημέρες με τον πόλεμο κατά της Χαμάς αποκαλύπτεται ότι ο Ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη γνωστό ως "Lavender", το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που προαναφέρθηκε από τον τότε διοικητή της Μοσάντ !

Σύμφωνα με έξι ισραηλινούς αξιωματικούς πληροφοριών με εμπειρία από πρώτο χέρι, η μηχανή Lavender A.I. καθόριζε ποιον να σκοτώσει και τηρήθηκε με στρατιωτική πειθαρχία !

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων του πολέμου, το σύστημα «Λεβάντα » όρισε περίπου 37.000 Παλαιστίνιους ως στόχους και κατηύθυνε αεροπορικές επιδρομές στα σπίτια τους !!!

Παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι το σύστημα κάνει σφάλματα περίπου δέκα τοις εκατό του χρόνου, δεν υπήρχε καμία απαίτηση ελέγχου των δεδομένων του μηχανήματος !

Ο Ισραηλινός στρατός επιτέθηκε συστηματικά στα στοχοποιημένα άτομα τη νύχτα, στα σπίτια τους, ενώ όλη η οικογένειά τους ήταν παρούσα !

Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα γνωστό ως «Πού είναι ο μπαμπάς ; » χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των στοχευόμενων ατόμων και την πραγματοποίηση βομβιστικών επιθέσεων όταν μπήκαν στις κατοικίες της οικογένειάς τους !

Το προφανές αποτέλεσμα ήταν ότι χιλιάδες γυναίκες και παιδιά αφανίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές !

Σύμφωνα πάντα με αυτούς τους Ισραηλινούς αξιωματικούς πληροφοριών, ο IDF τους βομβάρδισε σε σπίτια ως πρώτη επιλογή !

Και σε αρκετές περιπτώσεις, ολόκληρες οικογένειες δολοφονήθηκαν όταν ο πραγματικός στόχος δεν ήταν μέσα.

Σε μια περίπτωση, τέσσερα κτίρια καταστράφηκαν μαζί με όλους μέσα, επειδή ένας μόνο στόχος ήταν σε ένα από αυτά !!!

Όσον αφορά στόχους που χαρακτηρίζονται ως χαμηλού επιπέδου από το σύστημα A.I. Lavender, χρησιμοποιήθηκαν φθηνότερες βόμβες που κατέστρεψαν ολόκληρα κτίρια σκοτώνοντας κυρίως πολίτες και ολόκληρες οικογένειες !!!

Αυτό έγινε επειδή οι IDF δεν ήθελαν να σπαταλήσουν ακριβές βόμβες σε αυτούς που θεωρούσαν ασήμαντους ανθρώπους …

Αποφασίστηκε τότε , ότι για κάθε χαμηλού επιπέδου πράκτορα της Χαμάς που σημάδεψε η « Λεβάντα », ήταν επιτρεπτό να σκοτωθούν έως και 15 ή 20 πολίτες !!!

Και αν ο στόχος ήταν ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, περισσότεροι από εκατό πολίτες ήταν αποδεκτοί !!!

Οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους τεχνητής νοημοσύνης δεν εντοπίστηκαν ποτέ πριν από τον πόλεμο !

Το λογισμικό των Εβραίων ανέλυσε πληροφορίες που συλλέχθηκαν για τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας μέσω ενός συστήματος μαζικής παρακολούθησης που είχε διάρκεια πολλών δεκαετιών ,αξιολόγησε την πιθανότητα κάθε άτομο να είναι και μαχητής και έδωσε βαθμολογία από το 1 έως το 100 !!!

Εάν η βαθμολογία αυτή ήταν αρκετά υψηλή, τότε πολύ απλά σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρη την οικογένειά τους !!!

Το σύστημα αυτό επισήμανε άτομα που είχαν μοτίβα παρόμοια με τη Χαμάς και ας μην ήταν σίγουρο ότι ήταν πραγματικά της Χαμάς !!!

Συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της αστυνομίας τους , της πολιτικής τους άμυνας, και όλων των συγγενών καθώς και των κατοίκων που είχαν παρόμοια ονόματα και ψευδώνυμα !!!

Φυσικά εννοείται πως αυτό το είδος συστήματος παρακολούθησης υπάρχει και στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια !!!

Όπως καταλαβαίνετε , το πρόγραμμα γενικός με την τεχνητη νοημοσύνη έχει πολύ βαθιές ρίζες και δεν είναι κάτι που θα συναντήσουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια ως κάτι νέο !!!

Εξάλλου προσφάτως ο ίδιος ο … πρωθυπουργός του δικού μας προτεκτοράτου , μας ανέφερε κάτι πολύ παραπλήσιο και η όποια αναφορά του είχε να κάνει με πολλά , αλλά αυτό που βγήκε προς τα έξω , ήταν ότι θα προστεθούν πολλά νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο .. εργασίας , χωρίς κανείς να σας αναφέρει , ότι συστήματα όπως αυτό των Ισραηλινών , και των Αμερικανών δουλεύουν είδη στην πατρίδα μας , εδώ και πολλά χρόνια , και ένα κομμάτι αυτών ήταν και το λεγόμενο πρέντατορ !!!



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου