Δανία: Η κυβέρνηση ζητά αιφνιδιαστικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν για πυρηνικό και υβριδικό πόλεμο. Αποθηκεύουν τρόφιμα, νερό, κεριά και δισκία ιωδίου… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δανία: Η κυβέρνηση ζητά αιφνιδιαστικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν για πυρηνικό και υβριδικό πόλεμο. Αποθηκεύουν τρόφιμα, νερό, κεριά και δισκία ιωδίου…

Η Δανία και οι σύμμαχοι της, δηλαδή οι Ευρωπαίοι, απειλούνται από υβριδικό πόλεμο, λέει ο υπουργός Άμυνας της χώρα και καλεί τους πολίτες να...






Η Δανία και οι σύμμαχοι της, δηλαδή οι Ευρωπαίοι, απειλούνται από υβριδικό πόλεμο, λέει ο υπουργός Άμυνας της χώρα και καλεί τους πολίτες να κάνουν προετοιμασίες ακόμα και για ενδεχόμενα πυρηνικά χτυπήματα…

 

Να προετοιμαστούν για μια επίθεση ή άλλη πιθανή κρίση ζητά από του πολίτες η κυβέρνηση της Δανίας. Οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες κάτω των 40 ετών να διατηρούν δισκία ιωδίου στο σπίτι σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος - «Καθένας από εμάς θα πρέπει να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να μην έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό ή νερό ή να μην μπορούμε να αγοράσουμε είδη πρώτης ανάγκης».

 

Οι Δανοί καλούνται να προετοιμαστούν για  πυρηνικό και υβριδικό πόλεμο. Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen προέτρεψε τους πολίτες να αποθηκεύουν νερό, τρόφιμα, κεριά και χάπια ιωδίου - τα οποία μπορούν να αποτρέψουν τον καρκίνο του θυρεοειδούς από την έκθεση σε ακτινοβολία σε περίπτωση πυρηνικής έκτακτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση της Δανίας ζητά από τους πολίτες να προετοιμαστούν για μια πυρηνική επίθεση ή άλλη πιθανή κρίση, αποθηκεύοντας αποθέματα νερού, τροφίμων και φαρμάκων και κρατώντας δισκία ιωδίου στο σπίτι.

Μια αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία ώθησε τις δανικές αρχές να αυξήσουν την ετοιμότητά τους και να εκδώσουν συστάσεις στους Δανούς πολίτες να κάνουν το ίδιο.





Γίνεται λόγος για προμήθειες τριών ημερών… Όλα τα νοικοκυριά στη Δανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα να επιβιώσουν για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό, νερό, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκαν, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Δανία και οι σύμμαχοί μας απειλούνται από υβριδικό πόλεμο», είπε ο υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ετήσια συνάντηση δημοκρατίας του σκανδιναβικού έθνους στην πόλη Allinge το Σάββατο. «Καθένας από εμάς θα πρέπει να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να μην έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό ή νερό ή να μην μπορούμε να αγοράσουμε είδη πρώτης ανάγκης».

Οι συστάσεις προτείνουν στους πολίτες να εφοδιάζονται με μη ευπαθή τρόφιμα για τα οποία δεν απαιτείται φούρνος ή φούρνος, και τουλάχιστον 9 λίτρα (2,4 γαλόνια) εμφιαλωμένου νερού ανά άτομο, αρκετά για τρεις ημέρες. Οι Δανοί θα πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για διακοπές ρεύματος έχοντας κοντά τους μπαταρίες, φακούς και κεριά και να μπορούν να παραμείνουν ζεστοί χωρίς θέρμανση.

Οι αρχές συμβουλεύουν επίσης τους πολίτες κάτω των 40 ετών να διατηρούν δισκία ιωδίου στο σπίτι σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, αν και είναι «πολύ απίθανο» να χρειαστούν, δήλωσε η Laila Reenberg, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Δανίας σε συνέντευξη Τύπου. Προέτρεψε επίσης τους Δανούς να μην πανικοβληθούν και να συγκεντρώσουν σιγά σιγά τις απαραίτητες προμήθειες…

Οι κατευθυντήριες γραμμές έρχονται αφού η Δανία νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε το επίπεδο απειλής για καταστροφικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον εταιρειών και αρχών, λέγοντας ότι η Ρωσία δείχνει αυξανόμενη προθυμία να αναλάβει κινδύνους για να πραγματοποιήσει υβριδικές επιθέσεις. 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου