Συσκευές παρακολούθησης (Trackers) στους μαθητές θα τοποθετήσει Ελβετικό κέντρο μετασχολικής φροντίδας…Αντιλαμβάνεστε τι έρχεται; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συσκευές παρακολούθησης (Trackers) στους μαθητές θα τοποθετήσει Ελβετικό κέντρο μετασχολικής φροντίδας…Αντιλαμβάνεστε τι έρχεται;

  Θα παρακολουθούν τους μαθητές του σχολείου πιλοτικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με μαγνητικά βραχιολάκια για να ελέγχουν την παραμονή τ...

 





Θα παρακολουθούν τους μαθητές του σχολείου πιλοτικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με μαγνητικά βραχιολάκια για να ελέγχουν την παραμονή τους στο χώρο του σχολείου. Πολύ σύντομα και στην Ελλάδα;;; Τι λέτε;;;

 

Από τις 10 Ιουνίου, το κέντρο εξωσχολικής φροντίδας Letten απαιτεί από τους μαθητές της τρίτης και τέταρτης τάξης να φορούν μαγνητικά βραχιόλια με τεχνολογία Bluetooth, η οποία επιτρέπει στο προσωπικό της παιδικής μέριμνας να παρακολουθεί τη θέση τους…

 

Πηγές: Modernity.news - RMX.news - NZZ.ch

Γράφει η Laura Harris

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ένα κέντρο εξωσχολικής φροντίδας στο δήμο Birmensdorf της Ζυρίχης στην Ελβετία σχεδιάζει να παρακολουθεί τους μαθητές του με μαγνητικά βραχιολάκια για να παρακολουθεί την παραμονή τους στο χώρο του σχολείου.

Από τις 10 Ιουνίου, το κέντρο εξωσχολικής φροντίδας Letten απαιτεί από τους μαθητές της τρίτης και τέταρτης τάξης να φορούν μαγνητικά βραχιόλια με τεχνολογία Bluetooth, η οποία επιτρέπει στο προσωπικό της παιδικής μέριμνας να παρακολουθεί τη θέση τους και να λαμβάνει ειδοποιήσεις εάν ένα παιδί εγκαταλείψει το χώρο χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια των ωρών φροντίδας.

Η αρχική δοκιμαστική φάση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ σχεδιάζεται να επεκταθεί η δοκιμή σε όλες τις τάξεις μεταξύ των καλοκαιρινών και των φθινοπωρινών διακοπών. Μετά την περίοδο αυτή, το έργο θα αξιολογηθεί για να καθοριστεί αν το σύστημα θα υιοθετηθεί μόνιμα. Η συμμετοχή στο έργο είναι εθελοντική, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να αποσύρουν τα παιδιά τους αν δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο Joel Giger, επικεφαλής του προγράμματος εντοπισμού της Letten, ο οποίος προμήθευσε την τεχνολογία και τον εξοπλισμό για το σύστημα εντοπισμού, διευκρίνισε ότι τα δεδομένα των παιδιών αποθηκεύονται μόνο όσο τα βραχιόλια είναι σε χρήση και μπορούν να εντοπιστούν μόνο κάτω από τις σχολικές εγκαταστάσεις. Ο Giger, ο οποίος χρηματοδότησε το έργο χωρίς οικονομική συνεισφορά από το σχολείο, υποστήριξε επίσης ότι αυτά τα μαγνητικά βραχιολάκια θα βοηθήσουν τους φροντιστές να εντοπίζουν τα παιδιά πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα κίνησης είναι προσωρινά και διαγράφονται καθημερινά.

Το σύστημα δεδομένων θα καταγράφει «μόνο» ελάχιστες πληροφορίες, όπως το όνομα του παιδιού, το πρώτο γράμμα του επωνύμου του, τυχόν ιατρικά ασυμβίβαστα και την τάξη του. Τα δεδομένα αυτά είναι κρυπτογραφημένα σε ξεχωριστό δίκτυο και δεν είναι προσβάσιμα από το διαδίκτυο.

Ο Giger αποκαλύπτει ότι το σχολικό συμβούλιο εξέτασε και ενέκρινε ανεξάρτητα όλα τα βήματα, από τον σχεδιασμό έως την εφαρμογή. Και έτσι, η διοίκηση του σχολείου βλέπει το έργο ως αμοιβαία επωφελές.

«Οι υπεύθυνοι...στο σχολείο του Birmensdorf μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω του πιλοτικού έργου και ταυτόχρονα προσφέρουν στην εταιρεία την ευκαιρία να δοκιμάσει το προϊόν μαζί με ειδικούς στο χώρο του σχολείου στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου», δήλωσε η Bettina Kohler, πρόεδρος της Letten.

Οι Αρχές του Καντονιού δεν φαίνεται να ανησυχούν από το Σύστημα Εντοπισμού των παιδιών

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι Giger και Kohler, το έργο έχει προκαλέσει επικρίσεις από τις αρχές προστασίας δεδομένων στο καντόνι της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με τον Hans Peter Waltisberg, εκπρόσωπο της επιτροπής προστασίας δεδομένων της κυβέρνησης του καντονίου της Ζυρίχης, η επεξεργασία δεδομένων δικαιολογείται μόνο εάν υπάρχει «εύλογη σχέση» μεταξύ του επιδιωκόμενου σκοπού και της επεξεργασίας δεδομένων. Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο μόνιμος εντοπισμός των μαθητών δεν φαίνεται αναγκαίος για τη φροντίδα τους».

«Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον ένα βραχιολάκι Bluetooth είναι το κατάλληλο μέσο εντοπισμού. Για παράδειγμα, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ένα βραχιολάκι μπορεί επίσης να αφαιρεθεί», δήλωσε ο Waltisberg.

Επιπλέον, οι αρχές προστασίας δεδομένων δεν γνωρίζουν για παρόμοια έργα με χρήση Bluetooth και μαγνητικών βραχιολιών για μαθητές στο καντόνι της Ζυρίχης.

Αλλά όπως και η σχολική επιτροπή του Letten, η Myriam Ziegler, η επικεφαλής του γραφείου δημοτικών σχολείων του καντονίου της Ζυρίχης, δεν φαίνεται να ανησυχεί από το σύστημα εντοπισμού των παιδιών. Αντιθέτως, το γραφείο του καντονίου παρείχε περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα και υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός των καθημερινών δομών είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Παρακολουθήστε αυτό το επεισόδιο της εκπομπής «News Behind The News» που συζητά για το πώς οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν τα σχολεία. 




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου