Η Βόρεια Ιρλανδία αναγκάζεται να σφάζει τις αγελάδες σε μικρότερη ηλικία για να συμμορφωθεί στην Νεοταξική Παράνοια της «Κλιματικής Αλλαγής». Φαντάζεσαι τι θα φέρουν μετά τις ευρωεκλογές…; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Βόρεια Ιρλανδία αναγκάζεται να σφάζει τις αγελάδες σε μικρότερη ηλικία για να συμμορφωθεί στην Νεοταξική Παράνοια της «Κλιματικής Αλλαγής». Φαντάζεσαι τι θα φέρουν μετά τις ευρωεκλογές…;

  Γιατί είναι αποφασισμένοι να δαιμονοποιήσουν και να καταστρέψουν τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, ιδίως τη βιομηχανία βοείου κρέατος; Όλα οφ...

 





Γιατί είναι αποφασισμένοι να δαιμονοποιήσουν και να καταστρέψουν τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, ιδίως τη βιομηχανία βοείου κρέατος; Όλα οφείλονται σε παγκόσμιες ντιρεκτίβες που εκδίδονται από τα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ»), οι οποίες αναπτύσσονται και επισημοποιούνται περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου.

 

Το πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο βόειο κρέας είναι ένα νέο σύστημα ενίσχυσης των πληρωμών για τους βοοτρόφους στη Βόρεια Ιρλανδία. Το καθεστώς αποσκοπεί στη μείωση της μέγιστης ηλικίας σφαγής των βοοειδών αγελάδων κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου εφαρμογής για τη «μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου». «Με άλλα λόγια, σφάζουμε τις αγελάδες σε μικρότερη ηλικία, όταν έχουν λιγότερο κρέας, γεγονός που πιθανότατα θα κάνει την τιμή του βόειου κρέατος να ανέβει ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά στο όνομα της κλιματικής αλλαγής φυσικά».

 

Πηγή: Expose News

Άρθρο της Rhoda Wilson

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο βόειο κρέας είναι ένα νέο σύστημα ενίσχυσης των πληρωμών για τους βοοτρόφους στη Βόρεια Ιρλανδία. Το καθεστώς αποσκοπεί στη μείωση της μέγιστης ηλικίας σφαγής των βοοειδών αγελάδων κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου εφαρμογής για τη «μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».
Το καθεστώς αυτό υπαγορεύτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία στοχεύουν στην κτηνοτροφία για την εξάλειψη της χρόνιας πείνας και τη καταπολέμηση της «Κλιματικής Αλλαγής».
Το σύστημα μείωσης του άνθρακα στο βόειο κρέας της Βόρειας Ιρλανδίας (το «σύστημα») εισήχθη από το Υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικών Υποθέσεων («DAERA») και ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2024. Θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών.

«Έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του τομέα του βοείου κρέατος και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το ζωικό κεφάλαιο, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων του νόμου περί κλιματικής αλλαγής (Βόρεια Ιρλανδία) του 2022», αναφέρει το DAERA.

Ο Νόμος για την “Κλιματική αλλαγή” είναι νομοθεσία που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της «κλιματικής αλλαγής» μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου («GHG»). Θέτει ως στόχο τη μείωση κατά 100% σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, μαζί με ενδιάμεσους στόχους που περιλαμβάνουν τουλάχιστον 48% μείωση των καθαρών εκπομπών έως το 2030.

Όπως αναφέρει το Farming UK, ο υπουργός Γεωργίας Andrew Muir δήλωσε ότι η έναρξη λειτουργίας του συστήματος αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την υποστήριξη του κλάδου προς μεγαλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Το Farming UK συνέχισε να αναφέρει τα λόγια του Muir:

«Το υπουργείο μου έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που ωφελούν το κλίμα και το περιβάλλον μας, ενώ παράλληλα παρέχει σαφή κίνητρα για την καλύτερη αποδοτικότητα των πόρων στον γεωργικό μας τομέα.

«Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο παρέχουμε στήριξη για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την προστασία του περιβάλλοντός μας, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων που τίθενται από την Πράξη για την Κλιματική Αλλαγή (NI) 2022.

«Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους αγρότες να συνεργαστούν με την υπηρεσία σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσαρμογής των πρακτικών τους στη γεωργική εκμετάλλευση, ώστε να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύστημα και να συμβάλουν σε έναν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμο και παραγωγικό τομέα».

Το σύστημα μείωσης του άνθρακα στο βόειο κρέας ανοίγει σήμερα για τους γεωργούς του ΝΙ, Farming UK, 15 Απριλίου 2024

Η ηλικία σφαγής πρόκειται να μειωθεί από 30 μήνες τώρα, το πρώτο έτος, σε 26 μήνες το 2027. Η μείωση της ηλικίας σφαγής γίνεται σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε το 2020 η National Beef Association («NBA»), η κύρια οργάνωση πίεσης της βρετανικής βιομηχανίας βοείου κρέατος.

Σύμφωνα με την NBA όσο περισσότερο ζει μια αγελάδα, τόσο περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλεί. Έτσι, το 2020, η NBA πρότεινε «μια λύση σε αυτό το πρόβλημα»: να θανατώνονται οι αγελάδες όταν είναι νεότερες - στους 27 μήνες αντί για τους 30 μήνες που είναι σήμερα τυπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο - και να επιβάλλεται φόρος άνθρακα στα μεγαλύτερα ζώα.

Τα ποσοστά πληρωμών στους γεωργούς της Βόρειας Ιρλανδίας στο πλαίσιο του καθεστώτος είχαν σταδιακή εισαγωγή από τον Ιανουάριο - Μάρτιο του 2024. Το ποσοστό πληρωμής τον Ιανουάριο του 2024 ήταν 20 λίρες ανά επιλέξιμο ζώο, τον Φεβρουάριο του 2024 40 λίρες και τον Μάρτιο του 2024 60 λίρες. Από τον Απρίλιο του 2024 και μετά το ποσοστό πληρωμής είναι 75 λίρες ανά επιλέξιμο ζώο.

Όπως επεσήμανε ο Peter Imanuelsen«Με άλλα λόγια, σφάζουμε τις αγελάδες σε μικρότερη ηλικία, όταν έχουν λιγότερο κρέας, γεγονός που πιθανότατα θα κάνει την τιμή του βόειου κρέατος να ανέβει ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά στο όνομα της κλιματικής αλλαγής φυσικά».

Πέρυσι, η ιρλανδική κυβέρνηση πρότεινε τη σφαγή 200.000 αγελάδων για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής. Ομοίως, οι προτάσεις της κυβέρνησης της Ουαλίας για το “Πρόγραμμα Βιώσιμης Γεωργίας” θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σφαγή πάνω από 100.000 αγελάδων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι Ουαλοί αγρότες αναμένεται επί του παρόντος να πρέπει να παραχωρήσουν το 10% της γης τους “για δέντρα” και ένα επιπλέον 10% για “ενδιαιτήματα άγριας ζωής” - κάτι που οι ηγέτες των αγροτικών επιχειρήσεων φοβούνται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει «απόλυτη σφαγή», «θα ξεριζώσει την καρδιά της αγροτικής οικονομίας» και θα οδηγήσει σε 5.500 απώλειες θέσεων εργασίας. Έχει επίσης οδηγήσει σε φόβους ότι οι αγρότες θα αναγκαστούν να σκοτώσουν δεκάδες χιλιάδες αγελάδες για να ανοίξουν δρόμο για τις νέες πρακτικές διαχείρισης της γης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Epoch Timesσύμφωνα με την έκθεση της ουαλικής κυβέρνησης του Δεκεμβρίου 2023 «Πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του προγράμματος βιώσιμης γεωργίας», εκτιμάται ότι οι συνολικές απώλειες παραγωγής θα ανέλθουν σε 125 εκατομμύρια λίρες και η μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου σε 122.000 άτομα, δηλαδή σχεδόν 11% συρρίκνωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Scottish Farmer, από πριν από δύο εβδομάδες το αμφιλεγόμενο σύστημα έχει καθυστερήσει για ένα χρόνο μετά από διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών στο Powys.

Γιατί είναι αποφασισμένοι να δαιμονοποιήσουν και να καταστρέψουν τη γεωργία, ιδίως τη βιομηχανία βοείου κρέατος; Όλα οφείλονται σε παγκόσμιες ντιρεκτίβες που εκδίδονται από τα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ»), οι οποίες αναπτύσσονται και επισημοποιούνται περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ («FAO») δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη του πολυετούς σχεδίου του για την επίτευξη της «παγκόσμιας δέσμευσης για τον μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων».

«Ξεκινάμε ένα τριετές ταξίδι που περικλείεται στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP) 28, COP 29 και COP 30, με κάθε βήμα να έχει ξεχωριστή σημασία στη συλλογική μας επιδίωξη», δήλωσε ο FAO παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη του.

Ένας από τους στόχους του FAO είναι η μείωση των εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία κατά 25% έως το έτος 2030, διότι έτσι “θα εξαλειφθεί η χρόνια πείνα.”



Επίτευξη του SDG 2 (“Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης” 2) χωρίς να ξεπεραστεί το όριο του 1,5 °C: A global roadmap Part 1, A first report, part of a multi-year process, Food and Agriculture Organisation, 10 December 2023, retrieved 28 May 2024



Επίτευξη του SDG 2 χωρίς υπέρβαση του ορίου του 1,5 °C: A global roadmap Part 1, A first report, part of a multi-year process, Food and Agriculture Organisation, 10 December 2023, retrieved 28 May 2024


Πιστεύουν πραγματικά αυτή την ψυχοπάθεια ή απλά ελπίζουν ότι θα το κάνουμε εμείς;

Σημειώστε ότι το ποσοστό των «ακαθάριστων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου-GHG» στη δεύτερη εικόνα ταιριάζει με το ποσοστό μείωσης των «εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία» στην πρώτη. Στοχεύουν ειδικά στον τομέα της κτηνοτροφίας για να “μειώσουν τα αέρια του θερμοκηπίου”.

«Η κτηνοτροφία ... είναι άμεσα υπεύθυνη για το 26% των εκπομπών του αγροδιατροφικού συστήματος (εντερική ζύμωση, κοπριά κ.λπ.)», υποστηρίζει ο FAO. Τι κουραφέξαλα. Παρ' όλα αυτά, οι ανοησίες συνεχίζονται:

Όταν συγκρίνουμε το επίπεδο του 2020 με το προβλεπόμενο σενάριο του 2030, όπως περιγράφεται στον παρόντα χάρτη πορείας, γίνεται φανερό ότι η πρότασή μας ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια δέσμευση για το μεθάνιο. Συγκεκριμένα, η μείωση των εκπομπών μεθανίου εντός του αγροδιατροφικού συστήματος ανέρχεται σε περίπου 10% ... Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συλλογικές προσπάθειες σε ολόκληρη την ευρύτερη οικονομία μπορούν να συμβάλουν σε πρόσθετες μειώσεις, εργαζόμενοι προς τον στόχο μείωσης κατά 30% που έχουν δεσμευτεί οι χώρες.


Τα παραπάνω υπογραμμίζουν ότι οι κυβερνήσεις μας είναι συνένοχες στο σχέδιο του ΟΗΕ για τη μείωση του μεθανίου. Χωρίς να έχουν την συγκατάθεση μας να το πράξουν, οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί να συμμορφωθούν με το σχέδιο του ΟΗΕ.

Ο FAO δίνει 9 σημεία για το «τι πρέπει να κάνουμε» σχετικά με την κτηνοτροφία για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει (βλ. εικόνα παρακάτω). Σημειώστε το σημείο 6 σχετικά με την «αλλαγή του πληθυσμού των ζώων».


Επίτευξη του SDG 2 χωρίς υπέρβαση του ορίου του 1,5 °C: Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, 10 Δεκεμβρίου 2023, ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2024.


Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στην πολυδιάστατη επίθεση του FAO κατά της κτηνοτροφίας, η ιστοσελίδα του παρέχει τον ακόλουθο κατάλογο πηγών «για να μάθετε περισσότερα»:

Για μια επισκόπηση του συστήματος του FAO, αν μπορείτε να το χωνέψετε, παρακάτω είναι ο επικεφαλής οικονομολόγος του FAO, Maximo Torero Cullen, που μιλάει για την επίτευξη του SDG 2 του ΟΗΕ - Στόχος βιώσιμης ανάπτυξης 2: Μηδενική πείνα - «χωρίς να ξεπεραστεί το όριο του 1,5 °C». Όσο αρρωστημένο κι αν είναι, υπάρχει και μια θετική πλευρά: το βίντεο μας δίνει τουλάχιστον το πρόσωπο και το όνομα ενός από τους ανθρώπους που προωθούν αυτό το σχέδιο και πιθανώς πληρώνονται πολύ καλά για να το κάνουν.

Ένας οδικός χάρτης είναι απαραίτητος, λέει ο Cullen, επειδή «παραβιάζουμε έξι από τα εννέα πλανητικά όρια ... Αν δεν αρχίσουμε να κάνουμε και να δημιουργούμε αυτόν τον μετασχηματισμό, θα παραβιάσουμε περισσότερα πλανητικά όρια και ενδεχομένως θα εισέλθουμε σε μια εκθετική αύξηση της συχνότητας των κλιματικών φαινομένων».



Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών - Επίτευξη του SDG 2 χωρίς υπέρβαση του ορίου του 1,5 °C - Ένας παγκόσμιος οδικός χάρτης, 30 Ιανουαρίου 2024 (8 λεπτά)


Τα «πλανητικά όρια» ακούγονται τρομακτικά, έτσι δεν είναι; Ποιος έθεσε αυτά τα λεγόμενα πλανητικά όρια; Τον Σεπτέμβριο του 2023, μια ομάδα 20 «επιστημόνων» δημοσίευσε μια εργασία που ποσοτικοποίησε, για πρώτη φορά, «και τα 9 πλανητικά όρια». Η «έρευνα» χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, τη γερμανική κυβέρνηση, το Ίδρυμα Carlsberg και το Ίδρυμα Volkswagen.

Έτσι, 20 «επιστήμονες» - χρηματοδοτούμενοι από ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ και τη Γερμανία, που τυχαίνει επίσης να είναι μεγάλοι εξαγωγείς φαρμάκων και οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του ΠΟΥ - αποφάσισαν ποια είναι τα πλανητικά όρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αυτοί οι 20 άνθρωποι έχουν αποφασίσει ότι 6 από τα 9 πλανητικά τους όρια έχουν «ξεπεραστεί». Ω, Θεέ μου ...

Η μόνη πρόταση που μπορούμε να κάνουμε για να απαλύνουμε τις ανησυχίες τους είναι οι αυτοαποκαλούμενες «ελίτ» της ΕΕ και του ΟΗΕ και οι 20 επιστήμονές τους να πάρουν την επόμενη πτήση για τον Άρη και να τα καταφέρουν εκεί. Αν υποθέσουμε ότι οι επιστήμονες δεν έχουν διαπιστώσει ότι ο Άρης έχει ξεπεράσει τα πλανητικά όρια, η ζωή θα είναι ίσως πιο βιώσιμη γι' αυτούς εκεί.




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου