50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο και 20 χρόνια από την ένταξη της στην Ευρώπη. Τι έκανε η Ευρώπη για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής της Κύπρου;; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο και 20 χρόνια από την ένταξη της στην Ευρώπη. Τι έκανε η Ευρώπη για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής της Κύπρου;;

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πλάτες στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή με την οποία παραβιάστηκε η ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική...

 





Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πλάτες στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή με την οποία παραβιάστηκε η ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ως βάση/πλαίσιο  λύσης του Κυπριακού, τη νομιμοποίηση της παρούσας κατάστασης  κατοχικών δεδομένων και των αποσχιστικών παραγώγων της κατοχής.

 

Βιώνοντας    τις εχθρικές προς τα Δίκαιά μας  πολιτικές πράξεις  και ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  τις οποίες ήδη έχουμε καταγγείλει  μας προκαλεί  ιδιαίτερη αγανάκτηση να ακούουμε  τους Ευρωπαίους Ηγέτες  τα τελευταία χρόνια να παραδίδουν, σε άλλες τρίτες χώρες,  μαθήματα σεβασμού της Κυριαρχίας Κρατών, να δίδουν μαθήματα σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μάλιστα  να  τιμωρούν με  κυρώσεις, ενώ στο Κυπριακό που είναι «οικογενειακό» πρόβλημα αφού ο θύτης μας είναι σύμμαχος  και υποψήφιος για ένταξη, η αντιμετώπιση είναι διαμετρικά αντίθετη.


Εκτενές άρθρο από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 

Η δική μας αξιολόγηση οδηγεί στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τίποτε δεν έχει κάμει που να οδηγεί στον τερματισμό της κατοχής.

Καταγράφουμε τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πράξεις και ενέργειες οι οποίες μας είναι ξεκάθαρο ότι, όχι μόνο δεν οδηγούν στον τερματισμό της κατοχής αλλά στη νομιμοποίηση της, καθώς και των παρανόμων παραγώγων της. Τις αφήνουμε στην κρίση σας και θα χαρούμε πολύ να επεκταθούμε και να τα συζητήσουμε.

Κάνει πλάτες στην Τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή με την οποία παραβιάστηκε η ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ως βάση/πλαίσιο  λύσης του Κυπριακού, τη νομιμοποίηση της παρούσας κατάστασης  κατοχικών δεδομένων και των αποσχιστικών παραγώγων της κατοχής.

Κλείνει τα μάτια στο έγκλημα πολέμου  της εθνοκάθαρσης των κατεχομένων εδαφών από τον Τούρκο κατακτητή με το βίαιο διωγμό  του 85% αυτόχθονα , Ελληνικού πληθυσμού.

Κλείνει τα μάτια στις εγκληματικές μεθόδους  που χρησιμοποίησε ο Τούρκος κατακτητής   για να επιτύχει την εθνοκάθαρση: Δολοφονίες, απαγωγή και εξαφάνηση αιχμαλωτων πολέμου και γυναικοπέδων, βασανιστήρια, βιασμοί και βίαιο εκτοπισμό.  Εγκλήματα γενοκτονίας.

Κλείνει τα μάτια στο έγκλημα πολέμου του Εποικισμού  των κατεχομένων εδαφών μας, οχι μόνο από Τούρκους έποικους που ακολούθησαν τον Τουρκικό στρατό κατοχής το 1974 αλλά,  και από  Ευρωπαίους Εποίκους και εκμεταλλευτές γης οι οποίοι νέμονται και παράνομα θησαυρίζουν από τις κλεμμένες περιουσίες μας, οι οποίες  θυμίζουμε, στα κατεχόμενα εδάφη αποτελούσαν το 85% της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των προσφύγων και εκτοπισμένων μας.

Αφού με την πιο πάνω Ευρωπαϊκή στάση  προσφέρθηκε ένα 20χρονο συγχωροχάρτι στην Τουρκία για το μεγάλο έγκλημα της εισολής, κατοχής και παραβίασης όλων των Κανόνων του Καταστατικου Χάρτη του ΟΗΕ, το 1974, στην Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε και σε πρόσθετες ενέργειες οι οποίες επιβαρύνουν περαιτέρω τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος των θυμάτων της Τουρκικής θηριοδίας:

Στηρίζει λύση διχοτομική, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία,  σε ρατσιστική αντιδημοκρατική βάση, η οποία θεσμοθετεί  ένα απαρτχάϊντ  και ένα μόνιμο βίαιο διαχωρισμό του πληθυσμού, σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τα συμβατά με το Χάρτη Ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς  και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Στηρίζει τη θυματοποίηση των προσφύγων και εκτοπισμένων της Κυπριακής Κοινωνίας, πρώτης γενιάς  καθώς και τους απογόνους  μας  με αποκλεισμό  της επιστροφής  και επανεγκατάστασης μας στα κατεχόμενα σήμερα εδάφη μας, τα κατεχόμενα χωριά, τις πόλεις, τα σπίτια και τις περιουσίες μας, σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ  και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, απλά για να βολευθει η διχοτομικη λύση ΔΔΟ που ήταν ο στόχος της εισβολής.  ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Αυτοί που θυματοποιούμαστε, ελαφρά τη καρδία, αποτελούμε  το 33%  ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου. Συγκριτικά και αναλογικά σκεφθείτε ότι μιλούμε για 20-25 εκατομύρια πολιτών των μεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσφέρει Διπλωματική κάλυψη στους εγκάθετους της Άγκυρας στα κατεχόμενα, διεξάγοντας απευθείας επαφές  μαζί τους ως εκπροσώπους ξεχωριστής Κρατικής οντότητας στην Κύπρο. 

Προσφέρει Διπλωματική κάλυψη  και έμμεση αναγνώριση στο παράνομο καθεστώς επιτρέποντας το άνοιγμα γραφείων του στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα οποία παρουσιάζονται ως εμπορικά γραφεία τα οποία όμως λειτουργούν ως άτυπες πρεσβείες αναμένοντας την μετονομασία τους για την οποία οι Ευρωπαίοι Παράγοντες φαίνεται να εργάζονται «σκληρά».

Σκορπά λεφτά Ευρωπαϊκά  στα κατεχόμενα για έργα υποδομης τα οποία γίνονται πάνω στην κατεχόμενη γη μας, πάνω στις περιουσίες μας, χωρίς την έγκρισή μας και σε βάρος των Δικαιωμάτων μας, αποδίδοντας  Κρατική υπόσταση στο παράνομο καθεστώς,  δημιουργώντας  έτσι τετελεσμένα επι του εδάφους που ευνοούν την κατοχή και της δημιουργούν προοπτικές τελικής αναγνώρισης. Γίνεται δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότης παράνομων σφετεριστών των περιουσιών μας, σφετεριστών Κυπριακής γής. 

Επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη διεξαγωγή απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε δισεκατομύρια.  Και πάλιν πρόκειται για εμπορεύματα τα οποία παράνομα παράγονται ή κατασκευάζονται σε γη και εργοστάσια ιδιοκτησίας των θυμάτων της Τουρκικής κατοχής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγει συνομιλίες ενταξιακής ευθυγράμμισης  με το παράνομο καθεστώς θεωρώντας το ως τρίτο ξεχωριστό μέρος επι του Κυπριακού εδάφους. Αυτό μάλιστα γίνεται ενώ στην Ευρώπη έχει ενταχθεί ολόκληρη η Κυπριακή Δημοκρατία με απλή αναστολή της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στα κατεχόμενα, το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατια υιοθέτησε. Αυτό πρέπει να σημαίνει για όλους ότι, εφόσον η Τουρκική κατοχή τερματιστεί και η Κυπριακή Δημοκρατία αποκαταστήσει την κυριαρχία και άσκηση της εξουσίας της πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, αυτόματα θα ισχύσουν παντού οι πρόνοιες της συμφωνίας ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιαυτό δεν χρειάζονται οι χωριστές διαπραγματεύσεις οι οποίες ενισχύουν την αποσχιστική πολιτική της Τουρκίας.

Ενθαρρύνει και στηρίζει  ΜΟΕ τα οποία ουσιαστικά αναλογουν σε άσκηση διακρατικών σχέσεων δύο ξεχωριστών Κρατών στην Κύπρο, παραγκωνίζοντας την κατοχή που είναι η ουσία του Κυπριακού.

Απαιτούμε ίση μεταχείριση ως Ευρωπαίοι πολίτες και ζητούμε αντιμετώπιση της Τουρκίας  ως εισβολέα και κατακτητή

Μέχρι εδώ έχουμε  καταγράψει σειρά πολιτικών πράξεων και ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο Κυπριακό οι οποίες παραβιάζουν παραβιάζουν κατα συρροή, τόσο τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όσο   και το το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες  και οδηγούν σε σταδιακό ροκάνισμα   κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και προεξοφλούν την   απεμπόληση  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.  Αυτή η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά κατά την άποψή μας και  συνέργεια στην παρασιώπηση και κάλυψη του μεγάλου εγκλήματος της εισβολής και  της κατοχής της Κύπρου, καθώς  και όλων των παράγωγων εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της Δημοκρατίας, καθώς και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του Λαού μας, τότε και στην πορεία των 50 χρόνων που πέρασαν από τότε.  Σήμερα δίδουμε, όπως υποσχεθήκαμε, συνέχεια στην Ευρωπαϊκή συμπεριφορά και  επικαλούμενοι το Ευρωπαϊκό κεκτημένο  καταγράφουμε τί ζητούμε και εμείς ως Ευρωπαίοι πολίτες, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βιώνοντας    τις εχθρικές προς τα Δίκαιά μας  πολιτικές πράξεις  και ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  τις οποίες ήδη έχουμε καταγγείλει  μας προκαλεί  ιδιαίτερη αγανάκτηση να ακούουμε  τους Ευρωπαίους Ηγέτες  τα τελευταία χρόνια να παραδίδουν, σε άλλες τρίτες χώρες,  μαθήματα σεβασμού της Κυριαρχίας Κρατών, να δίδουν μαθήματα σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μάλιστα  να  τιμωρούν με  κυρώσεις, ενώ στο Κυπριακό που είναι «οικογενειακό» πρόβλημα αφού ο θύτης μας είναι σύμμαχος  και υποψήφιος για ένταξη, η αντιμετώπιση είναι διαμετρικά αντίθετη.

Απαιτούμε ίση μεταχείριση ως Ευρωπαίοι πολίτες και ζητούμε αντιμετώπιση της Τουρκίας  ως εισβολέα και κατακτητή, ο οποίος πρέπει, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Κεκτημένο:

Να αποσύρει, χωρίς όρους και περιορισμούς τα στρατεύματά του από την Κύπρο

Να αποσύρει από την Κύπρο όλους ανεξαίρετα τους Τούρκους, Ευρωπαίους και άλλους έποικους  οι οποίοι ακολούθησαν την εισβολή  το 1974, καθώς και τις αποσχιστικές  ενέργειες  της Τουρκίας, να ανακηρύξει ξεχωριστό Τουρκικό Κράτος στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Να ανακαλέσει την αποσχιστική ενέργεια  που συνιστά η ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών της Δημοκρατίας   σε ομόσπονδο ή/και ανεξάρτητο  τουρκικό Κράτος, όπως προνοούν τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550 τα οποία είναι σε αρμονία με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Να αποκαταστήσει έτσι την ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και όλα τα κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών τα οποία βάναυσα παραβίασε.

Να πληρώσει αποζημειώσεις, στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Λαό, πολεμικές αποζημειώσεις και αποζημειώσεις για απώλεια χρήσης των κατεχομένων περιουσιών μας,   καθώς και για τα εγκλήματα που διάπραξε σε βάρος των Κυπρίων πολιτών όλων των ηλικιών.

Αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώξει και πετύχει όλα αυτά, θα πρέπει να βοηθήσει την Κυπριακή Δημοκρατία να  αποκαταστήσει την  δημογραφική φυσιογνωμία της Κυπριακής Κοινωνίας σε ότι είχε φυσιολογικά εξελιχθεί μέσα από τους αιώνες και ίσχυε το 1974.  Αυτό θα αποκαταστήσει και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Λαού μας με επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των εκτοπισμένων και προσφύγων στα χωριά τις πόλεις , τα σπίτια και τις περιουσίες τους από όπου εκδιώχθηκαν βάναυσα το 1974.

Ως τελική πράξη των υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Κύπρου και του Λαού μας  θα είναι να βοηθήσει τον Κυπριακό Λαό ώστε, μέσα από τις Δημοκρατικές διαδικασίες που προνοούνται στο Διεθνές Δίκαιο να αλλάξει και εκσυγχρονίσει το δοτό Ζυριχικό Σύνταγμα  του 1960,  στη βάση των Δημοκρατικών αρχών που καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Τα γεγονότα από το 1960 μέχρι σήμερα έδειξαν ξεκάθαρα ότι το δοτό Ζυριχικό Σύνταγμα του 1960 αποτελούσε  τον πυρίνα  της συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας  και το «εργαλείο» με το οποίο είχε σχεδιασθεί από την Βρετανία και την Τουρκία να διχοτομηθεί η Κύπρος, ως πρώτο βήμα και ενδιάμεσο σταθμό  στη επανάκτηση  από την Τουρκία, ολόκληρης της Κύπρου  όπως είχαν συμφωνημένο να συμβεί εάν και όταν η Βρετανία θα αποχωρούσε από την Κύπρο.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της τελευταίας πολιτικής πράξης που θα αποτελεί το νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα εξασφαλίζει,

  • ένας άνθρωπος μια ψήφος,
  • η πλειοψηφία που ίσχυε το 1974, να κυβερνά και,
  • τα Ανθρώπινα, Θρησκευτικά, Πολιτικά, Πολιτιστικά και άλλα Δικαιώματα Δικαιώματα όλων των μειονοτήτων να είναι σεβαστα και έμπραχτα κατοχυρωμένα, μακριά από το αναχρονιστικό ρατσιστικο απαρτχαϊντ που συνιστά η λύση ΔΔΟ στη βάση των «πραγματικοτήτων»  της εισβολής, κατοχής και κατα συρροή παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Μόνο έτσι θα εξασφαλισθεί  και η λύση του χρονίζοντος Κυπριακού προβλήματος, η οποία θα είναι και η μόνη Δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική για να εξασφαλίσει τη μόνιμη ειρήνη και τη συνύπαρξη όλων των κατοίκων του νησιού.

Διαφωνούμε και απορρίπτουμε το απόφθεγμα:  Πως μπορούν να αλλάξουν οι καταστάσεις 50 χρόνια μετά και τις αλλαγές που έγιναν στα κατεχόμενα από τότε;;;  Με οδηγό τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τις Διεθνείς συμβάσεις που ισχύουν,  η πρόταση είναι εφικτή, φτάνει ΕΜΕΙΣ, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστουμε  μαζί για να γίνει.  Το ξεκίνημα οφείλει να γίνει πρώτα από εμάς και τους Ηγέτες μας.   Πρέπει να εξουδετερωθεί το άλοθι που έχουν σήμερα οι ξένοι και μας λένε: «Μα αυτό δεν το ζητούν οι Ηγέτες σας  οι οποίοι στηρίζουν το συμβιβασμό για  νομιμοποίηση  των σημερινών πραγματικοτήτων για λύση ΔΔΟ».    Γιαυτό πρώτιστα οι Ηγέτες μας πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη που περιγράφουμε και αυτοί να την προωθήσουν με την υποστήριξη του Κυπριακού Λαού. Μαζί Ηγεσία και Λαός  μπορούμε.

 

ΑΣ ΤΟ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια (εδώ & εδώ)



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου