Κύπρος: Προκλητική φιέστα ετοιμάζει η Τουρκία στα κατεχόμενα - «Εμετικά» βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την εισβολή «Αττίλα» - Τατάρ και Γκιουλέρ έκαναν επιθετικές δηλώσεις. Αυτό είναι το «ειρηνικό» κλίμα κ. Μητσοτάκη; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κύπρος: Προκλητική φιέστα ετοιμάζει η Τουρκία στα κατεχόμενα - «Εμετικά» βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την εισβολή «Αττίλα» - Τατάρ και Γκιουλέρ έκαναν επιθετικές δηλώσεις. Αυτό είναι το «ειρηνικό» κλίμα κ. Μητσοτάκη;

  Μεγαλειώδη φιέστα ετοιμάζει η Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο, προκειμένου να γιορτάσει την εισβολή που αιματοκύλησε τη Μεγαλόνησο...

 





Μεγαλειώδη φιέστα ετοιμάζει η Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο, προκειμένου να γιορτάσει την εισβολή που αιματοκύλησε τη Μεγαλόνησο το 1974, με τους Τατάρ και Γκιουλέρ να κάνουν προκλητικές δηλώσεις…


«Εμετικά» βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τον «Αττίλα» στην Κύπρο. To ντοκιμαντέρ των Τούρκων δεν παραχαράσσει απλά την ιστορία αλλά δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα ενόψει της «μαύρης» επετείου στην Κύπρο.

 

Πενήντα πλοία του τουρκικού στόλου ανάμεσα στα οποία το μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu και η νεότευκτη φρεγάτα Ιστανμπούλ θα πλαισιώσουν τις τουρκικές φιέστες στο κατεχόμενο μέρος του νησιού, ενώ σύμφωνα με το Sigma στα κατεχόμενα έφτασαν και 2 τουρκικά drone Bayraktar Αkinci , που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την εισβολή του Αττίλα.

To πρακτορείο Anadolu καθώς και άλλοι τουρκικοί λογαριασμοί έχουν αναρτήσει βίντεο από την άφιξη και κάνουν λόγο για «ιστορική πτήση» περίπου 3 ωρών από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Ο Ερντογάν θα μεταβεί στα κατεχόμενα με όλο το υπουργικό συμβούλιο και τον κυβερνητικό του εταίρο Μπαχτσελί.

Την ίδια ώρα σε ανάρτηση του το τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

«Μην με καλείς τόσο από καρδιάς, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα. 

Στην 50ή επέτειο της “Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης” (σ.σ. sic) τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο. Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων». 

«Εμετικά» βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τον «Αττίλα» στην Κύπρο


Σε βίντεο «οχετό» το τουρκικό υπουργείο κάνει λόγο για «απάνθρωπες σφαγές που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ το 1955».


To ντοκιμαντέρ των Τούρκων δεν παραχαράσσει απλά την ιστορία αλλά δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα ενόψει της «μαύρης» επετείου στην Κύπρο.


H ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Αμύνης αναφέρει:


«Το Υπουργείο μας ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας τριών επεισοδίων για την 50ή επέτειο της «Ευτυχισμένης Επιχείρησης Ειρήνης», η οποία έφερε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο. Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται οι απάνθρωπες σφαγές που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ το 1955, ενώ τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την «Ευτυχή Ειρηνευτική Επιχείρηση» αποτυπώνονται στην οθόνη με τις αφηγήσεις των μαρτύρων της εποχής. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει τις ομολογίες των Ελλήνων της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974.


Στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα στην Κύπρο, θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα του στρατού μας, ώμο με ώμο με τους Μουτζαχεντίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ πιο κάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και βετεράνους μας...» 

O τουρκικός «οχετός» συνεχίστηκε και μια μέρα πριν από την «μαύρη επέτειο» της Κύπρου, χθες Παρασκευή.


Μετά την επίθεση στο Νίκο Δένδια και σε συνέχεια του προχθεσινού «εμετικού» ντοκιμαντέρ του υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας, ήρθε το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ -ακόμη χειρότερο από το πρώτο-ενώ ακούστηκαν κι οι πρώτες προκλητικές δηλώσεις.


Ακολουθεί το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ: 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, που έφτασε στο νησί και συναντήθηκε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, είπε και μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο νησί είναι κόκκινη γραμμή» και μίλησε για «καταπίεση» των Τουρκοκυπρίων και για «ιερά χώματα». Είπε επίσης ότι ο «Αττίλας» ήταν σημαντικός και για τους ‘Ελληνες και του Ελληνοκύπριους για την εξασφάλιση της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο!


Από την πλευρά του ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ πήρε την σκυτάλη κι ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες βλέπουν την Κύπρο ως το «13ο νησί» από τα Δωδεκάνησα και πρόσθεσε ότι η χώρα μας στοχεύει να ιδρύσει τη «Μεγάλη Ελλάδα» διαδίδοντας κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο.


Σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να περικυκλώσει την Ανατολία επεκτείνοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα προσαρτώντας την Κύπρο στην επικράτειά της.


Τονίζοντας ότι η ειρήνη επικρατεί στην Κύπρο τα τελευταία 50 χρόνια ως αποτέλεσμα της «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο, ο Τατάρ υπενθύμισε τα λόγια του τότε πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ: «Στην πραγματικότητα πηγαίνουμε στο νησί όχι για πόλεμο αλλά για ειρήνη, για να φέρουμε ειρήνη όχι μόνο στους Τούρκους αλλά και στους Έλληνες».


Ο Τατάρ δήλωσε ακόμη ότι ήταν «καλύτερο» για τους Έλληνες όταν η βρετανική σημαία αντικαθιστούσε την οθωμανική και την τουρκική σημαία και δήλωσε ότι οι Έλληνες ήταν «περιποιημένοι» και είχαν περισσότερο λόγο κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας.


Τέλος ο Τατάρ ανέφερε ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πολιτικό και μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για το «Τουρκοκυπριακό Έπος»! 



  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου