Επιστολή Έλληνα πολίτη προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: «Έχει μεταλλαχθεί ο χαρακτήρας και η ταυτότητα των Ολυμπιακών Αγώνων» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επιστολή Έλληνα πολίτη προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: «Έχει μεταλλαχθεί ο χαρακτήρας και η ταυτότητα των Ολυμπιακών Αγώνων»

  Κατά την αναβίωσιν των αγώνων, τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν συμπεριελήφθησαν. Κατά συνέπειαν όσο καλές κα...

 





Κατά την αναβίωσιν των αγώνων, τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν συμπεριελήφθησαν. Κατά συνέπειαν όσο καλές και αγνές και να ήταν οι προθέσεις των συντελεστών δεν μπορούμε να ομιλούμε περί αναβιώσεως, αλλά περί μεταλλάξεως ή κατ’ ελάχιστον περί συστάσεως ενός νέου τύπου οικουμενικής μορφής αγώνων, οι οποίοι εάν είχαν ονομαστεί αλλιώς, δεν θα προέκυπτε το όλον θέμα αλλαγής του χαρακτήρος και ταυτότητος των Ολυμπιακών Αγώνων.


 

Εφ’ όσον σκοπός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της αντιστοίχου Διεθνούς, είναι και να διαδοθεί - εμπεδωθεί ένα μήνυμα Φιλίας και Ειρήνης μεταξύ των λαών, και δεδομένου της Οικουμενικής διαστάσεως που έχουν λάβει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Ελληνικός Πολιτισμός εν γένει, ορθόν, σωστόν και δίκαιον θα ήταν αυτά να προβάλλονται και να λειτουργούν με την κατά το δυνατόν αυθεντικήν τους χροιάν και υπόστασιν.

 

 

Γράφει ο Γιάννης Σερέτης

 


Το παρακάτω κείμενον προτίθεμαι να αποστείλω στην «Ελληνικήν Ολυμπιακήν Επιτροπήν» και εν συνεχεία προς την αντίστοιχον «Διεθνήν».

 

Φίλοι και Φίλες που θέλουν να συμπεριληφθούν ως συμφωνούντες ας το δηλώσουν με τον όποιον τρόπον, (αρέσκεια «like», σχόλιον, μήνυμα).

 

Ίσως υπάρξουν μικρές αλλαγές στο τελικόν κείμενον επί τω βελτίω κατόπιν εποικοδομητικών παρατηρήσεων.

 

******

 

Προς την «Ελληνικήν Ολυμπιακήν Επιτροπήν»:

 

Κύριες και Κύριοι,

 

Επί τη ευκαιρία διεξαγωγής των εν Παρισίοις «Ολυμπιακών παιγνίων» («Olympic games»), οφείλουμε να επισημάνουμε ότι συν τω χρόνω παρατηρούμε μίαν προοδευτικήν και συνεχήν υποβάθμισιν του πνεύματος και της ουσίας του νοήματος των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Όπως πολύ καλώς γνωρίζετε, κύρια και βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν τα εξής:

 

α΄ Ετελούντο προς τιμήν του Ολυμπίου Διός - Ζηνός και κατ’ επέκτασιν προς τιμήν των Ολυμπίων Θεών γενικώς.

 

β΄ Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνον Έλληνες.

 

γ΄ Κήρυξις εκεχειρίας και παύσις όλων των εχθροπραξιών.

 

δ΄ Ευγενής άμιλλα των αθλητών οι οποίοι αγωνίζονταν (εξ΄ ου και Αγώνες) και δεν «έπαιζαν» απλώς («games») και οι οποίοι κατ’ ουσίαν επιτελούσαν Άθλον (εξ’ ου και Αθλητές) κάθε φορά που κατάφερναν την πρώτην νίκην.

 

ε΄ Πρώτον και ανεκτίμητον βραβείον ο Κότινος, ένας στέφανος εκ κλάδου αγριελαίας.

 

~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 

Κατά την αναβίωσιν των αγώνων, όλα αυτά δεν συμπεριελήφθησαν. Κατά συνέπειαν όσο καλές και αγνές και να ήταν οι προθέσεις των συντελεστών δεν μπορούμε να ομιλούμε περί αναβιώσεως, αλλά περί μεταλλάξεως ή κατ’ ελάχιστον περί συστάσεως ενός νέου τύπου οικουμενικής μορφής αγώνων, οι οποίοι εάν είχαν ονομαστεί αλλιώς, δεν θα προέκυπτε το όλον θέμα αλλαγής του χαρακτήρος και ταυτότητος των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Εν πάση περιπτώσει, εφ’ όσον σκοπός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της αντιστοίχου Διεθνούς, είναι και να διαδοθεί - εμπεδωθεί ένα μήνυμα Φιλίας και Ειρήνης μεταξύ των λαών, και δεδομένου της Οικουμενικής διαστάσεως που έχουν λάβει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Ελληνικός Πολιτισμός εν γένει, ορθόν, σωστόν και δίκαιον θα ήταν αυτά να προβάλλονται και να λειτουργούν με την κατά το δυνατόν αυθεντικήν τους χροιάν και υπόστασιν.

 

~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 

Προς τούτο λοιπόν προτείνονται τα κάτωθι τα οποία καλείστε να αναλογιστείτε, να συνεκτιμήσετε και να προωθήσετε στις «Ολυμπιακές Επιτροπές» των υπολοίπων κρατών καθώς και της Διεθνούς με σκοπόν την υλοποίησιν τους στο άμεσον μέλλον.

 

α΄ Προβολή των Πανανθρωπίνων Αρχών και Αξιών της Ελληνικότητος (όπως π.χ. Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ευνομία, Μέτρον, Κάλλος, Αρετή, Αισθητική κλπ.) επ’ ωφελεία όλων των ανθρώπων, όλων των φυλών και όλων των λαών που ακόμη και αν δεν είναι Έλληνες στην καταγωγήν, να συμμετάσχουν ως Φιλέλληνες ή ως Ελληνοπρεπείς ή ως Φίλοι της Ελληνικότητος.

 

β΄ Διενέργεια τελετής προς τιμήν του Διός - Ζηνός κατά την έναρξιν στην εκάστοτε πόλιν - χώραν διεξαγωγής, αναλόγου αυτής δια την αφήν της φλογός στην Ολυμπίαν.

 

Απαραίτητος διευκρινιστική σημείωσις:

 

Λόγω του ότι ύστερα από παρέλευσιν 2000 ετών περίπου, έχει ως επί το πλείστον παρεξηγηθεί ως προς την ερμηνείαν της η Ελληνική Κοσμοθέασις και λόγω του ότι ουδεμίαν σχέσιν έχει με μεταγενέστερες θρησκευτικού τύπου αντιλήψεις, η τελετή αυτή να μην θεωρηθεί ότι θα έχει θρησκευτικόν χαρακτήρα. Θα έχει αμιγώς τιμητικόν και σεβαστικόν υπέρ της Φύσεως εντός της οποίας υπάρχουμε και διαβιούμε. Όπως ακριβώς εξ αιτίας του Δυνάμεως του Ηλίου γίνεται η έναυσις της φλογός μέσω ενός αμιγώς Φυσικού φαινομένου και ο Ήλιος (ως Θεός) είναι προσωποποίησις αυτής της Φυσικής Δυνάμεως, έτσι ακριβώς και μέσω του Ζηνός – Διός (που λειτουργεί ως Ζευγνίων και Διϊστών) προσωποποιούνται και εκφράζονται οι ελκτικές – Ζευκτικές καθώς και οι αντίθετες απωθητικές - Διαχωριστικές Δυνάμεις.

 

γ΄ Διενέργεια διπλωματικών χειρισμών προς εφαρμογήν αληθινής εκεχειρίας, ει δυνατόν άνευ λήξεως! Όσες χώρες δεν το πράττουν να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

 

δ΄ Αντικατάστασις μεταλλίων και χρηματικών επάθλων με κλάδους ελαίας.

 

ε΄ Παύσις διαφημίσεων καταναλωτικών προϊόντων και εταιρειών.

 

f΄ Σύμβολα, «μασκώτ», ενδυμασίες να προσομοιάζουν - προσεγγίζουν τα αυθεντικά πρότυπα.

 

ζ΄ Παύσις – απαγόρευσις «περίεργων» σκηνικών που παραπέμπουν σε «σατανιστικού» τύπου τελετές όπως π.χ. αυτές κατά την «τελετήν» ενάρξεως στο Λονδίνον το 2012.

 

~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 

Ευελπιστώντας σε ευόδωσιν των προτεινομένων ή έστω στην αντίθετον περίπτωσιν σε αλλαγήν του ονόματος των Ολυμπιακών Αγώνων με κάτι που να αντιστοιχεί και να εκφράζει την σημερινήν τους μορφήν ώστε να μην δημιουργείται σύγχυσις με την πρέπουσα και αυθεντικήν τους μορφήν.

 

Μετά της δεούσης τιμής

 

Ευρύμαχος Γιάννης Σερέτης

Μηχανολόγος Μηχανικός



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι βάρβαροι. Οι Γάλλοι δεν άντεξαν να είναι comme il faut κι έτσι πέταξαν από πάνω τους την Ελλάδα που τους καταπίεζε. Έδειξαν σε όλους ότι ήταν, είναι και θα είναι βάρβαροι. Ας κάνουν ότι αγώνες θέλουν και ας τους ονομάσουν όπως θέλουν. Ολυμπιακοί αγώνες πάντως δεν είναι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου