Τζιχαντιστές απειλούν και στοχεύουν επίσημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας διεισδύοντας σε σώματα ασφαλείας. Την ίδια ώρα σάλος από το video Μαροκινού ποδοσφαιριστή που κάνει χειρονομία αποκεφαλισμού στην κάμερα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τζιχαντιστές απειλούν και στοχεύουν επίσημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας διεισδύοντας σε σώματα ασφαλείας. Την ίδια ώρα σάλος από το video Μαροκινού ποδοσφαιριστή που κάνει χειρονομία αποκεφαλισμού στην κάμερα…

  «Ποτάμια αίματος θα κυλήσουν στους δρόμους του Παρισιού. Αυτή η μέρα πλησιάζει, αν θέλει ο Θεός. Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος».   «Εσεί...

 





«Ποτάμια αίματος θα κυλήσουν στους δρόμους του Παρισιού. Αυτή η μέρα πλησιάζει, αν θέλει ο Θεός. Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος».

 

«Εσείς παρείχατε στους Σιωνιστές όπλα. βοηθήσατε να δολοφονηθούν τα αδέρφια και οι αδερφές μας, τα παιδιά μας», δηλώνουν οι τζιχαντιστές. «Καλέσατε τους Σιωνιστές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πληρώσετε για αυτό που κάνατε».

 

Καθώς στη Γαλλία ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024, με όλα τα παρακμιακά στοιχεία που προσβάλουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη, η διείσδυση στα σώματα ασφάλειας της διοργάνωσης από δυνάμεις του Κατάρ ενισχύει την επικείμενη απειλή επιθέσεων τζιχαντιστών. Βέβαια για αυτούς τους λόγους ασφαλείας, υποτίθεται, η Γαλλία γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει μαζική επιτήρηση πληθυσμού με τεχνητή νοημοσύνη.


Ένα ανησυχητικό βίντεο, ωστόσο, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει περαιτέρω συναγερμό και φόβο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, που μόλις ξεκίνησαν. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από έναν μασκοφόρο τζιχαντιστή που απειλεί με βιαιοπραγίες ως αντίποινα για την υποστήριξη της Δύσης στο Ισραήλ. Αυτή η τελευταία απειλή των τζιχαντιστών υπογραμμίζει το ευρύτερο θέμα: Ισλαμιστές τρομοκράτες στοχεύουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στη ζώνη ασφαλείας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι την ημέρα της τελετής έναρξης έγιναν προσπάθειες επίθεσης και τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε μετρό και σιδηροδρόμους προκαλώντας χάος.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που κυκλοφόρησε στα μέσα της εβδομάδας, ένας αραβόφωνος άνδρας, με το πρόσωπό του κρυμμένο από ένα keffiyeh (παλαιστινιακό πολεμικό κασκόλ), απευθύνεται στον «λαό της Γαλλίας και στον Γάλλο Πρόεδρο [Εμανουέλ] Μακρόν», προειδοποιώντας τους για τρομερές συνέπειες για την υποστήριξή τους στο «Σιωνιστικό καθεστώς στον εγκληματικό του πόλεμο εναντίον του λαού της Παλαιστίνης».

«Εσείς παρείχατε στους Σιωνιστές όπλα. βοηθήσατε να δολοφονηθούν τα αδέρφια και οι αδερφές μας, τα παιδιά μας», δηλώνουν οι τζιχαντιστές. «Καλέσατε τους Σιωνιστές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πληρώσετε για αυτό που κάνατε». Φορώντας σκούρα ρούχα και μια παλαιστινιακή σημαία ντυμένη στο στήθος του, ο άνδρας δηλώνει δυσοίωνα: «Ποτάμια αίματος θα κυλήσουν στους δρόμους του Παρισιού. Αυτή η μέρα πλησιάζει, αν θέλει ο Θεός. Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος».

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον τζιχαντιστή να κρατά ψηλά ένα ψεύτικο κομμένο κεφάλι, μια ανατριχιαστική χειρονομία που αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα της βαρβαρότητας και της φύσης των ισλαμικών απειλών. Η σύνδεση του μουσουλμάνου με τη Χαμάς, γνωστή για τις βίαιες ισλαμικές δραστηριότητές της, ενισχύει το επίπεδο απειλής μετά τις βάναυσες και ανελέητες βίαιες και σεξουαλικές επιθέσεις της οργάνωσης σε αθώους Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου και στη συνέχεια σε αυτούς τους ανθρώπους που κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα.


Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά σε έναν αιγυπτιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την αβεβαιότητα γύρω από την ακριβή προέλευσή του, το βίντεο καθιστά σαφές τον ισλαμικό στόχο της πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πρόκειται να είναι οι πιο βαριά αστυνομευόμενοι αγώνες στη σύγχρονη ιστορία. Ωστόσο, όπως ανέφερε προηγουμένως το Ίδρυμα RAIR, η ασφάλεια των αγώνων έχει παραβιαστεί ήδη από τζιχαντιστές από το Κατάρ, των οποίων οι στόχοι είναι ίδιοι με τη Χαμάς και πολλές άλλες ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που έχει υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει. Η Γαλλία καλωσόρισε τις δυνάμεις ασφαλείας του Κατάρ να περιπολούν στους δρόμους της. Παρά τους γνωστούς δεσμούς του Κατάρ με τη Χαμάς, το Ιράν και τη μεγάλη αντιδυτική χρηματοδότηση, έχουν προσκληθεί από τη Γαλλία, η οποία κατακλύζεται από καθημερινές επιθέσεις από Ισλαμιστές μετανάστες, να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ρόλος του Κατάρ στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Η αμφιλεγόμενη απόφαση της Γαλλίας να προσλάβει δυνάμεις ασφαλείας του Κατάρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει προκαλέσει οργή. Το Κατάρ είναι ο κορυφαίος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο, αναμφισβήτητα χειρότερος και από το Ιράν. Το εμιράτο έχει καλλιεργήσει για δεκαετίες μια στενή σχέση με την Ισλαμική τρομοκρατική ομάδα, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, της οποίας το σύνθημα είναι: «Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας. Ο Προφήτης είναι ο αρχηγός μας. Το Κοράνι είναι ο νόμος μας. Η Τζιχάντ είναι ο δρόμος μας. Ο θάνατος στο δρόμο του Αλλάχ είναι η υψηλότερη ελπίδα μας». Η Χαμάς, παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απολαμβάνει το Κατάρ ως κύριο χορηγό της, λαμβάνοντας έως και 360 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το 2012, οι ηγέτες της Χαμάς μετακόμισαν στο Κατάρ για μια ζωή πολυτέλειας. Πρόσφατα, λόγω της ανακοίνωσης του Ισραήλ ότι θα κυνηγήσει και θα εξαλείψει τους ηγέτες της Χαμάς στο Κατάρ και την Τουρκία, αυτοί οι ηγέτες φέρεται να κατέφυγαν σε άλλες χώρες.

Το Κατάρ ήταν επίσης το σπίτι του Σεΐχη Γιουσούφ αλ-Καραντάουι, του πνευματικού ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο οποίος διαμόρφωσε την έννοια της βίαιης τζιχάντ και επέτρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών πολιτών και αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Το Κατάρ συνεχίζει να χρηματοδοτεί ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και είναι ο δημιουργός και χρηματοδότης του πρακτορείου ισλαμικής προπαγάνδας που λειτουργεί ως υπηρεσία ειδήσεων, Al Jazeera. Μάλιστα, το Al Jazeera δημιουργήθηκε το 1996 από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Απειλές για Ισραηλινούς αθλητές

Οι Ισραηλινοί αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων έλαβαν επίσης απειλητικά μηνύματα μέσω email και τηλεφώνου την τελευταία εβδομάδα. Τα πρώτα μηνύματα στάλθηκαν σε email 15 αθλητών, υπογεγραμμένα από μια οντότητα που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Οργάνωση Λαϊκής Άμυνας», η οποία δεν υπάρχει. Τα μηνύματα απειλούσαν να βλάψουν οποιαδήποτε ισραηλινή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικαλούμενοι τη μνήμη της σφαγής του Μονάχου το 1972 όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί αθλητές και προπονητές.

Παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι τα ρομπότ προκάλεσαν αυτές τις απειλές, η Ισραηλινή Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει σε εγρήγορση. Ορισμένοι αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του σημαιοφόρου της Τελετής Έναρξης, έχουν λάβει ακόμη και προσκλήσεις για τις δικές τους κηδείες.

Συνεχείς τρομοκρατικές απειλές και πρόσφατες συλλήψεις

Το νέο βίντεο έρχεται μέσα σε μια ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στη Γαλλία. Μόλις πριν δύο ημέρες, οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν 18χρονο τζιχαντιστή στη Ζιρόντ, ύποπτο για σχεδίαση ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) προχώρησαν στη σύλληψη και για άλλη μια φορά τόνισαν τις σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Γαλλία.

Ο νεαρός ύποπτος, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να προβεί σε βίαιη πράξη κατά τη διάρκεια των Αγώνων, τέθηκε υπό κράτηση για «εγκληματική τρομοκρατική ένωση» στο πλαίσιο έρευνας της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Εισαγγελίας (PNAT). Αυτή η σύλληψη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου κρατήσεων που σχετίζονται με την τρομοκρατία στη Γαλλία, δείχνοντας τη συνεχιζόμενη απειλή από ριζοσπαστικοποιημένα ισλαμικά άτομα.

Μέτρα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ως απάντηση σε αυτές τις απειλές, οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν τους αγώνες όσο καλύτερα μπορούν. Μια επίλεκτη γαλλική αντιτρομοκρατική μονάδα ορκίζεται να δημιουργήσει ένα «ατσάλινο δαχτυλίδι» γύρω από Ισραηλινούς αθλητές και ένοπλοι Ισραηλινοί πράκτορες έχουν σταλεί στο Παρίσι για να ενισχύσουν την ασφάλεια εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς και των αναμενόμενων διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης.

Η απόφαση για εμπλοκή των δυνάμεων ασφαλείας του Κατάρ, δεδομένων των δεσμών τους με ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και τα αντιδυτικά αισθήματα, έχει πυροδοτήσει μόνο φόβους και επικρίσεις. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή του Κατάρ εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους, δεδομένης της εκτεταμένης ιστορίας του στην υποστήριξη της τρομοκρατίας και στη διάδοση του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής «αποκεφαλίζει» φωνάζοντας «Αλαχου Ακμπαρ» σε αγώνα του 2023 πριν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού…

Βίντεο με ποδοσφαιριστές του Μαρόκου που κραυγάζουν εντός γηπέδου «Αλάχου Ακμπάρ» και δείχνουν σκηνή αποκεφαλισμού κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Το βίντεο δεν προέρχεται από τον αγώνα της ομάδας με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά από έναν αγώνα για το Copa Africa το καλοκαίρι του 2023 και μάλιστα πίσω από τους παίκτες υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες που γράφουν «Κάντε υπερήφανη την Αφρική στο Παρίσι το 2024». Όπως είναι φυσιολογικό, αν συνυπολογίσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο Παρίσι αυτές τις ημέρες, το να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ασπάζονται τέτοιες πρακτικές, όπως του αποκεφαλισμού για λογαριασμό του Ισλάμ, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία… 



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου