Και όμως…οι φόροι σου ενισχύουν την τρομοκρατία! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Και όμως…οι φόροι σου ενισχύουν την τρομοκρατία!

  Μέρος των φόρων σου πηγαίνει στην Ε.Ε. Και από κει, η Ούρσουλα τους στέλνει στους τρομοκράτες της Παλαιστίνης. Μην ξεχάσεις να πληρώσεις τ...

 


Μέρος των φόρων σου πηγαίνει στην Ε.Ε. Και από κει, η Ούρσουλα τους στέλνει στους τρομοκράτες της Παλαιστίνης. Μην ξεχάσεις να πληρώσεις τους φόρους σου...

 


Τα αδιέξοδα του μουσουλμανικού κόσμου είναι εγγενή. Η εξωτερική βοήθεια επιτείνει το πρόβλημα, δεν το λύνει. Όμως η Ούρσουλα και η Ε.Ε. επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή επιβεβαιώνοντας τον ορισμό για την ηλιθιότητα...

 


Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

 

Μόλις ανέλαβε ξανά τα ηνία της Ε.Ε., η Ούρσουλα ανακοίνωσε ότι θα παράσχει 400 εκατομμύρια ευρώ σε «βραχυπρόθεσμη έκτακτη οικονομική στήριξη» στην Παλαιστινιακή Αρχή (ΠA) για την αντιμετώπιση της παλαιστινιακής οικονομικής κρίσης που ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

Βάζει όμως και όρους για την Παλαιστινιακή Αρχή:

 

- να αντιμετωπίσει τη διαφθορά,

 

- να μειώσει τις περιττές δαπάνες

 

- να αλλάξει τα σχολικά της βιβλία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (το οποίο έχει καταδικαστεί ευρέως για την προώθηση του αντισημιτισμού και του μίσους κατά του Ισραήλ).

 

Εδώ, βέβαια, γελάνε.

 

Διότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε τρεις δόσεις: τον Ιούλιο (που έχει σχεδόν τελειώσει), τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

 

Πότε θα προφτάσει η ΠΑ να ξαναγράψει, να εκδώσει και να διανείμει τα «νέα και βελτιωμένα» σχολικά βιβλία της χωρίς τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία με την οποία είναι διαποτισμένα τα υπάρχοντα; Επί χρόνια η ΠΑ το υπόσχεται αυτό στους δωρητές της, αλλά με κάποιο τρόπο δεν τα καταφέρνει ποτέ! Η βοήθεια των 400 εκατομμυρίων ευρώ θα μπει στην τσέπη, τα σχολικά βιβλία θα παραμείνουν ως έχουν, και η ΠΑ θα πει αυτό που λέει επί δεκαετίες τώρα με την Ε.Ε. να κάνει τα στραβά μάτια: «δεν έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε τα νέα βιβλία, αλλά θα το κάνουμε μέχρι το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς».

 

Μια «Επιστολή προθέσεων» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Παλαιστινιακής Αρχής περιγράφει τους συμφωνηθέντες όρους που πρέπει να πληροί η τελευταία για να εξασφαλίσει το παραδάκι. Οι όροι στοχεύουν στον «εκσυγχρονισμό των θεσμών, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», μεταξύ άλλων μεγάλων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το έγγραφο, που δεν έχουν γίνει επί δεκαετίες αλλά θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο! Η Επιστολή Προθέσεων αναφέρει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να υιοθετήσει η ΠΑ. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η ΕΕ απαιτεί από την Παλαιστινιακή Αρχή να επιβάλει υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους και να μειώσει τις κρατικές δαπάνες κατά 5%.

 

Θα απαιτήσει η ΕΕ, ως μέρος της «καταπολέμησης της διαφθοράς» στην Παλαιστινιακή Αρχή, από τον Μαχμούντ Αμπάς και τους δύο γιους του, Τάρεκ και Γιάσερ, να επιστρέψουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα βοήθειας που έχουν κατηγορηθεί ότι υπεξαίρεσαν από προηγούμενα πακέτα βοήθειας; Όλη η ηγετική ομάδα της ΠΑ είναι διεφθαρμένη. Ο στενός κύκλος των υποστηρικτών του Αμπάς έχει πρόσβαση στο ευρωπαϊκό μέλι.

 

Το πιο αστείο είναι με την υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης των Δ.Υ.!

 

Σε αντίθεση με την πασοκική Ελλάδα, που θα έβρισκε ευκαιρία να την πάει στα 45, οι "δημόσιοι υπάλληλοι" που στελεχώνουν την ΠΑ είναι σχεδόν όλοι υπέργηροι αλλά δεν συνταξιοδοτούνται! Γιατί; Διότι είναι οι χρυσοπληρωμένοι πιστοί του Αμπάς, που μαζί έκαναν όλες τις βρομοδουλειές, και εξαγοράζει τη σιωπή τους μέσω παχυλών μισθών που προέρχονται, φυσικά, από τα δικά σου λεφτά.

 

Ο ίδιος ο Αμπάς έκλεισε τον Μάρτιο τα 89! Μπροστά του ο Μπάιντεν είναι τζόβενο. Να θυμίσω ότι εξελέγη το 2005 για 4ετή θητεία, αλλά δεν ξαναέκανε εκλογές, έχει κατσικωθεί για 19 χρόνια στο σβέρκο των Παλαιστινίων (αρκετοί από τους οποίους όντως θέλουν ειρήνη με το Ισραήλ) και ετοιμάζει τους γιους του για τη διαδοχή. Γιατί η Ε.Ε. όλα αυτά τα χρόνια δεν πίεζε ώστε να γίνουν εκλογές στην περιοχή που ελέγχει ο Αμπάς; Αλλά και να πιέσει η Ε.Ε. να φύγει η παλιά φρουρά, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Κάθε "πραιτωριανός" του Αμπάς θα βάλει ένα παιδί του στη θέση του και η ρεμούλα θα συνεχιστεί.

 

Τα αδιέξοδα του μουσουλμανικού κόσμου είναι εγγενή. Η εξωτερική βοήθεια επιτείνει το πρόβλημα, δεν το λύνει. Όμως η Ούρσουλα και η Ε.Ε. επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή επιβεβαιώνοντας τον ορισμό για την ηλιθιότητα.

 

Μην ξεχάσεις να πληρώσεις τους φόρους σου.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου