Καθημερινή...«πλύση εγκεφάλου»…! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Καθημερινή...«πλύση εγκεφάλου»…!

  Οι συνεχείς ψευδείς κρίσεις που προκαλεί η εξουσία, καθηλώνουν το άτομο στη διαχείριση των συνεπειών της κρίσης, με συνέπεια το άτομο να μ...

 




Οι συνεχείς ψευδείς κρίσεις που προκαλεί η εξουσία, καθηλώνουν το άτομο στη διαχείριση των συνεπειών της κρίσης, με συνέπεια το άτομο να μην έχει το χρόνο να σπάσει τα δεσμά της άγνοιας.

 


Τα πολιτικά «πιόνια» και τα εξαρτώμενα ΜΜΕ προκαλούν σύγχυση μέσω μπερδεμένων αναφορών και διασπορά τρομολαγνικών ψευδών ειδήσεων. Όσο περισσότερο το άτομο φοβάται και συγχύζεται, τόσο πιο εύκολα παραδίδει το νου του στην εξουσία και πιστεύει ότι του λένε…

 


Γράφει ο Λευτερης Παπαεμμανουηλ

 

Η διεθνής ελίτ φίλοι μου, ελέγχει τις μάζες και τις χειραγωγεί με το να... "δολοφονεί" το νου τους.

 

Το πετυχαίνει αυτό μέσω της "πλύσης εγκεφάλου", με την διασπορά φόβου και την εκπομπή αρνητικών συναισθημάτων. Όταν το άτομο κατακλύζεται από φόβο, άγχος και αρνητικά συναισθήματα, γίνεται δεκτικός σε ότι του σερβίρει η εξουσία. Ο νους του κατακλύζεται από πλάνες και έτσι χάνει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ορθά την πραγματικότητα.

 

Τα συνεχή κύματα τρόμου τον ταράζουν και τον αναστατώνουν. Μεταξύ των κυμάτων τρόμου μεσολαβεί μια μικρή περίοδο ηρεμίας, για να αναλώνεται ο άνθρωπος στην αντιμετώπιση των καταστάσεων που η εξουσία του προκάλεσε. Σε κάθε νέο κύμα τρόμου, η ηθική κι η αντίληψη της πλειοψηφίας πέφτει όλο και πιο χαμηλά και γίνεται πιο εύκολα θύμα της προπαγάνδας.

 

Οι συνεχείς ψευδείς κρίσεις που προκαλεί η εξουσία, καθηλώνουν το άτομο στη διαχείριση των συνεπειών της κρίσης, με συνέπεια το άτομο να μην έχει το χρόνο να σπάσει τα δεσμά της άγνοιας. Τα πολιτικά "πιόνια" και τα εξαρτώμενα ΜΜΕ προκαλούν σύγχυση μέσω μπερδεμένων αναφορών και διασπορά τρομολαγνικών ψευδών ειδήσεων.

 

Όσο περισσότερο το άτομο φοβάται και συγχύζεται, τόσο πιο εύκολα παραδίδει το νου του στην εξουσία και πιστεύει ότι του λένε. Η σύγχυση και ο φόβος του προκαλούν κατάπτωση και αποδεκτικότητα. Το επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται πιστευτό και διαδίδεται με... "ξεροκέφαλο φανατισμό". Η μονότονη ανοησία ακρωτηριάζει τη σκέψη του.

 

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι τόσο απασχολημένος και ψυχικά κουρασμένος, που δεν έχει το χρόνο και την ενέργεια να αποσυρθεί στα ψυχικά του ενδότερα και να σκεφτεί. Συνεχώς ξοδεύει την ενέργειά του για να φανεί συνεπής στις ψευδεπίπλαστες αυξημένες υποχρεώσεις προς το κρατικό σύστημα, στο οποίο δίνει συνεχώς αναφορά.

 

Οι αισθήσεις του συνεχώς υπερφορτίζονται με διαρκή ερεθίσματα. Παύει να αμφισβητεί τον κόσμο γύρω του και να διερωτάται το "γιατί" πίσω από το καθετί. Καταπίνει αμάσητες τις έτοιμες πληροφορίες που του δίνει η οθόνη της τηλεόρασης, του υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του. Οφείλουμε όμως να θυμόμαστε ότι το μυαλό μας δεν είναι... "κλουβί". Είναι κήπος και χρειάζεται καλλιέργεια!!

 

Μέσω της ψυχαγωγίας της τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομονώνεται και δεν έχει αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Χωρίς αλληλεπίδραση χτίζονται "κάγκελα" στο μυαλό του και δεν δραπετεύει ποτέ από τη "φούσκα" της άγνοιας του. Έτσι γίνεται απαθής και δεν αντιδρά στις αποφάσεις της εξουσίας που συνεχώς αφαιρεί τα δικαιώματά του, του περιορίζει την ελευθερία του και υποβαθμίζει το βιοτικό του επίπεδο.

 

Όλα αυτά φίλοι μου, τα πετυχαίνει το σύστημα, με την συνεχή τρομολαγνία που μας σερβίρει μέσω των ΜΜΕ και την καθημερινή "πλύση εγκεφάλου" των πολιτών! Γι'αυτό και δεν τους πιστεύουμε και αποφεύγουμε τα συστημικά ΜΜΕ.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου