Είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης θεωρία συνωμοσίας; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης θεωρία συνωμοσίας;

  Είναι πέρα ​​από παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι ο εξισλαμισμός και η αντικατάσταση πληθυσμού είναι «θεωρίες συνωμοσίας». Αυτό συμβαίνε...

 





Είναι πέρα ​​από παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι ο εξισλαμισμός και η αντικατάσταση πληθυσμού είναι «θεωρίες συνωμοσίας». Αυτό συμβαίνει γρήγορα και ανοιχτά σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ταυτόχρονα…

 

Μέσω της μαζικής μετανάστευσης, οι αυτόχθονες Ευρωπαίοι εκτοπίζονται στις ολοένα και πιο εξισλαμισμένες πόλεις μας. Αλλά αν επισημάνουμε αυτό που μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας, παρενοχλούμαστε για αυτό από τις δικές μας Αρχές…

 

Πηγή: Gates Of Vienna

Άρθρο του Fjordman

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η λεγόμενη Επιτροπή Εξτρεμισμού ( Ekstremismekommisjonen ) διορίστηκε από την κυβέρνηση Støre που ηγείται το Εργατικό Κόμμα στη Νορβηγία τον Ιούνιο του 2022. Δημοσίευσαν  την έκθεσή τους  την άνοιξη του 2024 [2]

Η επιτροπή, η οποία υποστηρίχθηκε από βασικά πρόσωπα του Νορβηγικού Εργατικού Κόμματος, φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που διαφωνούν με τους Σοσιαλδημοκράτες και την πολιτική τους για τη μετανάστευση είναι ύποπτοι εξτρεμιστές και πιθανώς πιθανοί τρομοκράτες. Αυτό ίσως δεν είναι τόσο περίεργο.

Ακολουθούν τρία αποσπάσματα σχετικά με υποτιθέμενες θεωρίες συνωμοσίας, τα οποία εμφανίζονται όλα στη σελίδα 85 της έκθεσης:

«Στην καρδιά της αφήγησης της Ευραβίας βρίσκεται ο συνεχιζόμενος εξισλαμισμός της Ευρώπης μέσω της μετανάστευσης. Το απόλυτο σχέδιο της συνωμοσίας, σύμφωνα με όσους ισχυρίζονται, είναι η εισαγωγή του Ισλαμικού νόμου, της σαρία, στην Ευρώπη. Δυτικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, ηγέτες επιχειρήσεων και θρησκευτικοί ηγέτες φέρεται να είναι μέρος αυτού του μυστικού σχεδίου. Στη Νορβηγία, η λογοτεχνία συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Peder Are Nøstvold Jensen, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του Fjordman στο διαδίκτυο. Ο Fjordman ήταν πηγή έμπνευσης για τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση τον Ιούλιο του 2011, Anders Behring Breivik».

«Η αφήγηση συνωμοσίας της Ευραβίας αποτελεί ένα «ιδεολογικό υπόβαθρο» για απόψεις που μοιράζονται πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδιαίτερα συχνά επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί είναι ότι η Ευρώπη εξισλαμίζεται και άρα πρόκειται να αφανιστεί, ότι ο εξισλαμισμός λαμβάνει χώρα υπό την κάλυψη της πολιτικής ορθότητας και σε συναναστροφές με αριστερούς πολιτικούς, ότι οι μουσουλμάνοι είναι άπιστοι στις ευρωπαϊκές αξίες και δεν θέλουν να να ενσωματωθούν».

Στην ίδια σελίδα, η Επιτροπή Εξτρεμισμού χλευάζει την υποτιθέμενη «αφήγηση συνωμοσίας» σχετικά με τη Μεγάλη Αντικατάσταση:

«Ισχυρίζεται ότι ο αρχικός πληθυσμός της Ευρώπης πρόκειται να αντικατασταθεί από μη Ευρωπαίους μετανάστες. Σύμφωνα με την αφήγηση, αυτό μπορεί να ονομαστεί ένα είδος αντίστροφης αποικισμού των λευκών Ευρωπαίων. Η ιστορία βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Renaud Camus  Le Grand Remplacement .

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη παράγραφο. Η συγγραφέας, Gisèle Littman, είναι περισσότερο γνωστή με το ψευδώνυμό της Bat Ye'or, που σημαίνει «Κόρη του Νείλου». Γεννήθηκε σε μια εβραϊκή οικογένεια στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1933. Είναι επίσης ένα ήρεμο και λογικό άτομο που είχα τη χαρά να συναντήσω αρκετές φορές.

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο από τα βιβλία της είναι  το Eurabia: The Euro-Arab Axis  από το 2005. Σε αυτό το βιβλίο, η Bat Ye'or αναφέρθηκε σε πραγματικές συμφωνίες στο πλαίσιο του λεγόμενου ευρωαραβικού διαλόγου που δεν είναι μυστικές. Η διαδικασία της Βαρκελώνης για τη δημιουργία στενότερων δεσμών μεταξύ της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου, για παράδειγμα, είναι πολύ πραγματική. Οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία της  Ένωσης για τη Μεσόγειο , η οποία εξακολουθεί να υπάρχει. [3]  Ούτε ο Bat Ye'or ισχυρίστηκε ποτέ ότι επινόησε την έννοια της Eurabia. Αυτό ήταν το όνομα ενός γαλλικού περιοδικού τη δεκαετία του 1970. [4]

Έτσι, για να γελοιοποιήσουμε το προφανές γεγονός ότι μεγάλα τμήματα της Ευρώπης εξισλαμίζονται, αυτή η έκθεση παραποιεί ένα βιβλίο που εκδόθηκε 19 χρόνια νωρίτερα. Αυτό δεν είναι εντυπωσιακό. Μια επιτροπή που αποτελείται από δήθεν ευφυείς ανθρώπους που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση μιας χώρας και έχουν σχεδόν δύο χρόνια για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να τα πάει καλύτερα από αυτό.

Μπορεί να προστεθεί ότι μέλη της Επιτροπής Εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώην εθνικού πολιτικού Snorre Valen από το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα (SV), δεν έχουν επισημάνει κανένα πραγματικό λάθος στο  Vitne til vanvidd , το εξαιρετικά καλά τεκμηριωμένο βιβλίο μου στη νορβηγική γλώσσα για το Υπόθεση 22 Ιουλίου. Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το εθνικό σώμα Τύπου δεν έχει επισημάνει ούτε ένα λάθος στο βιβλίο μου, παρόλο που είχα την ευκαιρία να το εξετάσω εδώ και πολλά χρόνια.

Αφού οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης είχαν πάνω από δεκατρία χρόνια για να ελέγξουν όλα όσα έκανα από τότε που έφυγα από το νηπιαγωγείο, δεν έχω καταδικαστεί ποτέ ούτε καν κατηγορήθηκα για εγκληματική πράξη. Ένας τυχαίος άνθρωπος που περνάει δίπλα σου στο δρόμο είναι πιθανώς πιο βίαιος και εγκληματικός από εμένα.

Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, ότι αυτό δεν έχει σημασία για μεγάλα τμήματα της πολιτικής Αριστεράς. Μου έχουν αναθέσει έναν μόνιμο ρόλο ως μπαμπούλα για όλες τις χρήσεις, να με βγάζουν από το καπέλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τρομάζουν τα παιδιά.

Συμπωματικά, αρκετά από τα μέλη της επιτροπής είναι ένθερμοι υποστηρικτές του ότι οι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι έχουν ένα έθνος-κράτος, αλλά δυσφημούν τους Ευρωπαίους που θέλουν να διατηρήσουν τα έθνη-κράτη τους.

Ο συγγραφέας Hege Storhaug επισημαίνει ότι ο συνεχιζόμενος εξισλαμισμός της Ευρώπης είναι δυστυχώς πολύ πραγματικός:

« Το δυτικό  πρόσωπο της Ευρώπης αλλάζει ραγδαία. Το Ισλάμ καταλαμβάνει τον Χριστιανισμό. Αφορά τα δημογραφικά στοιχεία, την πολιτική απροθυμία για δράση και τις συνέπειες μιας μακροχρόνιας διαδικασίας εκκοσμίκευσης των χριστιανικών κοινωνιών μας που έχει ανοίξει το δρόμο για το ολοκληρωτικό Ισλάμ. Και, ναι, είναι βαθιά πολιτικά καταθλιπτικό. Δεν έχουμε τους πολιτικούς ηγέτες που χρειαζόμαστε. Ούτε έχουμε επαγγελματίες εδώ με αρκετή επιρροή για να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αυτό που έχουμε, ωστόσο, είναι μια ηλίθια, δειλή και ανενημέρωτη Επιτροπή Εξτρεμισμού που ανοίγει περαιτέρω το δρόμο για την πολιτιστική ισλαμική επανάσταση». [5]

Σε αυτό το σημείο, είναι πέρα ​​από παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι ο εξισλαμισμός και η αντικατάσταση πληθυσμού είναι «θεωρίες συνωμοσίας». Αυτό συμβαίνει γρήγορα και ανοιχτά σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ταυτόχρονα. Η εξέλιξη είναι τόσο προφανής που θα έπρεπε να είσαι ηλίθιος για να μην την προσέξεις. Και, ειλικρινά, ακόμη και μερικοί πραγματικοί ηλίθιοι έχουν ανακαλύψει αυτήν την τάση μέχρι τώρα.

Στο διάσημο μυθιστόρημά του  το 1984 , ο Τζορτζ Όργουελ έγραψε για μια ολοκληρωτική κοινωνία όπου το κυβερνών Κόμμα «σας είπε να απορρίψετε τα στοιχεία των ματιών και των αυτιών σας. Ήταν η τελευταία, πιο ουσιαστική εντολή τους». [6]  Η σημερινή Ευρώπη μοιάζει άβολα με αυτήν. Μέσω της μαζικής μετανάστευσης, οι αυτόχθονες Ευρωπαίοι εκτοπίζονται στις ολοένα και πιο εξισλαμισμένες πόλεις μας. Αλλά αν επισημάνουμε αυτό που μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας, παρενοχλούμαστε για αυτό από τις δικές μας αρχές.

Είναι μια μορφή κατάχρησης η άρνηση αυτών των προβλημάτων ή η δυσφήμιση των ανθρώπων που τα επισημαίνουν με ειλικρίνεια. Αυτό είναι το είδος της αφήγησης που αρνείται την πραγματικότητα που αντιπροσωπεύει η Επιτροπή Εξτρεμισμού.

 

Πηγές

  1. www.document.no/2024/07/26/er-islamiseringen-av-europa-en-konspirasjonsteori/  Είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης θεωρία συνωμοσίας; Peder Jensen, 26/07/2024.
  2. www.ekstremismekommissionen.no/ ,  www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2024-3/id3027182/  NOU 2024: 3 Κοινές προσπάθειες κατά του εξτρεμισμού: Καλύτερες συνθήκες για προληπτική εργασία. 1 Μαρτίου 2024.
  3. ufmsecretariat.org/  Ο ιστότοπος ελέγχθηκε τον Ιούλιο του 2024.
  4. www.andrewbostom.org/2012/05/us-state-department-witnessed-1974-birth-of-eurabia/  Μάρτυρας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ 1974 Γέννηση της Ευραβίας. Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαΐου 2012.
  5. www.rights.no/2024/04/den-taktfaste-islamiseringen-er-ingen-konspirasjon/  Ο διακριτικός εξισλαμισμός δεν είναι συνωμοσία. Hege Storhaug, 11/04/2024.
  6. george-orwell.org/1984/6.html  1984, κεφάλαιο 7.


Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου