Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στο Ζόλιγκεν. Ο δράστης στόχευε τον λαιμό των θυμάτων. Έφοδος της αστυνομίας σε δομή φιλοξενίας «προσφύγων»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στο Ζόλιγκεν. Ο δράστης στόχευε τον λαιμό των θυμάτων. Έφοδος της αστυνομίας σε δομή φιλοξενίας «προσφύγων»…

  Η αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα στο Fronhof , μια πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Διαφορετικότη...

 





Η αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα στο Fronhof, μια πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τουλάχιστον 8 τραυματίες.

 

Στόχευε τον λαιμό των θυμάτων, ωστόσο υπάρχει προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος…Έφοδος αστυνομικών σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ζόλινγκεν μετά την επίθεση στο φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 15χρονος «πρόσφυγας» και ένας ακόμα ύποπτος μέσα από τη δομή, πιθανόν Σύριος...

 

Την Παρασκευή, γύρω στις 9:40 μ.μ., ένας άνδρας μαχαίρωσε πολλούς παρευρισκόμενους σε ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας» («Φεστιβάλ der Vielfalt») στο Σόλινγκεν της Γερμανίας. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες «έμοιαζε με Άραβας», είναι ακόμη ελεύθερος από το πρωί του Σαββάτου, αναφέρει η Bild . Η αστυνομία προέτρεψε το κοινό να μην κάνει εικασίες για την ταυτότητα ή τα κίνητρα του μαχαιροποιού και δεν έχει εκδώσει ακόμη περιγραφή του δράστη. Η αστυνομία έχει κάνει έκκληση για ανάρτηση πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο, μέσω της πύλης αστυνομικών πληροφοριών.

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, στην επίθεση», ανέφερε η αστυνομία στο Ντίσελντορφ σε δελτίο τύπου το πρωί του Σαββάτου.

Μετά τη φονική επίθεση, ο αρχηγός του αστυνομικού σωματείου κάλεσε το κοινό να απέχει από εικασίες για το κίνητρο και την προέλευση του δράστη, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα στο Fronhof, μια πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας» της πόλης για να σηματοδοτήσει την 650η επέτειο της πόλης του Σόλινγκεν.


Ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε στους επισκέπτες ακριβώς μπροστά από τη σκηνή όπου έπαιζαν ζωντανά συγκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είναι μια γυναίκα και δύο άνδρες από το Σόλινγκεν και το Ντίσελντορφ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Ζόλιγκεν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τουλάχιστον 8 τραυματίες.


Την είδηση ανάρτησε πριν λίγο το Al Arabiya, ενώ πριν ελάχιστο χρόνο επιβεβαιώθηκε και από το Reuters. 


Ένας 15χρονος «πρόσφυγας» συνελήφθη σε σχέση με τις τρεις εν ψυχρώ δολοφονίες και τους σοβαρούς τραυματισμούς στην πόλη της δυτικής Γερμανίας, κοντά στο Ντίσελντορφ, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου

Δύο μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι είδαν τον έφηβο να μιλάει με τον δράστη πιστεύουν ότι ειπώθηκε η παρακάτω ανατριχιαστική προειδοποίηση, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Φέρονται να άκουσαν τον άγνωστο μαχαιροβγάλτη να λέει στον 15χρονο: «Σήμερα θα τους μαχαιρώσω όλους».

Ο δράστης εξακολουθεί να κυκλοφορεί να αναζητείται, αφού φέρεται να έχει στοχεύσει τα θύματα στο λαιμό.

Σε δήλωση στο επίσημο «πρακτορείο» του ISIS, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, η Οργάνωση είπε ότι μέλη του στόχευσαν μία συγκέντρωση «Χριστιανών για το παλαιστινιακό ζήτημα και τους μουσουλμάνους». 

Στόχευε τον λαιμό των θυμάτων, ωστόσο υπάρχει προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος…

Οι αρχικές αναφορές περιέγραφαν τις επιθέσεις ως «τυχαίο μαχαίρωμα των περαστικών στην περιοχή του λαιμού», αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάρκους Σέιτζ διέψευσε τις αναφορές το πρωί του Σαββάτου ότι ο δράστης μαχαίρωσε σκόπιμα τα θύματά του στο λαιμό, προσπαθώντας να υποβαθμίση το ζήτημα καθώς κάτι τέτοιο παραπέμπει ευθέως σε ισλαμιστές οι οποίοι κάνουν την κίνηση αυτό του απαγχονισμού προς τους «απίστους» ακόμα και σε videos στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως είπε: «Η αστυνομία δεν έχει επί του παρόντος αξιόπιστες αποδείξεις ότι στόχευσε το μαχαίρι στο λαιμό των θυμάτων του».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sascha Kresta είπε το βράδυ του Σαββάτου: «Ο δράστης μαχαίρωσε τυχαία ανθρώπους με ένα μαχαίρι». Και συνέχισε: «Γίνεται σε εξέλιξη ευρεία έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Έρευνες, συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και συνεντεύξεις μαρτύρων βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του.

Ο κ. Φλάις διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει φωτογραφία ή βίντεο με τον δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».

Ο αστυνομικός διευθυντής σημείωσε ότι υπάρχουν, αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση του δράστη και για αυτό τον λόγο η αστυνομίαδεν έχει υιοθετήσει μια αξιόπιστη και συγκεκριμένη περιγραφή που θα οδηγήσει στην αναγνώριση και την σύλληψή του.

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε ότι οι νεκροί είναι δύο άνδρες 67 και 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.

Το φεστιβάλ της πόλης ακυρώθηκε μετά το έγκλημα και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας έκανε κύκλους πάνω από την αποκλεισμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φάιστερ είπε στο κοινό: «Οι αρχές ασφαλείας μας κάνουν ό,τι μπορούν για να συλλάβουν τον δράστη και να καθορίσουν το φόντο της επίθεσης. Η βίαιη επίθεση στο φεστιβάλ της πόλης στο Σόλινγκεν μας έχει συγκλονίσει βαθιά».

Βαριά οπλισμένες μονάδες ειδικών δυνάμεων με περίπου 40 ειδικά οχήματα από όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έφτασαν επίσης στο Σόλινγκεν εκείνο το βράδυ. Οι οδικές διασταυρώσεις έκλεισαν, οι κάτοικοι κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν το κέντρο της πόλης. 

Έφοδος αστυνομικών σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ζόλινγκεν μετά την επίθεση στο φεστιβάλ

Αστυνομικός σκύλος οδήγησε τους αστυνομικούς απο το σημείο που βρέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης ως τη δομή. Δεκάδες αστυνομικοί της επίλεκτης ομάδας SEK πραγματοποίησαν έφοδο σε μία δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Ζόλινγκεν, στην δυτική Γερμανία, μετά από τρομοκρατική επίθεση σε φεστιβάλ.

Το συγκεριμένο κατάλυμα βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης και 150 μέτρα από το σημείο όπου οι ερευνητές βρήκαν νωρίτερα το απόγευμα το ύποπτο φονικό όπλο – το μαχαίρι με το οποίο ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ το βράδυ της Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με τη BILD, ένας αστυνομικός σκύλος ήταν εκείνος που οδήγησε τους αστυνομικούς απευθείας από το σημείο όπου βρέθηκε το μαχαίρι στον χώρο ασύλου.



Στη συνέχεια η ειδική μονάδα περικύκλωσε το κτίριο και τελικά εισέβαλε σε αυτό στις 8:18 μ.μ. (τοπική ώρα). Ένας ύποπτος (πιθανόν Σύριος, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του) συνελήφθη.

Το κατά πόσον ο συγκεκριμένος συνδέεται με το έγκλημα αποτελεί αντικείμενο έρευνας, ενώ οι αστυνομικοί ανακρίνουν τους ενοίκους του κτιρίου. Ωστόσο η Γερμανία βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς οι μετανάστες της χώρας φαίνεται να έχουν αποθρασυνθεί εντελώς με το γερμανικό κράτος να μην αντιδρά...



  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου