Καταστρέψατε την χώρα, παραιτηθείτε… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Καταστρέψατε την χώρα, παραιτηθείτε…

  Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όσο μακροημερεύει αυτή η κυβέρνηση, τα δεινά στην Πατρίδα μας θα αυξάνονται! Οι πληροφορίες μας λέγουν...

 





Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όσο μακροημερεύει αυτή η κυβέρνηση, τα δεινά στην Πατρίδα μας θα αυξάνονται! Οι πληροφορίες μας λέγουν πως το Μαξίμου συμπιέζεται από παντού! Στα σκαριά κυβέρνηση ειδικού σκοπού…;


 

Ο κύριος Μητσοτάκης ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι, ένας ηγέτης χώρας, βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της! Σε καταστροφικές στιγμές για την χώρα και τους πολίτες της, βάζει στην άκρη εγωισμούς και πολιτικές μικροπρέπειες! Θα μπορέσει λοιπόν να μας εξηγήσει, γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας και του υπερόπλου της στην κατάσβεση πυρκαγιών (όπως έγινε στο παρελθόν) BerievBe-200, που ρίχνει την κάθε φορά 12 τόνους νερού; Αλλά ξεχάσαμε, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και σε αυτήν η Ρωσία δεν χωράει…

 


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


Έγραφα την 1η Αυγούστου 2018 για την ολέθρια καταστροφή στο Μάτι της Αττικής με τα δεκάδες αθώα θύματα που βρήκαν φριχτό θάνατο, στο άρθρο μου: Είστε ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά

 

«Ο ελληνικός λαός “συσκέφτηκε” και αποφάσισε, πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο κρατικός μηχανισμός είναι ένοχοι για την βιβλική καταστροφή της Αττικής! Είναι ένοχοι, για τον φρικτό θάνατο 88 και πλέον συνανθρώπων μας (σ.σ. στη συνέχεια έφτασαν τους 104), αφού υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και πολλοί άλλοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρατικά νοσοκομεία! Είναι ένοχοι, για την απώλεια της περιουσίας πολλών συνανθρώπων μας, οι οποίοι φιλοξενούνται σε φιλικά σπίτια, αφού τα δικά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς! Είναι ένοχοι γιατί, καταστράφηκε το φυσικό περιβάλλον και θα υπάρχει πρόβλημα και με τους επιζώντες του ολέθρου! Είναι ένοχοι γιατί, τις πρώτες ώρες της ανείπωτης τραγωδίας προσπάθησαν να αποπροσανατόλισαν το λαό, αποκρύπτοντας τους πρώτους νεκρούς, θεωρώντας προφανώς πως θα ήταν λίγοι! Είναι ένοχοι γιατί στη συνέχεια τους έφταιξαν όλοι, τα ΜΜΕ, ο “στρατηγός” άνεμος, οι Ρώσοι κατάσκοποι και γενικότερα οι “ασύμμετρες απειλές” που δέχτηκε η Αττική! Είναι ένοχοι γιατί, έφταιγαν τα αυθαίρετα που οι ίδιοι – και οι προηγούμενες κυβερνήσεις – νομιμοποίησαν! Είναι ένοχοι γιατί, “σκότωσαν” τόσες ψυχές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν αθώα παιδικά ματάκια, τα οποία δεν θα ανοίξουν ποτέ ξανά! Και θα “έρχονται” στον ύπνο τους και θα τους τυραννούν! Θα τους “μαστιγώνουν” οι ερινύες στον ξύπνιο τους! Πώς θα αντικρίζουν τα δικά τους παιδιά;  

 

Είναι ένοχοι γιατί, κρύφτηκαν πίσω από τις ευθύνες τους και ξετσίπωτα και ξεδιάντροπα δήλωσαν ικανοποιημένοι για τα προληπτικά μέτρα που είχαν λάβει! Υπερήφανος δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, δεν θα άλλαζε τίποτα είπε ο υπερφίαλος αρχηγός της Πυροσβεστικής, λες και δεν έχουμε κοντά στους 100 νεκρούς…»!

 

Λάβρος ως Αντιπολίτευση, “γατάκι” ως κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

 

Εκείνη την εποχή ο υπερφίαλος, ο ονειροπαρμένος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πάνω στο αίμα των νεκρών που δεν είχε ακόμη στεγνώσει διατυμπάνιζε:

 

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του Πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας…»!

 

Ψεύτικα λόγια μεγάλα, λόγια γεμάτα υποκρισία, λόγια βαθυστόχαστα, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των Ελλήνων που θα οδηγήσει τον ίδιο και το κόμμα του στην Εξουσία!

 

Κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε το 2019 Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό μεταξύ των άλλων, πως είναι έτοιμος ο ίδιος και η κυβέρνησή του να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστροφές!

 

Ωστόσο πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, τον Αύγουστο του 2021 είχαμε εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές που αφάνισαν 1 εκ. 300 χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα! Κάηκε η Βόρεια Εύβοια (η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα), η Ηλεία (για ακόμη μια φορά), η Μεσσηνία, η Μάνη, η Αχαΐα, τα Γρεβενά, η Σαλαμίνα, η Φωκίδα, η Ρόδος, ο Έβρος, η Ζάκυνθος, η Αττική!

 

Μόνο η φωτιά στην Αττική αφάνισε κοντά 254 χιλιάδες δασική έκταση (Πάρνηθα, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Κερατέα, Βίλια)!

 

Αυτό το καλοκαίρι του 2021 ονομάστηκε δικαίως, ως “Το καλοκαίρι της θλίψης”, γιατί κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν τα επόμενα χρόνια με την κυβέρνηση των “α(χ)ρίστων” της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Να θυμίσουμε ότι σε αυτές τις καταστροφικές φωτιές έχασαν τη ζωή τους τρις συνάνθρωποί μας!

 

Παντού απών το “Επιτελικό Κράτος” του Κυριάκου Μητσοτάκη! Κι όμως καμιά παραίτηση, καμιά πράξη πολιτικής ευθύνης! Ίδιες ακριβώς δικαιολογίες με αυτές της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον αφανισμό του Ματιού Αττικής!

 

Γιατί άλλα λέμε ως Αντιπολίτευση και άλλα ως κυβέρνηση!

 

Ανίκανοι, άχρηστοι, επικίνδυνοι για τη ζωή μας…

 

Αποτέλεσμα αυτών των πυρκαγιών, ήταν η ολοσχερής καταστροφή του κάμπου της Θεσσαλίας και ο οποίος παράγει πάνω από 18% σε βοοειδή! 38% σε βαμβάκι, 52% στη βιομηχανική ντομάτα! Επίσης έχει μεγάλα ποσοστά παραγωγής στην χοιροτροφία και στην κτηνοτροφία! Το πέρασμα του Danielτο Σεπτέμβριο του 2023 άφησε πίσω του οικονομική καταστροφή, κυρίως στον πρωτογενή τομέα!

 

Καμιά πρόληψη από αυτήν την ανίκανη φατρία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη! Καμιά αντιμετώπιση της προβλεπόμενης κακοκαιρίας!

 

Και μετά την ολοκληρωτική καταστροφή, για ακόμη μια φορά υποσχέσεις για καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεων στους πληγέντες, που μένουν μόνο στα λόγια! Βαρύγδουπες υποσχέσεις, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα!

 

Αλλά αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς ποτέ δεν έμαθε από τα εγκληματικά της λάθη, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, χωρίς καμιά αποδοχή ευθύνης, καμιά παραίτηση! Τέτοια αναισθησία, τέτοια ξετσιπωσιά! Σαν να θέλουν να καταστρέψουν την Αττική, όλη την Ελλάδα!

 

Έτσι κάπως φτάσαμε στην προχθεσινή βιβλική καταστροφή (για ακόμη μια φορά, αφού και το 2022 είχαμε 32.600 στρέμματα καμένα σε Πεντέλη και Γλυφάδα, καθώς και το 2023 είχαμε 216 περίπου χιλιάδες στρέμματα σε Πάρνηθα, Δερβενοχώρια, Κουβαρά κλπ.) της Βορειοανατολικής Αττικής!

 

Μια καταστροφική φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής και λόγω ανικανότητας αυτής της κυβερνήσεως και των εντεταλμένων οργάνων της, έφτασε για πρώτη φορά να εισέλθει σε αστικό ιστό, καταστρέφοντας ολοσχερώς δεκάδες σπίτια σε Βαρνάβα, Πεντέλη, Βριλήσσια και Χαλάνδρι, καταστρέφοντας ολοσχερώς επιχειρήσεις, με απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής!

 

Παραιτηθείτε τώρα…

 

Αλλά για να αντιληφθούμε την αναλγησία αυτής της πολιτικής παρέας, αξίζει να θυμηθούμε τι ακριβώς έλεγε πριν από 10 και πλέον χρόνια, ο τότε Βουλευτής του ΛΑΟΣ και σημερινός Βουλευτής και Υπουργός της ΝΔ, αλλά και Αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, για καταστροφικές φωτιές επί ημερών πάλι κυβερνήσεως ΝΔ, στον ίδιο ακριβώς τόπο, την Βορειοανατολική Αττική:

 

«Μα αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι ο Νέρων. Μα ο Νέρων είχε τόση επιτυχία στη φωτιά αναρωτιέμαι και έγινε τόσο διάσημος στην ιστορία; Μα δεν αφήσανε τίποτα!

 

Η Αττική κάηκε τώρα γιατί τους ξέφυγε η φωτιά από τον Βαρνάβα. Η Πάρνηθα κάηκε. Ε τι άλλο θέλετε ρε παιδιά; 

 

Να τους δώσουμε και βραβείο; Να τους πούμε μπράβο, τι σπουδαίοι που είστε; Τι καλά που τα κάνετε; Δηλαδή ο ορισμός της αποτυχίας ποιος είναι; Τι άλλο πρέπει να καεί για να πουν κάποιοι ότι απέτυχε η κυβέρνηση;

 

Δεν μπορεί ένα κράτος να μην μπορεί να προστατεύσει κατοικημένες περιοχές. Αυτό δε γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία. Προφανώς είναι εντελώς ανίκανοι να διοικήσουν!»!

 

Κάπως έτσι εμπνεύσθηκε η εφημερίδα Δημοκρατία στις 14 Αυγούστου το πρωτοσέλιδό της, προτρέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε παραίτηση!

 


Μας έφτυσαν τα κράτη – μέλη της ΕΕ..

 

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης του 2018 δεν διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκητου 2024, αλλά παρουσιάζει όλο το μεγαλείο της ανικανότητάς του, με τις τάχατες αδελφικές σχέσεις του με τη Γερμανία (Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Γερμανίδα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και τη Γαλλία (Εμανουέλ Μακρόν – Πρόεδρος Γαλλικής Δημοκρατίας)!

 

Αφού η αποστολή βοήθειας ήταν ανύπαρκτη έως ισχνότατη και κατόπιν εορτής! Αυτή είναι η συνδρομή και η αλληλεγγύη της ΕΕ;

 

Ο κύριος Μητσοτάκης ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι, ένας ηγέτης χώρας, βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της!

 

Σε καταστροφικές στιγμές για την χώρα και τους πολίτες της, βάζει στην άκρη εγωισμούς και πολιτικές μικροπρέπειες! 

 

Θα μπορέσει λοιπόν να μας εξηγήσει, γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας και του υπερόπλου της στην κατάσβεση πυρκαγιών (όπως έγινε στο παρελθόν) BerievBe-200, που ρίχνει την κάθε φορά 12 τόνους νερού!

Αλλά ξεχάσαμε, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και σε αυτήν η Ρωσία δεν χωράει!

 

Στα σκαριά κυβέρνηση ειδικού σκοπού…

 

Πλέον όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όσο μακροημερεύει αυτή η κυβέρνηση, τα δεινά στην Πατρίδα μας θα αυξάνονται! Οι πληροφορίες μας λέγουν πως το Μαξίμου συμπιέζεται από παντού! 

 

Οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες! Που ως αποτέλεσμα θα έχουν την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πρωθυπουργία, ώστε να αναλάβει άλλος Πρωθυπουργός, στα πρότυπα της κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου (11 Νοεμβρίου 2011 - 16 Μαΐου 2012), ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που προέβλεπαν οι συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης!

 

Θα θυμίσω ότι, ο τότε Πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όντας παντοδύναμος, οδηγήθηκε σε παραίτηση, προκειμένου να διευκολυνθεί ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), μετά από συζήτηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων!

 

Σήμερα είναι αβάσταχτη η καταστροφή της Ελλάδος από συνεχείς φωτιές και πλημύρες, όπου η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται στα Τάρταρα!

 

Επίσης οι συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά μας ζητήματα με Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, ωριμάζουν την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβερνήσεως ειδικού σκοπού! 

 

Πού δεν μπορεί να πει όχι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ενδεχομένως η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”!

 

Και το μόνο πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως ακούω, ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής!

 

Για να δρομολογηθούν σε ένα – δυο χρόνια οι εθνικές εκλογές με το νέο Πρόεδρο της ΝΔ, τον άσπονδο φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστηριχτή του Κώστα Καραμανλή, Νίκο Δένδια!

 

Οψόμεθα!!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου