Τεράστιος κίνδυνος για Κύπρο και Ελλάδα από την πιθανή εμπλοκή μας στον περιφερειακό πόλεμο που έρχεται… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τεράστιος κίνδυνος για Κύπρο και Ελλάδα από την πιθανή εμπλοκή μας στον περιφερειακό πόλεμο που έρχεται…

  Ουδέτερες ή εμπλεκόμενες Λευκωσία και Αθήνα; Γιατί κρύβουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν με το Ισραήλ; Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για στρατι...

 





Ουδέτερες ή εμπλεκόμενες Λευκωσία και Αθήνα; Γιατί κρύβουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν με το Ισραήλ; Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για στρατιωτικά θέματα που έχει υπογράψει η Λευκωσία και η Αθήνα με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ; Για ποιο λόγο αυτές οι συμφωνίες παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό και δεν έχουν γνωστοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν στην αρμόδια για θέματα άμυνας επιτροπή της; 


Οι «ηγέτες», αν μπορούν να ονομασθούν έτσι, Ελλάδας και Κύπρου, μπορεί να νομίζουν ότι θα συμπαρίστανται εκ του ασφαλούς στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και στο γενοκτονικό Ισραήλ, έχοντας ως δεδομένο ότι αυτοί θα κερδίσουν. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι μικρές. Αντίθετα οι «πρόθυμοι ηλίθιοι της πρώτη γραμμής» είναι πολύ πιθανό να πάθουν ανήκεστο βλάβη σε κάποια στροφή της ιστορίας αυτής.


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Εκατό τουλάχιστον Παλαιστίνιους αμάχους σκότωσαν πριν λίγες ημέρες οι Ισραηλινοί εγκληματίες βομβαρδίζοντας ένα σχολείο. Ποιος ο λόγος; Ο Νετανιάχου θέλει σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας και να μπορέσει επιτέλους να γίνει ο γενικός περιφερειακός πόλεμος που επιδιώκει εδώ και τόσα χρόνια.

Στη διπλανή Κύπρο, εδώ και τρεις μέρες, μας λένε Κύπριοι φίλοι, δεν μπορούν να ησυχάσουν από τους ήχους των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που πετάνε στα πλαίσια των αμερικανοκυπριακών ασκήσεων.

Προανάκρουσμα μερικοί φοβούνται μιας καινούριας τραγωδίας που μπορεί να είναι στα σκαριά, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής, τυχοδιωκτικής, υποτελούς πολιτικής της κυπριακής, όπως και της ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας.

Πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο επικεφαλής του λιβανικού κινήματος αντίστασης Χεζμπολά και ένας από τους σοβαρότερους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Μέσης Ανατολής, αρχιτέκτων της πρώτης στρατιωτικής νίκης επί του Ισραήλ το 2006 προειδοποίησε με σαφήνεια την Κύπρο ότι η χρήση της για επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου την καθιστά εμπόλεμο μέρος και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοιο. «Το άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχεύσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι εμπόλεμο μέρος και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως τέτοιο» ήταν η δήλωση του Νασράλα, που ανέφερε ότι το κίνημά του έχει πληροφορίες για «ασκήσεις στην Κύπρο προετοιμασίας επίθεσης στον Λίβανο».

Στην ίδια ομιλία του (πριν ακόμα τη δολοφονία του ανώτατου στελέχους του και του Χανίγιε), ο Νασράλα προειδοποίησε το εβραϊκό κράτος ότι ένας πλήρης πόλεμος Λιβάνου και Ισραήλ θα διεξαχθεί «χωρίς κόκκινες γραμμές» και «χωρίς όρια».

Τρομοκρατημένη η Λευκωσία έσπευσε να διαβεβαιώσει τον «άξονα της αντίστασης» ότι ούτε που της πέρασε από το μυαλό να συνταχθεί στρατιωτικά με το Ισραήλ εναντίον του. «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο σε στρατιωτικές συγκρούσεις», δήλωσε, απαντώντας στον Νασράλα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Λέει όμως αλήθεια; ‘Η κοροϊδεύει αναίσχυντα τους Κύπριους πολίτες και προσπαθεί – αλλά δεν έχει καν νόημα – να κοροϊδέψει τη Χεζμπολά και τους συμμάχους της;

Εμείς θέλουμε ασφαλώς να πιστέψουμε τον κ. Χριστοδουλίδη. Πολλά όμως από όσα συμβαίνουν και θα τα παραθέσουμε στη συνέχεια δεν μοιάζουν να συνηγορούν, δυστυχέστατα, υπέρ της ειλικρίνειας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Σημειωτέον ότι η Δημοκρατία είχε πάντα πολύ στενές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, οι οποίες βοήθησαν στην επιβίωσή της. Θα ήταν αδιανόητο στο παρελθόν οποιοσδήποτε Άραβας ηγέτης να απευθυνθεί με αυτόν τον τρόπο στην Κύπρο. Ας όψονται όσοι μετέτρεψαν, για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, Κύπρο και Ελλάδα σε αποικίες πέμπτης κατηγορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ και επαίρονται μάλιστα γι’ αυτό το θανατηφόρα επικίνδυνο κατάντημα, που το ονομάζουν, αν είναι δυνατόν, «γεωπολιτική αναβάθμιση»!).

Γιατί κρύβουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν με το Ισραήλ;

Παρένθεση. Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για στρατιωτικά θέματα που έχει υπογράψει η Λευκωσία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ; Γιατί οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν περιέλθει εις γνώσιν ούτε καν της Βουλής των Αντιπροσώπων και των κυπριακών πολιτικών κομμάτων;

Το αυτό ισχύει και για τις τουλάχιστον πενήντα, αν είναι δυνατόν, κατά τον πρώην αν. Υπουργό Άμυνας Κώστα Ήσυχο, ίσως και πολύ περισσότερες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ.

Για ποιο λόγο αυτές οι συμφωνίες παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό και δεν έχουν γνωστοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν στην αρμόδια για θέματα άμυνας επιτροπή της;

Ουδέτερες ή εμπλεκόμενες Λευκωσία και Αθήνα;

Αν οι διαβεβαιώσεις της Κύπρου είναι ακριβείς και αν η Κύπρος και η Ελλάδα δεν προτίθενται να εμπλακούν σε μεγάλο περιφερειακό πόλεμο Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του λεγόμενου «Άξονα της Αντίστασης», δηλαδή Λιβάνου, Συρίας, Ιράν, Υεμένης, Παλαιστινίων, Ιράκ που συνιστά το πιθανότερο σενάριο για το εγγύς μέλλον, όπως εξηγήσαμε προτού καν από τη δολοφονία Χανίγιε, τότε πως εξηγούνται τα ακόλουθα γεγονότα;

1.   Τι ακριβώς εξυπηρετούν οι κοινές αμερικανο-κυπριακές ασκήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα τη στιγμή που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο οι αμερικανικές δυνάμεις προκειμένου να πάνε, αν χρειαστεί, σε γενικό πόλεμο κατά του Λιβάνου, του Ιράν κλπ.; Είναι ώρα για τέτοιες ασκήσεις; Κυπριακές κυβερνητικές πηγές πάντως δεν διευκρίνισαν με σαφήνεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων , αν επρόκειτο για προγραμματισμένες ασκήσεις ή έγιναν λόγω της κατάστασης. Κατά τη Cyprus Mail, οι ασκήσεις περιελάμβαναν τις αεροπορικές βάσεις Ανδρέας Παπανδρέου και Λακατάμια και τα διεθνή αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας.  ‘Όπως γράφτηκε στον αραβικό τύπο, οι Κύπριοι στρατιωτικοί έμειναν κατάπληκτοι από την τεράστια ποσότητα των όπλων που κουβάλησαν μαζί τους οι Αμερικανοί (δεν γνωρίζουμε αν τα πήραν πίσω ή αν τα άφησαν στο νησί).

2.   Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το μήνυμα που μετέφερε η κυπριακή κυβέρνηση προς τον άξονα της αντίστασης και ιδίως της Χεζμπολά, αν τουλάχιστο πιστέψουμε τη συνήθως καλά πληροφορημένη εφημερίδα του Λιβάνου Αλ Αχμπάρ. Σύμφωνα με αυτό, «ότι συμβαίνει συμβαίνει εναντίον της θέλησής μας που είναι να μην εμπλακεί η Κύπρος σε κανέναν πόλεμο». Παράλληλα οι Κύπριοι αξιωματούχοι εξέφρασαν και τον φόβο τους ότι το νησί «μπορεί να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης με το Ιράν, τη Χεζμπολά ακόμα και το Ανσαραλάχ (τους γνωστούς παρ’ ημίν Χούθις)». ‘Ετσι όπως τουλάχιστο το διατυπώνει η αραβική εφημερίδα μοιάζει ομολογία αδυναμίας της Κύπρου να ασκήσει κυριαρχία στην επικράτειά της! Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τι κράτος είναι αυτό; Τι είδος πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών διαθέτει;

Σχολιάζοντας πάντως τα κυπριακά μηνύματα προς τον άξονα, η εφημερίδα διατυπώνει την άποψη ότι δεν θα παίξουν κανένα ρόλο, δεδομένης της στενής συνεργασίας Λευκωσίας και Τελ Αβίβ εδώ και χρόνια.

3.   Εκτός των Αμερικανών αεροσκάφος της καναδικής πολεμικής αεροπορίας πήγε στην Πάφο για άγνωστο λόγο, ενώ δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στη Λεμεσό τον Ιούλιο. Στο νησί έχουν εκδηλώσει επιθυμία να πάνε και οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. ‘Ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ με μονάδα πεζοναυτών «επισκέπτεται» από χτες τη Λεμεσσό και, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού Στόλου απευθυνόμενη προς ηλίθιους, οι πεζοναύτες πρόκειται να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα και κουζίνα!

4.  Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χαγιόμ το Ισραήλ έθεσε ως σκοπό του να καταστήσει τη Λάρνακα εντός δύο μηνών υποκατάστατο της Χάιφας για την περίπτωση που κλείσει σε γενικευμένο πόλεμο Ισραήλ – Λιβάνου.   Δεν γνωρίζουμε τι έγινε με αυτό το σχέδιο, πιθανολογούμε όμως ότι προχώρησε.

5.   Σύμφωνα πάντα με την καλά πληροφορημένη Αλ Αχμπάρ του Λιβάνου, οι Αμερικανοί κατονόμασαν την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιορδανία ως τις τρεις «αμυντικές πλατφόρμες» από τις οποίες θα αντιμετωπίσουν την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. US enlists Cyprus, Jordan, Greece as ‘defensive platforms’ for Israel: Report.

Φυσικά δεν θα υπάρξει και δεν μπορεί να υπάρξει στον πόλεμο που έρχεται κάποια σοβαρή διάκριση ανάμεσα σε «άμυνα» και «επίθεση»

6.   Η Ελλάδα έχει διαθέσει μια βάση στη δυτική Κρήτη στο Ισραήλ για να παρακολουθεί τους αντιπάλους του στη Μέση Ανατολή.

Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό ότι το Ισραήλ έχει κάθε λόγο να θέλει να εμπλέξει την Κύπρο, άρα και την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση στους πολέμους που διεξάγει. Αυτό το κράτος θεωρείται εξάλλου το πρώτο στον κόσμο στην τέχνη της προβοκάτσιας και της ψευδολογίας.

Οι πιθανές συνέπειες της εμπλοκής

‘Όπως εξηγήσαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας για το θέμα, ακόμα και ένας πύραυλος να πέσει στην Κύπρο θα προκαλέσει πολύ μεγάλη οικονομική καταστροφή, αφού το νησί στηρίζεται στον τουρισμό και στην ασφάλεια που παρέχει στους κατόχους κεφαλαίων. Πλήγμα θα αποτελέσει και για τον ελλαδικό τουρισμό οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον μεγάλο περιφερειακό πόλεμο που έρχεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Φυσικά μπορεί να μην πέσει απλώς ένας πύραυλος αλλά να συμβούν πολύ χειρότερα. ‘Αλλωστε ένας περιφερειακός πόλεμος μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ίσως και η Κίνα μπορούν να αποδεχτούν την «απώλεια» του Ισραήλ ή του Ιράν αντίστοιχα. Η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων είναι επίσης μια σοβαρή πιθανότητα, για λόγους που έχουμε εξηγήσει από εικοσαετίας!

Οι «ηγέτες», αν μπορούν να ονομασθούν έτσι, Ελλάδας και Κύπρου, μπορεί να νομίζουν ότι θα συμπαρίστανται εκ του ασφαλούς στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και στο γενοκτονικό Ισραήλ, έχοντας ως δεδομένο ότι αυτοί θα κερδίσουν. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι μικρές. Αντίθετα οι «πρόθυμοι ηλίθιοι της πρώτη γραμμής» είναι πολύ πιθανό να πάθουν ανήκεστο βλάβη σε κάποια στροφή της ιστορίας αυτής.

Έχουμε την αντιπαλότητα με την Τουρκία. Χρειάζεται να προσθέσουμε εχθρούς, ολόκληρο τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, ενάμισι δισεκατομμύριο ανθρώπους αλλά και όλη την αξιοπρεπή, δημοκρατική και πολιτισμένη ανθρωπότητα για να συνδράμουμε ένα κράτος – εγκληματία, που έχει δολοφονήσει το 8% του πληθυσμού της Γάζας και συνεχίζει να τους δολοφονεί; ‘Ένα κράτος που διεκδικεί δημοσίως το δικαίωμα να βιάζουν οι στρατιώτες του κρατούμενους; ‘Ένα κράτος που δεν ντρέπεται να εμφανίζει ενώπιον όλης της ανθρωπότητας, χωρίς αιδώ, εγκλήματα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, το αντίθετο, από τα εγκλήματα των Χιτλερικών;

Για να συνδράμουμε το κράτος που, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, βυσσοδόμησε διαχρονικά εναντίον του ελληνισμού και συνέβαλε αποφασιστικά, μαζί με τις αυτές τις δυνάμεις, ΗΠΑ και Βρετανία, στη δημιουργία του λεγόμενου κυπριακού προβλήματος, αρνούμενο την αρχή της αυτοδιάθεσης στο νησί ή υποστηρίζοντας , πιο πρόσφατα, σχέδια διάλυσής του κυπριακού κράτους όπως το σχέδιο Ανάν.

Δεν ήθελαν οι τρεις αυτές δυνάμεις την αρχή της αυτοδιάθεσης για την Κύπρο γιατί ήθελαν το νησί για τον εαυτό τους. Αυτές άλλωστε οι τρεις δυνάμεις ήταν που έβαλαν την Τουρκία στο κυπριακό και την υποστήριξαν και την ενθάρρυναν ποικιλοτρόπως.

Και τα χειρότερα να μη συμβούν άλλωστε, η συμπόρευση του ελληνισμού με ένα κράτος που αναδεικνύεται στον «Χίτλερ της Μέσης Ανατολής» θα λεκιάσει για πάντα την Ελλάδα και θα αποτελέσει μείζονα ηθική, διπλωματική και πολιτική καταστροφή, προς όφελος μάλιστα της Τουρκίας που, με τη στάση της στο παλαιστινιακό, αλλά και στο ουκρανικό έχει κερδίσει  τη συμπάθεια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Ποιος θα μιλήσει αύριο για διεθνές δίκαιο, για την Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο, για τον εποικισμό, αν σήμερα υποστηρίζει τα αντίστοιχα εγκλήματα στην Παλαιστίνη; Ποιος θα μας πάρει στα σοβαρά διεθνώς; Θα γελάνε μαζί μας.

Επιβάλλεται τάχιστη διόρθωση πορείας, ποιος να την κάνει όμως; Ακούτε καμιά σοβαρή διαμαρτυρία από την αντιπολίτευση έστω σε Κύπρο και Ελλάδα; Ποια αντιπολίτευση άλλωστε; Εδώ έφτασε ο Ερντογάν να κάνει πολιτική κανονιοφόρων στα Δωδεκάνησα και ουδείς ανησύχησε. ‘Η διαβάσετε μήπως κάποιο κριτικό άρθρο για τα συμβαίνοντα στα ΜΜΕ. Σιωπηλοί οδηγούμεθα στην καταστροφή. Στην Κύπρο μόνο το ΑΚΕΛ έβγαλε μια υποτονική αλλά τέλος πάντως ανακοίνωση διαμαρτυρίας, και του την «έπεσαν» οι δεξιοί, περιλαμβανομένης και της ανεκδιήγητης Προέδρου του κυπριακής Βουλής, ότι τάχα μου έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις. Η κυπριακή δεξιά του Κληρίδη και του Αναστασιάδη, η ίδια που καλόβλεπε από απόσταση ασφαλείας τη χούντα πούβαλε τους Τούρκους στην Κύπρο, η ίδια δεξιά που ψήφισε Ναι στο σχέδιο Ανάν, δεν έχει ασφαλώς ούτε ιδεολογικές αγκυλώσεις, ούτε και καμία ιδεολογία εν γένει πέραν της τσέπης της.

Φαίνεται ότι, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είτε όλους, ή σχεδόν όλους, τους ακούνε, τους αγοράζουν, τους εκβιάζουν είτε, στην καλύτερη περίπτωση, όλοι οι δήθεν «αρμόδιοι» από τη μια ή την άλλη θέση του δημόσιοι βίου, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Διαλέξτε την ερμηνεία που προτιμάτε.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου