Ο κρυπτόμενος κ. Μητσοτάκης έκανε σύσκεψη αφού κάηκε η Αττική, προσπαθώντας να σβήσει την οργή του κόσμου και ο εξαφανισμένος Κικίλιας εμφανίστηκε με νάρθηκα μιλώντας για «Ακραίες καιρικές συνθήκες». Παραιτηθείτε τώρα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο κρυπτόμενος κ. Μητσοτάκης έκανε σύσκεψη αφού κάηκε η Αττική, προσπαθώντας να σβήσει την οργή του κόσμου και ο εξαφανισμένος Κικίλιας εμφανίστηκε με νάρθηκα μιλώντας για «Ακραίες καιρικές συνθήκες». Παραιτηθείτε τώρα…

  Η Αττική κάηκε για άλλη μία φορά με μια πυρκαγιά που διέσχισε ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και αν...

 





Η Αττική κάηκε για άλλη μία φορά με μια πυρκαγιά που διέσχισε ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και αντί να προχωρήσει σε μία παραίτηση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας πραγματοποιεί δημόσιες παρουσίες, είτε αξύριστος με μούσια είτε με νάρθηκα στο χέρι, για να το λυπηθούμε πολίτες! Οι Σέρρες επίσης καίγονται ένα μήνα εγκληματίες…

 

Ο εξαφανισμένος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας εμφανίστηκε με νάρθηκα (!) και είπε ψέματα που ξεπερνούν την φαντασία καθώς δικαιολόγησε την δική του ανικανότητα όπως και της κυβέρνησης του συνολικά για την πυρκαγιά που κατέκαψε την Αττική, ότι οφείλονταν σε… «Ακραίες καιρικές συνθήκες». Ο επίσης εξαφανισμένος πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα, αφού έσβησαν οι φωτιές στην Αττική, σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Η τεράστια φωτιά στην βορειοανατολική Αττική και οι ασύλληπτες καταστροφές με τον θάνατο μιας γυναίκας και τις φλόγες στον αστικό ιστό βρίσκει το Μαξίμου ψάχνει το εξιλαστήριο θύμα. Η διαχείριση την επόμενης ημέρας μετά και το πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει στο «στόχαστρο» τον Βασίλη Κικίλια ως καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό. Άλλωστε ότα τοποθετήθηκε στο Υπουργειο αυτό είχαμε αποκαλύψει από την αρχή ότι τοποθετήθηκε εκεί ως βαρίδιο το οποίο έτσι και αλλιώς ήθελε να ξεφορτωθεί ο Μητσοτάκης και τον τοποθέτησε εκεί όπου ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπήρχε η αφορμή. Ήταν τόσο σίγουρος ο Μητσοτάκης ότι θα υπάρξουν καταστροφικές πυρκαγιές…

Η πυρκαγιά κατέκαιγε επί 40 ώρες και πλέον ώρες περιοχές με αποτέλεσμα περισσότερα από 100 χιλιάδες στρέμματα να γίνουν στάχτη και περιουσίες να καταστραφούν.

Προς ώρας, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν την απομάκρυνση του Βασίλη Κικίλια, εντούτοις ο πρωθυπουργός πνέει μένεα εναντίον του, καθώς του χρεώνει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την απογύμνωση της εικόνας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η παραίτηση είναι όντως η μόνη πραγματική επιλογή για τον κ. Κικίλια γιατί ο συγκεκριμένος υπουργός στην αρχή του καλοκαιριού διαβεβαίωνε τους πάντες ότι υπάρχει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τις πυρκαγιές, επάρκεια εναέριων μέσων και προσωπικού και σχέδιο πυροπροστασίας.

Συγκεκριμένα είχε πει ότι «είμαστε έτοιμοι».

Εάν είχε βγει και είχε πει ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε» σίγουρα θα αντιμετωπίζονταν πιο «μαλακά» (αν και η ευθύνη του παραμένει).

 

Η Αττική έχει καεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν είχε εμφανιστεί ο κρατικός μηχανισμός τόσο αδύναμους, τόσο ανοργάνωτος και με τόσο ακατάλληλα μέσα.

 

Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα, ως μεσογειακή χώρα, ευδοκιμεί το πεύκο, ένα δέντρο το οποίο εύκολα παίρνει φωτιά και πολύ δύσκολα σβήνει όταν πιάσει φωτιά.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα από τις 15 Ιουλίου και καθ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να καίγεται η χώρα από το ένα άκρο στο άλλο χωρίς να σβήνουν οι φωτιές;

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να καίγεται η χώρα και η κυβέρνηση να προσποιείται ότι δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό.

 

Σε ό,τι αφορά την δήλωση του «η απόκριση από αέρος για τη φωτιά στον Βαρνάβα, την Κυριακή, ήταν 5 λεπτά και από το έδαφος, 7 λεπτά, αλλά οι ακραίες συνθήκες έκαναν ανυπέρβλητο το πρόβλημα», τίθεται το εξής απλό ερώτημα:

 

Από πότε οι ολίγον ισχυροί άνεμοι, των 7 και 8 μποφόρ θεωρούνται ακραίες συνθήκες;

Μήπως γιατί τα «ψεκαστικά» αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τα έχει «βαφτίσει» πυροσβεστικά δεν είναι ικανά να σβήσουν ούτε… ψησταριά;

Και φυσικά μιλάμε για τα εντελώς ακατάλληλα Air Tractor. Αλλά είπαμε κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι

 

Το εθνικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» κόστισε στον Έλληνα 2 δισεκατομμύρια € για να συνεχίσει να βλέπει το σπίτι του να καίγεται και για να παρακαλάει να δει ένα πυροσβεστικό στο δρόμο του…


Η φωτιά στις Σέρρες συνεχίζει να καίει 1 μήνα τώρα εγκληματιές…

Αξίζει να προστεθεί και μία άλλη είδηση που τις τελευταίες πολλές οι μέρες έχει «κρυφτεί» και δείχνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γιατί δεν ευθύνεται μόνα χα ο Β. Κικίλιας.

Σε απελπισία βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Σιντικής στις Σέρρες, που βλέπουν την φωτιά στο όρος Όρβηλος να καίει για 26η ημέρα (!), καταγγέλλοντας πως δεν υπάρχει βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τάτσιος, τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν γίνεται η παραμικρή προσπάθεια κατάσβεσης, σε μία πυρκαγιά, που αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση για φέτος, καθώς έχει κάνει στάχτη 26.000 στρέμματα.

 

Ο ίδιος ζητά εναέρια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φωτιά που καίει το παρθένο δάσος, ενώ το απόγευμα προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγκίστρου με στόχο να σταλεί «ηχηρό μήνυμα» στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.


«Μέχρι πριν από πέντε ημέρες πετούσαν (σ.σ. εναέρια μέσα), γίνονταν φιλότιμες προσπάθειες, εδώ και πέντε μέρες όμως βλέπουμε ότι ενώ συνεχίζει και καίγεται ο Όρβηλος, δεν γίνεται απολύτως καμία προσπάθεια. Νιώθουμε ότι μας έχουν ξεχάσει, ότι είμαστε αβοήθητοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σιντικής, εξηγώντας πως τις πρώτες ημέρες της φωτιάς κάηκε το πευκοδάσος πάνω από το Αχλαδοχώρι Σερρών και αυτή τη στιγμή το μέτωπο πλησιάζει στο Άγκιστρο και καίει κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων:

 

«Το πευκοδάσος στο Αχλαδοχώρι κάηκε, τελείωσε, τεράστια οικολογική καταστροφή και τώρα είναι από την πλευρά του Αγκίστρου όπου έχουμε οξιά.

 

Δεν είναι γρήγορη η μετάδοση της φωτιάς, γιατί η οξιά δεν καίγεται με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο είναι φωτιά, η οποία επεκτείνεται. Κι αυτό που περιμένουμε είναι τι; Να βρέξει; 

 

Δεν μπορεί το Άγκιστρο που είναι από τα πιο τουριστικά μέρη στην Ελλάδα να βλέπει μια φωτιά χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα από το κράτος επί πέντε ημέρες.

 

Η εστία είναι γύρω στο 1 χλμ, πριν τέσσερις ημέρες κάπνιζε μόνο και αυτή τη στιγμή έχει ξαναφουντώσει, το μέτωπο είναι μεγάλο και το βλέπουμε να κατεβαίνει».

Αυτά δε γίνονται σε κάποια άλλη χώρα αλλά στην Ελλάδα.

Και τα ζούνε αυτά όλοι οι Έλληνες πολίτες. 

Κανονικά η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα…παρά ταύτα έκανε σύσκεψη για να σβήσει την οργή του ελληνικού λαού

Για να κατευνάσει την κοινή γνώμη, που οργισμένη βλέπει το επιτελικό κράτος κατώτερο των περιστάσεων για μια ακόμη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε διυπουργική σύσκεψη στο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πώς ξεκίνησε και πώς εξαπλώθηκε η πύρινη λαίλαπα. Μέλημά του, δε, ήταν να τονίσει ότι δεν πρέπει να αμαυρώνεται η εικόνα της κυβέρνησης μετά τα όσα έχει πράξει(!) για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτήν συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού που προήδρευε, και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, οι κ.κ. υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείς Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη θα συνδεθούν οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Στόχος της καθυστερημένης σύσκεψης που κράτησε σχεδόν μία ώρα ήταν η α η αρωγή εκ μέρους του κράτους στους πυρόπληκτους, σε μία προσπάθεια να υπάρξει κατευνασμός των πολιτών που εκφράζουν την οργή τους για την ολιγωρία της κυβέρνησης και τη νέα αποτυχία του επιτελικού κράτους. Τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι φωστήρες ήταν ότι Κάτω από 10% των καμένων εκτάσεων είναι δάσος ενώ το υπόλοιπο είναι χαμηλή βλάστηση. Κάτι που προφανώς τους λύνει και τα χέρια για να βάλουν παντού ανεμογεννήτριες και να μας λένε μετά ότι δεν έχει μπει καμία ανεμογεννήτρια σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση. Τι και αν στη πραγματικότητα κάηκαν τεράστιες δασώδεις εκτάσεις και πάνω 85 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη στην Αττική …! Επίσης σύμφωνα με τη κυβέρνηση περίπου 100 είναι τα κτίρια που κάηκαν…



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου