Εκπληκτικό απόσπασμα video από τη γερμανική Welt: «Οι ανεμβoλi@στοι ανακηρύχθηκαν νικητές. Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να τους ζητήσει συγγνώμη». Θα το δείξει κάποιο ελληνικό κανάλι…; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εκπληκτικό απόσπασμα video από τη γερμανική Welt: «Οι ανεμβoλi@στοι ανακηρύχθηκαν νικητές. Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να τους ζητήσει συγγνώμη». Θα το δείξει κάποιο ελληνικό κανάλι…;

  Αυτό το απόσπασμα από τη   Welt   χρησιμεύει ως κρίσιμη υπενθύμιση της ανάγκης για αλήθεια και υπευθυνότητα σε περιόδους κρίσης. Υπογραμμί...

 





Αυτό το απόσπασμα από τη Welt χρησιμεύει ως κρίσιμη υπενθύμιση της ανάγκης για αλήθεια και υπευθυνότητα σε περιόδους κρίσης. Υπογραμμίζει τον συναισθηματικό και κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η πραγματική παραπληροφόρηση σε έναν πληθυσμό και καλεί τους ηγέτες να διορθώσουν τα λάθη τους, καθιστώντας τη μια στιγμή ορόσημο στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας. Φυσικά κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στα Μ.Μ.Ε της Ελλάδας, ενώ το συγκεκριμένο video δεν θα παιχτεί από κανένα ελληνικό κανάλι…

 

«Είναι πλέον επίσημο ότι η δήλωση “η πανδημία είναι πανδημία των ανεμβολίαστων” δεν είναι σωστή. Κυριολεκτικά δεν είναι σωστή» - Σε μια ισχυρή έκκληση για λογοδοσία, ο Hans-Ulrich Jörges μέσα από τη συχνότητα της  Welt κατονόμασε εξέχουσες προσωπικότητες της Γερμανίας, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη: «Είναι όλοι αυτοί που υποστήριξαν τη φράση “πανδημία των ανεμβολίαστων”. Ο κος Spahn, ο Υπουργός υγείας. Ο κος Söder, ο κος Lauterbach, ο κος Ramelow από το Κόμμα της Αριστεράς. Και, ακούστε αυτό, το προπαγάνδισε ακόμη και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, ο κος Steinmeier».

 

Πηγή: PharmaFiles

Γράφει ο Aussie17

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Σε ένα εκπληκτικό απόσπασμα της γερμανικής MSM Welt, η κυβέρνηση της χώρας επικρίθηκε ανοιχτά και οι μη εμβολιασμένοι ανακηρύχθηκαν νικητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αν και κατά τη γνώμη μου, νομίζω ότι κανείς δεν κέρδισε. Εν πάση περιπτώσει, το τμήμα, στο οποίο εμφανίζεται ο αρθρογράφος Hans-Ulrich Jörges, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από βασικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που διαιώνισαν την αφήγηση ότι η πανδημία ήταν αποκλειστικά μια «πανδημία των μη εμβολιασμένων».

Ο Jörges ξεκίνησε τη συζήτηση στοχαζόμενος την εποχή του COVID-19, την οποία περιέγραψε ως μια δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζεται από σύγχυση και φόβο. «Οι νικητές για μένα είναι οι μη εμβολιασμένοι κατά τη διάρκεια της εποχής του κορωνοϊού. Έχουν πλέον αποκατασταθεί. Και δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να διαφωνήσουμε για αυτό», δήλωσε.

Η αποκάλυψη-βόμβα που ανέτρεψε τη συζήτηση ήταν τα μη διορθωμένα πρωτόκολλα της ομάδας κρίσης από το Ινστιτούτο Robert Koch. Ο Jörges τόνισε, «Καθορίστηκε επίσημα από αυτούς ότι η δήλωση, "η πανδημία είναι μια πανδημία των μη εμβολιασμένων", δεν είναι σωστή. Κυριολεκτικά δεν είναι σωστή».

Τονίζοντας τις σοβαρές συνέπειες αυτής της παραπληροφόρησης, ο Jörges ζωγράφισε μια οδυνηρή εικόνα των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι μη εμβολιασμένοι.

«Υπήρχε αυτός ο κανόνας ‘2G’, ότι μόνο οι εμβολιασμένοι και αναρρωμένοι μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Οι ανεμβολίαστοι δεν είχαν δικαίωμα να πάνε στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη συναυλία ή στο εστιατόριο. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα εκτός από δουλειά, παρόλο που έπρεπε να κάνουν τεστ κάθε μέρα».

Για πολλούς, αυτές οι παραβιάσεις δεν ήταν απλώς ενοχλητικές, αλλά ένα σημαντικό πλήγμα στις προσωπικές ελευθερίες και την αξιοπρέπειά τους.

Σε μια ισχυρή έκκληση για λογοδοσία, ο Jörges κατονόμασε εξέχουσες προσωπικότητες που θα έπρεπε να εμφανιστούν και να ζητήσουν συγγνώμη.

«Είναι όλοι αυτοί που υποστήριξαν τη φράση “πανδημία των ανεμβολίαστων”. Ο κος Spahn, ο Υπουργός υγείας. Ο κος Söder, ο κος Lauterbach, ο κος Ramelow από το Κόμμα της Αριστεράς. Και, ακούστε αυτό, το προπαγάνδισε ακόμη και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, ο κος Steinmeier».

Ο τόνος του αρθρογράφου ήταν ένας τόνος δυσπιστίας και απογοήτευσης για αυτούς τους ηγέτες.

Αυτό το τμήμα του αποσπάσματος είχε βαθιά απήχηση:

«Και έχουν προσβληθεί και επικριθεί με τέτοιο τρόπο, που κοιτώντας πίσω εκ των υστέρων, μόνο να ντραπεί μπορεί κανείς γι' αυτό».

Ο Jörges δεν σταμάτησε απλώς να κατονομάζει τους υπεύθυνους, αλλά απαίτησε άμεση δράση.

«Νομίζω ότι τώρα πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη γι' αυτό. Θέλω να δω κάποιον να σηκωθεί, να έχει το θάρρος και να πει, έκανα λάθος τότε, λυπάμαι, τώρα βλέπω τι έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους εξαιτίας αυτού, ζητώ συγγνώμη», είπε.

Σε μια στιγμή σημαντικού αντίκτυπου, θυμήθηκε την προηγούμενη δήλωση του Σπαν, «θα πρέπει να συγχωρήσουμε πολλά στο τέλος της πανδημίας», ωθώντας τον να είναι ο πρώτος που θα ενεργήσει και θα ζητήσει συγχώρεση.

Αυτό το απόσπασμα από τη Welt χρησιμεύει ως κρίσιμη υπενθύμιση της ανάγκης για αλήθεια και υπευθυνότητα σε περιόδους κρίσης. Υπογραμμίζει τον συναισθηματικό και κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η παραπληροφόρηση σε έναν πληθυσμό και καλεί τους ηγέτες να διορθώσουν τα λάθη τους, καθιστώντας τη μια στιγμή ορόσημο στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας.

Δείτε το video





Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου