Οι Έλληνες αποφάσισαν…. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Έλληνες αποφάσισαν….

Καληνύχτα Ελλάδα…! Το μεγαλύτερο όπλο της Δημοκρατίας, η ψήφος των πολιτών, έδωσε το αποτέλεσμα για το μέλλον της Ελλάδος. Σχεδόν το 80% των...


Καληνύχτα Ελλάδα…!
Το μεγαλύτερο όπλο της Δημοκρατίας, η ψήφος των πολιτών, έδωσε το αποτέλεσμα για το μέλλον της Ελλάδος. Σχεδόν το 80% των Ελλήνων έμειναν πιστοί στις «παραδόσεις» ψηφίζοντας τα κόμματα των γονιών τους…! Γιατί εκτός από την κληρονομική διαδοχή στις ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων, στην Ελλάδα υπάρχει και η κληρονομικότητα της ψήφου…! Δεν εξηγείτε διαφορετικά το γεγονός του «πικ – πονκ» που παρατηρούμε τις τελευταίες δεκαετίες, της μετατόπισης δηλαδή των ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ και τούμπλαλιν…! Μόλις πριν ένα χρόνο οι «πράσινοι» ήταν το κόμμα της μεγάλης «μάσας» των τελευταίων 10ετιών στη χώρα…. και όμως τώρα ξαφνικά όλα ξεχάστηκαν….και έχουν και αυτοδυναμία! Έτσι απλά! Φυσικά το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά… καθώς όταν το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα οποία εξήγγειλε…. οι ψήφοι θα μεταφερθούν και πάλι στη ΝΔ! Από τη μια πλευρά λοιπόν όλοι κατηγορούν το δικομματισμό για την σημερινή κατρακύλα της Ελλάδος, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, αλλά από την άλλη πλευρά το 80% των Ελλήνων συνεχίζουν να παραμένουν πιστοί σε αυτόν!! Είναι δυνατόν το 80% να εξαρτάται από αυτά τα 2 κόμματα; Είναι δυνατόν με άλλα λόγια το 80% των Ελλήνων να διατηρεί πελατειακές σχέσεις με το δικομματισμό; Αν συμβαίνει αυτό η Ελλάς δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει μπροστά και να ξεφύγουμε επιτέλους από το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει! Αν πάλι δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ποιος ο λόγος για τον εγκλωβισμό των Ελλήνων στα 2 μεγάλα κόμματα; Ποιος ο λόγος να επιλέγουν ξανά και ξανά κόμματα και πολιτικές που έχουν αποδειχτεί επιζήμιες για το έθνος; Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο υπάρχει στην Ελλάδα η νοοτροπία των …2 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Κάθε 5 χρόνια απλά θα κάθονται άλλοι στις ίδιες καρέκλες και θα ασκούν την ίδια πολιτική που ασκούσαν και πριν από 5 χρόνια….. μόνο που εμείς θα το έχουμε ξεχάζει… καθώς θα έχουν μεσολαβήσει τα 5 χρόνια του άλλου!! Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο κόσμος λοιπόν ή ξεχνά τι έχει συμβεί ή επενδύει στο «βόλεμα» των παιδιών, εγγονιών κτλ. που πιθανότατα υπόσχονται εναλλάξ οι 2 μονομάχοι. Από τη σημερινή επιλογή των Ελλήνων λοιπόν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μόνοι μας επιλέξαμε και επομένως εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον στην πατρίδα μας. Και θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι καθώς ενώ γνωρίζουμε…. ξανά ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια..! Δεν θα φέρει καμία ευθύνη λοιπόν η εκάστοτε κυβέρνηση, από τα 2 κόμματα, από το σημείο αυτό της ιστορίας και πέρα, καθώς πλέον γνωρίζουμε! Δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία για εμάς τους Έλληνες. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε..! Εμείς απλά θα πούμε συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση και θα ευχηθούμε να μην ξημερώσουν ακόμα χειρότερες ημέρες για την Ελλάδα.
..(( Λ ))..

2 σχόλια

  1. Παιδιά τη κάτσαμε... Είμαι 17 χρονων και πιστεύω πως με γιωργάκη για πρωθυπουργό και τη μπακογιαννη αντιπολίτευση αν κάνω παιδιά θα τα λένε Μεχμέτ και Χούλια γιατί αυτοί οι δύο θα ξεπουλήσουν τν Ελλάδα για πλάκα. Όσο μπορούμε ακόμα ας πάμε στη Θράκη στη Μακεδονία και στα νησιά γιατί σε λίγο καιρό θα αλλάξουν χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα θέλω να πω.. Δεν αποφάσισαν οι Έλληνες.. Το σύστημα αποφάσισε....

    ΠΑΣΟΚ ψήφισε μόλις το 30% των πολιτών. Κι όμως ΠΑΣΟΚ βγήκε με 160 έδρες - δηλαδή με 53.33%, για 2 λόγους.

    α. Πήρε + 13.33% από τον ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ νόμο Σκανδαλίδη (δηλαδή περίπου 933.100 ψήφοι κατά του ΠΑΣΟΚ πήγαν στο ΠΑΣΟΚ χωρίς ΑΝΗΘΙΚΑ)

    β. Από το 32% της αποχής και λευκών/άκυρων το ΠΑΣΟΚ πήρε άλλο ένα 14%, όταν τα άλλα κόμματα πήραν από 2-7%, δηλαδή περίπου κατα μέσο όρο 4%. Καθαρή διαφορά δηλαδή +10%, και από άλλα άτομα που δεν το ψήφισαν!!!

    Σύνολο +23.33%, και έφτασε από 30% σε 53.33%!

    Δεν το αποφάσισαν λοιπόν οι Έλληνες. Το σύστημα που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το αποφάσισε, και μας κάνει να πιστεύουμε ότι εμείς φταίμε!..

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! (Το 70% έστω που δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ!)

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ έχουμε, για όποιον ψεύδεται πως έχουμε Δημοκρατία... Και δυστυχώς νομίζουμε πως φταίμε εμείς!

    Μπορείτε να δείτε κάποια πράγματα εδώ:
    http://area51gr.blogspot.com/2009/10/2009_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου