Η θηλιά σφίγγει και στα εθνικά! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η θηλιά σφίγγει και στα εθνικά!

Χείμαρρος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρης στη Βουλή - Ζήτησε διενέργεια δημοψηφισμάτων για τα εθνικά μας θέματα Το ασφυκτικό διεθνές π...


Χείμαρρος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρης στη Βουλή - Ζήτησε διενέργεια δημοψηφισμάτων για τα εθνικά μας θέματα
Το ασφυκτικό διεθνές πλαίσιο που διαμορφώνεται για την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα εκτείνεται και στα θέματα εξωτερική πολιτικής, όπως προκύπτει από τις επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Αφορμή η επερώτηση του ΛΑΟΣ ο οποίος διά του πρόεδρου του κ. Γ. Καρατζαφέρη συνέχισε το «στενό μαρκάρισμα» προς τη «συγκάτοικο» ΝΔ βάλλοντας τόσο κατά του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά όσο και κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Σκιαγραφώντας το πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στο «μη φιλικό περιβάλλον» στο οποίο βρέθηκε η χώρα μας τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διεξαγωγή του πρόσφατου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ σχετικά με την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ καθώς και για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
Όπως είπε, η σθεναρή στάση που επέδειξε η ελληνική πλευρά, παρά το πιεστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, έφερε αποτελέσματα, παίρνοντας αναβολή στο θέμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων του γειτονικού κρατιδίου εξαιτίας της μη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας του. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών «θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι παρά το πλαίσιο που υπάρχει- εξαιτίας και των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης- «έχουμε αυτοπεποίθηση και σχέδιο και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τηρεί «μοιρολατρική» στάση προκαλώντας τη να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφισμάτων τόσο για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην ΕΕ όσο και για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Παράλληλα επιτέθηκε κατά του κ. Σαμαρά ο οποίος, όπως είπε, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Σκοπιανό, προκαλώντας τον να πει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν προσυπογράφει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, διερωτώμενος μάλιστα αν η ΝΔ θα έχει «έναν δήθεν δεξιό αρχηγό με μια κεντρώα θέση για τα εξωτερικά». Επιτέθηκε, ωστόσο, και στην κυρία Μπακογιάννη λέγοντας ότι «ξέφυγε από την “κόκκινη γραμμή”» του Βουκουρεστίου. «Στέλνανε τον πρέσβη κ. Αδ. Βασιλάκη στον ΟΗΕ να διαπραγματευτεί, ενώ η τότε υπουργός Εξωτερικών προχωρούσε όχι στην “κόκκινη γραμμή”, αλλά είχε φτάσει στη... “μοβ γραμμή”» είπε χαρακτηριστικά.
Από "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου