Η πράσινη χούντα επιχειρεί φίμωση κάθε ελεύθερης και ανεξάρτητης φωνής! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η πράσινη χούντα επιχειρεί φίμωση κάθε ελεύθερης και ανεξάρτητης φωνής!

Οι υπερασπιστές του πανεπιστημιακού "ασύλου ιδεών"...επιχειρούν φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής! Ένα απίστευτο νομοσχέδιο φέρνει προς ...


Οι υπερασπιστές του πανεπιστημιακού "ασύλου ιδεών"...επιχειρούν φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής!
Ένα απίστευτο νομοσχέδιο φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Ήδη το σχέδιο νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» είναι αναρτημένο προς δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης [ http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 ] και έχει δεχθεί πλήθος επικριτικών σχολίων από πολίτες. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει μετά την τσέπη του πολίτη να «περικόψει» και την ελευθερία του λόγου.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, «Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων...
που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ». Επίσης, «Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη».
Στο άρθρο 4 προβλέπεται ότι «Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου (…) και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ».
Τιμωρείται η… «εχθροπάθεια»
Είναι προφανές ότι με το νόμο αυτό στοχοποιείται πλέον η ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ και, κυρίως, στο διαδίκτυο (στα blogs) όπου η κατάσταση είναι «ανεξέλεγκτη».
Ενώ όμως υπάρχουν διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου που μπορούν να αντιμετωπίσουν εγκληματικές συμπεριφορές (δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση κλπ) που εμφανίζονται είτε στον Τύπο είτε στο διαδίκτυο, η κυβέρνηση και ο κ. Καστανίδης επιλέγουν να εισάγουν νέο νόμο ο οποίος με θολές διατυπώσεις αφήνει πάρα πολλά ερμηνευτικά περιθώρια κάτι που εξυπηρετεί τη χρήση του νόμου κατά το δοκούν και κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, με το νόμο αυτό εισάγεται ένας νέος και αμφιλεγόμενος όρος, η «εχθροπάθεια», η οποία σύμφωνα με το άρθρο 2 «θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας». Αλλά και ο όρος «θρησκεία» δεν προσδιορίζεται όπως πιστεύαμε μέχρι τώρα, αλλά «θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος γενικά σε πρόσωπα τα οποία προσδιορίζονται βάσει θρησκευτικής πίστης ή άλλων περί την πίστη πεποιθήσεων».
Απροστάτευτη η Γενοκτονία των Ποντίων
Μόνη έγνοια του νομοθέτη, όπως φαίνεται, η γενοκτονία των Εβραίων (η οποία βεβαίως είναι καταδικαστέα από κάθε λογικό και δημοκρατικό πολίτη), οι ομοφυλόφιλοι, οι λαθρομετανάστες. Φυσικά, ούτε λόγος για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού ή τον ξεριζωμό (κατ’ άλλους γενοκτονία) του μικρασιατικού ελληνισμού κι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις από τον προσφυγικό χώρο. Τίθεται μάλιστα και… δικλείδα ασφαλείας καθώς σε επόμενη παράγραφο ορίζεται ότι «Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου», καθώς είναι γνωστό ότι η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έχει αναγνωριστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση (ούτε καν από την ελληνική πολιτεία) ούτε καν των Αρμενίων! Φυσικά, η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν υπάρχει στην ατζέντα της ελληνικής διπλωματίας.
Ο φόβος του διαδικτύου
Ήδη στο χώρο του διαδικτύου οι αντιδράσεις γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα –ακόμη και η δημόσια διαβούλευση έχει γεμίσει εκατοντάδες σχόλια πολιτών. Όπως έλεγε στην «Κ» στέλεχος εταιρίας που ασχολείται με το διαδίκτυο, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από τη δύναμη και τη δυναμική του διαδικτύου όπως αυτή εμφανίστηκε ιδίως στην περίπτωση της Αιγύπτου, όπου αποτέλεσε θύλακα αντίστασης των αντικαθεστωτικών κατά του τέως πλέον προέδρου Μουμπάρακ. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει εξαιρετικά σκληρές και αντιλαϊκές αποφάσεις, ο φόβος της λαϊκής εξέγερσης είναι έντονος. Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι προσωπικές επιθέσεις πολιτών σε βάρος πολιτικών και δη κυβερνητικών στελεχών (βλέπε επίθεση κατά Χρ. Πρωτόπαπα, κατά Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο κ.ά.) κι αυτό είναι μία παράμετρος που έχει θορυβήσει το Μαξίμου.
Μένει να δούμε αν ο κ. Καστανίδης, Πόντιος και δημοκρατικός πολιτικός, και η κυβέρνηση θα λάβουν υπόψη τους τις ενστάσεις των πολιτών και θα αποσύρουν το νομοσχέδιο ή θα επιλέξουν τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης των πολιτών για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι η «δημόσια διαβούλευση» είναι επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης για να περνά ακόμη και τα πιο ζόρικα νομοσχέδια με την επίφαση του δημοκρατικού διαλόγου;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου