Σιωπή η Ελλάδα κοιμάται! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σιωπή η Ελλάδα κοιμάται!

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των Σκοπίων αιφνιδίασε τους πάντες, τοποθετώντας στην κεντρική πλατεία ...


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των Σκοπίων αιφνιδίασε τους πάντες, τοποθετώντας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο μάλιστα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να δείξει ότι μπορεί να ... κοροϊδεύει τους πάντες και τα πάντα, βάφτισε άγαλμα του “Έφιππου πολεμιστή”, έτσι ώστε να μην μπορεί να δεχθεί κυρώσεις από την ΕΕ ή τουλάχιστον να προσφέρει στους “προθύμους” της ΕΕ ένα μονοπάτι, μέσω του οποίου τα Σκόπια να γλυτώσουν τις οποιεσδήποτε συνέπειες της προκλητικής τους συμπεριφοράς.
Ιδιαίτερα αφού η χώρα αυτή φαίνεται να “παίζει” στον διεθνή στίβο, χωρίς αντίπαλο. Και μιας και είναι της μόδας, σαν το ματς να είναι στημένο από πριν, προκειμένου κάποιοι να κερδίσουν τεράστια ποσά. Από που το συμπεραίνουμε αυτό; Δυστυχώς η ΕΥΠ, δεν πρόκειται ποτέ να δώσει στην δημοσιότητα ηχογραφημένες συνομιλίες παραγόντων της πολιτικής σκηνής της χώρας μας, οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει η χώρα μας να “κάτσει πίσω”, να “φάει κανά δύο γκόλ”.
Δεν χρειάζεται άλλωστε, καθώς κάποια “μέλη” της ομάδος, έχουν από καιρό δηλώσει την πρόθεσή τους να μην παίξουν μπάλα, αφού θεωρούν το ματς εντελώς ασήμαντο, και κάπως οπισθοδρομικούς τους “οπαδούς”, δηλαδή τους Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν από την ομάδα να κατέβει για να κερδίσει το μάτς.
Ακόμη όμως και να μην υπήρχαν αυτές οι δηλώσεις, υπάρχουν όλες οι υπόλοιπες ενδείξεις του στημένου. Η χαρακτηριστική ολιγωρία στις “κρίσιμες φάσεις” και τα “πουλήματα της μπάλας”, από αυτούς που θα έπρεπε να τρώνε σίδερα.
Όπως για παράδειγμα το ζήτημα της... αεροκλωτσιάς του επιθετικού στην περίπτωση, την οποία έφερε στην Βουλή, πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος. Η χώρα μας είχε μια καλή ευκαιρία να “σκοράρει”. Δεν την χρησιμοποίησε όμως καν για να κάνει ευκαιρία. Σε τι αναφερόμαστε;
Σε μια, κατά γενική παραδοχή, πρωτοφανή σε ειλικρίνεια, συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων, Λιούμπκο Γκεοργκέφσκι, στον δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι, του Σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού “Kanal 5”. Όπου συζητώντας για την Ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας, ο σκοπιανός πολιτικός διέλυσε κυριολεκτικά με μοναδική ενάργεια και στοιχειοθετημένες ιστορικές θέσεις, τις ανιστόρητες ανοησίες των πολιτικών ηγεσιών του κρατιδίου τις τελευταίες δεκαετίες.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος “πέραν της ειδικής σημασίας και βαρύτητος ιστορικών αναφορών του πρ. Πρωθυπουργού των Σκοπίων στα ζητήματα της Μακεδονίας μας, που χρήζουν μελέτης και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από πλευράς μας, είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε όλη την διάρκεια της συνεντεύξεως αυτής (με πολύ φανερό τρόπο), η προσπάθεια του δημοσιογράφου να εμποδίσει και ακόμα και να καταφέρει να ανακόψει την διατύπωση του λόγου του καλεσμένου του, βλέποντας ότι δεν “οδεύει” εκεί που πιθανότατα θα ανέμενε! Φθάνει στο σημείο ο δημοσιογράφος, στο τέλος της συνεντεύξεως να “απειλήσει” τον σκοπιανό πολιτικό, ότι κανείς στην χώρα του δεν συμφωνεί μαζί του, με πρώτους τους επιφανείς “ιστορικούς” του κρατιδίου”.
Και ρωτά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τον αρμόδιο υπουργό, κατ' αρχάν εάν έχει ... ακούσει για την συγκεκριμένη τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά και με ποιούς τρόπους προτίθεται το υπουργείο και η κυβέρνηση να “εκμεταλλευθεί” επωφελώς την συγκεκριμένη κίνηση του Σκοπιανού πολιτικού.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που μία τέτοια ευκαιρία θα πάει “τζάμπα” για την ελληνική πλευρά. Είναι πολλές οι φορές που τέτοιου είδους; ευκαιρίες έχουν “πετάξει” αφού οι Έλληνες πολιτικοί είναι πια βέβαιο ότι θεωρούν το συγκεκριμένο ζήτημα, ως απλά μια υπόθεση διαχείρισης πολιτικού κόστους και όχι ως έναν αγώνα. Γι' αυτούς είναι ήδη σαν να βρίσκονται στην “συνέντευξη τύπου”...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου