Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » Εμετός: Ο μητροπολίτης Ξάνθης παρέα με τον Τούρκο πρόξενο!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


  •  Το είδαμε λοιπόν κι αυτό...!
  • Δεν μας έφταναν τα συνεχή σούρτα-φέρτα του πρόξενου της Τουρκίας στα δημαρχεία, τα χωριά, τις δεκάδες εκδηλώσεις, τώρα άρχισαν οι επισκέψεις και στους…μητροπολίτες. 

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ο αξιότιμος κύριος Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα - σε μια συνάντηση μάλιστα κατά την οποία ο μητροπολίτης απέδωσε στον λεγάμενο τιμές περίπου…αρχηγού κράτους, αφού τον υποδέχτηκε στην πόρτα και στο τέλος τον ξεπροβόδισε και μέχρι το όχημα του (σ.σ. ευτυχώς δηλαδή που δεν υπήρχαν και ιερείς με όπλα για να…παρουσιάσουν!), ενώ μετά έκανε και δηλώσεις στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής “Μπιρλίκ”,χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία ως πολύ θετική και αποδοτική!

     Πιο συγκεκριμένα ο Παντελεήμων είπε: «Δέχτηκα σήμερα με μεγάλη μου χαρά σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον κύριο πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Κατά την συνάντηση μας συζητήσαμε για τη συνέχιση της αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη. Του ανέφερα πως η εκκλησία και οι εκπρόσωποι της σέβονται κάθε άνθρωπο, και ότι αυτό το δείχνει καθαρά η μητρόπολη μας ανεξάρτητα από το ποιος είναι και τι κουλτούρα φέρει. Τέλος αμφότεροι ευχηθήκαμε για χάρη των λαών των χωρών, οι χώρες μας να έχουν πιο στενές και αποδοτικές σχέσεις. Μπορεί στην καθημερινή ζωή να υπάρξουν προβλήματα, όπως προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στην οικογένεια μας, αλλά η καλύτερη μέθοδος επίλυσης των θεμάτων είναι οι αμοιβαίες συνομιλίες. Σημαντικές είναι επίσης και οι προσωπικές σχέσεις, όπως σήμερα με τον κύριο πρόξενο».

    «Θρησκευτικό ηγέτη με φωτεινό πρόσωπο» χαρακτήρισε τον Παντελεήμονα ο πρόξενος Σενέρ στις δικές του δηλώσεις! Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Είχα με τον μητροπολίτη μια αποδοτική και επωφελή συζήτηση. Πρόκειται για έναν πολύ μορφωμένο άνθρωπο για τον οποίο είχε εκφραστεί με θαυμασμό και ο κύριος Ιερώνυμος. Θρησκευτικοί ηγέτες όπως η κεφαλή της ελληνικής εκκλησίας ο Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Ξάνθης, και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, αποτελούν μεγάλη τύχη από την σκοπιά της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η καθαρότητα της καρδιάς του αντανακλάται, και για αυτόν υπάρχει μια φράση στα τούρκικα που λέμε, έχει λέμε φωτισμένο πρόσωπο. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε».

    Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν φυσικά και τα απαραίτητα δώρα, αφού ο Σενέρ χάρισε στον μητροπολίτη ένα φλιτζάνι του καφέ, ενώ οΠαντελεήμων ανταπάντησε με ένα βιβλίο που περιέχει θρησκευτικά προσκυνήματα της περιοχής.

     Να μας συγχωράει πάντως ο μητροπολίτης Ξάνθης, αλλά εμείς οφείλουμε να του επισημάνουμε ξεκάθαρα ότι με τέτοιες θλιβερές, ανόητες και ανερμάτιστες κινήσεις, δεν προσφέρει απολύτως καμμία υπηρεσία σε κανέναν (και όταν λέμε σε κανέναν, εννοούμε σε κανέναν – ούτε δηλαδή στην πατρίδα, ούτε και στην εκκλησία). Και το λέμε, γιατί εμείς δεν είμαστε υποκριτές, ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οπότε όλες αυτές τις γελοίες αγαπολογίες, την ώρα που καίγεται το σπίτι μας, τις ακούμε βερεσέ! Καλώς μιλάει λοιπόν γενικά για ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, αλλά και για το ότι η εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους (σ.σ. σε αυτά συμφωνούμε απολύτως), αλλά ειδικά αυτές οι συναντήσεις με τον εχθρό (γιατί ξεκάθαρα περί εχθρού πρόκειται) ποιο ακριβώς νόημα έχουν; Δεν έχει ακούσει δηλαδή τίποτε ο δέσποτας για τον ρόλο που παίζει εδώ και χρόνια το Προξενείο στη Θράκη και για την ξεκάθαρη υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας; Ή μήπως δεν έχει ακούσει για τα κατορθώματα του συγκεκριμένου κοπρίτη, που όταν δεν παριστάνει τον διπλωμάτη, γυρνάει π.χ. με τους μπράβους του τα χωριά και συμπεριφέρεται ως κοινός τραμπούκοςεκβιάζοντας Έλληνες πολίτες; Με ποιο δικαίωμα ο μητροπολίτης τα παραβλέπει όλα αυτά (την ώρα που ακόμη και οι εν Αθήναις πολιτικοί δείχνουν πια να ξυπνάνε) και «νομιμοποιεί» τον επίσημο αρχιμαφιόζο της φασιστικής Τουρκίας στη Θράκη, χαριεντιζόμενος δημοσίως μαζί του και ανταλλάσσοντας τέτοιες εμετικές κολακείες; Με ποιο δικαίωμα τολμά να παρομοιάζει με…οικογένεια τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, σχέσεις στην πραγματικότητα άκρως αιματοβαμμένες – και όχι φυσικά με δική μας ευθύνη; Με ποιο δικαίωμα ασκεί ξεκάθαρη πολιτική…«ελληνοτουρκικής φιλίας» με προπέτασμα καπνού το…ράσο του και δημιουργεί προφανείς εντυπώσεις, την ώρα που η Τουρκία κάνει όσα κάνει σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο (στην οποία μάλιστα έχει τόσες και τόσες εκκλησιές γκρεμίσει ή μετατρέψει σε στάβλους κι αποθήκες); Τόσα χρόνια βρίσκεται εν τέλει ο κυρ-δέσποτας στη Θράκη! Αναρωτιόμαστε ευθέως λοιπόν: Τι ακριβώς παριστάνει; Τίποτε τόσον καιρό δεν μπόρεσε (ή δεν θέλησε) να καταλάβει; Σε ποιον πλανήτη επιτέλους παρεπιδημεί;

     Εμείς δυστυχώς το έχουμε διαπιστώσει (και διατυπώσει) και άλλες φορές για το εμφανές έλλειμμα σε επίπεδο (όχι μόνο πολιτικής, αλλά και) εκκλησιαστικής ηγεσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Θράκη, με κάποιους μητροπολίτες (και άλλους βεβαίως κληρικούς) που όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύονται ολοένα και περισσότερο ανάξιοι των περιστάσεων και των καιρών. Δυστυχώς, έρχονται καιροί δύσβατοι, καιροί πρωτοφανούς κλιμάκωσης της τουρκικής απειλής, καιροί ΕΟΖ, χρυσωρυχείων και άλλων καινών δαιμονίων, κι αντί η διοικούσα Εκκλησία να έχει ανθρώπους αγωνιστές για μπροστάρηδες, έχει να επιδείξει ως επί το πλείστον ρασοφόρους πολιτικάντηδες ή ολίγιστους ανθυποραγιάδες! Λυπούμαστε πραγματικά που ο εγνωσμένης φοβικότητος και σχεδόν παντελούς ανυπαρξίας (όσον αφορά τα εθνικά και πατριωτικά θέματα) κος Παντελεήμων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά – και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο – τον γνωστό…εαυτό του! Σταματούμε εδώ, σεβόμενοι αποκλειστικά και μόνο το σχήμα του, και ελπίζοντας να μη χρειαστεί να επανέλθουμε. Αν χρειαστεί πάντως, την επόμενη φορά δεν θα διστάσουμε να το πράξουμε και με βαρύτερους ακόμη χαρακτηρισμούς…

Από "Προξενείο Στοπ"

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου